Web Analytics Made Easy - Statcounter

روز 19 ژوئن که روز آزادی سیاه‌پوستان است و هرساله در بسیاری از ایالت‌های آمریکا جشن گرفته می‌شود، امسال به موعدی برای اعتراض علیه خشونت پلیس و نژادپرستی تبدیل شد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا از آسوشیتدپرس، روز نوزدهم ژوئن موسوم به «جونتینت» (Juneteenth) که از آن به‌عنوان «روز آزادی» در آمریکا یاد می‌شود و از تعطیلات این کشور به شمار می‌آید، به جمعه اعتراضی علیه تبعیض نژادی در این کشور تبدیل شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آبراهام لینکلن، شانزدهمین رئیس‌جمهور آمریکا برای اولین بار اعلامیه رهایی را در ۲۲ سپتامبر ۱۸۶۲ صادر کرد و در تاریخ اول ژانویه به مرحله اجرا درآمد اما تا زمان پایان جنگ داخلی در آوریل ۱۸۶۵ در بسیاری از مناطق این کشور همچنان برداری مرسوم بود.

در ۱۹ ژوئن سال ۱۸۶۵ اعلامیه آزادی بردگان توسط یک نظامی سرشناس به نام «گوردون گرنجر» خوانده شد. این روز هرسال به جشن ملی بسیاری از ایالت‌های آمریکا تبدیل‌شده است. «جونتینت» اما امسال حدود یک ماه پس از قتل «جورج فلوید»، سیاه‌پوستی که به دست پلیس در شهر «مینیاپولیس» کشته شد، به مجالی علیه خشونت پلیس و نژادپرستی بدل شد.

اکثر ایالت‌ها و منطقه کلمبیا این روز را که ترکیبی از کلمات ژوئن و نوزدهم است را به‌عنوان یک تعطیل ایالتی به رسمیت شناختند مانند روز پرچم اما با برگزاری اعتراضات سراسری پس از قتل جورج فلوید، بسیاری از آمریکایی‌ها به‌ویژه سفیدپوستان نیز با این مناسبت آشنا شده و آن را گرامی می‌دارند.

«کریستین نوئم»، فرماندار جمهوری‌خواه داکوتای جنوبی نیز روز نوزدهم ماه ژوئن را به رسمیت شناخت اما اعلام رسمی او به معنای تعطیلات در این ایالت نیست.

در شهر نشویل ایالت تنسی، ده‌ها مرد سیاه‌پوست که اکثر آن‌ها کت‌وشلوار پوشیده بودند، صبح جمعه بی‌سروصدا در مقابل ساختمان دادگاه جنایی این شهر تجمع کردند. معترضین خواستار پایان دادن مطلق تبعیض علیه «برادران» خود در این شهر و سایر شهرهای آمریکا شدند.

در ویسکانسین پرچم این مناسبت برای اولین‌بار صبح جمعه بر فراز ساختمان مجلس ایالتی این منطقه برافراشته شد و نخستین،مراسم‌های ویژه‌ای به مناسبت یادبود این روز برگزار شد.

 در ایالت «رودآیلند»، جوانان عصر جمعه راهپیمایی اعتراضی برگزار کردند و خواستار عدم تخصیص بودجه به پلیس و سرمایه‌گذاری آن مبلغ برای جامعه سیاه‌پوستان شدند.

لغو سخنرانی ترامپ به دلیل اعتراضات

در این میان، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا نیز برای این‌که از قافله عقب نماند، پیامی به مناسبت روز نوزدهم ژوئن صادر کرد. او که سیاست‌هایش به نظر اکثر کارشناسان و سیاه‌پوستان، عامل اصلی تبعیض نژادی در سال‌های گذشته بوده طی پیامی به «بی‌عدالتی غیرقابل‌تصور برده‌داری و شادی غیرقابل مقایسه‌ای که پس از لغو برده‌داری ایجادشده» اشاره کرد.

وی افزود: «این روز هم یادآور یک نقص در تاریخ ماست و هم نشانگر توانایی بی‌نظیر ملت ما برای پیروزی علیه تاریکی است.»

ترامپ ابتدا قرار بود که به مناسبت این روز در اوکلاهاما سخنرانی کند اما به دلیل اعتراضات در خصوص حضور وی در چنین مناسبتی تاریخ سخنرانی را تغییر داد. معترضین این هفته پیش از حضور وی در محل سخنرانی، تجمع اعتراضی برگزار کرده بودند.

این در حالی است که ترامپ در بحبوحه اعتراضات پس از قتل فلوید، حتی حاضر به سخنرانی تلویزیونی و دعوت مردم به آرامش و وحدت ملی نشد. در مقابل، وی تهدید کرد که معترضین در صورت ادامه تظاهرات، هدف گلوله نیروهای امنیتی قرار خواهند گرفت؛ اتفاقی که در مورد بسیاری از اعتراضات مسالمت‌آمیز رخ داد.

انتهای پیام/4106/

منبع: آنا

کلیدواژه: ترامپ آبراهام لینکلن 19 ژوئن تبدیل شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۴۲۶۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشتازی ترامپ در مقابل بایدن در مهمترین موضوع برای آمریکایی‌ها

در یک نظرسنجی جدید، تعداد بیشتری از آمریکایی‌ها نامزد احتمالی جمهوری‌خواهان در انتخابات ۲۰۲۴ را در مقایسه با رقیب دموکراتش در موضوعات اقتصاد و تورم قابل اعتماد دانستند.

به گزارش مشرق، آمریکایی‌ها در نظرسنجی جدید ای‌بی‌سی نیوز/ایپسوس اقتصاد و تورم را از موضوعات اصلی برشمردند و ۸۸ درصد آن‌ها گفتند اقتصاد در تصمیم‌گیری برای رأی دادن به چه کسی مهم است و ۸۵ درصد نیز همین نظر را در مورد تورم داشتند.

در این نظرسنجی ۴۴ درصد گفتند به ترامپ برای مدیریت تورم اعتماد دارند، در حالی که ۳۰ درصد همین نظر را درباره بایدن داشتند. درصد قابل توجه‌ای (۲۵ درصد) هم گفتند که به هیچ یک از این دو نفر در این موضوع اعتماد ندارند.

چهل و سه درصد (۴۳%) از شرکت‌کنندگان در این نظرسنجی گفتند که وضعیت مالی آن‌ها از زمان ریاست‌جمهوری بایدن بدتر شده، ۴۰ درصد گفتند که تقریباً همان وضعیت را دارند و ۱۶ درصد هم گفتند که وضعیت بهتری دارند.

پرسش درباره رقابت فرضی بایدن و ترامپ هم در این نظرسنجی نشان داد رقابت همچنان بین این دو نفر نزدیک است.

ترامپ حمایت ۴۶ درصدی و بایدن ۴۴ درصدی را در بین همه شرکت‌کنندگان به دست آورد، اما در بین رای‌دهندگان ثبت‌نامی (که احتمال رای دادنشان بیشتر است) وضع بایدن بهتر بود و از حمایت ۴۶ درصدی در مقابل ۴۵ درصد ترامپ برخوردار شد.

این نظرسنجی با شرکت دو هزار و ۲۶۰ آمریکایی بین ۲۵ تا ۳۰ آوریل (ششم تا ۱۱ اردیبهشت) انجام شد.

منبع: فارس

دیگر خبرها

  • پیوند علم و سیاست در دانشگاه‌های ایران علیه صهیونیسم
  • نامه تهدیدآمیز 12 سناتور آمریکایی به دیوان بین المللی کیفری/ به مقامات اسرائیل گیر بدهید خدمت تان می رسیم!
  • حمله موشکی مقاومت عراق به بندر عسقلان اسرائیل/ اعلام آغاز مرحله چهارم نبرد انصارالله یمن علیه اسرائیل/ بازداشت یک نظامی آمریکا توسط روسیه/ تهدید دادگاه لاهه توسط ۱۲ سناتور آمریکایی
  • پیشتازی ترامپ در مقابل بایدن در مهمترین موضوع برای آمریکایی‌ها
  • ببینید | فیلمی پربازدید از شدت گردباد و طوفان در ایالت نبراسکا در آمریکا
  • حضور پلیس، نتوانست به تظاهرات دانشجویان پایان دهد
  • نگاهی به فیلم هویت حاتمی‌کیا، به مناسبت بازپخش از شبکه نمایش
  • خیزش دانشگاهیان آمریکایی؛ چالشی برای سیاست‌های دوگانه غرب در قبال حقوق بشر
  • سرکوب آمریکایی‌ها توسط چماقداران ایرانی - یهودی
  • سرکوب آمریکایی‌ها توسط چماقداران ایرانی - یهودی + ویدئو