Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-30@23:30:55 GMT

"ایرباس" مامور توسعه مریخ‌نورد آژانس فضایی اروپا شد

تاریخ انتشار: ۲۸ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۳۲۴۰۸۰

'ایرباس' مامور توسعه مریخ‌نورد آژانس فضایی اروپا شد

آفتاب‌‌نیوز :

آژانس فضایی اروپا(ESA) قراردادی با شرکت "ایرباس"(Airbus) منعقد کرده است که مرحله بعدی توسعه مریخ‌نورد پیشرفته "Sample Fetch" را پیش ببرد.

قرارداد مطالعات پیشرفته به "ایرباس" اجازه می‌دهد تا در انگلیس به کار روی مریخ‌نوردی که نمونه سنگ‌ها و خاک مریخ را جمع‌آوری خواهد کرد و به زمین خواهد آورد، ادامه دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حال حاضر ناسا در حال آماده‌سازی برای پرتاب مریخ‌نورد "استقامت"(Perseverance) است که قرار است در ۲۰ ژوئیه سال ۲۰۲۰ از پایگاه کیپ ناورال با موشک "اطلس ۵ " پرتاب شود. با تکیه بر موفقیت در ماموریت مریخ‌نورد "کنجکاوی"(Curiosity)، ماموریت "مقاومت" پس از ماموریت‌های "وایکینگ" که در سال ۱۹۷۶ انجام شد، اولین ماموریتی خواهد بود که به طور مستقیم به دنبال نشانه‌هایی از حیات فعلی یا گذشته در سیاره سرخ خواهد گشت.

علاوه بر این، "استقامت" اولین ماموریتی خواهد بود که نمونه‌هایی را برای آوردن به زمین و انجام آزمایش جمع آوری می‌کند.

با این حال، این مریخ‌نورد نمی‌تواند نمونه‌ها را به زمین بازگرداند، چرا که "مقاومت" نمونه‌ها را جمع آوری می‌کند و در چند لوله می‌گذارد و در پشت سر رها می‌کند. به همین منظور، ماموریت "Fetch" که در سال ۲۰۲۶ پرتاب خواهد شد و در سال ۲۰۲۸ روی مریخ فرود خواهد آمد، قدم بعدی در روند آوردن نمونه‌ها به زمین خواهد بود.

 

این مریخ‌نورد که به اندازه یک ماشین جمع و جور است، از "استقامت" کوچکتر خواهد بود و به جای ۶ چرخ کوچک، بر روی چهار چرخ بزرگ حرکت می‌کند. به گفته "ایرباس"، این امر باعث می‌شود که این مریخ‌نورد پیچیدگی کمتری داشته باشد، سریع‌تر باشد و احتمال کمتری در گیر افتادن آن در خاک مریخ باشد.

هنگامی که "Fetch" بر روی سطح سیاره سرخ فرود بیاید، به طور میانگین به مدت ۶ ماه روزانه ۲۰۰ متر حرکت می‌کند و مسیر "استقامت" را دنبال می‌کند و با الگوریتم‌های دید رایانه‌ای به دنبال ۴۳ نمونه جمع آوری شده و به جای مانده از "مقاومت" خواهد گشت و با بازوی رباتیک خود تا ۳۶ مورد از این نمونه‌ها را جمع‌آوری کرده و آنها را در یک قوطی خاص قرار می‌دهد.

سپس "Fetch" به محل فرود و فرودگر خود برمی‌گردد؛ جایی که یک بازوی رباتیک دوم، نمونه‌های داخل قوطی را از مریخ‌نورد جدا کرده و آن را به وسیله نقلیه "Mars Ascent" منتقل می‌کند.

در نهایت این نمونه‌ها در سال ۲۰۳۱ در یوتای آمریکا به زمین آورده خواهند شد.

مرحله اولیه توسعه ماموریت "Fetch" در ژوئیه سال ۲۰۱۸ در انگلیس شروع شده است و "ایرباس" اکنون در حال توسعه الگوریتم‌ها و بازوی رباتیک آن برای گرفتن نمونه‌ها است.

با پیشرفت ناسا در ساخت فرودگر مریخی، برخی الزامات مهندسی این مریخ‌نورد به‌ویژه سیستم حرکتی آن باید اصلاح شود.

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: آژانس هوایی ایرباس مریخ نورد نمونه ها جمع آوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۲۴۰۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کسب رتبه سوم استان بوشهر در توسعه اقتصاد دانش بنیان

احمد محمدی زاده در جمع خبرنگاران اظهار داشت: در دولت سیزدهم اقدمات بسیار خوبی در حوزه اقتصاد دانش بنیان در استان انجام شده است و دستاورد‌های خوبی در حوزه دانش بنیان‌ها و شرکت‌های فناور در سال گذشته داشته ایم.

استاندار بوشهر افزود: تصویب قانون جهش تولید دانش بنیان از جمله قوانین مهم و خوبی بود که طی سالیان اخیر به مرحله اجرا رسیده و تمامی دستگاه‌های خدمت رسان مکلف هستند که ارائه خدمات به شرکت‌های دانش بنیان را در اولویت قرار دهند.

رئیس ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان استان بوشهر اظهار داشت: استان بوشهر در ارزیابی سال ۱۴۰۲ وزارت کشور و شاخص‌های ده گانه شامل ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان، برنامه ریزی اقتصاد دانش بنیان، ماموریت گرایی دانشگاه ها، تعیین ماموریت پارک‌های علم و فناوری، تعیین ماموریت کارآفرینان، تعیین ماموریت نخبگان، اقدامات تسهیلگرانه، افزایش تولید دانش بنیان، مردمی سازی اقتصاد دانش بنیان و صادرات دانش بنیان، با اقدامات در خور تحسین عملکرد مناسبی را ثبت و با کسب ۸۴ امتیاز از مجموع ۱۰۰ امتیاز این ارزیابی، رتبه سوم کشور را به خود اختصاص داده است.

محمدی زاده گفت: طبق ارزیابی وزارت کشور، استان بوشهر در شاخص‌های تشکیل جلسات ستاد اقتصاد دانش بنیان، اقدامات تسهیگرانه و مردمی سازی اقتصاد رتبه دوم و در مجموع شاخص‌ها رتبه سوم را کسب کرده است.

استاندار بوشهر افزود: استان بوشهر در برنامه اقتصاد دانش بنیان، ماموریت گرایی پارک‌های علم و فناوری و هیئت‌های اندیشه ورز و تولید دانش بنیان نیز از استان‌های پیشرو و گروه اول در سطح کشور معرفی شده است.

محمدی زاده با بیان اینکه رتبه استان بوشهر در سال ۱۴۰۱ رتبه ۲۱ بوده است، افزود: با حمایت‌های معاونت اقتصادی استانداری و تلاش پارک علم و فناوری خلیج فارس و هم افزایی و تلاش مدیران دستگاه‌های اجرایی و روسای دانشگاه‌های عضو ستاد اقتصاد دانش بنیان و با تلاش جمعی، استان بوشهر توانسته رتبه سوم کشوری در توسعه اقتصاد دانش بنیان را بدست آورد.

وی اضافه کرد: کسب این توفیق که نشان از توسعه و نفوذ دانش و فناوری در فعالیت‌های اقتصادی است نوید بخش آینده‌ای درخشان برای جوانان استان خواهد بود.

باشگاه خبرنگاران جوان بوشهر بوشهر

دیگر خبرها

  • چین خاک سرخ مریخ را به زمین می‌آورد!
  • بوشهر سومین استان کشور در ارزیابی توسعه اقتصاد دانش‌بنیان است
  • «کامیون زباله فضایی» به یک موشک پیر نزدیک شد
  • کسب رتبه سوم استان بوشهر در توسعه اقتصاد دانش بنیان
  • استارلاینر بوئینگ قرار است در 6 می به فضا پرتاب شود
  • دراگون از ایستگاه فضایی جدا می‌شود
  • چین اولین کشوری خواهد بود که خاک مریخ را به زمین می‌آورد
  • رصد عنکبوت در سیاره سرخ
  • زباله فضایی در دام دوربین ماهواره ژاپنی افتاد
  • آزمایش‌های قبل عملیات تاریخی «استارلاینر» با موفقیت اجرا شد