Web Analytics Made Easy - Statcounter

عبدالباسط پاکزاد، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری سیستان و بلوچستان گفت: در استان ۲۷ کانون بحران وجود دارد و 3.4 دهم میلیون هکتار در کل استان وسعت دارند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از عصرهامون، روزنگار تقویم که به 27 خرداد ماه و 17 ژوئن می رسد یک روز در سال ذهن ها را به سمت زخم های زمین سوق می دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



بیابان، واژه ای که شاید به گمان بسیاری از افراد به خشک شدن قسمتی از زمین اطلاق می‌شود، اما در واقع به همین پیامد محدود نمی شود.

از بین رفتن پوشش گیاهی، گرد و خاک زیاد در یک منطقه، کم شدن بارندگی، فرسایش خاک، حاصلخیز نبودن زمین، افت آب‌های زیرزمینی و از بین رفتن حیات وحش آسیب هایی است که گسترش بیابان برای زمین رقم می زند.

در این میان پدیده های اجتماعی هم گریبانگیر ساکنانی می شود که در همسایگی بیابان ها زندگی می کنند و معضلاتی همچون بیکاری، گرسنگی، فقر و مهاجرت را با خود به همراه می آورد.

سیستان و بلوچستان به لحاظ بارندگی جزو کم بارش ترین استان های ایران است، در این میان وزش باد، تابش طولانی مدت خورشید و اقلیم منطقه شرایط را برای بیابان زایی در این استان پهناور فراهم کرده و این خطه از کشور را بر روی کمربند بیابانی جهان قرار داده است.

27 کانون بحرانی در سیستان و بلوچستان

عبدالباسط پاکزاد، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری سیستان و بلوچستان در این خصوص به خبرنگار ما گفت: از مجموع 18.7میلیون هکتار منابع طبیعی سیستان و بلوچستان 10.5 میلیون هکتار مراتع، پنج میلیون هکتار بیابان و 1.4 میلیون هکتار جنگل است.

وی گفت: میانگین بارندگی سالانه استان ۱۱۰ میلیمتر است در حالی که متوسط کشوری ۲۵۰ میلی متر و متوسط جهانی ۷۵۰ میلی متر است و شرایط خشکی در استان را نشان می دهد و گسترش بیابان ها را در پی دارد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری سیستان و بلوچستان بیان کرد: در این پنج میلیون هکتار که 30 درصد از اراضی استان را شامل می شود برخی نقاط بحرانی است.

به گفته این مقام مسئول، به دلیل خشکی اقلیم و وزش بادها حرارت و گرمای زیاد روند بیابان زایی شدت پیدا کرده و در برخی مکان‌ها کانال های بحران ایجاد شده است به طوری که در استان ۲۷ کانون بحران داریم و 3.4 دهم میلیون هکتار در کل استان وسعت دارند.

پاکزاد تصریح کرد: تپه های شنی عرصه های بیابانی ایجاد کرده و باعث گرفتاری مردم و آسیب به زیرساخت ها شده است، بر همین اساس برنامه هایی طراحی کردیم، به علاوه اقلیم استان هم ظرفیت های خاصی در هر مکان دارد که باید بر این اساس برای کاهش اثرات بیابان زایی و کنترل بیابان اقدام کرد.

وی بیان کرد: از مناطق حساس استان در بیابان زایی، اطراف سیستان، بمپور، دلگان، ایرانشهر، میرجاوه، چابهار و کنارک است. برنامه‌های هر ساله برای کنترل بیابان زایی از سال ۴۷ در استان شروع شد که برای پخش آب، افزایش نهالکاری، مالچ پاشی در مناطق حساس، قرق مناطق مورد نیاز کمربند سبز حاشیه منظره، ایجاد پارک انجام شده است.

سه کانون بحرانی در سیستان

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اضافه کرد: در منطقه سیستان سه کانون بحرانی داریم، کانون نیاتک که بیشترین فعالیت در این عرصه است زیرا ماهیت ملی دارد.

وی بیان کرد: کانون جزینک دومین کانون بحرانی سیستان است که در اراضی اشخاص واقع شده و دسترسی مدیریتی به آن وجود ندارد و کانون بعدی در تاسوکی شیله واقع شده است.

پاکزاد گفت:علاوه بر این موارد که سبب بروز گرفتاری در سیستان شده است، سطح خشک تالاب هامون از کانون های جدید است و وزش باد از سطح دریاچه سبب گسترش شرایط نامساعد می شود، زیرا جمعیت سیستان در پایین دست آن قرار دارد.

وی بیان کرد: در سیستان و بلوچستان بیشتر به دلیل مسائل کم‌آبی و حرارت زیاد بیابان زایی زیاد است و باید اقدامات کنترلی همراه با فعالیت مردم برای توسعه فضای سبز بیشتر باشد.

برنامه راهبردی سیستان تدوین شد

پاکزاد با اشاره به طرح های مطالعاتی در این زمینه گفت: ایجاد پوشش گیاهی، کمک به کنترل گرد و غبار و بیابان زدایی بمپور از طرح‌های مطالعاتی در این زمینه بود و برای منطقه سیستان به چیزی فراتر از طرح نیاز داریم.

وی ادامه داد: در معاونت فنی برنامه توان راهبردی برای سیستان تهیه شد که ۸۵۰ هزار هکتار آن را در نظر گرفتیم، این برنامه راهبردی حتی در وزارتخانه نیز ارائه شد.

به گفته این مقام مسئول، برای آبخیزداری در سیستان برنامه این است که از سیلاب های سیستان برای پخش آب به صورت مطالعه شده و علمی استفاده شود، اعتبارات از ردیف های مختلف وارد می شود برنامه های خود را اجرا می کنیم.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری سیستان و بلوچستان کانون بحرانی میلیون هکتار بیابان زایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۲۱۵۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهمترین اخبار دهم اردیبهشت/علت بارش‌های سنگین جنوب کشور

تدوین سند ملی مبارزه با فساد پس از ۱۵ سال، علت بارش‌های سنگین اخیر مناطق جنوبی کشور و عوارض نامشخص «قلیان اکسیژن» از جمله موضوعاتی هستند که امروز در رسانه‌های کشور به آن‌ها پرداخته شده است. - اخبار رسانه ها -

به گزارش گروه رسانه‌های خبرگزاری تسنیم، تدوین سند ملی مبارزه با فساد پس از 15 سال، علت بارش‌های سنگین اخیر مناطق جنوبی کشور و عوارض نامشخص «قلیان اکسیژن» از جمله موضوعاتی هستند که امروز در رسانه‌های کشور به آن‌ها پرداخته شده است. در ادامه برخی از اخبار منتشر شده در رسانه‌های کشور را مرور می‌کنیم.

برخورد با فعالیت اتباع فاقد مدارک هویتی وغیرمجاز به عنوان پاکبان

رضا محمدی، مدیر عامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران گفت: فعالیت اتباع فاقد مدارک هویتی و غیرمجاز به عنوان پاکبان در سطح شهر جرم محسوب می شود.

عوارض نامشخص «قلیان اکسیژن»/ هر کار تحقیقاتی باید با رضایت افراد باشد

ایرج خسرونیا، رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران با تاکید بر لزوم رعایت اخلاق پزشکی در انجام طرح‌های تحقیقاتی، درباره طرح مطالعاتی «قلیان اکسیژن» گفت: با توجه به اینکه عوارض استفاده از این نوع قلیان نامشخص است، اجرای آزمایشی این طرح نیز در 10 استان کاری اشتباه است. هر کار تحقیقاتی باید با رضایت افراد انجام شود و در وهله نخست روی نمونه حیوانی استفاده شده باشد. پس از اینکه مطالعات روی نمونه حیوانی انجام شد و مضر نبودن مورد آزمایش شده به اثبات رسید، می‌تواند طرح مطالعاتی روی نمونه انسانی انجام شود. انجام یک کار تحقیقاتی به طور مستقیم روی نمونه انسانی از منظر اخلاقی درست نیست.

شایعات در مورد بارش‌های سنگین اخیر مناطق جنوبی کشور صحت ندارد 

مهدی رهنما، رئیس پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو اظهار داشت: شایعاتی که پیرامون بارش‌های شدید اخیر مناطق جنوبی و شرقی کشور در فضای مجازی و در بین مردم می‌شنویم، مبنای علمی ندارد و بیشتر شبه علم هستند. رصد منابع خارجی و داخلی در خصوص بارش‌ها در حاشیه جنوبی خلیج فارس حاکی است که اکثر محققین و متخصصین آب و هوا این بارش‌ها را ناشی از مساله تغییر اقلیم می‌دانند. همچنین کشور امارات هم به طور رسمی اعلام کرده است که هیچ‌گونه عملیات بارورسازی در زمان این بارش‌ها انجام نداده است.

سند ملی مبارزه با فساد پس از 15 سال تدوین می‌شود

سید علی کاظمی، معاون وزیر دادگستری و دبیر مرجع ملی کنوانسیون مبارزه با فساد، همزمان با سالروز ابلاغ فرمان هشت ماده‌ای رهبر انقلاب در زمینه مبارزه همه‌جانبه و سازمان‌یافته با مفاسد مالی و اقتصادی از تدوین سند ملی مبارزه با فساد که بیش از 15 سال است به تعویق افتاده بود، خبر داد و گفت: این سند با تعامل و همکاری 20 نهاد متولی در این حوزه در دست تهیه است و نسخه نهایی آن تا شهریور امسال رونمایی می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بیش از ۲۱ هزار گندم در سیستان و بلوچستان خریداری شد
  • ادامه ارسال کمک‌های امدادی سپاه‌ به مناطق سیل زده جنوب سیستان وبلوچستان
  • امدادرسانی به سیستان و بلوچستان پایان یافت
  • دانشکده علوم پزشکی چابهار از نظر مالی مستقل شد
  • کشت طلای سفید در سیستان وبلوچستان
  • زنده گیری و رهاسازی سه سر تمساح در جنوب سیستان و بلوچستان
  • احتمال افزایش مبتلایان به مالاریا و تب دانگ در پی بارندگی‌های اخیر در جنوب سیستان و بلوچستان
  • کشت قراردادی پنبه در یک هزار هکتار از مزارع سیستان وبلوچستان اجرا می‌شود
  • ظرفیت‌های صادراتی سیستان و بلوچستان کانون توجه سرمایه گذاران
  • مهمترین اخبار دهم اردیبهشت/علت بارش‌های سنگین جنوب کشور