Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایلنا از خوزستان، در پی نشست زمین در یکی از خیابان‌های اصلی ایذه در روز گذشته ۲۸ خردادماه و تأیید آن توسط بهنام رضایی یکی از فعالین حوزه تاریخ و میراث فرهنگی، رئیس اداره میراث فرهنگی ایذه، گفت: با اطلاع از نشست زمین و ضمن هماهنگی با نیروی انتظامی در محلی که در گذشته از بازارهای قدیمی ایذه معروف به کِفت» هست حادثه‌ای در پی نشست آب به خاطر شکست لوله‌های قدیمی بر اثر فشار عوامل خارجی یا هر علت دیگر، در نهایت درطول زمان باعث فرونشست زمین در این نقطه شده است که ظاهراً بخشی از محدوده متعلق به خرابه‌های یک شهر موسوم به ایزاج بوده است که هم‌اکنون در زیر بافت مسکونی و تجاری مرکز شهر ایذه کنونی قرار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: این نکته را نیز باید گفت که پیشتر هم لوله در این منطقه ترکیده بود که به علت فرسودگی لوله‌های کار گذاشته شده در ۵۰ سال قبل بوده است.

فرجی بیان داشت: به‌واسطه‌ی ساخت و سازهایی که از بیش از صد سال پیش در اینجا صورت گرفته، این محدوده به بافت شهری تبدیل گردیده است.

رئیس اداره میراث فرهنگی و صنایع‌دستی ایذه، یادآور شد: تاکنون در این منطقه هیچ‌گونه حفاری نداشته‌ایم و در بازدید ما از این‌ منطقه که به دلیل نشست زمین بود، هیچ‌گونه لایه باستانی در طی فرآیند خاک‌برداری جهت تعمیر لوله شکسته شده با همکاری اداره ابفا دیده نشد. هرچند با حساسیت فراوان این نظارت را از ابتدای برداشت خاک‌های روی محل شکستگی داشتیم و در صورت برخورد به لایه‌های احتمالی فرهنگی کار را تا حصول نتیجه متوقف می‌نمودیم، اما هیچ‌گونه لایه فرهنگی تا رسیدن به لوله شکسته شده مشاهده نشد و هم‌اکنون پرسنل آبفا در حال ترمیم لوله شکسته شده هستند.

وی ادامه داد: متأسفانه مردم فرصت نمی‌دهند تا اخبار درست به آن‌ها برسد و به‌محض وقوع چنین اتفاق‌هایی یک تعدادی عکس گرفته و اخبار ضدونقیض در فضای مجازی منتشر می‌شود و متأسفانه ادعا شده گنجینه‌هایی در محل یافت گردیده است.

فرجی عنوان کرد: ما به‌محض اطلاع وارد محل شدیم و با توجه به‌سرعت انتشار خبر توسط خبرگزاری ایلنا، برای پاسخگویی به افکار عمومی تا پایان کار و ترمیم محل در آنجا مستقر شدیم و تمام مراحل را زیر نظر داشتیم.

وی ضمن تشکر از همکاری اداره آبفا و نیروی انتظامی، گفت: باید این نکته را اشاره کنم که پرسش‌هایی مطرح است که کاوش در محدوده شهر ایذه چگونه است؟ باید گفت پیش از انقلاب، هنری رایت آمریکایی و همکاران او چند نقطه را کاوش کرده‌اند که تنها از کاوش وی در تپه سبزعلی مطمئن بوده و از سایر نقاط به سبب نقایص بسیار نقشه‌های آن زمان مطلع نیستیم.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: ایذه نشست زمین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۳۱۵۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چین: «مس عینک» بدون آسیب به آثار باستانی استخراج می‌شود

سفیر چین در دیدار با وزیر اطلاعات و فرهنگ افغانستان اطمینان داد پروژه «مس عینک» بدون هرگونه آسیب به آثار باستانی استخراج خواهد شد. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، «ژائو شنگ» سفیر چین در دیدار با «خیرالله خیرخواه» وزیر اطلاعات و فرهنگ افغانستان اطمینان داد پروژه «مس عینک» در ولایت «لوگر» بدون آسیب زدن به آثار باستانی استخراج خواهد شد.

در این دیدار دو طرف بر ادامه همکاری‌های فرهنگی و اقتصادی بین پکن و کابل تأکید کردند.

خیرالله خیرخواه با ابراز خرسندی از توسعه و تحکیم روابط فرهنگی میان افغانستان و چین احیای «جاده ابریشم» را در رشد روابط فرهنگی و اقتصادی در منطقه مهم خواند و افزود: زمینه سرمایه‌گذاری تاجران چینی در افغانستان مساعد است.

وی تأکید کرد: حکومت افغانستان محیط امن کاری را برای مشارکت خارجی فراهم کرده است.

استخراج معدن «مس عینک» در دستورکار چین قرار گرفتکابل: پکن استخراج «مس عینک» را به تأخیر نیندازدچین به‌زودی مس‌های «عینک» را استحصال می‌کند

معدن مس عینک لوگر به‌عنوان بزرگ‌ترین معدن مس افغانستان و دومین معدن بزرگ مس جهان در شهرستان «محمدآغه» ولایت لوگر قرار دارد.

قرارداد استخراج آن در سال 2008 میان افغانستان و شرکت چینی MCC امضا شد و حدود 30 سال است که امتیاز استخراج این معدن را در اختیار دارد.

وزارت اطلاعات و فرهنگ طالبان به‌تازگی در بیانیه‌ای از طرف رئیس شرکت چینی نوشت: آثار تاریخی معدن مس عینک تنها سرمایه افغانستان نیست، بلکه سرمایه بشریت است و به مصونیت آثار تاریخی در منطقه کاری توجه جدی خواهد داشت.

انتهای پیام/+

دیگر خبرها

  • تکمیل زیرساخت‌های محافظت از غار باستانی زل هستیجان
  • بررسی کاربرد فناوری‌های نوین درجلوگیری از آسیب‌های طبیعی به بنا‌های تاریخی
  • مدال برنز نمایشگاه اختراعات ژنو بر گردن مخترع ایرانی
  • ۵ صفحه مجازی به دلیل انتشار محتویات خلاف اخلاق و عفت عمومی مسدود شد
  • فرار «فیلم‌جُستار» از هر تعریف و قاعده
  • نماینده مجلس: فرو نشست اصفهان جدی است؛ ابنیه تاریخی مورد آسیب قرار گرفته
  • نماینده مجلس: فرونشستِ اصفهان جدی است؛ وزیر میراث فرهنگی در حال انجام چه کاری است؟
  • چین: «مس عینک» بدون آسیب به آثار باستانی استخراج می‌شود
  • مردم ایران چگونه می‌توانند به مردم جهان کمک کنند؟
  • نشست کمیته فضای مجازی و فرهنگی کنگره شهدای استان فارس برگزار شد