Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش بورس تابناک، فردا آخرین روز کاری بورس در بهار 99 می باشد. فصلی که بورس سبزترین دوران خود را سپری کرد و سه بار به ابر کانال یک میلیون سر زد و هم اکنون بر قله یک میلیون و 229 هزار و 673 واحدی قرار دارد.

بازدهی بورس در فصل بهار تا اینجای کار 142 درصد بوده است. این بازدهی در خرداد ماه سال جاری 28 درصد و در هفته آخر خرداد ماه نیز 3.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

3 درصد بوده است.

با این روند صعودی بورس در هفته های اخیر شاید پرسش بسیاری این است که بورس هفته پیش رو چگونه آغاز خواهد کرد؟

برای پیش بینی روند بورس در هفته آینده باید به اخباری که قرار است این هفته بورس و بازارهای موازی را تحت تاثیر قرار دهد مراجعه کنیم.

بازار مسکن و مالیات ستانی از خانه های خالی

از بازار مسکن آغاز می کنیم. خبرها حکایت از آن دارد که قرار است از تابستان سال جاری و به روایتی از ابتدای تابستان سال جاری مالیات ستانی از خانه های خالی آغاز شود.  این خبر می تواند از ورود پول به بازار مسکن تا حدودی جلوگیری کند.

وزیر راه و شهرسازی در مورخه 21 خرداد ماه سال جاری گفت: این سامانه در بهمن ماه توسط وزارت راه وشهرسازی رونمایی شده و تمامی دستگاه ها اطلاعات خود را وارد این سامانه کرده اند و سازمان امور مالیاتی باید از تابستان امسال اقدام به شناسایی واحدهای خالی و صدور برگه مالیات کند.

مصطفی قلی خسروی رئیس اتحادیه مشاوران املاک نیز طی مصاحبه ای در مورخه 26 خرداد ماه سال جاری با اشاره به جلسه اخیر با معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی  از راه‌اندازی سامانه ملی املاک و اسکان تا چند روز آینده خبر داد.

فعالان بازار ارز گوش به زنگ خبرهای رسیده از عراق

بازار ارز این روزها به رقیب جدی برای بورس تبدیل شده است و دلار کانال های جدید قیمتی را برای خود فتح می کند. فعالان این بازار اما چشم به راه خبرهای رئیس کل بانک مرکزی از سفرش به عراق هستند. خبرهایی که می تواند تا حدودی بر روی روند نرخ ارز تاثیرگذار باشد.

در 28 خرداد ماه سال جاری، عبدالناصر همتی رئیس کل بانک مرکزی با همتای عراقی خود دیدار کرد. همتی ضمن اشاره به پیشینه همکاری دو کشور گفت: در سفرهای قبلی به توافقات خوبی دست یافتیم. براساس تفاهم گذشته میان هر دو کشور پیش بینی شده بود از منابعی که در کشور عراق داریم برای خرید کالاهای غیرتحریمی و اساسی استفاده کنیم. طی این سفر نیز به تفاهم‌های خوبی دست یافتیم. رئیس کل بانک مرکزی، زمان بندی اجرایی شدن این توافق را بسیار مهم خواند و گفت: در حال حاضر اراده دو کشور بر اجرایی شدن این توافق است.

علی محسن اسماعیل العلاق، رییس بانک مرکزی عراق با اشاره به تفاهمنامه ای که سال گذشته بین دو بانک مرکزی امضا شد گفت این تفاهنامه روابط بانکی و مالی دو کشور و نحوه استفاده از منابع بانک مرکزی ایران را به طور شفاف مشخص کرده است و امروز توافق کردیم بر همان اساس اقدامات لازم را انجام بدهیم.

بنابراین خبرهای مثبت رسیده از عراق می تواند فتیله بازار ارز را پایین بکشد و یک رقیب دیگر بورس در هفته پیش رو، روزهای آرام تری نسبت به گذشته داشته باشد.

بازار طلا و سکه همسو با بازار ارز

بازار طلا و سکه نیز که همبستگی زیادی با نرخ ارز دارند، می توانند با آرام تر شدن نوسانات در بازار ارز و کندتر شدن روند صعودی و شاید هم نزولی شدن روند نرخ ارز، هفته آرام و شاید نزولی را پشت سر بگذارند. همچنین رویترز نیز گزارش داده به دلیل امیدواری از دارویی بالقوه برای درمان کرونا، قیمت طلا روندی نزولی به خود گرفته است.

بنابراین بازارهای رقیب بورس شاید در این هفته روند نزولی را داشته باشند که این می تواند شانس صعودی بودن بورس را افزایش دهد. 

یک خبر منفی برای بورس

تنها خبر منفی برای بورس شاید تصویب قطعنامه شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی باشد که امروز مورخه 30 خرداد ماه سال جاری به تصویب رسید. این نخستین قطعنامه انتقادی این نهاد بین‌المللی علیه ایران در طول هشت سال گذشته است. پیش از این بریتانیا، آلمان و فرانسه، سه کشور عضو توافق هسته‌ای با ایران موسوم به برجام، با ارائه قطعنامه‌ای به شورای حکام، از ایران خواسته‌ بودند به جلوگیری از بازدید بازرسان آژانس از دو سایت هسته‌ای پایان داده و به طور کامل در این زمینه با آژانس همکاری کند.

حمایت های رئیس جمهور و وزیر اقتصاد از بورس ادامه دارد

موضوع دیگری که شاید بر روی روند بورس در هفته جاری تاثیر مثبت داشته باشد، ادامه حمایت های رئیس جمهور و وزیر اقتصاد ای بورس باشد.

رئیس جمهور روحانی در هفته جاری در جلسه ستاد اقتصادی گفت: بورس تا پایان امسال اولویت اقتصادی سیاست گذار است.

همچنین فرهاد دژپسند وزیر اقتصاد هم در نشست خود با پارلمان بخش خصوصی از برنامه های جدی بورسی دولت خبر داد. وی با بیان اینکه باقیمانده سهام متعلق به دولت در بورس عرضه خواهد شد افزود: عرضه‌های اولیه در بورس ادامه خواهد یافت که با این عرضه، در صدد ایجاد تعادل در بازار سرمایه هستیم. آقای دژپسند همچنین از حمایت از شرکت‌های بزرگ برای حضور در بازار سرمایه خبر داد و گفت: هر شرکتی که مدارکش آماده باشد، می‌تواند طی یک ماه در بورس پذیرش شود در حالی که این روند قبلا تا یک سال هم طول می‌کشید. براساس قانون برای پذیرش شرکت‌ها در بورس، سازمان امور مالیاتی باید ۱۰ سال گذشته‌ آن‌ها را از نظر مالیاتی بررسی کند، اما به گفته وزیر اقتصاد مقرر شد برای حمایت از شرکت‌ها و تسهیل شرایط، این قانون برای امسال انجام نشود.

در مجموع تمام خبرهای فوق بیانگر آن است که احتمالا در هفته پیش رو نیز شاخص کل بورس به روند صعودی خود ادامه دهد و بورس یک هفته سبز دیگر را برای خود به ثبت برساند.

منبع: تابناک

کلیدواژه: جلیل سبحانی اکبر طبری پرونده اکبر طبری قتل ناموسی شورای حکام غلامرضا منصوری بورس ارز دلار مسکن جلیل سبحانی اکبر طبری پرونده اکبر طبری قتل ناموسی شورای حکام غلامرضا منصوری خرداد ماه سال جاری بورس در هفته وزیر اقتصاد بانک مرکزی بازار ارز دو کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۴۲۱۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت«گوجه فرنگی» از هفته آینده و «پیاز» از ماه آینده کاهش می‌یابد

به گزارش خبرنگار مهر، مصطفی دارایی نژاد، رییس پیشین اتحادیه بار فروشان درباره گرانی صیفی‌جات به مهر گفت: اسفند ماه سال گذشته هشدار دادم و اعلام کردم برای چند ماه آینده نسبت به قیمت پیاز و گوجه فرنگی نگران هستم. پاکستان و هند کشورهایی هستند که خود تولیدکننده پیاز هستند اما به دلیل کمبود، صادرات خود را به کشورهای حاشیه خلیج فارس ممنوع کردند در حالی که ما به راحتی اجازه صادرات دادیم و هنوز هم ادامه دارد. این شد که در اواخر فروردین شاهد افزایش برخی محصولات از جمله پیاز و گوجه فرنگی بودیم.

وی افزود: در برخی مناطق نرخ هر کیلو گرم پیاز به حدود ۴۰ هزار تومان هم رسید که در این راستا باید وزارت جهاد کشاورزی مدیریت لازم را از ماه‌های قبل انجام می‌داد.

بر اساس اعلام وزارت جهاد کشاورزی، میزان صادرات تا دی ماه ۱۴۰۲ بعد از اعمال عوارض، ۹ هزار تن بود و این عدد برای سال ۱۴۰۱، ۸ هزار تن به ثبت رسیده بود.

پیش بود بازار مرکبات

بازار میوه نسبتاً بازار آرامی است و قیمت‌ها در این بازار تثبیت شده است. دارایی نژاد در این خصوص گفت: فقط استان مازندران ۳.۸ میلیون تن تولید مرکبات داشت که اگر این آمار با یک میلیون تن مرکبات تولیدی کرمان جمع شود حاکی از بیش بود تولید در حوزه مرکبات است. سیب درختی هم بین ۴.۵ تا ۵ میلیون تن در شهرهای ارومیه، نقده، دماوند، سلماس و… تولید شد در نتیجه ذخیره این اقلام بیش از نیاز بازار انجام شده است.

رییس پیشین اتحادیه بار فروشان با اشاره به صادرات حدود ۱.۵ تا ۲ میلیون تن، گفت: صادرات باید ادامه پیدا کند زیرا محصولات زیادی باقی مانده اگر چه گذشت زمان از کیفیت آنها کاسته و اگر پیش تر می‌توانستیم به امارات، افغانستان، کویت، هندوستان و… صادرات داشته باشیم امروز به دلیل افت کیفیت با گذشت زمان، تمایلی به خرید مرکبات ایرانی در این بازارها وجود ندارد.

دارایی نژاد با بیان اینکه همچنان حدود ۱.۵ میلیون تن سیب و پرتقال در انبارها دپو شده است، گفت: هنگامی که در بازار داخل کمبود وجود دارد باید صادرات ممنوع شود و در زمان فراوانی صادرات باید با قوت انجام شود در حالی که این مدیریت از سوی نهاد متولی دیده نمی‌شود.

الگوی کشت در حرف مانده است

نهم اسفند ۱۴۰۱ در نخستین کنگره ملی مراکز جهاد کشاورزی سیدجواد ساداتی نژاد، وزیر اسبق وزارت جهاد کشاورزی عنوان کرد، در حال حاضر وزارت جهاد کشاورزی نابیناست، چون آمار دقیقی از تولید محصولات و سایر فعالیت‌های کشاورزی ندارد. با نبود اطلاعات درست، چگونه می‌توان برنامه‌ریزی مناسب داشت.

وی اعلام کرد: با ورود پیازهای نو دزفول به بازار از ماه بعد قیمت‌ها شکسته می‌شود. در حال حاضر توزیع قطره چکانی پیازهای انبار شده توسط سوداگران منجر به افزایش قیمت‌ها شده اما از ماه آینده حداقل ۱۰ هزار تومان قیمت‌ها کاهش خواهد یافت.

وی گفت: پیش از این ورودی بار پیاز به میدان بارفروشان بین ۱.۵ تا ۲ هزار تن بود که در حال حاضر به ۳۰۰ تا ۵۰۰ تن رسیده است.

رییس پیشین اتحادیه بار فروشان با اشاره به وضعیت بازار گوجه فرنگی هم اظهار کرد: توزیع مناسب گوجه فرنگی حتی قیمت آن را در میادین عمده فروشی به ۸ هزار تومان هم رساند. در ادامه کاهش عرضه قیمت‌ها را صعودی کرد؛ البته نرخ گوجه فرنگی هم از هفته آینده کاهش خواهد یافت.

دارایی نژاد با بیان اینکه تا هنگامی که الگوی کشت در کشور اجرا نشود شاهد این نوسان قیمتی در بازار خواهیم بود، گفت: پیش تر اعلام کردیم با توجه به اینکه ایران جز نادر کشورهایی با اقلیم متفاوت است، می‌توانیم برخی میوه‌های وارداتی را در داخل کشت کرد. در حال حاضر سالانه ۸۰۰ میلیون دلار برای واردات موز هزینه می‌شود در حالی که می‌توان در داخل کشت کرد. میوه‌هایی مانند آواکادو و آناناس از جمله میوه‌هایی است که امکان کشت در داخل وجود دارد؛ اما نیاز به مدیریت دارد.

کد خبر 6092077 فاطمه امیر احمدی

دیگر خبرها

  • آغاز روند کاهشی دما در زنجان
  • آخرین خبرها درباره توافق احتمالی تیم ملی ایران با افشین قطبی
  • بازار سرمایه هفته را کاهشی به پایان برد
  • نزول بورس برای چهارمین روز متوالی؛ شاخص هم‌وزن قد کشید
  • عبور از دژاووی بورسی
  • پیش بینی بورس چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ / سهامداران منتظر تحول یکباره بازار نباشند!
  • کدام خودروی سایپا 700 میلیون تومان شد؟
  • نقش انتخابات آینده آمریکا بر قیمت مسکن چیست؟
  • قیمت«گوجه فرنگی» از هفته آینده و «پیاز» از ماه آینده کاهش می‌یابد
  • کوچ نقدینگی از بازار طلا و ارز به بازار سرمایه/ بورس جذاب شد