Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-30@10:23:57 GMT

بیرون می‌روید ماسک بزنید!

تاریخ انتشار: ۳۱ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۳۴۵۹۱۸

بیرون می‌روید ماسک بزنید!

متأسفانه مردم همه چیز را آسان گرفته‌اند وقتی اعتراض می‌کنیم می‌گویند که ماسک در کیف‌شان است ولی خسته شده‌اند و آن را نمی‌پوشند. خستگی برای نجات جان معنا ندارد این وضعیت در همه جای دنیا حاکم است باید تحمل کنیم.

به گزارش ایسنا، دکتر مینو محرز، عضو کمیته کشوری ستاد مبارزه با کرونا، در یادداشتی در روزنامه ایران نوشت: «آن چه موجب افزایش مبتلایان و سه رقمی شدن آمار مرگ و میر ناشی از بیماری کووید۱۹ در کشور شده است در درجه نخست، بی‌توجهی و عدم رعایت پروتکل‌های بهداشــــتی از ســـــوی مردم است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مردم می‌گویند خسته شده‌اند، حوصله‌شان سر رفته و به‌ خاطر گرمای هوا تحمل پوشیدن ماسک را ندارند.

حال باید از مردم بپرسیم این شرایط فقط مختص جغرافیای ایران است یا این که همه مردم جهان در چنین وضعیتی به سر می‌برند؟ پر واضح است تحمل شرایط اینچنینی با گذشت بیش از ۴ ماه از شیوع ویروس کرونا در دنیا اوضاع را برای همه سخت و پیچیده کرده است برای همین همه کشورهای دنیا بحث فاصله‌گذاری فیزیکی را برای پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا راهبرد اصلی‌شان قرار داده‌اند و از مردم درخواست کرده‌اند با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی به سبک زندگی با کرونا عادت کنند. اما در کشور ما از چند هفته گذشته و همزمان با تغییر رفتار مردم و نادیده گرفتن دستورالعمل‌های ابلاغی از سوی ستاد ملی کرونا، مدام متخصصان این حوزه از بازگشت کرونا و افزایش آمار مرگ و میر و مبتلایان به این ویروس هشدار می‌دادند با این حال مشاهدات ما نشان می‌دهد دیگر کمتر کسی به این هشدارها توجه می‌کند گویا نوعی عادی انگاری بین افراد جامعه شکل گرفته است. مردم تصور می‌کنند ویروس کرونا تمام یا ضعیف شده است از طرفی آمارهایی که از سوی وزارت بهداشت روزانه اعلام می‌شود جدی گرفته نمی‌شود. ما می‌بینیم که مردم همانند روزهای عادی قبل از شیوع کرونا بیرون آمده‌اند، آنها فکرمی کنند چون اماکن و مشاغل بازگشایی شده پس همه چیز به روال سابق برگشته است؛ در حالی که همه دولت‌ها در دنیا اقدام به بازگشایی کرده‌اند و سلامت شهروندان را هم در کنار موضوعات اقتصادی، معیشتی، سیاسی و اجتماعی در نظر گرفته‌اند. ما توصیه می‌کنیم «مردم اگر بیرون می‌آیید، حتماً ماسک بزنید.» با اطمینان می‌گویم ۹۰ درصد نوجوانان و جوانان در بیرون از خانه ماسک نمی‌زنند. ماسک زدن یک «باید» است؛ چرا که مطالعات علمی نشان می‌دهد، پوشیدن ماسک از انتشار ویروس کرونا جلوگیری می‌کند. من به مردم می‌گویم اگر حوصله‌تان سررفته است اگر از ماندن در خانه خسته شده اید، اگر نمی توانید به پارک یا مراکز خرید نروید، حتماً در بیرون از خانه ماسک بزنید.

روی دیگر سخنم با کسانی است که این روزها به رستوران می‌روند. جایی که همه کنار همه نشسته‌اند و طبیعی است که نمی‌توانند هنگام غذا خوردن ماسک بزنند. اتفاقی که می‌افتد انتشار ویروس کرونا در فضا و ابتلا به آن در رستوران‌هاست. می‌خواهم بگویم مردم! چه اتفاقی افتاده است که این همه رستوران می‌روید؟ امکان ابتلا به ویروس کرونا در رستوران‌ها زیاد است. ستاد ملی کرونا برای همه اماکن و مشاغل پروتکل بهداشتی نوشته است ولی وقتی اجرا نمی‌شوند چه فایده‌ای دارند؟ تدوین پروتکل‌های بهداشتی باید ضمانت اجرایی داشته باشد و به‌ طور مرتب بازرسی شوند.

به هر حال افزایش تعداد مبتلایان و موارد فوت در برخی استان‌های قرمز نه تنها جان مردم را نشانه گرفته بلکه هزینه‌های درمان را هم افزایش داده است. پزشکان و پرستاران خسته شده‌اند و نیاز به تجدید قوا دارند. در حال حاضر استان‌هایی که قبلاً با پیک کرونا مواجه نبودند به‌ دلیل عدم تجربه در مواجهه با این بحران، مرگ و میرشان زیاد شده است این وضعیت در تهران نیز در حال تکرار است بنابراین با صراحت می‌گویم مردم نقش اول را در پیشگیری از موج بعدی کرونا بازی می‌کنند تأکید می‌کنم اگر حوصله‌تان سر می‌رود در بیرون از خانه ماسک بزنید تا از ابتلای خود و دیگران به ویروس کرونا جلوگیری کنید. باید سختگیری‌های بیشتری در پوشیدن ماسک لحاظ شود و اجازه ندهیم هیچ کسی بدون ماسک سوار مترو یا اتوبوس شود. متأسفانه مردم همه چیز را آسان گرفته‌اند وقتی اعتراض می‌کنیم می‌گویند که ماسک در کیف‌شان است ولی خسته شده‌اند و آن را نمی‌پوشند. خستگی برای نجات جان معنا ندارد این وضعیت در همه جای دنیا حاکم است باید تحمل کنیم. اگر به اصطلاح همه جا باز شده است جاهایی که خطر دارد، نروید!»

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: مینو محرز ماسك خسته شده اند ویروس کرونا ماسک بزنید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۴۵۹۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای نوبت اول طرح ایمن‌سازی تکمیلی فلج اطفال

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، سیمین دخت بیات رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر معاونت بهداشت با اعلام این خبر گفت: در مرحله اول این عملیات ضمن مراجعه به 27هزار و  298خانوار، تعداد 37هزار و 692 کودک زیر پنج سال واکسینه شدند.   

به گفته بیات نوبت اول اجرای این طرح از دوم تا چهارم اردیبهشت ماه سال جاری به شکل مراجعه خانه به خانه منازل و جستجوی کودکان زیر پنج سال در مناطق پرخطر اجرا شد.

وی هدف این برنامه را توقف گردش ویروس فلج اطفال در مناطق پرخطر (نقاط کانونی و وارده) عنوان کرد.

بیات افزود: با توجه به انتقال ویروس وحشی فلج اطفال در دو قاره آسیا و آفریقا و بومی بودن بیماری در کشورهای همسایه شرقی ایران(افغانستان و پاکستان) عملیات ایمن‌سازی تکمیلی سالانه، برای حفظ موقعیت عاری از ویروس فلج اطفال در کشورمان الزامی است.

به گفته وی این مرحله به عنوان مرحله نهایی قبل از ریشه کنی جهانی ویروس اطفال محسوب می‌شود.

رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر معاونت بهداشت یادآور شد: گروه هدف این طرح، کودکان پنج سال(صفر تا 59) ماهه بودند که بدون توجه به سابقه ایمن‌سازی قبلی دو قطره واکسن خوراکی فلج اطفال دریافت کردند.

به گفته وی تمامی کودکان زیر پنج سال که در محل‌های تجمع مهاجران خارجی سکونت داشتند، کودکان ساکن مناطقی با احتمال پوشش واکسیناسیون کمتر از 95 درصد، کودکان ساکن مناطق تحت پوشش تیم های سیار و کودکان اتباع ساکن در مناطق تابعه دانشگاه تحت پوشش این طرح قرارگرفتند.

رئیس گروه مبارزه با بیماری‌های واگیر معاونت بهداشت در خاتمه سخنان خود خاطرنشان کرد: مرحله دوم طرح از 30 اردیبهشت تا یکم خردادماه سال جاری اجرا خواهد شد.  

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تولید کیت‌های جداساز ویروس‌های بیماری‌زا در کشور
  • این افراد در خطر ابتلا به ام اس قرار دارند
  • حذف انتقال ویروس‌های خطرناک دستاوردی نوین در سازمان انتقال خون
  • اجرای نوبت اول طرح ایمن‌سازی تکمیلی فلج اطفال
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • لزوم حمایت شوراها از شهرداران/ نفوذ از بیرون سبب ایحاد اختلاف در شورا می‌شود
  • لبخند ساختگی ما را شادتر می‌کند؟
  • ماسک آزادی و حقوق بشر دولت‌های خارجی برای مردم جهان کنار رفته است
  • دو میلیون بریتانیایی هنوز درگیر کرونا هستند
  • خاص ترین نسخه ژیان را هوش مصنوعی بیرون داد! (عکس)