Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه دانشگاه ایسکانیوز، حجت الاسلام والمسلمین ابراهیم کلانتری معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی در یادداشتی با عنوان «شهید مصطفی چمران الگوی مورد نیاز امروز ما» نوشت: 31 خرداد ماه، سالروز شهادت دکتر مصطفی چمران و مناسبت زیبا و الهام بخشی برای نام گذاری این روز به نام بسیج استادان در تقویم ملی ماست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بی گمان شهید چمران صاحب ویژگی های متعدد والایی است که هر کدام در جای خود در خور توجه و دقت بسیارند. اما آنچه در این مختصر مورد نظر و توجه نگارنده است، خصلت ها و ویژگی های ارزشمند و مثال زدنی آن شهید در مشی و حرکت اجتماعی و انقلابی اوست.

امروز توجه و مرور بر چنین ویژگی هایی از آن جهت مهم و لازم شمرده می شوند که نظام اسلامی در مقطع سرنوشت سازی از مواجهه و رویارویی همه جانبه با استکبار جهانی و در راس آن آمریکایی قرار دارد. از آنجا که بخش بزرگی از این مواجهه و رویارویی سرنوشت ساز، علمی، فکری، فرهنگی و معرفتی است، به همین سبب نقش نخبگان و فرهیختگان به خصوص استادان بسیجی در این مواجهه و رویارویی بسیار برجسته و بی نظیر خواهد بود.

بدون شک ایفای این نقش آنگاه ممکن می گردد که یک نمونه و الگوی عینی در منظر و افق دید ما قرار داشته باشد. این الگوی عینی افزون بر آنکه شیوه و روش اقدام صحیح را به ما می آموزد، کمک می کند تا در گرد و غبار بمبارانهای تبلیغاتی و فتنه های شوم دشمن راه را گم نکنیم و آنچه را تکلیف الهی است به درستی به انجام برسانیم. شهید مصطفی چمران با خصلت ها و ویژگی های ارزشمندش در مشی انقلابی و حرکت اجتماعی خود الگوی ارزنده ی عینی برای عموم نخبگان و فرهیختگان حوزه و دانشگاه به ویژه استادان بسیجی است.

در واکاوی خصلت های انقلابی و اجتماعی گرانسنگ آن شهید والامقام این خصلت ها و ویژگی ها بسیار نمایان و آموزنده

1. دانشمند و نخبه علمی. گرچه به این بعد از شخصیت شهید چمران کمتر پرداخته شده، اما مروری بر زندگی او نشان می دهد که بعد علمی و دانشی او بسیار برجسته بوده است. به تعبیر مقام معظم رهبری: «چمران را همه به عنوان یک سرباز و سردار و جنگ اور می شناسند، اما چمران یک نخبه علمی درجه یک بود. در مراکزی که در آمریکا تحصیل می کرد، جزء بالاترین درجات دانشجویانی بود که آنجا تحصیل می کردند »

(30 مهرماه/1393) آنچه در الگوگیری از این ویژگی شهید چمران از اهمیت برخوردار است این است که استاد حوزه و دانشگاه آنگاه که به وصف «بسیجی» مفتخر می گردد، باید این وصف ارزنده را با وصف نخبگی علمی و فرهیختگی معرفتی خود بیاراید و این جز با تلاش خستگی ناپذیر علمی ممکن نمی شود. از این رو تلاش بی وقفه در حوزه تخصص علمی برای تک تک استادان بسیجی ضرورت می یابد.

2- سخت کوش و جهادگر این خصلت از گمشده های نایاب عصر ماست، به ویژه در میان آنان که در موقعیت و
مشاغلى قرار می گیرند و صاحب نام و نشانی می شوند. موقعیت هایی همچون نمایندگی مجلس و یا پست وزارت هرگز نتوانستند شهید چمران را از جهاد و سخت کوشی در راه ایمان و وطن باز دارند. حضور در جبهه های کردستان و جنوب کشور و مجاهدت تا نیل به شهادت، همگی از وجود عمیق این خصلت در آن شهید حکایت دارد. امروز همین سخت کوشی و جهادگری از نیازهای اصلی کشور در میدان های مختلف و از جمله میدان فرهنگ، علم و اقتصاد است

3. گذشته از نام و نشان. دنیاگرایی به دلیل آنکه مرزی نمی شناسد اگر در وجود کسی عمق یابد باعث خسارتهای
بسیاری می گردد. گذشتن از نام و نشان حکایت از ریشه کن کردن خصلت دنیاگرایی در وجود انسان دارد. این خصلت و ویژگی در شهید چمران بسیار برجسته بود. او با عبور از نام ها و نشان های به ظاهر بزرگ، راهی
را در پیش گرفت که بزرگی در دنیا و آخرت را برای او رقم زد. به تعبیر مقام معظم رهبری: «دنیا و مقام
برایش مهم نبود، نان و نام برایش مهم نبود؛ به نام کی تمام بشود برایش اهمیتی نداشت» (۲ تیر۱۳۹۹).

4. وظیفه شناس و تکلیف گرا. شناخت تکلیف و التزام عملی به آن از نشانه های اصلی مؤمنان ناب است. آنگاه که
این ویژگی به تمام و کمال در انسان پدید آید، تلاش او بر این متمرکز می شود که آنچه وظیفه الهی اوست به درستی انجام گیرد و موانع متعدد او را از عمل به تکلیف الهی باز ندارد. مشی و سلوک اجتماعی شهید چمران نشان می دهد که این خصلت ارزنده در وجود او بسیار عمیق و استوار بوده است. به تعبیر مقام معظم رهبری «چمران یک نخبه علمی به تمام معنا بود، اما احساس کرد نیاز است که بیاید در این میدان جنگ کار کند؛ از همان استعداد، از همان توانایی، از همان هم استفاده کرد وارد این میدان شد و کارهای کارستانی انجام داد؛ این
یک نخبه است» (30 مهرماه 1393)

5- مؤمن به مرام و راه خود. اگر پیامبران الهی توانسته اند جهانی را متأثر و متحول کنند، این موفقیت بیش و پیش
از هر چیز برخاسته از ایمان آنان به سخن و راه خود بوده است. مؤمنان ناب نیز این خصلت را از پیامبران الهی که اسوه انسانیت بوده اند فرا گرفته اند. شهید چمران با عبور از نام و نشان و شهرت و گذاشتن همه هستی خود در طبق اخلاص و نثار جان در راه خدا، نشان داد که از عمق جان به سخن و مرام و راه خود مزمن بوده است.

همه این ویژگی ها و خصلت های ارزنده در کنار ده ها ویژگی دیگر، از شهید مصطفی چمران، الگویی ساخته که امروز جامعه اسلامی به شدت خود را نیازمند آن می داند. قرار گرفتن استادان فرهیخته کشور در سایه سار بسیج استادان زمینه مساعدی است برای الگو برداشتن جمع بزرگی از فرهیختگان حوزه و دانشگاه از آن الگوی زنده عصر ما و برداشتن گام های استوار و سازنده در جبهه علمی و جهاد خستگی ناپذیر فکری و فرهنگی کشور.

انتهای پیام/

358 / 167 شهید چمران معاونت فرهنگی دانشگاه آزاد ابراهیم کلانتری

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: شهید چمران معاونت فرهنگی دانشگاه آزاد ابراهیم کلانتری مصطفی چمران شهید چمران نام و نشان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۴۵۰۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حرمت‌گزاری به مقام والای استاد، باید بیش و پیش از هر آیینی مدنظر باشد

به گزارش گروه دانشگاه ایسکانیوز، بیژن رنجبر قائم مقام رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در امور استان تهران، با صدور پیامی یاد و خاطره استاد مطهری را گرامی داشته و روز بزرگداشت معلم را به استادان و معلمان خانواده بزرگ دانشگاه آزاد اسلامی تبریک گفت.

بیشتر بخوانید: پرداخت هدیه نقدی به اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی

در متن پیام وی آمده است: بسم الله الرحمن الرحیم امام علی علیه السلام: أَکْرِمْ ضَیْفَکَ وَ إِنْ کَانَ حَقِیراً وَ قُمْ عَنْ مَجْلِسِکَ لِأَبِیکَ وَ مُعَلِّمِکَ وَ إِنْ کُنْتَ أَمِیراً میهمانت را گرامی دار هرچند حقیر و کوچک باشد، و از جای خود به احترام پدر و استاد خود برخیز، هرچند فرمانروا و امیر باشی. (غرر الحکم و درر الکلم، ح.۲۳۴۱)

روز معلم که پاسداشت متفکر فیلسوف و اخلاق‌مدار استاد شهید مرتضی مطهری است، نمادی است برای تداعی جامعه در ارج‌گذاری به مقام والا و بلامنازع استاد. بی تردید ادامه حیات هر جامعه بشری در دانش اندوزی، علم آموزی و اخلاق‌مداری است.

این پیام می‌افزاید: از اوان تشکیل جوامع، حضور و نقش استادان برای ارشاد و آموزش، امری اجتناب ناپذیر بوده اما در جامعه کنونی که زیر سلطه تکنولوژی و حجم انبوهی از تبادل اطلاعات قرار داریم، ایفای این نقش بسیار حساس‌تر و حیاتی تر می نماید تا کشتی علم و دانش آموزی به ساحل امن برسد. در روزگاری که اخلاقیات در چنبره علوم جدید و فناوری های شگرف، مجال ظهور ندارد، این مسئولیت خطیر بر دوش استادان است تا متعهدانه و دلسوزانه در بزنگاه ها، اخلاق را دوشادوش علم پیش برند و در جامعه نهادینه سازند و از خسران جبران ناپذیری که اغلب جوامع اکنون مبتلا گشته اند، مصون دارند. تکلیف بسیار مهم دیگر استادان گرامی در دانشگاه ها و مراکز علمی و پژوهشی، حرکت به سوی مرزهای علم و دانش است. فراموش نکنیم که روزگاری مرجعیت علمی از آن ایران عزیزمان بوده است لذا، با عنایت به ظرفیت های بی بدیل کشورمان و جوانان مستعد، حمیت و همتی مضاعف می طلبد تا از دوران رخوت و سکوت، نقبی به شکوفایی علم و دانش و فرهیختگی بزنیم و جایگاه از دست رفته و اقتدار علمی را بازیابیم.

در ادامه این پیام آمده است: بنابراین با توجه به الزام نهادینه سازی علم، اخلاق، دانش، خرد و مهارت در جامعه، پاسداشت و حرمت‌گزاری به مقام والای استاد، باید بیش و پیش از هر رسم و آیینی مدنظر باشد. روز استاد را محضر استادان محترم دانشگاه آزاد اسلامی به خصوص خانواده بزرگ استان تهران، تبریک عرض می کنم و از خداوند متعال توفیقات مستمر شما فرهیختگان گرامی را در رشد و تعالی اهداف علمی و آموزشی مسئلت می نمایم.

انتهای پیام/

کد خبر: 1229108 برچسب‌ها دانشگاه آزاد اسلامی

دیگر خبرها

  • آیت‌الله جنتی: معلمان، مجاهدان عرصه علم و فرهنگ هستند
  • معلمی از نگاه معارف اسلامی یک شغل نیست، بلکه یک مجاهدت است
  • آیت‌الله جنتی: معلمان مجاهدان عرصه علم و فرهنگ هستند
  • حرمت‌گزاری به مقام والای استاد، باید بیش و پیش از هر آیینی مدنظر باشد
  • «معلمان» مجاهدان عرصه علم و فرهنگ هستند
  • جنتی: «معلمان» مجاهدان عرصه علم و فرهنگ هستند/ ضرورت الگوگیری از نظام آموزشی امام صادق(ع)
  • آیت‌الله جنتی: «معلمان» مجاهدان عرصه علم و فرهنگ هستند
  • دو عضو هیات ‌علمی‌ دانشگاه شهید چمران اهواز در جمع استادان نمونه کشوری
  • شهید مطهری معلمی برای تمام دوران ها است
  • سازمان اوقاف خود را مخاطب در جبهه پیشران انقلاب اسلامی می‌داند