Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام نیوز»
2024-04-26@20:01:04 GMT

افزایش ظرفیت تولید برق در عراق

تاریخ انتشار: ۳۰ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۳۳۷۹۳۷

به گزارش سرویس اقتصادی جام نیـوز،  احمد العبادی، سخنگوی وزارت برق عراق که دومین تولیدکننده نفت بزرگ عضو اوپک است، به خبرگزاری دولتی عراق اظهار کرد: عراق قصد دارد تا سپتامبر ۶۳۵ مگاوات به ظرفیت برق خود اضافه کند. عراق در حال حاضر ۱۶.۷۷ گیگاوات ظرفیت تولید نیرو دارد. ظرفیت بیشتر تولید نیرو همچنین کمک خواهد کرد عراق از نفت خام کمتری برای تولید برق استفاده کرده و به جای آن، برای کسب درآمد بالاتر، به صادرات نفت بیشتری بپردازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

به گفته العبادی، عراق مذاکراتی برای متصل شدن به شبکه برق شورای همکاری خلیج فارس داشته و قرار بود ۵۰۰ مگاوات برق را در ماه مه وارد کند اما شرایط اقتصادی این کشور، پروژه مذکور را به تاخیر انداخت. عراق در سپتامبر سال ۲۰۱۹ توافقی را برای واردات ۵۰۰ مگاوات برق از شورای همکاری خلیج فارس شامل کشورهای عربستان سعودی، عمان، بحرین، قطر، کویت و امارات متحده عربی امضا کرد.

 

ایران اوایل ماه میلادی جاری یک توافق دو ساله برای صادرات برق به عراق امضا کرد، زیرا عراق همچنان از معافیت موقتی آمریکا برای واردات برق ایران برخوردار است.آمریکا در هفتم ماه مه معافیت عراق از تحریم‌های ضدایرانی را به مدت ۱۲۰ روز دیگر به منظور امکان تداوم واردات برق ایران توسط بغداد تمدید کرد.

 

وزارت خارجه آمریکا از زمان آغاز تحریم‌های ضدایرانی در نوامبر سال ۲۰۱۸، یک معافیت ۴۵ روزه و سپس دو معافیت ۹۰ روزه، دو معافیت ۱۲۰ روزه در ژوئن و اکتبر و یک معافیت ۴۵ روزه در فوریه برای عراق صادر کرده است. آمریکا در مارس معافیت عراق برای واردات گاز ایران را به مدت ۳۰ روز تمدید کرد که کوتاه‌ترین دوره تمدید معافیت بود.

 

فشارهای سیاسی آمریکا

عراق برای کاهش وابستگی به گاز و برق ایران با فشار شدید واشنگتن روبروست و تلاش کرده برای اجابت این درخواست اقداماتی انجام دهد.

 

حامد یونس، معاون وزیر نفت عراق نهم ژوئن به پایگاه خبری "اس اند پی گلوبال پلاتس" گفت: عراق قصد دارد ۱.۲ میلیارد فوت مکعب در روز گازی که در حال حاضر در میادین نفتی عمدتا به صورت مشعل سوزی هدر می‌رود را جمع کرده و تصفیه کند و همچنین از سایر میادین گاز تولید کند.

 

آمریکا که با هدف تحمیل فشار مضاعف روی ایران، از سال ۲۰۱۸ صادرات انرژی کشور را هدف تحریم قرار داده است، به عراق چندین دور معافیت صادر کرده تا بتواند به واردات برق از همسایه‌اش ادامه دهد. قطعی برق در ماه‌های داغ تابستان که میزان مصرف برق برای تهویه هوا به خصوص در مناطق جنوبی عراق بالا می‌رود، در گذشته به بروز اعتراضاتی منجر شده است.

 

هری استپانیان از موسسه انرژی عراق به پلاتس گفت: عراق باید حدود هفت تا ۹ درصد بالاتر از تولید فعلی به ظرفیت نیروی خود اضافه کند تا تابستان امسال برق مورد نیازش تامین شود اما احتمالا تولید برق از ۲۰ گیگاوات فراتر نخواهد رفت و ممکن است مردم نسبت به سال گذشته خاموشی‌های بیشتری را تجربه کنند.بر اساس گزارش پلاتس، به گفته استپانیان، عراق نخستین مناقصه خورشیدی خود را در ماه مه سال ۲۰۱۹ برگزار کرد اما دلایلی مانند وضعیت اقتصادی و شیوع بیماری کووید ۱۹ باعث به تاخیر افتادن آن شد.

 

هری استپانیان با اشاره به مطالعات بانک جهانی، اظهار کرد که عراق برای جایگزین کردن گاز و برق ایران باید ۱.۳ میلیارد فوت مکعب در روز گاز با هزینه حداکثر ۱۰ میلیارد دلار تولید کند.طبق گزارش بانک جهانی، وابستگی عراق به واردات گاز و سایر واردات، سالانه هشت میلیارد دلار هزینه دارد و با احتساب یارانه‌های برق در سال ۲۰۱۷، بیش از ۱۱ میلیارد دلار برآورد شده است.

 

ایسنا

2025

منبع: جام نیوز

کلیدواژه: اقتصاد آمریکا جام نیوز برق واردات عراق برق ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۳۷۹۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فیلم| چرا گسترش روابط ایران و پاکستان آمریکا را نگران کرده؟

کشور پاکستان به‌‌دلیل هم‌مرزی و همچنین قرابت‌های فرهنگی با ایران، ظرفیت بزرگی برای تعاملات سیاسی، اقتصادی و امنیتی با کشورمان را دارد. - اخبار رسانه ها -

به گزارش گروه رسانه های خبرگزاری تسنیم، کشور پاکستان به‌‌دلیل هم‌مرزی و همچنین قرابت‌های فرهنگی با ایران، ظرفیت بزرگی برای تعاملات سیاسی، اقتصادی و امنیتی با کشورمان را دارد.اما از سال‌ها پیش آمریکا و همدستان غربی او برای استثمار کشورهای منطقه و جلوگیری از استقلال آن‌ها، مشکلات متعددی را در روابط آن‌ها ایجاد کرده اند.یکی از بزرگ‌ترین مفاسد، ایجاد گروهک‌های تروریستی در مناطق مشترک مرزی ایران و پاکستان است که برای جلوگیری از همکاری‌های دوکشور ایجاد شده است.

 

.

تهیه شده در اداره کل رسانه های نوین خبرگزاری تسنیم

انتهای پیام/

بازگشت به صفحه رسانه‌‌ها

دیگر خبرها

  • صادرات دام راهکاری برای ایجاد رونق صنعت دامپروری
  • واردات قهوه 75درصد افزایش یافت / کدام کشورها صادرکننده عمده قهوه به ایران بوده اند؟
  • فرشاد مومنی: به سوی روند قهقرایی گسترش فقر و عقب ماندگی حرکت می کنیم/ راحت می گویند نقشی در افزایش نرخ ارز نداریم! / وزیر مسئول تولید، می گوید آنقدر واردات کرده ایم که گلوگاه های گمرکی بند آمده! با عنوان «اصلاحات پارامتریک» از جیب حقوق بگیران سرقت می کنند
  • افزایش سه برابری ظرفیت تبادل برق ایران و ترکمنستان
  • معرفی ظرفیت‌های صادراتی همدان برای افزایش تعاملات تجاری غرب
  • مبادله ۸۴ هزارو ۵۳۹ تن محصولات کشاورزی درمرز‌های رسمی سیستان وبلوچستان
  • دیپلماسی اقتصادی، برگ برنده همسایگی
  • افزایش مدت گارانتی خودرو در ایران
  • فیلم| چرا گسترش روابط ایران و پاکستان آمریکا را نگران کرده؟
  • آمریکا: در حال مذاکره مستقیم با ایران نیستیم