Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-27@04:14:05 GMT

واردات830میلیون دلار دارو سال گذشته

تاریخ انتشار: ۲۸ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۳۲۴۳۰۲

رئیس کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق بازرگانی تهران گفت: در سال گذشته حدود ۸۳۰ میلیون دلار واردات دارو داشتیم. ناطقان: محمود نجفی عرب در خصوص حذف ارز دولتی برخی از داروها و افزایش قیمت داروها در برنامه تهران کلینیک، گفت: تأمین ارز ۴۲۰۰ تومانى با محدودیت‌های بسیاری روبرو است و سهم وزارت بهداشت نیز در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی از لحاظ کمی و کیفی متغیر بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی با بیان اینکه ارز مصرفى در سنوات گذشته بین ۳.۵ و گاهی تا ٤ و ۴.۵ میلیارد دلار بوده است، اظهار داشت: به مرور از سال ۹۶ به بعد، از جمله سال ٩٧، کاهش معنى دارى را در ارز تخصیصى به وزارت بهداشت رخ داده است، همینطور در سال ٩٨ نیز حدود ٦٠٠ میلیون دلار نسبت به سال ٩٧ کاهش تخصیص ارز داشته‌ایم و امسال هم کلا ۲.۵ میلیارد دلار از سهم ارز دولتی یا همان ارز ٤٢٠٠ تومانى به وزارت بهداشت تخصیص داده شده است.

نجفی‌عرب افزود: البته نگاه کارشناسان صنعت داروسازى در کشور به دارو و تجهیزات پزشکی، بیشتر بر ارز نیمایی بوده و و ما موافق تخصیص ارز ٤٢٠٠ تومانى نبوده‌ایم. این نگاه مزیت‌های بسیاری را در مجموعه صنعت دارو دارد، همچنین از طرفى هم دولت مى تواند مابه‌التفاوت ارز نیمایى و ارز دولتی را که اعداد قابل توجهی است را به بیمه‌ها اختصاص دهد تا هزینه‌هاى مردم هم افزایشى نداشته باشد، که البته این نظر ما عملیاتى نشد، هر چند ما همچنان بر این نگاه پافشارى داریم.

وی ادامه داد: نکته دیگر اینکه حدود ۱.۵ میلیارد از ۲.۵ میلیارد دلار که به وزارت بهداشت تعلق گرفته است باید صرف تجهیزات پزشکی شود و بقیه براى صرف دارو شود، طبیعتا ما نزدیک به یک میلیارد دلار جهت واردات دارو و یک میلیارد هم جهت بسته‌بندی دارو و تولید مواد اولیه داروهای داخلی و... نیاز داریم.

 
وی در ادامه افزود: اگر ارز نیمایی به داروها و تجهیزات پزشکی تعلق بگیرد قطعا به نفع بیماران خواهد بود و هزینه‌هایشان کاهش می‌یابد ولی رویه داروهای اساسی همچنان رویه ارز ۴۲۰۰ تومانی باشد.

رئیس کمیسیون اقتصاد و سلامت اتاق بازرگانی تهران در خصوص افزایش چند درصدی نرخ برخی داروها گفت: بیماران خاص نگران افزایش قیمت دارو نباشند چون داروهای اساسی و داروهای بیماران خاص همچنان با ارز دولتی وارد می شود و تورم خیلی تاثیرى بر روی این موضوع ندارد و وزارت بهداشت هم چنین کارى را نخواهد کرد، اما در داروهایى که با ارز غیر دولتی عرضه مى شوند مثل آسپرین و استامینوفن و...از این تغییر سیاست و کاهش ارز دولتى تاثیر خواهد پذیرفت و افزایش قیمت خواهیم داشت.

نجفى عرب در پاسخ به انتقادها درباره افزایش نرخ دارو گفت: اعتقاد بنده این است که دارو بخشی از اقتصاد کشور است و طبیعتا هر کالایی در کشور چه تولید و چه وارد شود باید به اقتصاد کشور هم ضرری نرساند و از ابتدای انقلاب تاکنون دست اندرکارانی که با دارو سرو کار داشته‌اند ، هر تصمیمی که در این باره گرفته اند ، مدافع قیمت عادلانه دارو بوده‌اند و مردم را نیز در نظر داشته‌اند. ما جزو معدود کشورهایی هستیم که قیمت داروهایمان از بعد از انقلاب بطور عادلانه و کنترل شده اى بوده است و ما طرفدار مردم هستیم و افزایش قیمت دارو هیچ منفعت اقتصادى برای ما ندارد.

وی  خاطرنشان کرد: ما قبل از انقلاب صنعت داروسازى نداشتیم و شاید در حدود بیست و چند درصد از نیاز دارویى کشور را تأمین مى‌کردیم، اما بعد از انقلاب صنعت داروسازى در ایران صنعتى بالنده و توسعه یافته است و هم در جهت توسعه صادرات کمک حال کشور است و هم براى مردم داروهاى با کیفیت تولید و عرضه مى‌شود؛ در حال حاضر به طور مثال کشور ترکیه به اندازه کشور ما در حوزه دارو توسعه یافته نیست.

نجفی عرب در پایان در خصوص واردات دارو در کشور گفت: در سال گذشته واردات داروهاى ساخته شده حدود ۸۳۰ میلیون دلار بوده است؛ درحالیکه در سال قبلش حدود یک میلیارد و صد میلیون دلار بوده است و با توجه به چالش‌هایى که داشته اما این کاهش مبلغ به نفع تولید داخل هم بوده است ؛ مصرف ارز در حال حاضر برای واردات داروهای ساخته شده حدود ٨٠٠ الی ۹۰۰ میلیون دلار در سال است. منبع: فارس برچسب ها: واردات ، دارو ، دلار

منبع: ناطقان

کلیدواژه: واردات دارو دلار تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت میلیارد دلار میلیون دلار افزایش قیمت واردات دارو ۵ میلیارد صنعت دارو قیمت دارو ارز دولتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۲۴۳۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شکلات از طلا سبقت گرفت!

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین،جهان برای دهه‌ها از شکلات ارزان لذت می‌برد؛ درختان پیرتر شدند و آفات محصول در کشورهای غرب آفریقا، شایع شد. وضعیت آب و هوایی نامناسب در کشورهای ساحل عاج و غنا که تقریباً نیمی از سهم بازار جهانی کاکائو را دارند نیز کاهش تولید این محصول را تسریع کرد. همه این عوامل دست به دست هم داد تا قیمت کاکائو، رشد بی سابقه‌ای را تجربه کند و کام تولید کنندگان و مصرف‌کنندگان تلخ شود.

اقتصاد نیوز نوشت: بر اساس آنچه سازمان بین‌المللی کاکائو (ICCO) برآورد کرده، میزان تولید کاکائو در سال ۲۰۲۴ از میزان تقاضای آن عقب می‌افتد و بر این اساس برآورد می‌شود که تولید کاکائو با کسری ۳۷۴ هزار تنی روبرو خواهد شد.

در همین زمینه تریستان فلچر، تحلیگر بازار کالا به بلومبرگ اعلام کرد که زخم‌های این بحران ممکن است برای مدت طولانی در نوسانات بازار کاکائو قابل مشاهده باشد. به گفته او برخی فعالان بازار، سوداگرانه با سرعت بیشتری وارد می‌شوند و به سرعت نیز این بازار را ترک می‌کنند؛ موضوعی که به بی‌نظمی این بازار می‌افزاید و این، بدان معناست که بازارها به احتمال زیاد، تشدید نوسان را تجربه می‌کنند.

آنطور که اکونومیست تایم از وضعیت بازار گزارش داده است، معاملات آتی این هفته به رکورد ۱۱۱۲۶ دلار در هر تن رسید؛ سطحی که قبلاً برای اکثر معامله گران غیرقابل تصور بود و تقریباً دو برابر نقطه اوج قبلی است که آن هم در دهه ۱۹۷۰ ثبت شده بود. به نظر می‌رسد این پایان ماجرای نوسان در بازار این کالا نیست. آنچنان که سیتی گروپ پیش بینی کرده، قیمت‌ها در چند ماه آینده به ۱۲۵۰۰ دلار می‌رسند و بعید نیست که قیمت کاکائو، مرز ۲۰ هزار دلار را نیز در سال جاری بشکند.

بر اساس گزارش ها، آنچه در زمینه کاکائو اتفاق می‌افتد، اکنون نه تنها هشدار برای صنایع وابسته به این کالا را فعال کرده بلکه زنگ خطری برای صنعت قهوه نیز هست که تنها در دو کشور متمرکز شده است: برزیل و ویتنام.

با این حال وضعیت رشد قیمت کاکائو، بی تردید صنایع وابسته به این کالا در جای جای دنیا را تحت تاثیر قرار می‌دهد و در این اوضاع، بررسی وضعیتی که صنایع شیرینی و شکلات ایران نیز متاثر از آن خواهد شد، حائز اهمیت است که در این گزارش به آن می‌پردازیم.

وضعیت بازار شکلات ایران پس از افزایش قیمت‌ها
گردش مالی صنعت شیرینی و شکلات در کشور حدود ۱۶ تا ۱۷ هزار میلیارد تومان برابر با ۳۷۰۰ تن اعلام شده است؛ حجمی از محصولات که حدود ۳۰ درصد مواد اولیه‌اش وارداتی است و سایر مواد مورد نیاز آن در داخل تولید می‌شود.

بررسی آمار گمرکات ایران گواه این موضوع است که عمده واردات مواد اولیه این صنعت برای تولید کنندگان ایرانی از کشور ترکیه صورت می‌گیرد؛ رقمی حدود ۷۹ میلیون دلار برابر با ۱۹۰۳۱ تن است؛ کشوری که طی سال‌های اخیر ازجمله مهم‌ترین شرکا تجاری ایران محسوب می‌شود.

به طور کلی پودر کاکائو، دانه کاکائو و خمیر کاکائو برای طعم دادن به محصولات غذایی مختلف و برای طعم دار کردن «محصولات شکلاتی» مانند شربت ها، تاپینگ ها، شیر شکلات، مخلوط کیک‌های آماده و مواد دارویی استفاده می‌شود.

براساس این جدول که بر مبنای داده‌های گزارش آماری سالانه گمرک ایران تهیه شده، حجم واردات گروه کالایی کاکائو -اعم از پودر کاکائو، دانه کاکائو، خمیر کاکائو و روغن کاکائو در سال ۱۴۰۲- نزدیک به ۴۱.۶ هزار تن؛ معادل ۱۶۴.۱ میلیون دلار بوده است.

گزارش‌های جهانی حکایت از آن دارد که ارزش هر تن کاکائو در بازارهای جهانی اکنون از ۲ هزار و ۵۰۰ دلار به ازای هر تن، به ۱۱ هزار و ۱۲۵ دلار رسیده؛ رقمی که از رشدی معادل ۵۲۵ درصد حاکی است.

طبق آمارهای رسمی بازار جهانی و داده‌های گمرک ایران، در سال گذشته مجموعا ۴۱ هزار و ۵۸۴ تن کاکائو و زیرمجموعه این گروه کالایی به ارزش ۱۶۴ میلیون و ۱۱۱ هزار دلار وارد ایران شده است.

با فرض اینکه قیمت گروه کالایی کاکائو در تمام زیر مجموعه‌ها ثابت در نظر گرفته شود و حجم واردات این کالاها در سال ۱۴۰۳ را بدون تغییر نسبت به سال گذشته یعنی حدود ۴۱.۶ تن در نظر بگیریم، ارزش دلاری واردات این محصول به کشور با احتساب رشد حدود ۶.۵ برابری که در بازار جهانی این کالا رخ داده، رقمی بالغ بر یک میلیارد دلار برآورد می‌شود.

مهم‌ترین نکته‌ای که پس از محاسبه این عدد به ذهن می‌رسد این است که استراتژی فعالان صنعت شیرینی و شکلات ایران دستخوش تغییر خواهد شد؟؛ مساله‌ای که باید موضوع محدودیت حجم منابع ارزی را نیز به آن افزود.

علاوه بر این، اگر مشکلاتی که این صنعت در سال‌های گذشته با آن‌ها دست و پنجه نرم کرده را به وضعیت افزایش قیمت بی سابقه کاکائو در جهان اضافه کنیم؛ آینده این صنعت و تصمیم گیری فعالان برای نحوه فعالیت در آن به سوالی جدی تبدیل خواهد شد؛ مسائلی از قبیل افزایش ۳۰۰ درصدی هزینه انبارداری در سال گذشته، نبود برنامه منسجم در خطوط حمل و نقل کشور (غیر فعال شدن ۲۸ خط کشتیرانی به دلیل تحریم‌ها)، عدم همکاری منسجم بنادر که منجر به رسوب کالاها در گمرکات می‌شود و ...؛ عواملی که با پابرجا ماندن‌شان در کنار هم، نه تنها سهم کشورمان در بازارهای جهانی به میزان قابل توجهی از دست می‌رود بلکه عرصه برای فعالیت تولیدکنندگان داخلی نیز تنگ‌تر خواهد شد. همچنین وضعیت اشتغال حدود ۶۵ هزار نفر که به طور مستقیم به این صنعت وابسته هستند نیز در هاله‌ای از ابهام قرار خواهد گرفت.

۲۲۰

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1898929

دیگر خبرها

  • پشت پرده جهش ۱۵۰ درصدی یارانه نان چیست؟
  • ماجرای جهش ۱۵۰ درصدی یارانه نان در بودجه ۱۴۰۳ چیست؟
  • تخصیص یارانه دارو به خوبی انجام نمی شود / تلاش دولت برای تثبیت قیمت نان در 1403 با سه برابر کردن یارانه
  • جزئیات تخصیص ارز ۲۸۵۰۰ تومانی
  • افزایش صادرات از گمرک شهرصنعتی کاوه
  • آمارهای عجیب از مصرف داروی ایرانیان
  • عددهای عجیب از مصرف داروی ایرانیان
  • شکلات از طلا سبقت گرفت!
  • عددهای عجیب از واردات و مصرف داروی ایرانی‌ها
  • انتقاد رییس اتاق بازرگانی تهران از دلار ۴۰ هزار تومانی: دولت هم چوب را می‌خورد هم پیاز را/ دود این سیاستها به چشم صادر کننده‌ها می‌رود