Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-06@22:48:22 GMT

قیمت مسکن ازسال92به بعد5برابرشده

تاریخ انتشار: ۲۹ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۳۳۲۹۰۶

دبیرکل حزب موتلفه اسلامی گفت: دولت باید مشکل مسکن و اجاره را چاره اساسی کند و پاسخی منطقی برای مردم داشته باشد. از سال 92 تاکنون قیمت مسکن 5/4 برابر شده است. ناطقان: اسدالله بادامچیان دبیرکل حزب موتلفه اسلامی در مراسم سالگرد شهدای مؤتلفه در مدرسه شهدای مؤتلفه اسلامی با اشاره به سرنگونی مجسمه‌های کریستف کلمپ و جرج واشنگتن و دیگر نمادهای نظم آمریکایی اظهار داشت: ترامپ و پنتاگون نمی توانند جلوی فروپاشی نظام آمریکا را بگیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی افزود: پنتاگون قدرت خود را در بیرون از مرزها و درون مرزهای آمریکا از دست داده است. احتمالا ترامپ نقطه آغاز فروپاشی آمریکاست. بدیهی است نخبگان و استراتژیست های علم سیاست در آمریکا اگر حرفی برای گفتن نداشته باشند، ضربات باتوم و شلیک گلوله به مردم بی دفاع، حلال مشکلات آنان نیست.

بادامچیان گفت: آمریکا دچار ویروس مزمن نژادپرستی است لذا حقوق بشر و آزادی های انسانی و دموکراسی همواره در این کشور مورد تحدید و تهدید بوده است. نژادپرستی چون موریانه به جان ارکان نظام و نظم آمریکایی افتاده و از درون، همه چیز را ویران کرده و پوسانده است. هیچ چیز نمی تواند مردم خشمگین را در کف خیابان های 50 ایالت آمریکا ساکت کند. متفکران غرب باید فکری برای چالش فروپاشی کنند.

وی تأکید کرد: تشدید خشونت ها حتی صدای سازمان ملل و دیگر مردم جهان در پنج قاره را درآورده است. یک منطق حکمرانی از قدیم وجود داشته و آن اینکه به « سرنیزه می توان تکیه کرد. اما روی آن نمی توان نشست ». نفس حکام کاخ سفید این روزها به شماره افتاده است. آنها به بحران ناشی از ویروس کرونا غلبه نکردند و نتوانستند بحران اقتصادی را با 40 میلیون بیکار و اثرات ناشی از کرونا جمع کنند. حالا در بحران عدم مشروعیت سیاسی در حوزه اجتماعی گرفتار آمده اند. آمریکایی ها راهی ندارند جز اینکه تحولی گسترده با تجدیدنظر در استراتژی سلطه و احترام به حقوق دیگر کشورها و ملت ها بجویند.

بادامچیان با در ادامه افزود: طغیان دولت آمریکا علیه سازمان های بین المللی و حتی دیوان کیفری بین المللی نشانه آن است که آمریکا احساس می کند جهان و سازمان های بین المللی نیز علیه آمریکا شده اند و به جای چاره جویی در پی آن است که با قلدری با جهانیان روبرو شود.

دبیرکل حزب مؤتلفه اسلامی در ادامه با اشاره به بحران مسکن در کشور گفت: دولت وظیفه دارد پیشگیری کند که برای مردم مشکلات در زمینه های سبد خانواده از جمله مسکن، پیش نیاید ولی مسکن به جایی رسیده که پرونده گرانی مسکن روی میز دولت است. دولت باید مشکل مسکن و اجاره را چاره اساسی کند و پاسخی منطقی برای مردم داشته باشد. از سال ۹۲ تاکنون قیمت مسکن ۵/۴ برابر شده است.

وی افزود: گاهی در اخبار می شنویم رییس جمهور تلفنی با فلان وزیر یا فلان مسئول رهنمودهایی ارائه می دهد. به نظر می رسد مدیریت نشسته پشت میز جواب نمی دهد. به بهانه کرونا نمی توان مدیریت نشسته را به عنوان یک راهکار در مشکلات به کار بست. باید دولت بررسی کند چه برنامه ای مشکل مسکن را حل می کند. آنگاه از مردم یاری بخواهد تا این مسئله به راه حلی برسد.

دبیرکل حزب موتلفه اسلامی در ادامه اظهارات خود به تحول در دستگاه قضایی اشاره کرد و گفت: دستگیری و محاکمه طبری و باند رشوه بگیران، یک نقطه عطف در دستگاه قضایی است. دستگاه قضایی مبارزه با فساد را از درون خود آغاز کرده است. همین رویکرد در قوای دیگر باید در همه سطوح راستی آزمایی شود تا دچار پدیده ای مثل طبری نشویم.

بادامچیان درمورد واکنش تند وزارت خارجه به شرارت آمریکا و عربستان در خصوص بازگشت همه تحریم ها به بهانه قطعنامه 2231 اظهار داشت: آمریکا با سازمان ملل قلدرانه عمل می کند. ترامپ می گوید از برجام خارج شدم، اما از قطعنامه 2231 خارج نشدم. واکنش روسیه و چین نسبت به این موضع، قابل تقدیر است.

وی گفت: آمریکا با خروج از برجام به هیچ مفادی از آن و قطعنامه 2231 نمی تواند استناد کند. هشدار روسیه به آمریکا در مورد تفسیر به رأی برجام را باید جدی گرفت. ایران باید پاسخی مقتدرانه به آمریکا بدهد و آنها را از عواقب چنین مواضعی آگاه کند.

بادامچیان در ادامه با اشاره به سالگرد شهدای 26 خرداد حزب مؤتلفه اسلامی گفت: مجازات منصور نخست وزیر شاه خائن برای آن بود که رژیم جبار پهلوی بداند هزینه اهانت به مرجعیت و مخالفت با دین و رودررویی با ولایت چیست؟

وی افزود: درس 26 خرداد، دفاع از ولایت و رهبری جامعه اسلامی است. شهدای 26 خرداد در بیدادگاه های شاه برای اولین بار تشکیل حکومت اسلامی را برای نجات ملت از دیکتاتوری مطرح کردند. لذا پیام شهدای حزب این بود که در راه اعتلای اسلام و نظام اسلامی در مسیر دولت سازی و جامعه سازی باید از جان مایه گذاشت. آنها در برابر زورگویی آمریکا و طاغوت، در برابر کاپیتولاسیون خائنانه ای که می رفت شرف و ناموس و استقلال ایران را پایمال کند، به تبعیت از امام خمینی ایستادند که فرمود: « والله گناه کبیره کرده است هرکس فریاد نزند». بخارایی 19 ساله آغازگر جهاد مسلحانه در جوانان بود که گفت: « من اولین گلوله را به سینه دشمن رها کردم. یعنی هان ای جوانان مسلمان به پیش».
منبع: فارس برچسب ها: مسکن ، قیمت ، اجاره

منبع: ناطقان

کلیدواژه: مسکن قیمت اجاره دبیرکل حزب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۳۲۹۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی از وضعیت بازار اجاره‌بها/ رشد قیمت در راه است یا بازار مهار می‌شود؟

ایمان ربیعی- بازار مسکن حالا به یکی از پردردسرترین و پرمشکل‌ترین بازارها در ایران بدل شده است. افزایش شدید قیمت مسکن و فراتر رفتن بهای یک متر خانه از هشتاد میلیون تومان، سبب شده است مسکن، این کالای سرمایه‌ای از دسترس خانوار ایرانی خارج شود. در نتیجه این اتفاق بازار اجاره با رشد شدید قیمت روبروست و برسی‌ها نشان می‌دهد رشد اجاره‌بها تورم را پشت سر گذاشته است.

با نزدیکی فصل جابه‌جایی در بازار مسکن یعنی خرداد تا شهریور ماه، بار دیگر این بازار با داغی بیش از حد روبروست. از همین روزها، افزایش شدید قیمت‌ها در بازار مشاهده می‌شود به طوری که اغلب خانه‌ها با قیمت‌هایی پنجاه درصد بیشتر از سال قبل در فضای مجازی فایل شده‌اند.

گزارش میدانی خبرآنلاین نیز نشان از آن دارد که امسال نیز چون سال‌های قبل مستاجران، با بحران شدید افزایش قیمت روبرو هستند و این رشد قیمتی، رفاه خانوار ایرانی را نشانه رفته است.

عظیمی، شهروند ساکن منطقه پنج در گفتگو با خبرگزاری خبرآنلاین درباره وضعیت اجاره بها در سال جاری گفت: صاحب خانه‌ی ما قیمت را بیش از توان من بالا برده ست. او افزایش نزدیک به چهل درصدی اجاره را پیشنهاد داده و من قادر به تامین این رقم نیستم از این رو تصمیم گرفتم جابه‌جا شوم اما متاسفانه خانه‌هایی کوچکتر از خانه‌هایی به مراتب کچکتر از خانه‌ی فعلی ما با اجاره‌هایی به مراتب بالاتر فایل شده‌اند و من چاره‌ای جز تغییر محل زندگی‌ام ندارم.

وی گفت: هیچ مرجعی جوابگوی ما نیست. دولت سامانه‌ای به نام خودنویس راه انداخته که فقط باعث شده هزینه مشاور املاک را ندهم اما جوابی ندارد که به من بگوید من خانه را از کجا پیدا کنم و بعد در خودنویس ثبتش کنم که هزینه اجاره بها پرداخت نشود.

او گفت: من سال‌هاست در تهران مستاجر هستم اما هنوز نتوانسته‌ام وام ویعه مسکن دریافت کنم.

به گفته وی کوچکترین واحدها رهن چهارصد تا پانصد میلیون تومانی و اجاره بالاتر از پنج میلیون تومان دارند که از توان من خارج است.

کار کساد است

یک فعال صنفی در منطقه هفت تهران نیز در پاسخ به سئوال خبرنگار ما در خصوص اینکه وضعیت اجاره بها در سال جاری چگونه است؟ گفت: کار ما این روزها به شدت کساد است. هر کسی هر جایی نشسته، با صاحبخانه خود در حال توافق است. مردم کمتر ریسک جابه‌جایی دارند مگر کسانی که قصد دارند خانه را بازسازی کنند یا وضعیت را کلا تغییر دهند.

او به افزایش شدید اجاره‌بها اشاره کرد و گفت: به طور نسبی پنجاه درصدی روی قیمت اجاره‌ها رفته است.

او درباره خرید وفروش نیز گفت: این بازار به شدت راکد است، کسی قادر به خرید وفروش نیست تنها معدود کسانی که بخواهند در این فضا تبدیل به احسن کنند وارد بازار می‌شوند و کسی در این میان قادر نیست خانه بخرد.

او گفت: در این رکود قیمت‌ها اندکی پایین آمده اما باید توجه داشت کاهش قیمت نه ناشی از مهار تورم بلکه در اثر کاهش شدید قدرت خرید رخ داده است از این رو بیم آن می‌رود که با افزایش قدرت خرید باز هم خانه راکدتر از قبل شود. او

مستاجری با طعم تورم

یک شهروند در منطقه پنج تهران نیز در خصوص وضعیت جستجو برای اجاره خانه گفت: خانه‌های زیادی برای اجاره فایل شده‌اند اما شکل اینجاست که قیمت‌ها دیگر از دسترس مستاجران خارج شده و ما مانده‌ایم چه کسانی قادر به اجاره این خانه‌ها هستند.

وی گفت: در حقیقت من با افزایش صد در صدی قیمت نسبت به سال قبل هم روبرو بودم و متاسفانه هیچ برنامه‌ای هم برای حمایت از ما نیست.

اجاره از تورم پیشی گرفت

اخرین گزارش منتشر شده از سوی بانک مرکزی نرخ اجاره بها در اسفند ماه سال گذشته نسبت به ماه مشابه در سال قبل از آن افزایشی ۴۴.۵ درصدی را نشان می‌دهد.

در عین حال باید در نظر داشت که رشد اجاره در مناطق شهری در اسفند ۱۴۰۲ نسبت به اسفند ۱۴۰۱ بیش از ۵۰ درصد بوده است. این در حالی است که نرخ تورم اسفند ماه ۴۱ درصد گزارش شده است.

کارشناسان معتقدند سیاست‌های دولت سیزدهم قادر به حل بحران مسکن نبوده و در صورت تداوم این روند در سال جاری مسکن بار دیگر به نقطه بحرانی سبد هزینه کرد خانوار تبدیل خواهد شد.

بیت الله ستاریان پیش از ین در گفتگو با خبرآنلاین تاکید کرده است هر سیاستی در بازار مسکن تاثیر خود را طی پنج تا ده سال آینده به جا می‌گذارد پس باید در نظر داشت که در شرایط فعلی چاره‌ای جز تحمیل این فضا بر مستاجران و خریداران مسکن وجود ندارد. او تاکید کرد: وقتی افزایش قیمت بیش از توان مستاجر شود، رشد قیمت‌ها سبب می‌شود خانوارها برای تحمل وضعیت مجبور به تغییر محل زندگی خود باشند و محل‌هایی ارزان‌تر را انتخاب کنند. این وضعیت زمینه را برای کوچ به حاشیه شهرها مهیا می‌کند و همین امروز می‌توانید اثیر این اتفاق را بر رشد فزاینده قیمت‌ها رد شهرک‌های اقماری تهران ببینید. این وضعیت بدان معنی است که حتی در خاشیه شهرها نیز قدرت مردم در حال تحلیل است و این تورم سبب می‌شود افراد قادر به تامین و اداره زندگی خود نباشند.

در عین حال فردین یزدانی نیز معتقد است سال گذشته که تا حدی رشد قیمت ملک متوقف شد، اما رشد بازار اجاره‌بها داشت و حتی به نسبت بیشتر از تورم هم بود، زیرا باید اجاره‌ها در مکانیزم بازار باید تا حدی افزایش پیدا کند که مطابق با ارزش دارایی ملک هم باشد.

وی با بیان این‌که این انطباق هنوز به صورت کامل صورت نگرفته است، افزود: بر این اساس، می‌توان پیش‌بینی کرد که کماکان تورم در بخش اجاره بالاتر از تورم در سایر کالاهای مصرفی خواهد بود. به تبع آن، فشار اجاره‌بها هم بر روی خانوار و به خصوص خانوارهای کم‌درآمد بیشتر خواهد بود.

این کارشناس بازار مسکن در پاسخ به این پرسش که آیا سیاستی را می‌توان به کار برد که جلوی رشد قیمت‌ها در بازار اجاره را بگیرد؟ تصریح کرد: خیر، یک مشکل بخش مسکن این است که در بخش تولید با رکود و تورم رو به‌رو هستیم و در عین حال، عدم تعادل بین قیمت‌ها و درآمد خانوار را شاهد هستیم. این عدم تعادل، بنیان اقتصاد کلان است و بنیان درون‌بخشی به آن شکل که می‌توان گفت، ندارد.

حال باید دید آیا دولت قادر است در پانزده روز باقیمانده تا فصل جابجایی تدبیری برای حل مشکل بازار مسکن نه در سال جاری که در سال‌های آینده را بیاندیشد.

۲۲۳۲۲۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902717

دیگر خبرها

  • لزوم تخصیص زمین برای ساخت ۵۰ هزار واحد مسکونی
  • قیمت خرید مسکن در منطقه ۲۱ تهران +جدول
  • نبض مسکن در کلان‌شهر همسایه تهران
  • متقاضیان ملی مسکن هیچ قراردادی برای پروژه های نهضت ملی مسکن ندارند
  • نرخ رهن بازار مسکن؛ رهن کامل یک واحد نوساز با ۵۰۰ میلیون تومان
  • جان جیمز یوبل، فعال ضدصهیونیسم در گفت‌وگو با قدس: صهیونیسم‌ستیزی در میان آمریکایی‌ها افزایش خواهد یافت
  • جان جیمز یوبل فعال ضدصهیونیسم آمریکایی در گفت‌وگو با قدس: صهیونیسم‌ستیزی در میان آمریکایی‌ها افزایش خواهد یافت
  • پیش‌بینی از وضعیت بازار اجاره‌بها/ رشد قیمت در راه است یا بازار مهار می‌شود؟
  • واکنش وزیر دفاع انگلیس به تحریمش از سوی ایران/ مخالفت امارات با استفاده آمریکا از پایگاه های نظامی در این کشور/ حمله موشکی به پایگاه نظامیان آمریکایی در شرق سوریه/ رایزنی محرمانه دولت بایدن و عربستان درباره یک توافق
  • داغ مستاجرها تازه می شود؛ اجاره هایی که چند برابر می شود/ طنز حق مسکن ۹۰۰ تومانی کارگران!