Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-30@04:23:08 GMT

رنگ های مختلف ادرار نشانه کدام بیماری است؟

تاریخ انتشار: ۲۹ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۳۳۰۶۰۶

رنگ های مختلف ادرار نشانه کدام بیماری است؟

 ادرار یک ابزار اندازه گیری بسیار مفید برای تشخیص سلامت جسم شما است. از رنگ ادرار می‌توانید بفهمید وضعیت سلامت شما چگونه است؛ مثلا آیا بدن شما دچار کم آبی شده است و یا بیماری خاصی دارید؟

از آنجا که آب رسانی یا هیدراسیون عملکرد‌های گوناگونی در بدن انسان را بر عهده دارد، می‌تواند بر هر چیزی تاثیر بگذارد؛ از قوه تشخیص و درک گرفته تا عملکرد جنسی.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنابراین، توجه به رنگ ادرار می‌تواند ارزشش را داشته باشد.

خوشبختانه، لازم نیست دستان خود را با ادرار کردن در یک لیوان آلوده کنید. فقط کافیست بعد از ادرار کردن به لگن توالت فرنگی نگاه کنید و ادرار خود را بررسی کنید. (اگر رنگ ادرار شما به دلیل وجود آب در کاسه توالت رقیق شده باشد، جای نگرانی نیست. هنوز هم می‌توانید از این روش برای ارزیابی ادرار خود استفاده کنید.)

حتماً متوجه شده اید که هر روز یا گاهی هر ساعت از روز ادرار شما تغییر رنگ می‌دهد. خب، به نظر شما چه رنگی سالم است و چه مواردی در ادرار باید مورد توجه قرار گیرد؟ در نمودار مفید پایین که رنگ‌های مختلف ادرار را نشان می‌دهد می‌توانید متوجه همه چیز شده تا دیگر از رنگ ادرار خود متعجب نشوید.

۱۰۰ درصد شفاف

نوشیدن آب به اندازه کافی در هر روز حائز اهمیت است، اما زیاده روی در نوشیدن آب نیز غیرممکن نیست. اگر ادرار شما کاملاً شفاف بوده و رنگ زرد یا سایه زرد رنگ نداشته باشد، احتمالاً بیشتر از مقدار توصیه شده آب می‌نوشید.

علاوه بر این، اگر ادرار کردن برای شما به یک کار مدام و تمام وقت تبدیل شده است، می‌تواند به این معنی باشد که آب رسانی بدن شما بیش از حد و آزاردهنده است. یک فرد بزرگسال به طور میانگین هر روز طی ۲۴ ساعت ۴ تا ۱۰ بار ادرار می‌کند که دفعات آن طبیعی است.

دلیل این که می‌خواهید از آب رسانی بیش از حد جلوگیری کنید شاید این باشد که که آب زیادی محتوای الکترولیت بدن را رقیق می‌کند. اگرچه نادر است، اما ممکن است دچار مسمومیت با آب شوید.

ناگفته نماند که اکثریت قریب به اتفاق ما نباید نگرانآب رسانی افراطی بدن باشیم. به طور کل، هنگامی که بیش از حد به بدن آبرسانی شده باشد، مدتی خود را به نوشیدن جرعه‌های کوچک آب محدود کنید تا رنگ ادرار شما به یک رنگ زرد تبدیل شود.

 به رنگ لیموناد

رنگ ادرار، از رنگی شبیه لیموناد گرفته تا سایه روشن‌تر ، به معنای این است که آب رسانی بدن شما کاملا درست است. نوشیدن آب واضح‌ترین روش برای آب رسانی بدن است. اما آیا می‌دانستید خوردن میوه و سبزیجات نیز منبع خوبی برای آب رسانی بدن به شمار می‌روند؟

میوه‌ها و سبزیجاتی که برای آب رسانی بدن عالی هستند

گوجه فرنگی
خیار
توت فرنگی
کلم
کدو سبز
کاهو
خربزه

رنگ کهربایی غلیظ تا مس

هنگامی که ادرار به رنگ کهربایی یا سایه تیره بلوند به نظر می‌رسد، احتمالاً وقت آن رسیده است که مقداری آب بنوشید. اگرچه، این بخش از طیف نشان دهنده سطح خطرناک کم آبی بدن نیست، اما شما می‌توانید همراستا با آن حرکت کنید.

هنگامی که بدن شما آب بیشتری را نسبت به چیزی که کسب می‌کند از دست بدهد، به آبی که ذخیره دارد تکیه می‌کند. وقتی آب کمتری برای رقیق کردن وجود دارد، مواد معدنی و مواد شیمیایی موجود در ادرار غلیظ‌تر و پررنگ‌تر می‌شوند.

قهوه بوداده سبک تا پرتقال سوخته

اگر رنگ ادرار شما سایه‌ای از قهوه‌ای یا نارنجی تیره داشته باشد، وقت آن رسیده است که توجه بیشتری کنید، زیرا به احتمال زیاد بدن شما دچار کم آبی شدید شده است.

استفراغ، اسهال و تب باعث می‌شود بدن به سرعت آب از دست بدهد و این‌ها از دلایل عمده کم آبی بدن هستند. خوشبختانه، اکثر بزرگسالان سالم به راحتی می‌توانند با نوشیدن مقدار زیادی آب و مایعاتی که مملو از الکترولیت هستند، مجدداً بدن را آب رسانی کنند.

به خاطر داشته باشید که اگرچه آب بطری و شیر آب حاوی مقداری الکترولیت است، اما ممکن است به چیزی با غلظت بالاتر مانند گاتورید یا یک تونیک خانگی احتیاج داشته باشید تا تعادل الکترولیت بدن را به طور مناسب بازگردانید.

توصیه می‌شود در کودکانی که با کمبود آب در اثر استفراغ و اسهال رو به رو هستند، درمان با تجویز یک محلول دهانی بدون نسخه مانند پدیالیت انجام شود.

نکاتی برای هیدراته ماندن یا آب رسانی بدن

یک بطری آب که قابل استفاده مجدد است با خود حمل کنید.
مصرف کافئین و الکل را محدود کنید.
قبل از ورزش کردن، مقدار زیادی آب بنوشید.
مصرف غذا‌هایی را که بیش از حد شور یا شیرین هستند، محدود کنید.
لیمو را به آب خود بیفزایید تا جذاب‌تر و اشتهاآورتر شود.

همچنین، ممکن است چیزی که اخیراً خورده اید باعث شود رنگ ادرار شما قهوه‌ای شود. برخی از غذا‌های شناخته شده که رنگ ادرار را قهوه‌ای می‌کنند عبارت‌اند از:

آلوئه ورا
باقلا
رنگ خوراکی
ریواس

بعضی از عوارض و مشکلات جسمی که با ادرار قهوه‌ای رنگ شما در ارتباط هستند نیز شامل موارد زیر است:

بیماری کلیوی
بیماری کبد
پورفیری، یک اختلال ژنتیکی نادر خون

دلیل ادرار رنگین کمانی چیست؟

ما انتظار داریم که رنگ ادرار به نوعی زرد باشد؛ بنابراین، وقتی به توالت نگاه می‌کنیم و هر رنگ دیگری را می‌بینیم، می‌تواند لحظه به لحظه باعث وحشت ما شود.

قبل از این که به نتیجه گیری برسیم و بگوییم علت این که چرا کاسه توالت شما به رنگ یک کاسه حاوی پاستیل‌های میوه‌ای است، بهتر است یک ثانیه به غذا‌های جدیدی که خورده اید یا دارو‌هایی که مصرف کرده اید فکر کنید.

علائم دیگر که به عوارض جدی‌تر اشاره دارند:

تب
حالت تهوع
استفراغ
درد شکم
تکرر ادرار

زمان مراجعه به پزشک

شک و تردید، عدم اطمینان و جریانی از رنگ‌های غیر طبیعی ادرار که نمی‌توانید به غذا‌هایی که اخیراً خورده اید یا دارو‌هایی که استفاده می‌کنید نسبت دهید، دلایل خوبی برای مراجعه به پزشک هستند.

با این حال، متخصصان تأکید می‌کنند که اگر ادرار شما خیلی تیره یا نارنجی است، هر چه سریع‌تر به پزشک مراجعه کنید، زیرا نارسایی و نقص در عملکرد کبد می‌تواند دلیل این امر باشد.

به نظر شما، دلیل خوب دیگر مراجعه به پزشک چه می‌تواند باشد؟ بو‌ها و علائم همراه مانند:

بوی تند یا ماهی
درد شکم
سرگیجه یا سردرگمی
تب

علائم ترکیبی غالباً نشانه‌ای از وقوع یک مشکل جدی‌تر و عمیق‌تر برای بدن است.

چه مقدار آب باید بنوشم؟

توصیه روزانه فعلی تقریبا ۹ لیوان برای خانم‌ها و ۱۳ لیوان برای آقایان است. اما به خاطر داشته باشید که این فقط یک راهنمای کلی است. عواملی مانند سن، بارداری یا شیردهی، هوای گرم و میزان فعالیت بدنی شما بر میزان سالم آبی که باید در طی روز بنوشید تأثیر زیادی دارد.

آیا نوشیدن آب در زمان تشنگی، روشی مطمئن برای آب رسانی بدن است؟

پاسخ: اگر منتظر هستید تشنه شوید تا آب بنوشید، ممکن است علامت کم آبی بدن را از دست بدهید. همراه داشتن یک بطری آب قابل پر کردن مجدد همیشه مفید بوده و راهی مناسب برای اطمینان از دریافت آب کافی بدن محسوب می‌شود. شما می‌توانید به خود یادآوری کنید که بین کار‌ها یا در فواصل زمانی دیگر، مانند تبلیغات بازرگانی یا قسمت جدید یک نمایش، آب یا مایعات دیگری بنوشید. اگر در جایی هستید که بسیار گرم یا خشک است، در دوران شیردهی هستید یا فعالیت‌های بدنی زیادی انجام می‌دهید، فراموش نکنید که حتما کمی بیشتر از حد معمول آب بنوشید.

منبع: روزیاتو

منبع: پارسینه

کلیدواژه: رنگ ادرار کم آبی بدن سبک زندگی پارسی خبر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۳۰۶۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاثیر سلامت دهان و دندان بر تقویت سلامتی قسمت‌های مختلف بدن

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت سلامت دهان و دندان را موجب تقویت سلامتی در قسمت‌های مختلف بدن دانست و از برگزاری پویش سلامت دهان و دندان با اهداف آموزش عمومی خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از وبدا، زهرا سید معملی اظهار کرد: سلامت دهان و دندان به نوعی منشأ سلامتی جسم، روح و روان است و حتی در سلامت اجتماعی نیز نقش آفرین بوده و می‌تواند در روابط اجتماعی افراد را تقویت یا در آن اختلال ایجاد کند.

وی افزود: سال جاری تمرکزمان این است که از تمام حوزه‌ها و رده‌های بهداشتی و درمانی برای بهبود سلامت دهان و دندان مردم استفاده کنیم و از بهورز در روستاها تا مراقبان سلامت در شهرها، پزشکان و کارشناسان بهداشتی در تمام مراکز متعلق به حوزه سلامت می‌توانند در این عرصه کمک کنند.

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت با بیان اینکه عواملی که می‌تواند در ناحیه دهان و دندان بیماری ایجاد کند در سایر قسمت‌های بدن نیز ایجاد بیماری می‌کند، گفت: به عنوان مثال بین بیماری‌های شدید لثه و دیابت ارتباط وجود دارد و این دو بیماری بر یکدیگر اثرگذار است، همچنین بین بیماری‌های قلبی و عروقی و بیماری‌های دهان و دندان و لثه ارتباط وجود دارد.

سید معملی ادامه داد: مادر باردار نیز می‌تواند برای جنین و نوزادش از طریق بیماری‌های دهان و دندان مشکلاتی ایجاد کند، بنابراین سلامت دهان و دندان به سلامت سایر قسمت‌های بدن کمک شایانی می‌کند، همچنین نقش مشترک تمام افراد درگیر بهداشت و درمان در سلامت دهان و دندان مشهود است و این مسئله تنها وظیفه بهداشت‌کاران دهان و دندان و دندان‌پزشکان نیست.

وی اضافه کرد: یکی از اهداف مشخص در سال جاری این است که از دیدگاه عامل خطر مشترک، یعنی توجه به عواملی که بیماری‌های دهان و بیماری‌های دیگر را ایجاد می‌کند، به مسئله بهداشت دهان و دندان پرداخته شود، البته در این راستا نقش ویژه متوجه بهداشت‌کاران و مراقبان سلامت دهان و دندان و دندان‌پزشکانی است که در بخش‌های دولتی و خصوصی کار می‌کنند.

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت با بیان اینکه هفدهم تا نوزدهم اردیبهشت «پویش سلامت دهان و دندان» با هدف افزایش آگاهی عمومی در سلامت دهان و دندان در سطح کشور برگزار می‌شود، گفت: در این سه روز برنامه‌های مختلفی برای دانش‌آموزان، مدارس و جامعه برگزار خواهیم کرد که شناساندن عوامل سلامت و بیماری دهان و دندان از جمله مهم‌ترین برنامه‌های این پویش خواهد بود، دندان‌پزشکان بخش خصوصی و دولتی را به همکاری در این پویش برای آموزش و ارتقای سلامت دهان و دندان مردم دعوت می‌کنم.

کد خبر 748389

دیگر خبرها

  • مو روی لاله گوش نشانه چیست؟
  • اژه ای: جریانات مختلف سیاسی و اجتماعی از این اقدامات و آرای ما، هر کدام بهره‌برداری‌های خود را می‌کنند
  • سردرد‌های مکرر نشانه چیست؟
  • ۴ نشانه که خبر از نابودی کبد می‌دهد
  • انواع ورق صنعتی مهم کدام‌اند؟ چه کاربردی دارند؟
  • کدام کشورها در رویداد اقتصاد دریامحور ایران شرکت می‌کنند؟
  • تاثیر سلامت دهان و دندان بر تقویت سلامتی قسمت‌های مختلف بدن
  • سلامت دهان و دندان موجب سلامتی قسمت‌های مختلف بدن می‌شود
  • سلامت دهان و دندان موجب سلامتی قسمت‌های مختلف بدن
  • سلامت دهان و دندان موجب تقویت سلامتی در قسمت‌های مختلف بدن می‌شود