Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@12:29:26 GMT

گشایش نخستین نگارخانه بندر انزلی با کمک خیرین

تاریخ انتشار: ۲۹ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۳۳۲۴۰۳

گشایش نخستین نگارخانه بندر انزلی با کمک خیرین

به گزارش خبرنگار ایرنا، رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان بندرانزلی روز پنجشنبه در حاشیه افتتاح این نگارخانه در جمع خبرنگاران گفت : با توجه به احساس نیاز نسبت به وجود سالنی برای عرضه و نمایش آثار هنری هنرمندان در رشته های تجسمی شهرستان این سالن در طبقه دوم اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی با حمایت های رییس مجمع نمایندگان گیلان و مشارکت و همت خیرین شهرستان تجهیز و آماده بهره برداری شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فرهاد رحمان زاده افزود : این سالن به مساحت ۷۵ متر مربع با اعتباری بالغ بر ۱۰۰ میلیون تومان رنگ آمیزی و نورپردازی و سقف و کف آن بازسازی شد که قابلیت به نمایش گذاشتن حداقل ۳۰ اثر و تابلو را دارد.

وی خاطر نشان کرد: این نگارخانه به منظور ارج نهادن به خدمات شایسته استاد جلیل ضیاءپور که پدر نقاشی مدرن ایران و اهل بندر انزلی بود به نام این استاد فرهیخته نامگذاری شد تا علاوه بر قدردانی و گرامیداشت یاد و خاطره مفاخر و مشاهیر انزلی، نسل آینده نیز اساتید گذشته را به عنوان الگو و سرمشق در همه امور قرار دهند.

رحمان زاده افزود : در آغاز به کار این نمایشگاه  با اعلام فراخوان به تمامی آموزشگاه های هنرهای تجسمی و انجمن خوشنویسان،  ۳۰ اثرهنری و خوشنویسی برای افتتاح اولین نمایشگاه این نگارخانه به نمایش درآمد.

رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان بندرانزلی ادامه داد: در این مراسم اثر چهره استاد جلیل ضیاءپور که توسط حورا ریحانی به تصویر کشیده شده است، توسط مدیر آموزشگاه هنرهای تجسمی ریحانی به این نگارخانه هدیه شد.

' به گزارش ایرنا، جلیل ضیاءپور ' پنجم اردیبهشت ۱۲۹۹ در بندرانزلی دیده به جهان گشود. وی نقاش، استاد دانشگاه، پژوهشگر و مؤلف برجسته ای بود که از او به عنوان «پدر نقاشی مدرن ایران» یاد می‌شود. او جدا از آنکه ، نقاشی پیشرو و پرچمدار نهضت نوگرایی هنر معاصر بوده‌ است، فعالیت‌های پژوهشی گسترده‌ای را در زمینه مردم‌شناسی، بررسی و شناخت زبان، فرهنگ عامه، پوشاک و نقش‌های زینتی مناطق گوناگون ایران داشته ‌است که نتایج آنها به عنوان کتاب مرجع این رشته از علوم هم اینک در دانشگاه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

جلیل ضیاپور ۳۰ آذر ۱۳۷۸ در تهران چشم از دنیا فروبست ولی کارهای هنری او و تاثیرش در هنر ایران پابرجاست.

بندرانزلی در ۴۰ کیلومتری غرب مرکز گیلان و اقع است.

برچسب‌ها بندرانزلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نگارخانه

منبع: ایرنا

کلیدواژه: بندرانزلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نگارخانه بندرانزلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نگارخانه فرهنگ و ارشاد اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۳۲۴۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استاد مجتهدی هم معلم و هم مولف بود

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، موسی نجفی، رئیس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی وزارت علوم امروز (دوشنبه) در آیین گرامیداشت مقام استاد کریم مجتهدی به نام یک عمر معلم اظهار داشت: استادان معمولا دو وجه تحقیق و تالیف و تدریس و تعلیم دارند و در یکی از وجوه قوی هستند، اما استاد مجتهدی در هر دو وجه بسیار قوی بود و به این دلیل توانست جریان فکری راه بیاندازند.

رئیس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی ادامه داد: استاد مجتهدی به دلیل تعلق خاطر زیادی که به فرهنگ ایرانی و اسلامی داشت، مشکل بحران هویت را مد نظر قرار داد.

نجفی گفت: استاد مجتهدی نگاهی عمیق داشت و این نگاه باعث می‌شد انقلاب و شرایط فعلی را بهتر درک کند. وی معتقد بود می‌توانیم از فرهنگ خود سوال بپرسیم ولی جواب باید از فرهنگ خودمان باشد.

وی افزود: استاد مجتهدی معتقد بود غرب شناسی واجب و غرب زدگی حرام است.

استاد پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی نیز در این مراسم گفت: در مطالعات تطبیقی چند اندیشه یا نظریه علمی با استفاده از روش‌های مختلف مقایسه می‌شود تا شباهت و تفاوت‌های نظریه‌ها را بشناسیم. معمولا فلاسفه به مطالعه تطبیقی فلسفه‌هایی که هر کدام به جهان‌های علمی مختلفی تعلق دارند، علاقه نشان نمی‌دهند. عده‌ای معتقدند مقایسه ممکن است ولی سودمند نیست.

حجت الاسلام رضا غلامی ادامه داد: استاد مجتهدی را به عنوان فیلسوف منتقد و نقاد فرهنگ غرب می‌شناسیم. البته با اینکه خود را متخصص فلسفه غرب می‌دانست، مطالعات مفصلی در اشراقی و صدرایی داشت و به طور طبیعی بنابراین ساختار فلسفه اسلامی را هم می‌شناخت.

وی با اشاره به کتاب «فلسفه و فرهنگ» نوشته دکتر مجتهدی گفت: وی در این کتاب فیلسوفان مختلف را از جهان‌های مختلف گردهم آورده و سخنان آنها را بیان و نقد کرده است.

غلامی گفت: استاد مجتهدی نگاه از بیرون به فلسفه اسلامی داشتند و برداشت‌های نو و بدیعی از فلسفه اسلامی ارایه داد. در این ارایه گاهی با شوق انگیزی دیدگاه‌های سهروردی را طرح می‌کند و همین بدیع نگری به فلسفه صدرایی هم مشاهده می‌شود.

وی گفت: ادامه اقدامات استاد مجتهدی به نفع هر دو فلسفه اسلامی و غرب است و این تلقی از مدرنیستم که در تعارض کامل با سنت است، تلقی درستی نیست و از رویکرد کاریکاتوری به غرب و غرب مدرن نشات می‌گیرد.

استاد پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی تصریح کرد: مطالعات تطبیقی بیش از همه فرصت رشد فلسفه اسلامی و بازشدن پنجره‌های تازه به روی فلسفه اسلامی را فراهم می‌کند و فرصت‌های نوآوری را در فلسفه اسلامی به وجود می‌آورد.

وی نتیجه گرفت: فلسفه اسلامی حتی در جهان خود که جهانی آسمانی است و نه جهانی زمینی، از رشد لازم باز مانده است.

غلامی در پایان گفت: حتی نوآوری‌های علامه طباطبایی در فلسفه به دلیل مواجهه ایشان با جهان فلسفه‌های غربی است که بعد از ایشان فلاسفه اسلامی چنین مواجهه‌هایی ندارند و شاهد نوآوری‌های بیشتر هم نبودیم.


انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • جزئیاتی از طرح‌های مطالعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
  • ۱۰نظرسنجی مربوط به پیمایش حجاب انجام شده/احیای مرکز طرح‌های ملی
  • بوشهر در تعداد اجراهای موسیقی از برترین استان‌های کشور است
  • ۶ عامل هنجارشکنی پس از بازی تیم‌های ملوان و سپاهان دستگیر شدند + جزئیات
  • استاد مجتهدی هم معلم و هم مولف بود
  • برگزاری ۱۴ دوره جشنواره شعر رضوی در استان خوزستان
  • بهبود شاخص ایمنی عملیات بندری بنادر کشور/ افزایش ضریب ایمنی بندرانزلی
  • کرج کاندیدای انتخاب پایتخت جهانی کتاب ۲۰۲۶ یونسکو شد
  • کرج نامزد انتخاب پایتخت جهانی کتاب ۲۰۲۶ یونسکو شد
  • نشست خبری مرکز طرح‌های ملی وزارت فرهنگ برگزار می‌شود