Web Analytics Made Easy - Statcounter

زهرا حیدر به تشریح چگونگی ایجاد و راه‌های درمان کیست تخمدان به عنوان یکی از مشکلات شایع در زنان پرداخت.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا؛ کیست تخمدان یکی از شایع‌ترین عارضه‌ها در زنان  است. با این وجود کیست های تخمدان در ۹۵ درصد موارد خوش‌خیم است.

زهرا حیدر، فلوشیپ نازایی و آی وی اف، درباره چگونگی درمان کیست تخمدان گفت: عملکرد تخمدان در هر ماه به شکل دوره‌ای منجر به تخمک‌گذاری و تولید نطفه یا سلول جنسی در  زنان می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او افزود: درصورت عملکرد نامناسب در تخمدان کیست ایجاد می‌شود. باید دانست کیست‌ها انواع و اقسام دارند. برای مثال برخی از کیست‌ها خوش‌خیم و ممکن است در طول سال یک یا دو بار عملکرد مناسب نداشته باشند.

این پزشک زنان مطرح کرد: معمولا سایز این نوع کیست‌ها زیر سه سانت بوده و خود به خود از بین می‌روند. گاهی اوقات در داخل کیست‌ها خونریزیی اتفاق می‌افتد و خونریزی خود به خود متوقف و با مصرف قرص‌های جلوگیری برطرف می‌شود.

او گفت: وجود کیست‌ در رحم نگران کننده نیست. اگر کیست به شکل گذرا ایجاد شده و فردی سابقه پریودهای منظم داشت مشکلی برایش ایجاد نمی‌کند.

کیست‌ها زمینه ژنتیک دارند

این فلوشیپ نازایی گفت: بدترین نوع کیست تخمدان آندومتریوز یا کیست‌های شکلاتی است در افراد با وجود زمینه ژنتیکی بروز می‌کند.

 حیدر اظهار کرد: کیست‌ها معمولا زمینه فامیلی داشته و با خونریزی بروز می‌کنند. این کیست‌ها در دراز مدت ذخیره تخمدان را کاهش می‌دهند. این کیست‌ها با دردهای مزمن لگنی همراه است. افراد مبتلا به این نوع کیست‌ها به محض تشخیص نوع کیست باید درمان مناسب برایشان انجام شود.

 به گفته او به زنان متاهل  برای درمان کیست شکلاتی پیشنهاد می‌شود تا در اسرع وقت بارداری برایشان اتفاق بی‌افتد، چون بیشترین مانع برای رشد کیست‌ها بارداری است.

کیست‌های پلی کیستیک چگونه درمان می شوند؟

حیدر درباره درمان افراد مبتلا به کیست‌های پلی کیستیک گفت: این افراد معمولا از موهای زاید برخوردار یا دچار طاسی مردانه می‌شوند.

 او افزود: این افراد پریودهای نامنظم دارند. کیست این افراد ریز است. بروز این مقوله هم زمینه ژنتیک دارد. این افراد نیز علاوه‌بر پریودهای نامنظم و پر مویی از دچار اختلالات باروی نیز هستند. در اکثر مواقع این افراد نیازمند اقدامات کمکی برای بارداری هستند.

 این پزشک اظهار کرد: به این افراد کاهش وزن پیشنهاد می‌شود، چون با کاهش وزن تخمک‌گذاری به شکل مرتب اتفاق می‌افتد. در گاهی اوقات نیز درمان‌های کمک دارویی  و ای وی اف  انجام می‌شود.

 حیدر تاکید کرد: هر خانمی که درگیر پریودهای نامنظم است به پزشک مراجعه کند تا بر اساس مشکلات زمینه‌ای درمان‌های مناسب برای آنها انجام شود.

داروهای گیاهی مضر برای درمان کیست‌های تخمدان

برخی از پزشکان مصرف داروهای متفورمین یا عرقیجات گیاهی را برای درمان کیست‌های تخمدان  را پیشنهاد می‌کنند، این فلوشیپ نازایی در این باره تاکید کرد: مصرف رازیانه برای درمان کیست تخمدان پیشنهاد نمی‌شود. چون  روش درمان اختلال قاعدگی و درمان کیست با یکدیگر متفاوت است. برای مثال در کیست‌های آندومتریوز  فرد باید در اسرع وقت باردار شود تا روند درمانش به شکل مناسب انجام شود. همچنین در سندروم پلی کیستیک مصرف رازیانه مشکل را  تشدید می‌کند .

 حیدر افزود: متفورمین برای درمان افراد مبتلا به پلی کیستیک مصرف می‌شود. به‌طور مثال برای زنان بالای40 سال به دلیل اینکه ذخیره تخمدان‌شان اندک و بدن به سمت یائسگی پیش می‌رود مصرف متفورمین بی‌تاثیر است. همچنین اگر فرد به دلیل گرگرفتگی، تمایلی به فرزندآوری ندارد، می تواند با مصرف رازیانه  گرگرفتگی را کاهش و پریودها را منظم کند.

 به گفته او طب سنتی برای همگان یک نسخه واحد می‌پیچد. درحالی که این مقوله علمی نیست، بلکه باید هدف، خواسته و نوع بیماری فرد تحت بررسی قرار بگیرد و بر اساس این موارد درمان را انجام داد.

 این فلوشیپ نازایی تاکید کرد: زنان مبتلا به کیست تخمدان می‌توانند با مراجعه به متخصصان بارداری کیست‌شان را درمان و باردار شوند. این در حالی است که برخی افراد مبتلا به کیست‌های آندومتریوز برای درمان کیست و بارداری به پزشک مراجعه کرده و با مصرف قرص‌های جلوگیری شانس بارداری را از دست می‌دهند.  

حیدر افزود: فردی که دچار یائسگی زودرس است در زمینه تخمدان عملکرد مناسب ندارد و کیست تولید می‌کند روند درمان در هریک از این افراد  متفاوت است. باید برای درمان به متخصص امر مراجعه شود. خود درمانی در این زمینه جایز نیست.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: درمان زنان پزشک ژنتیک ژنتیکی درمان زنان درمان بارداری رشد بارداری ژنتیک بارداری پزشک وزن کاهش وزن پزشک مشکلات زنان بارداری زنان رحم کیست کیست تخمدان زهرا حیدر بیماری زنانه برای درمان کیست کیست های تخمدان افراد مبتلا مبتلا به کیست کیست تخمدان پلی کیستیک نوع کیست کیست ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۲۷۴۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چالش‌های صنعت داروهای گیاهی در ایران/ انتقاد از قیمت‌گذاری دستوری

میثم کهربائی، در گفت‌وگو با خبرنگار مهر گفت: صنعت داروهای گیاهی در کشور با چالش‌های زیادی مواجه است.

وی با عنوان این مطلب که صنعت داروهای گیاهی در کشور نیازمند کمک و حمایت سازمان غذا و دارو است تا بتواند به صنعت ارزآور تبدیل شود، افزود: این صنعت در شرایط کنونی با معضلات و مشکلاتی مواجه است.

کهربائی با اشاره به مشکلات اقتصادی و نرخ ارز در کشور که صنعت داروهای گیاهی را متأثر ساخته است، ادامه داد: حالت انقباضی سازمان غذا و دارو، ندادن قیمت‌های درست و همچنین، ضوابط بسیار دست و پا گیر، در مسیر صنعت داروهای گیاهی؛ باعث شده این صنعت با مشکلات و چالش‌هایی در مسیر رشد و توسعه مواجه شود.

وی تاکید کرد: این قوانین دست و پا گیر باید تغییر کند، زیرا؛ صنعت داروهای گیاهی در کشور با سابقه ۲۰ ساله، همچنان نوپا است و نمی‌تواند شکوفا شود.

کهربائی از صنعت داروهای گیاهی در جهان به عنوان یک صنعت پولساز نام برد و افزود: عدم توجه مسئولان امر به این صنعت در کشور، اعم از ندادن یارانه و ارز به تولید داروهای گیاهی، باعث شده این صنعت در ایران دچار مشکل و چالش شود.

وی ادامه داد: سازمان غذا و دارو، از صنعت داروهای گیاهی حمایت نمی‌کند، ولی با قیمت گذاری دستوری، مشکلاتی را پیش پای صنعت قرار می‌دهد. متأسفانه با مکانیسمی طرف هستیم که اجازه رشد و توسعه صنعت را نمی‌دهد.

کهربائی با انتقاد از وجود سیاست‌های غلط در حوزه دارویی کشور، افزود: این سیاست‌ها باعث شده علاقمندی به تولید از بین برود.

عضو هیأت مدیره انجمن تولید کنندگان داروهای گیاهی، با اشاره به شعار سال ۱۴۰۳ که مشارکت مردم در جهش تولید نامگذاری شده است، گفت: اگر این اتفاق بیافتد و بخش خصوصی در تولید مشارکت داده شود، می‌توان به رشد و بالندگی صنعت دارویی کشور امیدوار بود.

وی افزود: صنعت داروسازی ایران، کم از هند و چین نیست که بازار دارویی منطقه را تسخیر کرده اند. در حالی که ما از وجود دانشمندان و متخصصین مجرب در این حوزه برخورداریم.

کهربائی گفت: ایران، مهد گیاهان دارویی است و می‌توان با دانش فنی کمک کرد از خیلی کشورها در این عرصه جلوتر باشیم. سازمان غذا و دارو به عنوان رگولاتور، در کنار صنعت داروهای گیاهی باشد و روحیه مچ گیرانه را کنار بگذارد.

وی افزود: متأسفانه سیاست قیمت‌گذاری دستوری باعث می‌شود صنعت نتواند به رشد و توسعه برسد و دور نیست آن روزی که محصولات بی کیفیت تولید شود.

کد خبر 6089376 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • مراقب باشید بیماری ترانه علیدوستی را نگیرید | این افراد در معرض «سندرم DREES» هستند
  • هشدار برای پرهیز از مصرف قارچ در طبیعت
  • بیماران«ای‌ال‌اس» با امانت دادن تجهیزات به یکدیگر زنده‌اند
  • چالش‌های صنعت داروهای گیاهی در ایران/ انتقاد از قیمت‌گذاری دستوری
  • هشدار مصرف خودسرانه دارو‌های بدون نسخه
  • مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه چه مضراتی دارد؟
  • عوارض مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه
  • خطرات مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه
  • تهدیدات مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه
  • اهمیت حفظ بهداشت زنان در پیشگیری از عفونت‌های تناسلی