Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صراط نیوز»
2024-04-30@19:57:08 GMT

شایع ترین سرطان در میان مردان کدام است؟

تاریخ انتشار: ۲۹ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۳۳۵۳۹۳

صراط:

ملکی با اشاره به اینکه سرطان پوست در ریجستری بیماری سرطان وزارت بهداشت جز اولین سرطان ها در کشور است، بیان کرد: مهم ترین عامل سرطان پوست آفتاب است و بیشتر برای مردانی که مدت طولانی تر در معرض آفتاب هستند رخ می دهد.

وی با بیان اینکه کشاورزان، دامداران و ماهیگیران جزو دسته افرادی هستند که بیشتر از سایر مشاغل در معرض نور خورشید هستند و احتمال ابتلا به سرطان پوست در بین آنها بیشتر است، عنوان کرد: آقایانی که ساعات طولانی در معرض نور خورشید هستند باید کلاه، دستکش، چتر و یا عینک همراه خود داشته باشند و حتی الامکان از کرم های ضد آفتاب استفاده کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آفتاب سوختگی جرقه اول برای سرطان پوست

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه به جز حضور طولانی مدت در معرض آفتاب، می تواند آبتنی کردن و شنا کردن و یا ورزش هایی که در معرض آفتاب انجام می شود نیز زمینه ابتلا به سرطان پوست را در بین اقشار مختلف فراهم کند، ادامه داد: هرگونه آفتاب سوختگی جرقه اول برای سرطان پوست محسوب می شود، بنابراین حتما نباید ساعات طولانی و مداوم در معرض آفتاب بود، بلکه حتی یک آفتاب سوختگی نیز می تواند زمینه ساز سرطان باشد.

ملکی با بیان اینکه سرطان پوست انواع مختلفی دارد که براساس نوع سرطان میزان کشندگی و متاستاز به اندام های مختلف، سلامتی فرد را به مخاطره می اندازد، عنوان کرد: سرطان‌های پوست سلولی پایه، سرطان های پوست سلولی سنگفرشی، ملانوموس از انواع سرطان های پوست هستند که هر کدام علایم مخصوص به خود را دارد.

وی افزود: سرطان بی سی سی به اشکال مختلف در قالب ضایعه برجسته پوستی به شکل جوش، زخم یا آپسه، ضایعه مسطح قرمز رنگ بروز پیدا می کند که اغلب برای بیماران عارضه دهنده نیست.

مدیر گروه پوست دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه افرادی بین ۴۰ تا ۵۰ سال مبتلا به این نوع از سرطان می شوند، گفت: در نژاد سفید نیز در قسمت های از سر و گردن که بیشتر در معرض آفتاب سوختگی قرار می گیرد این عارضه بروز بیشتری دارد.

وی ادامه داد: در برخی از مواقع این عارضه بر روی پوست پلک و یا روی پوست سر خودنمایی می کند که ممکن است دیواره جمجه را خراب کرده باشد، اما با جراحی و رادیو تراپی شرایط بیمار رو به بهبودی می رود.

ملکی با بیان اینکه فرم دوم سرطان با عنوان اس سی سی شیوع کمتری دارد، اما خطر متاستاز در این نوع از سرطان مشهود تر است و در عروق خونی و لنفاوی شبیه جوش، زخم، زگیل، شاخ و آپسه خودنمایی می کند که می تواند باعث درگیری ریه و کبد شود، عنوان کرد: فرم سوم بیماری در کشور ما شیوع کمی دارد، اما در آمریکا و استرالیا شیوع بالاتری دارد که با عنوان ملانوم شناخته می شود و بیشتر شبیه خال قهوه ای، در دو یا سه رنگ مشکی و قهوه ای سیر خودنمایی می کند.

وی گفت: این بیماری در بین افراد با چشم های آبی یا سبز با موهای قرمز یا بور دیده می شود و از نوع کشنده بیماری محسوب می شود که بیشتر افرادی که با مواد شیمیایی مانند آرسنیک، سروکار دارند در معرض این بیماری قرار دارند.

مدیر گروه پوست دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: علاوه براین اشعه ایکس، بیماران ژنتیکی مانند بیماران پروانه ای، کسانی که در کودکی به علت کچلی رادیوتراپی شدند، بیماران پیوند کلیه، سوختگی های قدیمی، افراد جوشکار، پرسنل پرواز، کشاورزان، افراد شاغل در صنایع نساجی، افراد ساکن در مناطق کوهستانی به خصوص احتمال ابتلا بیشتری نسبت به سایرین به سرطان های پوست دارند.

منبع: صراط نیوز

کلیدواژه: شایع ترین سرطان بیماری سرطان وزارت بهداشت صراط سرطان های پوست معرض آفتاب آفتاب سوختگی سرطان پوست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.seratnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صراط نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۳۵۳۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصرف زیاد نوشابه رژیمی ما را به کدام سرطان مبتلا می‌کند؟

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، نوشابه‌های رژیمی در تابستان ۱۹۸۲ میلادی به بازار عرضه شده و موجب شگفتی افراد زیادی شدند و طبق ادعای شرکت کوکاکولا این نوشابه‌های زیرو یا با شکر صفر ضرری برای سلامتی افراد ندارد.

بیشتر بخوانید: الگوهای غذایی با پیش آگهی سرطان پستان چه ارتباطی دارد؟

نوشابه‌های رژیمی راهی برای جلوگیری از وجود قندهای افزودنی هستند، اما اخیراً نوشابه‌هایی با نام «زیرو» نیز کنار آن‌ها وارد بازار شده‌اند. کوکاکولا یک نمونه محبوب از این برندهاست.

به گفته شرکت کوکاکولا هر دو نوشیدنی بدون قند و کالری هستند. با این حال، چرا نوشیدنی ها طعم متفاوتی دارند؟ تفاوت اصلی این است که نوشابه رژیمی با آسپارتام شیرین می‌شود، در حالی که نوشابه زیرو حاوی شیرین کننده‌ای به نام آسه سولفام پتاسیم یا Ace-K است.

در حالی که پزشکان هر دوی این شیرین‌کننده‌ها را سم کامل می‌خواند، اما واقعیت این است که هر دو مورد تایید اداره دارو و غذای آمریکا (FDA) هستند و در حد طبیعی ایمن تلقی می‌شوند.

گفته می‌شود مصرف آسپارتام با افزایش خطر ابتلا به سرطان مرتبط است، اما به نظر می رسد که تحقیقات بیشتری مورد نیاز است.

پروفسور لارنس یانگ، انکولوژیست در دانشگاه وارویک به نشریه سان گفت: ارتباط مصرف آسپارتام با افزایش خطر ابتلا به سرطان همچنان بحث برانگیز است.

مانند بسیاری از خطرات مرتبط با رژیم غذایی و بیماری، این هشدار می دهد که ما باید در مصرف بیش از حد شیرین کننده های مصنوعی احتیاط کنیم، زیرا در خوردن گوشت های فرآوری شده و سایر انواع غذاهای ناسالم زیاده روی می کنیم.

آژانس بین المللی تحقیقات سرطان (IARC)، واحد تحقیقات سرطان WHO اعلام کرد که این ایده که آسپارتام ممکن است باعث سرطان (به ویژه سرطان کبد) در افراد شود، بر اساس شواهد محدودی است.

منبع: اطلاعات آنلاین

انتهای پیام/

کد خبر: 1228726 برچسب‌ها دانستنی ها

دیگر خبرها

  • پیری زودرس و سرطان؛ سیگار همه چیز را نابود می‌کند
  • تقویت کننده موی مردانه
  • کیمیای سایه در اهواز/ خورشید در کمین است+فیلم
  • مصرف این ۴ ماده غذایی برای مردان ضروری است
  • کدام مکمل‌ها روند پیری را کُند می‌کند؟
  • کشف خطر جدید میکروپلاستیک‌ها بر سلامت
  • آیا واکسن سرطان پوست، روی دیگر سرطان‌ها هم جواب می‌دهد؟
  • ۴ ماده غذایی ضروری برای مردان
  • مصرف زیاد نوشابه رژیمی ما را به کدام سرطان مبتلا می‌کند؟
  • کمبود این ویتامین باعث سرطان پروستات و سرطان سینه می‌شود