Web Analytics Made Easy - Statcounter

زارع با اشاره به اینکه هیچ حوزه‌ای یافت نمی‌شود که از نوع عملکرد بخش کشاورزی متاثر نباشد، گفت: باید تولید صادرات محور محصولات کشاورزی مورد توجه باشد تا درآمد فعالان این بخش افزایش یابد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از رشت، «ارسلان زارع» شب گذشته (۲۷ خرداد) در دیدار با مدیران جهاد کشاورزی استان که در استانداری گیلان برگزار شد، اظهار کرد: کیفیت زندگی مردم تا حد زیادی به نوع کارکرد و عملکرد مدیران این بخش بستگی دارد و تقریباً می‌توان گفت هیچ حوزه‌ای یافت نمی شود که از نوع عملکرد بخش کشاورزی متاثر نباشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

استاندار گیلان با اشاره به وجود مشکلاتی در بخش کشاورزی ادامه داد: بهره‌گیری از دانش و فنآوری می‌تواند یاریگر این حوزه باشد و در این میان شرکت های دانش بنیان در هوشمندسازی و تکمیل زنجیره های تولید در بخش کشاورزی، نقش بسزایی دارند که باید از آنها حمایت شود.

 

وی، استان گیلان را در تولید محصولات کشاورزی اعم از زراعت، باغبانی، دام و شیلات دارای ظرفیت بالایی در بهره برداری و دستآوردها از مراکز تحقیقاتی دانست و ادامه داد: انتظار می‌رود این مراکز با استفاده از فناوری های روز دنیا، پیوند با کشورهای صاحب سبک و متناسب‌سازی علم آنها با شرایط محلی استان بصورت خلاقانه، همواره چند قدم جلوتر از کشاورزان باشند و به گونه‌ای عمل کنند که کشاورزان، آنها را باور داشته باشند.

 

زارع افزود: به یقین رسالت ما حفظ منابع طبیعی و اراضی ملی است و دولت تدبیر و امید همواره نگاه ویژه ای به کشاورزی داشته و دارد و در سفرهای رئیس جمهوری به گیلان نیز مصوبات خوبی از این رهگذر نصیب استان ما شده که یکی از آنها تجهیز و نوسازی اراضی شالیزاری است و در کنار مزایای بسیار آن، زمینه رونق کشت دوم را فراهم کرد.

 

ویتصریح کرد: باید تولید صادرات محور محصولات کشاورزی مورد توجه باشد تا از این رهگذر، درآمد فعالان این بخش افزایش یابد.

 

نماینده عالی دولت در گیلان، ترویج الگوی کشت را نیاز به اجماع همه جانبه خواند و گفت: لازم است براساس مزیت‌ها و ضرورت‌ها، در این خصوص فرهنگ‌سازی شود که برای استفاده از ظرفیت آموزش به فعالان این عرصه می‌توان از رسانه ملی و فضای مجازی استفاده و نیز محصولات استان گیلان را معرفی کرد.

 

وی با اشاره به حادثه خیز بودن گیلان و خسارت هایی که به کشاورزی متاثر از این مسئله وارد می آید، گفت: امر بیمه اگر در سایر زمینه ها لازم محسوب می شود، در کشاورزی واجب است و همواره به کشاورزان باید توصیه شود که از این خدمت استفاده کنند.

 

زارع با یادآوری عنوان جهش تولید برای سال جاری ادامه داد: با بهره‌گیری از فرصت اقتصاد مقاومتی در جهت رشد و توسعه بخش کشاورزی، باید بانک اطلاعاتی در خصوص پروژه‌های قابل واگذاری به سرمایه گذاران تهیه و در این عرصه گام هایی جدی و عملیاتی برداشته شود.

 

استاندار گیلان زراعت چوب را از موضوعات مهم استان و مورد تأکید رئیس جمهوری عنوان و اضافه کرد: تلاش‌هایی در این ارتباط آغاز شده اما باتوجه به سرمایه گذاری‌های شکل گرفته در بخش تولیدات چوبی، نیازمند کاشت بیشتر درخت برای حفظ و توسعه منابع طبیعی هستیم.

 

وی در ادامه سخنانش چای را از محصولاتی عنوان کرد که به گواه همگان از جمله خود چایکاران رو به نابودی بود و در دولت تدبیر و امید با همتی مضاعف احیاء شد و گفت: باید کوشید تا این مسیر به ارتقاء منافع چایکاران منتهی شود و البته پرورش ابریشم نیز باید بعنوان یک درآمد تکمیلی در کنار سایر فعالیت های کشاورزی مورد توجه باشد.

 

زارع توسعه پایدار بخش کشاورزی را زمینه ساز بهبود معیشت کشاورزان خواند و امنیت غذایی مردم را نیازمند عزم جدی عنوان کرد تا تولیدات پایدار برای نسل های آینده حفظ شود.

 

استاندار گیلان ظرفیت وجود کشورهای همسایه در مجاورت گیلان به ویژه اتحادیه اقتصادی اوراسیا و ارتباط تنگاتنگ با آنان را بسترساز رشد صادرات محصولات کشاورزی دانست و گفت: باید از این فرصت به نحو مطلوب استفاده شود.

پایان پیام/164

منبع: شبستان

کلیدواژه: ارسلان زارع استاندار گیلان جهاد کشاورزی محصولات کشاورزی بخش کشاورزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۲۱۹۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضربه به تولید با تصمیم‌گیری برای خاموشی چاه موتورهای کشاورزی

ایسنا/خراسان رضوی دبیر کمیسیون کشاورزی، امور دام و طیور و صنایع وابسته اتاق بازرگانی خراسان رضوی گفت: تصمیم‌گیری برای خاموشی چاه موتورهای کشاورزی با روش‌های فعلی به تولید ضربه وارد می‌کند.

مجید مهدوی در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص تصمیم‌گیری‌ مبتنی بر خاموشی چاه موتورهای کشاورزی از ۱۵ خردادماه به میزان هر روز ۵ ساعت، اظهار کرد: درخواست بخش کشاورزی این است که به‌اندازه سهم هر بخش از کسری که وجود دارد خاموشی بدهند؛ سهم بخش کشاورزی از مصرف مشخص شود و سپس خاموشی‌ها به تناسب صورت بگیرد.

وی افزود: تصمیم‌گیری‌ها برای خاموشی چاه‌موتورهای کشاورزی به این روش به تولید ضربه وارد می‌کند، زیرا خاموشی چاه موتورهای کشاورزی روزی ۵ ساعت در کل ایام هفته، منجر به از بین رفتن محصولات کشاورزی می‌شود.

مهدوی خاطر نشان کرد: برخی محصولات از جمله جو و گندم با اعمال خاموشی از ۱۵ خرداد، خیلی آسیب نمی‌بیند اما به طور مشخص باغات انگور و پسته  آسیب جدی خواهند دید.

این فعال بخش کشاورزی با بیان اینکه به دلیل تنوع محصولات کشاورزی در شهرستان‌های استان، بخش کشاورزی با این تصمیم دچار آسیب جدی می‌شود، اضافه کرد: باغات پسته در این ایام در مرحله‌ای است که می‌خواهد مغز پر کند و با خاموشی چاه موتورها و قطعی برق با تنش آبی مواجه شده و دچار خسارت می‌شوند، همچنین مزارع چغندر با این تصمیم‌گیری آسیب جدی می‌بیند.

مهدوی خاطرنشان کرد: خاموشی چاه موتورهای کشاورزی، برای بهره‌برداران این بخش در چند سال اخیر به‌عنوان دغدغه‌ای بزرگ مطرح است و برای کاهش خسارات وارده به این بخش در پی این تصمیم باید برنامه‌ریزی لازم صورت گیرد.

وی با اشاره به درخواست‌های بخش کشاورزی در خصوص ضرورت تلاش برای کاهش خسارات ناشی از خاموشی چاه موتورهای کشاورزی گفت: اگر امکان سخت‌افزاری و زیرساختی دولت برای استفاده از پنل‌های خورشیدی فراهم است، در قالب تسهیلات، نیروگاه‌های خورشیدی ایجاد کند و از این طریق برق چاه موتورهای کشاورزی را در بازه‌های زمانی که قرار به قطعی آن‌ها است، تأمین کند و مازاد برق آن‌ها را در غیر از فصل خاموشی بخرد، هرچند در حال حاضر نیز این موضوع که هرکس پنل خورشیدی داشته باشد و برق تولید کند توسط شرکت‌های توزیع برق از آن‌ها خریداری می‌شود.

دبیر کمیسیون کشاورزی، امور دام و طیور و صنایع وابسته اتاق بازرگانی خراسان رضوی ادامه داد: اگر این امکان نیست، می‌توان به سمت ژنراتورهای دیزلی رفت، هرچند برای تأمین سوخت گازوئیل مشکل‌داریم اما چنانچه سوخت ژنراتورها تأمین شود، حداقل از این بحران که کشاورزان برای تأمین منابع آبی با آن روبرو می‌شوند عبور می‌کنیم و خاموشی‌ها اتفاق نمی‌افتد یا به حداقل می‌رسد.

 لزوم تهیه سند آمایش در شهرستان‌ها بر اساس محصول

دبیر کمیسیون کشاورزی، امور دام و طیور و صنایع وابسته اتاق بازرگانی خراسان رضوی با تأکید بر تهیه سند آمایش در شهرستان‌ها بنا به محصول آن‌ها گفت: با این رویه، نمودار نیاز آبی هر محصول در شهرستان‌ها به‌طور دقیق مشخص‌شده و بسته به نیاز آبی هر محصول که کمترین زیان را ببیند خاموشی‌ها صورت گیرد وگرنه تصمیم‌گیری‌ها در خصوص خاموشی چاه موتورهای کشاورزی از نیمه خرداد به میزان ۵ ساعت دغدغه بزرگی برای بهره‌برداران بخش کشاورزی ایجاد کرده است.

مهدوی با اشاره به خشکسالی‌هایی که استان با آن دست‌وپنجه نرم می‌کند، گفت: بخش کشاورزی و از همه شدیدتر دامپروری استان، تحت تأثیر خشکسالی قرار گرفته و نیازمند حمایت دولت و ارائه بسته‌های تشویقی به فعالان این حوزه هستیم تا بتوانیم بهره‌وری را در واحد سطح افزایش دهیم.

وی خاطرنشان کرد: اگر بهره‌بردار بخش کشاورزی به‌اندازه حجم آبی که در اختیار دارد سطح زیر کشت را کاهش دهد، باید کمک کرده و  با ایجاد بسترهای لازم، برداشت او را در واحد سطح افزایش دهیم.

این فعال بخش کشاورزی گفت: با کمک به بهره‌برداران بخش کشاورزی و افزایش میانگین تولید، بخشی از خسارت‌ها و کاهش تولیدها به دلیل خاموشی منابع آبی جبران می‌شود، لذا باید با ایجاد زیرساخت‌های نوین آبیاری به سمت افزایش بهره‌وری از آب کشاورزی و افزایش بهره‌وری در تولید برویم.

باید بخش کشاورزی را به‌عنوان ستون اقتصاد بشناسیم

دبیر کمیسیون کشاورزی، امور دام و طیور و صنایع وابسته اتاق بازرگانی خراسان رضوی با تأکید بر اینکه باید بخش کشاورزی را به‌عنوان ستون اقتصاد بشناسیم، گفت: با توجه به اینکه در کشور همواره بر تحقق اقتصاد مقاومتی تأکید شده است، پارامترهای این نوع اقتصاد از جمله مردمی بودن و درون‌زا بودن آن در بخش کشاورزی وجود دارد و این خصوصیات در این بخش تجلی‌یافته، لذا برای نقش‌آفرینی آن در اقتصاد، نیاز به توجه بیشتری دارد.

وی با اشاره به ضرورت تغییر نگاه حاکمیت به بخش کشاورزی تصریح کرد: باید با درک اهمیت بخش کشاورزی، این بخش را به‌عنوان یک فضای تولیدی برجسته در کشور در نظر گرفت و فعال اقتصادی بخش کشاورزی را درجه دو تلقی نکرد.

این فعال بخش کشاورزی گفت:نباید بخش کشاورزی و فعالان آن را به‌عنوان افراد درجه دو بشناسیم، در صورتی که آنها زیربنای اقتصاد هستند، بحث اصلی اقتصاد به عهده آن‌ها است.

دبیر کمیسیون کشاورزی، امور دام و طیور و صنایع وابسته اتاق بازرگانی خراسان رضوی یادآورشد: اگر بخش کشاورزی جایگاه مطلوب خود را داشته باشد و مهم دیده شود نه مقرراتی تصویب می‌کنیم که بد اجرا شود و تفسیرپذیر باشد که بعداً برای این بخش گرفتاری ایجاد کند و نه در اجرای موضوعات از زیر بار مسئولیت شانه خالی می‌کنیم؛ بلکه اهتمام بیشتری برای اجرای موضوعات مرتبط با این بخش داریم.

وی تصریح کرد: در این میان وظیفه بهره‌برداران بخش کشاورزی نیز سنگین است و آن‌ها باید به مسائل مربوط به این حوزه از جمله افزایش بهره‌وری و افزایش راندمان تولید توجه کنند.

مهدوی افزود: کشاورزی امروز با روش‌های سنتی نمی‌تواند ما را به جهش تولید برساند، بلکه باید با استفاده از روش‌های مدرن و افزایش بهره‌وری و بالا بردن راندمان تولید، از حداقل امکانات و منابع موجود، بیشترین استفاده را ببریم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • جهش تولید در بخش کشاورزی با دانش بنیانی محقق می شود
  • ‌بازار دائمی صادرات ۱۵ میلیون قطعه‌ای مرغ
  • صادرات دام راهکاری برای ایجاد رونق صنعت دامپروری
  • ضربه به تولید با تصمیم‌گیری برای خاموشی چاه موتورهای کشاورزی
  • افزایش غیر منطقی تعرفه برق با شعار سال هم‌ خوانی ندارد
  • صادرات مرغ با هدف تعادل بازار و ایجاد درآمد ارزی
  • تجلیل از فعالان طرح حجاب و عفاف
  • قابل توجه فعالان اقتصادی
  • مبادله ۸۴ هزارو ۵۳۹ تن محصولات کشاورزی درمرز‌های رسمی سیستان وبلوچستان
  • رشد بورس با افزایش تولید خودرو و صادرات محصولات پتروشیمی