Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-03@03:50:15 GMT

شورای حقوق بشر خشونت علیه سیاهپوستان را محکوم کرد

تاریخ انتشار: ۳۱ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۳۴۵۲۴۳

شورای حقوق بشر خشونت علیه سیاهپوستان را محکوم کرد

شورای حقوق بشر سازمان ملل به موجب تصویب قطعنامه‌ای، تبعیض نژادی و خشونت نیروهای پلیس علیه آفریقایی‌ها و افراد دارای تبار آفریقایی به ویژه خشونتی که منجر به قتل جورج فلوید سیاهپوست در تاریخ ۲۵ مه در آمریکا شد را محکوم کرد.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آناتولی،‌ قعطنامه تصویب شده در شورای حقوق بشر سازمان ملل نسخه بازبینی شده بود در حالی که نسخه قبلی نام آمریکا را برجسته ساخت اما نسخه تصویب شده نام آمریکا و یا قتل جورج فلوید در بازداشت پلیس را برجسته نکرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شورای حقوق بشر سازمان ملل در حالی قطعنامه مذکور را به اتفاق آرا تصویب کرد که در آن خواستار گزارشی در مورد "نژادپرستی سیستماتیک و نقض قوانین بین‌المللی حقوق بشر در قبال آفریقایی‌ها و آفریقایی تبارها" شد.

نسخه اولیه این قطعنامه که از سوی گروه کشورهای آفریقایی در شورا مطرح شد، خواستار آن شد که سازمان ملل یک کمیسیون مستقل با هدف "تحقیقات درباره قتل سیاهپوستان توسط پلیس، و خشونت علیه اعتراضات مسالمت آمیز در آمریکا" تشکیل دهد.

در نهایت قطعنامه بعد از مذاکراتی در پشت صحنه بازبینی شده و عنوان داشت که "شدیدا اقدامات خشونت آمیز و تبعیض نژادی از جانب نیروهای پلیس علیه آفریقایی‌ها و آفریقایی تبارها را محکوم می‌کند".

در عین حال در این قطعنامه "به طور خاص" به "خشونت منجر به قتل جورج فلوید در تاریخ ۲۵ مه ۲۰۲۰ در مینه‌سوتای آمریکا و قتلهای دیگر افراد آفریقایی تبار" اشاره کرده و در ادامه "نژادپرستی ساختاری در نظام عدالت کیفری" را محکوم کرد.

در عین حال در متن این قطعنامه نسبت به "احیاء خشونت، نفرت نژادی، سخنان مروج نفرت، جرایم مبتنی بر نفرت، نئونازیسم، نئو فاشیسم و ایدئولوژی‌های ملی گرایانه خشونت آمیز بر پایه تعصب نژادی یا ملی از جمله احیاء ایدئولوژی‌های مبتنی بر برتری نژادی و تحریم نفرت و خشونت علیه آفریقایی‌ها و افراد دارای تبار آفریقایی" هشدار داده شد.

روز چهارشنبه برادر جورج فلوید خواستار آن شد که سازمان ملل یک کمیسیون مستقل به منظور "تحقیق درباره قتل سیاهپوستان توسط پلیس" و اتفاقات رخ داده در آمریکا بعد از قتل برادر او تشکیل دهد.

شورای حقوق بشر سازمان ملل متشکل از ۴۷ عضو در حالی به طور ویژه مذاکرات مربوط به قطعنامه مذکور را برگزار کرد که آمریکا در صحن شورا حاضر نبود.

آمریکا در سال ۲۰۱۸ از شورای حقوق بشر سازمان ملل به بهانه وارد کردن اتهام غرض ورزی این شورا در قبال اسرائیل و حمایت شورا از سواستفاده کنندگان از حقوق بشر خارج شد.

اندرو برمبرگ، سفیر آمریکا در مقر سازمان ملل در شهر ژنو در بیانیه‌ای کتبی قبل از تصویب قطعنامه مذکور عنوان کرد: آمریکا نواقصش را شامل تبعیض نژادی و بی عدالتی‌های ناشی از چنین تبعیضهای ادامه‌داری در جامعه کشور ما می‌پذیرد و متعهد به رسیدگی به آنها است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: شورای حقوق بشر سازمان ملل سیاهپوستان جورج فلوید آمريكا اعتراضات در آمریکا شورای حقوق بشر سازمان ملل آفریقایی ها جورج فلوید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۴۵۲۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیانیه ۵ زبانه تشکل‌های اسلامی دانشگاه شهید باهنر کرمان پیرامون حوادث دانشگاه‌های آمریکا

بیانیه ۵ زبانه تشکل‌های اسلامی دانشگاه شهید باهنر کرمان پیرامون دستگیری و برخورد نظامی و نامطلوب با دانشجویان دانشگاه‌های ایالات متحده آمریکا در خصوص حمایت از مردم مظلوم فلسطین منتشر شد.

به گزارش گروه استان‌ها خبرگزاری دانشجو، بیانیه ۵ زبانه تشکل‌های اسلامی دانشگاه شهید باهنر کرمان پیرامون دستگیری و برخورد نظامی و نامطلوب با دانشجویان دانشگاه‌های ایالات متحده آمریکا در خصوص حمایت از مردم مظلوم فلسطین منتشر شد.

متن کامل این بیانیه کوتاه به شرح زیر است:

به نام خداوند بخشنده بخشایشگر 
 
 
دبیرکل سازمان ملل 
دبیر مجمع عمومی سازمان ملل 
دبیر شورای اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل 
دبیر شورای امنیت سازمان ملل 
دبیر شورای حقوق بشر سازمان ملل 
دبیر شورای حقوق بشر آمریکایی 
دبیر شورای حقوق بشر اروپایی 
دبیر اتحادیه اروپا 
مسوولین اجرایی ایالات متحده آمریکا 
روسای دانشگاه‌های ایالات متحده آمریکا 
روسای کشور‌های اروپا و آمریکای شمالی 
 
دانشگاه یا پادگان؟ 
پس آزادی بیان چه شد؟ 
 
 
تشکل‌های اسلامی دانشجویی دانشگاه شهید باهنر کرمان

 

دیگر خبرها

  • نبنزیا: شورای امنیت به گروگان آمریکا تبدیل شده است
  • واکنش در سازمان ملل به خشونت علیه دانشجویان آمریکا
  • واکنش گزارشگر سازمان ملل به خشونت پلیس آمریکا علیه دانشجویان
  • واکنش سازمان ملل به خشونت پلیس آمریکا علیه معترضان حامی فلسطین
  • بیانیه ۵ زبانه تشکل‌های اسلامی دانشگاه شهید باهنر کرمان پیرامون حوادث دانشگاه‌های آمریکا
  • خشونت پلیس آمریکا علیه دانشجویان؛ پرتاب معترضان از روی پله! + فیلم
  • کاریکاتور/ خشونت پلیس آمریکا علیه دانشجویان معترض؛ وقتی آزادی بیان می‌میرد
  • خشونت بی‌منطق علیه حق‌طلبی دانشجویان آمریکا دردی از ظالمان دوا نمی‌کند
  • اجتماع دانشگاهیان خاش در حمایت از دانشجویان و دانشگاهیان آمریکایی و اروپایی طرفدار غزه
  • خشونت با دانشجویان ذات اصلی آمریکا را نشان داد