Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- یک دکتر روان شناس به بیان نقش تعداد فرزندان خانواده در تربیت اجتماعی فرد پرداخت. تاریخ انتشار: 01:34 - 29 خرداد 1399 - کد خبر: ۶۲۹۷۹۸

فرشته کریمی زاده در گفت‌وگو با میزان در خصوص تاثیر تعداد فرزندان خانواده بر نحوه تربیت اجتماعی کودک  بیان کرد: خانواده یک اجتماع کوچک و نمونه‌ای از یک جامعه برزگ است، بنا براین تعداد فرزندان خانواده نقش بسزایی درشکل گیری شخصیت و تربیت اجتماعی کودکان دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ضمن اشاره به اینکه فرزندان خانواده‌های ۴ تا ۶ نفره از لحاظ فکری و اجتماعی رشد کامل تری دارند، ادامه داد: کودکانی که در خانواده‌های تک فرزند زندگی می‌کنند، به سبب نوع و سبک زندگیشان به تدریج دچار خود خود محوری می شوند و احساس می کنند، تمام دنیا و جامعه متعلق به آنهاست و باید باب میلشان باشد.

این روان شناس افزود: تک فرزندان نسبت به کودکانی که خواهر و برادر دارند، شخصیت رشد نیافته تری از لحاظ اجتماعی و عاطفی دارند و مایلند همه چیز و همه کس تحت امر و حکومت آن‌ها باشد، به همین دلیل در انتخاب همسر، ازدواج و اشتغال دچار مشکل می‌شوند.

کریمی زاده ضمن بیان این موضوع که فرزندان خانواده ۴ تا ۶ نفره کمتر خودخواه و خودمحور هستند، گفت: افرادی که خواهر و برادر دارند، از همان دوران کودکی متوجه حقوق دیگران می‌شوند و یاد می‌گیرند کمتر باید به خود بیاندیشند، بنابراین در بزرگسالی قواعد زندگی اجتماعی را بیشتر بلد هستند و به رعایت حقوق سایرافراد اهمیت بیشتری می‌دهند.

کریمی زاده ضمن اشاره به اینکه خود محوری سبب بروز مشکلاتی از قبیل تنهایی می‌شود، بیان کرد: تنهایی گزینی موجب افسردگی و ناسازگاری را در فرد می شود و این در حالی است که فرزندان خانواده‌های ۴ تا ۶ نفره به سبب حضور بیشتر درجمع و انجام بازی‌های گروهی کمتر دچار تنهایی گزینی و افسردگی می‌شوند و مهارت‌های ارتباطی بهتری نسبت به تک فرزندان دارند.

  وی عنوان کرد: افرادی که بین یک تا ۳ خواهر یا برادر دارند، علاوه‌ بر رشد بهتر در زمینه‌های عاطفی، اجتماعی و هیجانی در مهارت نظیر حل مسئله، نه گفتن و کنترل هیجانات موفق‌تر از تک فرزندان عمل می‌کنند.

این روان شناس ضمن تاکید بر نقش محوری پدر و مادر در تربیت فرزندان، اضافه کرد: والدین باید به تعداد فرزندانی که دارند، برای آن‌ها وقت بگذارند و به آن‌ها محبت کنند، چرا که محبت ناکافی در خانواده‌های پرجمعیت به اندازه محبت بیش از حد به تک فرزندان خطرناک است.

وی با تاکید به اینکه تعداد فرزندان باید به اندازه‌ای باشد که نیاز‌های اولیه کودکان در خانواده رفع شود، متذکر شد: برآوردن نیاز اولیه به معنای تامین یک زندگی بی نقص و تجمل گرانه برای کودک نیست.

بیشتر بخوانید: چگونه کودکی خلاق داشته باشیم؟

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: روان شناسی خانواده کودک تعداد فرزندان خانواده تربیت اجتماعی تک فرزندان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۲۷۳۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مکرون خواستار نظارت والدین بر کودکان در شبکه‌های اجتماعی شد

رئیس جمهور فرانسه خواستار آن شد که استفاده از شبکه‌های اجتماعی توسط کودکان زیر ۱۵ سال در اتحادیه اروپا، تحت کنترل والدین باشد.

به گزارش ایسنا، امانوئل مکرون در یک سخنرانی مفصل درباره آینده اتحادیه اروپا در دانشگاه سوربن پاریس، گفت: قبل از ۱۵ سالگی باید کنترل والدین برای دسترسی به فضای دیجیتال وجود داشته باشد. اگر محتوا چک نشود، این دسترسی، انواع خطرات و تحریفات ذهنی را ایجاد می‌کند که می‌تواند انواع نفرت را توجیه کند.

فرانسه در سال‌های اخیر شاهد حوادث خشونت‌بار مکرری بوده که دسترسی کودکان خردسال به اینترنت در وقوع آنها، نقش داشته است.

بر اساس گزارش لوکال، اپلیکیشن‌های شبکه‌های اجتماعی مانند تیک‌تاک همچنین در ناآرامی‌هایی که پس از تیراندازی پلیس به یک نوجوان در حومه پاریس در سال ۲۰۲۳ روی داد و به بسیاری از شهرهای فرانسه گسترش یافت، نقش داشتند.

پارلمان فرانسه سال گذشته، لایحه محدودیت استفاده از شبکه‌های اجتماعی برای کاربران زیر ۱۵ سال را تصویب کرد. بر اساس این مصوبه، دسترسی کودکان زیر ۱۵ سال به شبکه‌های اجتماعی منوط به رضایت والدین شد و این مصوبه همچنین به والدین اجازه می‌دهد حساب‌های کاربری کودکان زیر ۱۵ ساله‌ خود را در شبکه‌های اجتماعی به حالت تعلیق درآورند.

پس از تصویب این لایحه در مجلس ملی فرانسه که با هدف مبارزه با هرزه‌نگاری، آزار و اذیت سایبری و رفتارهای اعتیادآور صورت گرفت، مجلس سنا هم به آن رای مثبت داد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • فرافکنی دانشگاه‌ها درباره نقش خود در تعلیم و تربیت اجتماعی/ اثرگذاری اساتید و تشکل‌ها محدود است
  • روانشناسان نقش بسیار کلیدی در سلامت فردی و اجتماعی دارند
  • برگزاری جشنواره استعدادیابی «ستاره‌های شهر» در قم
  • برگزاری بیش از ۱۵ هزار ملاقات بین فرزندان طلاق و والدین در سال ۱۴۰۲
  • برگزاری ۱۵هزار ملاقات بین فرزندان طلاق و والدین در سال ۱۴۰۲
  • تاثیر افزایش دستمزدها در رشد تعداد بیمه‌شدگان
  • ثبت فوت مردان ۱۱.۲ درصد بیشتر از زنان در سال ۱۴۰۲ بوده است
  • مکرون خواستار نظارت والدین بر کودکان در شبکه‌های اجتماعی شد
  • شناخت زودهنگام اختلالات رشد، موثر بر عملکرد فردی و اجتماعی کودک در آینده
  • اشتراک‌پذیری بیش از ۱۰ هزار مشترک جدید در مناطق شهری و روستایی ایلام