Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک استاد دانشگاه درباره برخورد قوه قضائیه با پرونده گفت: ویژگی بارز پرونده طبری، عبور قوه قضائیه از اتهام گرایشات جناحی و نیز مصونیت‌های قوه ایست.

صادقعلی رنجبر در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در ساری درباره پرونده ورود قوه قضائیه به پرونده طبری اظهار کرد: برخورد با طبری برخورد با ارتشاء در نظام قضایی و کلا نظام حاکمیتی و تقابل با روحیه رانت‌خواری است و علت اصلی آن هم تمرکز بر دارندگان مسؤولیت‌های کلیدی و تداعی عبور نظام قضایی از سفارشات پست پرده و بی‌توجهی به گروه‌های فشار است، که همواره اصل عدالت را قربانی می‌کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در ادامه با بیان اینکه اما به نظر من اگرچه وی معاون یکی از سه قوه است، اما به معنای برخورد با دانه درشت‌ها نیست، چون قبلا هم معاون قوه مجریه محاکمه و محکوم و روانه زندان شده بود، افزود: اما از اینکه قوه قضائیه، آینه نگاه خودش را علاوه بر قولی دیگر، به قوه خود نیز تنظیم کرده، گام مثبتی به سمت تحول محسوب می‌شود.

عضو شورای سیاست‌گذاری صدا و سیمای مازندران خاطر نشان کرد: آنچه که برایم مهم است اینکه این برخورد و پیگیری پرونده نباید همواره رو به نفرات پائین‌تر متهم داشته و باید به تناسب اتهامات، هم‌ترازان و بالادستانش را نیز شامل شود، تا موضوع مصونیت قضایی اعم از رسمی وغیر رسمی، برای همیشه منسوخ شود.

وی گفت: ما نباید برخورد با افراد در این رده‌ها را سهمیه‌ای کنیم، بلکه هر قوه به هر اندازه که دارای مدیران ارشد متخلف است، باید منتظر ترازوی عدالت و شمشیر حکومت باشد.

رنجبر با اشاره به اینکه قطع یقین بدانید که اگر به نفرات خاصی محدود شده و دیگران را شامل نشود، با پایان یافتن این شوک، دور دیگری از تخلفات شروع می‌شود، افزود: ویژگی بارز پرونده طبری، عبور قوه قضائیه از اتهام گرایشات جناحی و نیز مصونیت‌های قوه‌ایست.

این استاد دانشگاه ادامه داد: جالب توجه این پرونده و تفاوتش با سایر پرونده‌های فساد مالی، ورود به اتهام رشوه‌گیری برخی مدیران، قضات و نمایندگان است که به‌دلایل زیادی از جمله پیچیدگی پرداخت و دریافت، ثبت نشدن رسمی، وجود افراد واسط، غیرنقدی بودن اکثر موارد، خاموش بودن ظاهری امور و کثرت ابتلاء در حال عادی شدن بوده و متأسفانه در سطوح پائین‌تر رسما و با نرخ مشخص از مراجعان درخواست می‌شد و این امر موجب تقویت روند و سرعت اعتمادزدایی از نظام می‌شد.

وی با اشاره به اینکه با این پرونده، زبان ما نیز برای دفاع از نظام و اینکه فساد مالی، سازمان یافته و نهادینه نیست، گویا شده و مصداق خوبی یافتیم، اظهار کرد: موضوعی که برایم اهمیت دارد اینکه همه ما قلبا، عقلا  و شرعا مایلیم که با متخلفان اقتصادی برخورد قاطع شده و به اشد مجازات برسند.

این استاد دانشگاه در پایان گفت: به هر حال جا دارد تا با محکومان این پرونده‌ها جدای از چارچوب‌های جناحی رفتار کرده و متخلفان را پس از نهایی شدن رأی دادگاه، از حیاط خلوت خود بیرون انداخته و نگذاریم دوباره به جرگه پاک‌دستان و آبرومندان جامعه بپیوندند.

انتهای پیام/و

منبع: فارس

کلیدواژه: قوه قضائیه دانشگاه طبری عدالت قوه قضائیه دانشگاه طبری عدالت ویژگی قوه قضائیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۲۶۲۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی مطبوعات روز/ آقای «ب.ز»، عکس یک روزنامه های امروز ️

پرونده «بابک زنجانی» از پرونده‌های قوه قضائیه در حوزه مبارزه با مفاسد اقتصادی پس از ده سال در سال ۱۴۰۲ به نتیجه رسید که روز گذشته سخنگوی قوه قضاییه از نقض حکم اعدام بابک زنجانی و تبدیل آن به ۲۰ سال زندان خبر داد. - اخبار رسانه ها -

به گزارش گروه رسانه‌های خبرگزاری تسنیم، پرونده «بابک زنجانی» از پرونده‌های قوه قضائیه در حوزه مبارزه با مفاسد اقتصادی پس از ده سال در سال 1402 به نتیجه رسید که روز گذشته سخنگوی قوه قضاییه از نقض حکم اعدام بابک زنجانی و تبدیل آن به 20 سال زندان خبر داد. در روزنامه‌های امروز به پرونده بابک زنجانی پرداخته‌ شده است. 

شرق، با تیتر «بابک زنجانی عفو شد» سیر پرونده زنجانی و دلایل محکومیت و در نهایت گریختن او از دار و عفو وی را مورد بررسی قرار داده است. با بیان اینکه بالاخره «ب.ز» معروف دهه90 از اعدام گریخت. روزنامه از اقبال بلند زنجانی می گوید زیرا محکوم پرونده فساد سه هزارمیلیاردی در حال همکاری برای استرداد اموال بدهی ها بود که حکم اعدامش اجرا شد. ️

همشهری، نیز با اشاره به اینکه نام بابک زنجانی بار دیگر سرنوشت پرونده‌های مفسدان دانه‌درشت اقتصادی را یادآور شده است، معتقد است سرنوشت پرونده‌های مفسدان اقتصادی نشان‌ می‌دهد بخش قابل‌توجهی از اموال به بیت‌المال بازگشته است. سپس برای اثبات این گزاره به بررسی سرنوشت شهرام جزایری، اموال خاوری، پرونده جنجالی اکبر طبری و مهدی جهانگیری پرداخته و در آخرین مورد نیز به پرونده فرزند معاون اول قوه قضائیه اشاره کرد.

️آرمان ملی، در عکس یک مسئله سرنوشت متهم بزرگ اقتصادی را بررسی کرده و «خداحافظی بابک زنجانی با طناب دار» عنوان این گزارش است. وی در تاریخ 9 دی 1392 توسط دادستانی کل کشور به اتهام بدهی بانک مالزی متعلق به وی که از وزارت نفت ایران سپرده داشت، همزمان با اوایل دولت اول حسن روحانی، بازداشت شد. ️

هم میهن، هم در عکس یک خود، با تیتر«سلام پر خبر» از سخنگوی جدید قوه قضاییه استقبال کرده که در نخستین کنفرانس خود از آخرین وضعیت پرونده های جنجالی خبر داده است. در ادامه به مرور خبری آنچه که سخنگوی قوه قضائیه درباره پرونده بابک زنجانی، باغ ازگل و چای دبش مطرح کرده، پرداخته است. در آخر نیز سوابق سخنگوی جدید را مورد بررسی قرار داده که همزمان معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه است.

️ابتکار، با اشاره به اینکه پول هنگفتی که معلوم نبود این فرد جنجالی از کجا اختیار به دست آوردن آن را به دست آورده بود گفته است وی صاحب بزرگترین شرکت خوشه‌ای ایرانی و از بزرگترین اختلاس‌گران ایران است. روزنامه معتقد است نام او در جریان فعالیت‌های کلان مالی مرتبط با دور زدن تحریم‌های بین‌المللی ایران و مسدود شدن مبالغ ارزی وی در بانک‌های خارجی در دوران دولت محمود احمدی‌نژاد مطرح شد.

️وطن امروز، پرسشی را مطرح می کند که «چرا بازگرداندن اموال بابک زنجانی پیش از این اتفاق نیفتاده بود. آیا در سال‌های اخیر تسهیل ویژه‌ای در رابطه با نقل‌وانتقالات مالی بین‌المللی برای کشورمان ایجاد شده است یا زنجانی خود پذیرفته با دستگاه قضا همکاری کند؟» ️

هفت صبح، از زاویه ورزشی به سراغ جناب ب.ز رفته و سرنوشت باشگاه‌دارانی که پایشان به زندان باز شد را مورد بررسی قرار داده است. بابک زنجانی یکی از معروف‌ترین‌ میلیاردرهایی بود که وارد فوتبال شد و شاید هم پول‌دارترین. این روزنامه به این نکته اشاره می کند که هنگامی نام بابک زنجانی بر سر زبان ها افتاد که در سال ١٣٩١،باشگاه راه‌آهن به یک شرکت هواپیمایی فروخته شد. کار تا جایی پیش رفت که حتی برای خرید پرسپولیس هم خیز برداشت. هم‌زمان اخباری درباره بدهکار بودن او منتشر می‌شد. با دستگیری وی در سال ١٣٩٢، باشگاه راه‌آهن هم در سراشیبی نابودی قرار گرفت.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رئیس قوه قضائیه: پرونده‌های اموال تملیکی تعیین تکلیف شود
  • محاکمه مرد رمال به اتهام تعرض به ۵ زن
  • بررسی مطبوعات روز/ آقای «ب.ز»، عکس یک روزنامه های امروز ️
  • آخرین جزئیات پرونده بابک زنجانی
  • خبرگزاری قوه قضاییه جزییاتی جدید از پرونده بابک زنجانی منتشر کرد
  • بازگشت بیش از یک میلیارد و ۹۶۷ میلیون و ۵۰۰ هزار یورو به خزانه
  • جزییاتی جدید از پرونده بابک زنجانی
  • جریمه ۱۰ میلیارد ریالی به اتهام هدر دادن سوخت رایانه ای در خوروبیابانک
  • اتهام مرتبط با تامین مالی تروریسم به عناوین مجرمانه اضافه شد
  • فیلم| سخنگوی قوه قضائیه: پرونده «باغ ازگل» در حال تکمیل تحقیقات مقدماتی است