Web Analytics Made Easy - Statcounter

تنها یک روز کاری دیگر برای بورس جهت به پایان رساندن فصل بهار باقی مانده است و با اتمام معاملات روز شنبه مورخه ۳۱ خرداد ماه ۱۳۹۹، بورس در روز یکشنبه کار خود را در فصل تابستان آغاز خواهد کرد.

به گزارش بورس تابناک؛ در حالی صدای قدم‌های تابستان شنیده می‌شود که بورس، بهار تقریباً سبزی را پشت سر گذاشت. با فاکتور گرفتن از اصلاح‌های شاخص کل بورس از ۲۳ اردیبهشت ماه تا ششم خرداد ماه، تقریباً شاخص کل بورس روند صعودی را در فصل بهار ۹۹ داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بازدهی ۱۴۲ درصدی بورس در فصل بهار

شاخص کل بورس در پنجم فروردین ماه سال جاری روی ۵۰۸ هزار و ۶۶۱ واحد قرار داشت و درست از همین تاریخ روند صعودی خود را آغاز کرد. در ۲۳ فروردین ماه سال جاری بود که شاخص کل وارد کانال ۶۰۰ هزار واحدی شد. در این تاریخ، شاخص کل بر روی ۶۰۷ هزار و ۸۵۵ واحدی آرام گرفت.

شروع توفانی بورس در اردیبهشت ماه آغاز شد و شاخص کل توانست بعد از گذر از کانال‌های ۷۰۰، ۸۰۰ و ۹۰۰ هزار سرانجام در بیستم اردیبهشت ماه ابر کانال یک میلیون واحدی فتح شد و شاخص کل به یک میلیون و ۲۰ هزار و ۲۱۷ واحد رسید. شاخص کل بورس دو روز دیگر یعنی تا مورخه ۲۲ اردیبهشت ماه سال جاری به روند صعودی خود ادامه داد و سرانجام بر قله یک میلیون و ۴۷ هزار و ۷۶۳ واحدی ایستاد.

از ۲۳ اردیبهشت ماه سال جاری، روند اصلاحی شاخص کل بورس آغاز شد و این شاخص تا ششم خرداد ماه سال جاری تا کانال ۹۲۶ هزار و ۱۳۲ واحدی عقبگرد کرد.

از هفتم خرداد ماه دوباره روند صعودی بورس آغاز شد و در نهایت در ۲۷ خرداد ماه سال جاری، شاخص کل بورس بر قله یک میلیون و ۲۲۹ هزار و ۶۷۳ واحدی قرار گرفت.

در مجموع در فصل بهار و با فاکتور گرفتن از آخرین روز کاری بورس در فصل بهار (۳۱ خرداد ماه)، بازدهی بورس برای سرمایه گذاران ۱۴۲ درصد بوده است. این بازدهی در خرداد ماه سال جاری ۲۸ درصد و در هفته آخر خرداد ماه نیز ۳.۳ درصد بوده است.

روند بورس در فصل بهار چگونه بود؟

دکتر عظیم ثابت کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با خبرنگار بورس تابناک در پاسخ به این پرسش گفت: به باور بنده و با اتکا با آمار و ارقام موجود، بازار سرمایه در فصل بهار سال جاری، تابناک ترین دوران خود را سپری کرد. وی ادامه داد: در 24 سال حضورم در بازار سرمایه، من تاکنون هیچ بهاری به این پررونقی برای این بازار ندیده بودم. ثابت افزود: دلیل این رونق نیز این بود که شرایط و پارادایم های سرمایه گذاری در کشور در حال تغییر است و حتما باید این شرایط و پارادایم های جدید تحلیل و در محاسبات لحاظ شود.

مدیرعامل کارگزاری بانک سپه گفت: یکی از اتفاقاتی که در سال ۹۹ رخ داد، به تاثیرات کرونا بازمی‌گردد. شیوع کرونا با همه اتفاقات منفی که برای اقتصاد به همراه داشت، توانست یکسری از بازار‌ها را برای سرمایه گذاری برجسته کند. یکی از این بازارها، بازار سرمایه بود و مردم و به خصوص قشر تحصیل‌کرده بیشتر در این دوران با بازار سرمایه آشنا شدند. بازاری که نیاز به حضور فیزیکی در آن کمتر است و افراد می‌توانند با اتصالی که با سامانه معاملات برخط ایجاد می‌کنند، معاملات را در هر جایی انجام دهند. همچنین معمولا سرمایه‌های کمتر از یک میلیارد تومان اقبال بیشتری به این بازار به دلیل سودآوری بیشتر دارند.

وی افزود: اتفاق دیگری که رخ داد این بود که بازار‌های رقیب، به اندازه بازار سرمایه جذاب نبوده، نیستند و نخواهند بود. من پارادایم سرمایه گذاری در کشور را در حال تغییر می‌بینم و فکر می‌کنم که مردم رفته رفته توجه بیشتری را به بازار سرمایه خواهند داشت. بازار سرمایه از لحاظ سودآوری و هیجانی که دارد، جذابیت‌های خاص خود را دارد. همچنین با سرمایه گذاری در بازار سرمایه، نیاز به درگیری تمام وقت در آن نیست. فرد می‌تواند سهامی را خریداری کند و برای مدت کوتاه، میان مدت و حتی بلندمدت نگهداری و از مزایای آن استفاده کند.

دکتر ثابت ادامه داد: اتفاق دیگر این بود که دولت تمایل داشت، نقدینگی سرگردان که می‌توانست در جامعه آثار مخربی داشته باشد، به سمت این بازار روانه شود. بخشی از این منابع اگر درست مدیریت شود می‌تواند به سمت تولید برود و از آن‌ها برای راه اندازی طرح‌های توسعه‌ای شرکت‌ها استفاده بهینه شود. همچنین می‌تواند تامین مالی از طریق بازار سرمایه برای بنگاه‌ها و حتی خود دولت انجام شود و تامین مالی از حالت بانک محور بودن خارج شود.

وی گفت: اتفاق بعدی بحث فروش واحد‌های صندوق ETF و تصمیم بر آزادسازی سهام عدالت بود که باعث شد، بورس به سمت ملی شدن پیش برود. نمونه بارز ملی شدن بورس هم همین پول‌هایی است که روزانه به سمت بازار روانه و این باعث شده است تا ارزش معاملات روزانه و بی سابقه به ۱۵ تا ۲۰ هزار میلیارد تومان برسد.

ثابت همچنین افزود: پیش بینی من این است که اگر زیرساخت‌ها را بهبود ببخشیم، این روند صعودی بورس همچنان می‌تواند ادامه داشته باشد.

روند بورس در هفته جاری چگونه خواهد بود؟

دکتر عظیم ثابت در پاسخ به این پرسش به خبرنگار تابناک اقتصادی گفت: گزارش سه ماهه بیشتر شرکت‌ها بعید می‌دانم که به دلیل شرایط تحریمی، کرونایی و تورمی بودن فضای اقتصاد گزارش‌های قابل قبول و خوبی باشند. البته گزارش سه ماهه تعداد معدودی از شرکت‌ها قابل قبول و قابل توجه بوده است.

وی افزود: یک اتفاقی که معمولا در این فصل رخ می‌دهد و همچنین در تیرماه نیز ادامه می‌یابد، برگزاری مجامع شرکت‌هاست که می‌تواند سود نقدی برای سهامداران داشته باشد.

ثابت ادامه داد: من فکر می‌کنم با توجه به همه موارد مذکور و اخبار خوبی که پیرامون صنایع مختلف وجود دارد و اینکه بازار سرمایه همچنان از لحاظ استقبال در شرایط خوبی است، نمی‌توان نگرانی خاصی در مورد این بازار در هفته آینده داشت و بازار سرمایه روند رو به رشدی علیرغم همه افت و خیز‌ها خواهد داشت.

وی گفت: اینکه بازار چند روزی در نوسان باشد از نظر ما خوب است و این تغییر روند‌ها می‌تواند به کمک بازار بیاید. دلیل منطقی وجود ندارد که یک سهم یا کلیت بازار همیشه صف خرید و یا صف فروش باشد. این نوسانات در ماهیت و ذات بازار است.

لیدر‌های بازار در هفته آینده کدام گروه‌ها خواهند بود؟

ثابت در پاسخ به این پرسش گفت: صنایع بانکی، پتروپالایشی، صنایع خودرویی و قطعات خودرو جزء صنایع خوب هستند. در کنار این موارد، صنایع فلزی و معدنی با توجه به رشد دلار می‌توانند با استقبال خوبی مواجه شوند.

در آخر تابستان شاخص کل را در کدام کانال پیش بینی می‌کنید؟

کارشناس بازار سرمایه در پایان گفت: بسیاری از مولفه‌ها بر اینکه شاخص کل در پایان شهریور در چه کانالی قرار داشته باشد تاثیر دارد، اما من شاخص کل را با یک شیب ملایم رو به رشدی حوالی یک میلیون و ۴۰۰ هزار واحد تا یک میلیون و ۵۰۰ هزار واحد تا پایان شهریور پیش بینی می‌کنم.

 

منبع: تابناک

کلیدواژه: محمدعلی کشاورز جلیل سبحانی اکبر طبری پرونده اکبر طبری قتل ناموسی شورای حکام بورس بازار سرمایه سرمایه گذاری سهامداران بورس محمدعلی کشاورز جلیل سبحانی اکبر طبری پرونده اکبر طبری قتل ناموسی شورای حکام اردیبهشت ماه بازار سرمایه سرمایه گذاری ماه سال جاری شاخص کل بورس یک میلیون فصل بهار روند صعودی خرداد ماه پیش بینی شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۴۱۰۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گزارش روزانه بورس ۱۲ اردیبهشت/ افت ۴ هزار واحدی شاخص

بازار سرمایه با توجه به افت ارزش معاملات فعلا در وضعیت رکودی به سر می برد و در این روز ها رشد خاصی را تجربه نمی کند. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، بازار سهام آخرین روز کاری هفته را کاملا متعادل آغاز کرد، به طوری که به نظر می رسد فعلا نه انگیزه ای برای صعود دارد و نه آنقدر فروشنده در بازار حضور دارند تا بتوانند شاخص کل را منفی کنند.

در پایان معاملات امروز شاخص کل بورس اوراق بهادار با ریزشی 4 هزار واحدی به 2 میلیون و 264 هزار واحد رسید. همچنین  نیز شاخص کل هم‌وزن نیز با رشدی جزئی واحدی به ارتفاع 750 هزار واحد رسید.

گفتنی است سه نماد «فملی»، «فولاد» و «کچاد» بیشترین تأثیر در شاخص کل بورس و سه نماد «آریا»، «حسیتا» و «ودی» بیشترین تأثیر را در شاخص فرابورس داشته‌اند، همچنین سه نماد «شستا»، «ذوب» و «فملی» سه نماد پرتراکنش بازار بورس و سه نماد «فن افزار»، «فزر» و «کرومیت» سه نماد پرتراکنش در بازار فرابورس در روز جاری بودند.

لازم به ذکر است که ارزش معاملات خُرد در بازار امروز مورخ 12 اردیبهشت ماه 1402، مبلغ 3 هزار میلیارد و 800 میلیون تومان بود. گفتنی است حقیقی‌ها در روز جاری حدود 246 میلیارد تومان از بازار سهام خارج کردند.

دیگر نکته ای که در معاملات امروز بازار سرمایه به چشم می خورد، بازگشایی منفی صندوق های طلا با توجه به افت نرخ ارز در بازار غیر رسمی و همچنین نزول انس جهانی بود.

در بازار امروز 236 نماد در محدوده مثبت و 184 نماد در محدوده منفی و در بازار فرابورس 220 نماد در محدوده مثبت و 121 نماد در محدوده منفی معامله شدند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی جالب یک فعال بازار درباره قیمت طلا در هفته آینده
  • پیش‌بینی یک فعال بازار: طلا در هفته آینده به این قیمت می‌رسد
  • پیش‌بینی جالب یک فعال بازار درباره قیمت طلا در هفته آینده/ طلا و سکه چه قیمت‌هایی را تجربه می‌کنند؟
  • پادکست| تحلیل بازار طلا و ارز در هفته دوم اردیبهشت/ روند بازار‌ها در هفته آینده چگونه است؟
  • یک پیش‌بینی از آینده بازار سکه /سکه‌های کوچکتر تغییر فاز دادند
  • آغاز روند کاهشی دما در زنجان
  • تداوم خروج نقدینگی حقیقی‌ها در روز‌های منفی شاخص کل بورس
  • بازار بورس ۱۲ اردیبهشت؛ شاخص کل ۳۹۰۱ واحد افت کرد
  • بازار سرمایه هفته را کاهشی به پایان برد
  • گزارش روزانه بورس ۱۲ اردیبهشت/ افت ۴ هزار واحدی شاخص