Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-08@03:02:30 GMT

حتی یک شی شیشه‌ای آتش در جنگل به پا می‌کند

تاریخ انتشار: ۲۸ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۳۲۳۸۰۴

حتی یک شی شیشه‌ای آتش در جنگل به پا می‌کند

فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران ـ منطقه ساری با اشاره به گرم شدن هوا و احتمال حریق گفت: نگران هستیم با گرم‌تر شدن هوا شرایط متفاوت‌تر شود به‌طوری‌که حتی یک شی شیشه‌ای در طبیعت می‌تواند حادثه‌آفرین باشد.

به گزارش خبرگزاری فارس از مازندران، فصل گرم سال که می‌رسد شاهد حضور مردم در طبیعت استان هستیم، در کنار مسائلی که وجود دارد نگرانی‌ها در ارتباط با مشکلاتی ازجمله حریق در این فصل از سال با طبیعت استان غریبه نیست بیشتر شده و زخم کهنه طبیعت دوباره سرباز می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

بارندگی‌های خوب به همان میزان که حال طبیعت را خوب کرده و آن را سرزنده می‌کند با گرم‌تر شدن هوا و خشک شدن پوشش مرتعی احتمال حریق را در طبیعت شمال که جاذبه‌ای چون جنگل‌های هیرکانی دارد و نظیر آن را در کمتر جایی از جهان می‌توان یافت را افزایش می‌دهد.

البته در کنارش آتش زدن کاه و کلش در مزارع بعد از برداشت محصول نیز در شعله‌ور شدن آتش در طبیعت تاثیرگذار است و این موضوع بیشتر در مزارعی که اطراف و حاشیه جنگل‌ها است اتفاق افتاده و با وجود اینکه هشدارهای لازم در این زمینه داده شده است کم نیستند، افرادی که اقدام به اموری از این قبیل می‌کنند.

 

از طرفی استمرار هوای گرم و خشک در میان پوشش‌های گیاهی مرتعی و همچنین وزش باد که احتمال حریق در مراتع را افزایش می‌دهد زنگ خطری جدی است که مرتع‌داران، دامداران و گردشگران در عرصه‌های منابع طبیعی را نسبت به خطر حریق هوشیار کند.

سال‌های گذشته در حالی شعله‌های آتش در طبیعت مازندران زبانه می‌کشید که زندگی همه جانداران را دچار اختلال کرد و تبعات آن گریبانگیر همه جانوران خواهد شد البته طی سال گذشته و امسال حریق گسترده‌ای در طبیعت شمال نداشتیم که در این زمینه نقش بارش‌ها بی‌تاثیر نبوده است. 

فصل گرم سال که می‌رسد زخم کهنه سوختن و حریق در دامان طبیعت سرباز می‌کند؛ طبیعتی که دیگر توان مقابله با این همه مشکلات را ندارد و مشکلات، زخمی عمیق را بر پیکرش به یادگار گذاشته است که محال است به این زودی فراموش شود.

 

فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران ـ منطقه ساری  در این‌باره در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در شهرستان ساری، اظهار کرد: همزمان با فصل برداشت گندم و جو و همچنین گرم شدن هوا نگرانی‌ها را در ارتباط با وقوع حریق در طبیعت شمال افزایش می‌دهد.

حسینعلی خورشیدی افزود: اگر کاه و کلش بعد از برداشت محصول آتش زده شود نگران سرایت آتش به جنگل هستیم که در این زمینه توصیه ما به کشاورزان این است که از این کار به شدت پرهیز کنند.

 

وی با بیان اینکه حبس ۳ تا ۱۰ سال در انتظار افرادی است که چه عمدی چه به‌صورت غیرعمد اقدام به روشن کردن حریق در طبیعت استان می‌کنند، تصریح کرد: امسال همانند سال گذشته از وضعیت خوبی برخوردار بودیم و آتش‌سوزی‌هایی که شاهد بودیم هم در حد سطحی بوده است که امیدواریم بتوانیم با شرایط خوب از این وضعیت عبور کنیم.

فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران ـ منطقه ساری اضافه کرد: نگران هستیم با گرم‌تر شدن هوا شرایط متفاوت‌تر شود به‌طوری‌که حتی یک شی شیشه‌ای در طبیعت می‌تواند حادثه‌آفرین باشد.

 

خورشیدی یادآور شد: موضوعی دیگر همکاری مردم با ما است که خوشبختانه همکاری بسیار خوبی دارند و درخواست ما این است هرگونه حریق را با شماره تلفن ۱۵۰۴ و سامانه ۱۳۹ اطلاع دهند تا بتوانیم جلوی شعله‌ور شدن حریق را بگیریم.

انتهای پیام/۸۶۰۳۴/ج

منبع: فارس

کلیدواژه: منابع طبیعی مازندران جنگل طبیعت طبیعت حریق سرباز مازندران منابع طبیعی جنگل منابع طبیعی شدن هوا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۲۳۸۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساخت آجر‌های هوشمند انرژی با استفاده از پسماند

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اینترستینگ اینجینیرینگ، ، مهندسان دانشگاه RMIT آجر‌هایی با انرژی کارآمد ساخته اند که می‌تواند قبض برق را تا ۵ درصد کاهش دهد؛ دستاوردی که تولید کنندگان آجر با استفاده از آن می‌توانند در دمای پخت با جایگزینی خاک رس با مواد زائد، ۲۰ درصد در مصرف انرژی صرفه جویی کنند.

پژوهشگران برای ساخت این آجرها، با شرکت «ویسی» «Visy» بزرگترین شرکت بازیافت استرالیا، همکاری کردند که سالانه ۵۱۲ هزار تن ظروف و بطری‌های شیشه‌ای را بازیافت کرده و از آن‌ها ۳.۲ میلیارد بطری و شیشه می‌سازند.

محققان برای ساخت این آجر‌ها از مواد به درد نخوری که راهی سطل زباله شده اند مانند شیشه، قطعات کوچک و محصولات جانبی احتراق استفاده کردند. آن‌ها به عنوان جایگزینی برای خاک رس، حداقل از ۱۵ درصد زباله شیشه و ۲۰ درصد زباله جامد یا خاکستر سوخته استفاده کردند. 

«دیلان رابرت» «Dilan Robert»، سرپرست این گروه تحقیقاتی می‌گوید: سالانه حدود ۱.۴ تریلیون آجر در پروژه‌های ساختمانی در سطح جهان استفاده می‌شود. تولید آجر، انتشارات مضری از جمله دی اکسید کربن، دی اکسید گوگرد و کلر از خود به جا می‌گذارد که فشار جدی بر منابع طبیعی ما، به ویژه خاک رس وارد می‌آورد.

این پژوهشگران موفق شدند آجر‌هایی را در آزمایشگاه بسازند که شبیه آجر‌های ساخته شده در کارخانه‌های واقعی است. آن‌ها برای این کار از دستگاه پودرساز استفاده کردند تا خاک رُس را به اندازه مورد نیاز خرد کند.

سپس برای حذف رطوبت، خاک رس و پسماند را به مدت ۲۴ ساعت خشک کردند. مرحله بعدی شامل مخلوط کردن آن با مقدار مشخصی آب و فرآیند تراکم بود. برای جلوگیری از ترک خوردن ناشی از تبخیر آب در طی فرآیند پخت، آجر‌ها ابتدا در هوای محیط به مدت دو روز خشک و سپس به مدت ۲۴ ساعت پس از فشرده شدن در اجاق خشک شدند و مرحله نهایی فرایند، پخت در کوره بود.

«بیپلاب پریمنیک» (Biplob Pramanik) از مجریان این طرح گفت: این آجرها، تمام استاندارد‌های مربوط به ساختار، دوام و پایداری محیطی را تامین می‌کنند و استفاده از آن‌ها ایمن است. همچنین با تغییر فرمولاسیون ما، امکان تولید آجر‌های سبک وزن در طیف رنگی از سفید تا قرمز تیره نیز وجود دارد.

دمای پخت نهایی ۹۵۰ درجه سانتیگراد (۱۷۴۲ درجه فارنهایت) به عنوان مناسب‌ترین دمای پخت برای زیبایی شناسی انتخاب شد. همچنین در این دما، آجر‌ها به استحکام لازم برای مصارف ساخت و ساز می‌رسند. اندازه ذرات در خواص آن‌ها تاثیر دارد چراکه اندازه‌های ریزتر منجر به بهبود مقاومت فشاری بهتری می‌شود.

تمرکز این پژوهشگران بر روی مزایای اقتصادی استفاده از پسماند در تولید آجر و کاهش انتشار CO۲ بود. آجر‌های ساخته شده از ضایعات، ۲۴ درصد خواص حرارتی کمتری نسبت به آجر‌های معمولی دارند. همانطور که اشاره شد، آن‌ها برای پخته شدن به دمای کمتری نیاز دارند. این به معنای صرفه جویی ۱۵۸ هزار و ۴۶۰ دلاری با جلوگیری از انتشار ۴۱۷ تن CO۲ است.

آن‌ها معتقدند استفاده از زباله‌ها برای ساخت آجر با عایق اضافی، راه دیگری برای تحقق اقتصاد دایره‌ای است.

بر اساس این مطالعه، خاک رس در جهان در حال کاهش است و همچنین کوره‌های آجرپزی سالانه در سراسر جهان برای احتراق، ۳۷۵ میلیون تن زغال سنگ مصرف می‌کنند که معادل شش میلیون و ۷۰۲ هزار تن CO۲ است. از این رو، این راه حل ابتکاری می‌تواند از دو راه کمک کننده باشد: کاهش اثرات زیست محیطی و جایگزینی جزئی برای خاک رس.
نتایج این تحقیقات در نشریه Construction and Building Materials منتشر شده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • حفاظت از حیات وحش، رسالت همه ایرانی‌ها
  • جریمه خودرو‌هایی که شیشه دودی دارند چقدر است؟
  • خودروهایی که شیشه دودی دارند، جریمه می‌شوند
  • ضرورت برخورد جدی دستگاه قضا با عاملان آتش‌سوزی عمدی جنگل‌ها
  • کشف ۲۲ کیلوگرم شیشه در میناب
  • شیرجه در سرسبزی طبیعت با سفر به این مکان‌ها
  • ساخت آجر‌های هوشمند انرژی با استفاده از پسماند
  • گردشگران ناپدید شده در ارتفاعات نوشهر تحویل خانواده‌هایشان شدند
  • سقوط مرگبار یک طبیعت‌گرد از ارتفاعات جنگل ابر
  • رویش گل‌های بهاری در دل کوه‌های روستای شوراب + فیلم