Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-02@09:54:26 GMT

آموزش را در کشور طبقاتی کرده‌ایم!

تاریخ انتشار: ۳۱ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۳۴۶۱۶۴

آموزش را در کشور طبقاتی کرده‌ایم!

عضو کمیسیون آموزش مجلس با اشاره به اینکه انبوهی از اقدامات دم‌دستی را در حوزه پرورشی شاهدیم، گفت: آموزش را طبقاتی کرده‌ایم! ۳۱ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۰:۵۷ اجتماعی فرهنگیان و مدارس نظرات - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ احمد نادری با بیان اینکه در چهار دهه گذشته وضعیت پرورش یک وضعیت ناهمگون و بحران آلود بوده است که به یک بحران فرهنگی هم منجر شده است، اظهار کرد: یک سری آزمون و خطاهایی در حوزه فرهنگی از ابتدای انقلاب تاکنون داشته‌ایم؛ یک سیر و فراز و نشیبهایی طی شده است؛ در یک دولتی به غلط به این نتیجه رسیدند که باید این ساختار پرورشی حذف شود با این توجیه که آموزش از پرورش جدا نیست البته اصل حرف درست است اما بدی ماجرا این بود که با یک نگاه سیاسی به این ساختار نگاه میشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: این اتفاق اواسط دولت دوم اصلاحات رخ داد اما بعد دوباره ساختار برگشت؛ این رفت و برگشت‌ها نشان می‌دهد که بک بحران فرهنگی درست کردهایم و حوزه پرورشی از این بحران فرهنگی رنج میبرد، آزمون و خطاها در حوزه ساختار و نحوه فعالیتها و کارکردها فراز و نشیبهایی داشته است.

مدارس مختلف با سبک‌های متفاوت در حوزه فرهنگ

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با اشاره به اینکه سطح پرورش را در سطح عاملیت که مربیان پرورشی هستند تعریف کرده‌ایم و ساختاری تعریف نشده است که بزرگترین و جدیترین عیب آموزش و پرورش در این حوزه محسوب میشود، متذکر شد: در حوزه پرورش به یک ساختار منسجم نرسیدهایم. نتیجه این شده است که اکنون مشاهده میکنیم مدارس مختلفی وجود دارد و هرکدام سبکهای مختلف در حوزه فرهنگ دارند.

نادری افزود: تکثر متعادل فرهنگی را نفی نمیکنیم و مهم است و به آن پایبند هستیم اما هیچ کدام از دولتهای ملی از زمان تاسیس تا الان در بحث اصول بنیادین پرورشی کوتاه نیامده‌اند؛ ما اکنون در کشور مدارس مختلفی داریم که سبک‌های آموزشی و پرورشی مختلف دارند، در یک مدرسهای مذهب مهم است در جای دیگر کمتر اهمیت دارد و در واقع سلایق مختلف است. این تکثر تا یک جایی قابل قبول است اما یک پایه پرورشی منظم در سطح کلان ایجاد نکرده‌ایم زیرا اساسا ساختار ما مشکل دارد، علت این است که در دولتهای مختلف دیدگاه‌های سیاسی مختلف را بر آموزش و پرورش غالب کرده‌ایم.

فعالیت 30 هزار پایگاه تابستانی دانش‌آموزان در فضای مجازی

میزان مشارکت دانش‌آموزان در پویش‌های پرورشی چقدر است؟

وی با اشاره به پویش‌ها و برنامه‌های فرهنگی آموزش و پرورش در ایام کرونا گفت: فعالیت‌هایی از این دست از دهه 60 ادامه داشته و فقط مقداری ظاهر آن تغییر می‌کند و درون ساختاری به موضوع نگاه نمی‌شود . خوب است معاون پرورشی پاسخ دهد که آیا میزان شرکت در پویش‌ها قابل اندازهگیری است و تاثیر آن چه میزان بوده است؟ ما یک خطای تاریخی در نظام آموزشی و پرورشی ازدهه 70 به بعد مرتکب شدیم که خصوصی سازی تمام عیار است و بحران جدی کنونی در حوزه پرورشی نتیجه آن است.

نادری افزود: خصوصی سازی این بالا را آورده که اصلا فرهنگ و ارزش‌های ایرانی اسلامی انقلابی برای ما مهم نیست به این معنا که هر فردی پول بیشتری داشته باشد آموزش بهتری دریافت می‌کند و آن هم با هدف پشت سرگذاشتن سد کنکور است . در سطح آموزش عالی هم فرد پول می‌دهد که آموزش ببیند تا پول در بیاورد . یک چرخه ناقصی در سیستم آموزشی ایجاد شده که به آن بحران فرهنگی دامن زده است اکنون انبوهی از اقدامات دم‌دستی را در سطح پرورشی شاهدیم که مدل‌های دهه شصتی است.

دولت‌های نئولیبرال دغدغه آموزش و پرورش ندارند

 عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه دولت‌های توسعه گرا و نئولیبرال اساسا دغدغه پرورش به آن معنا را ندارند، گفت: فعالیت‌های کتابخانه‌ای و ... وجود دارد اما در اولویت و دغدغه جدی نیست نگاه به آموزش و پرورش در دولت نئولیبرال اینگونه است که آموزش و پرورش هزینه‌بر و یک امر سرباری است، مشکل از نوع نگاه است . وقتی نگاه نئولیبرال غلبه می‌کند سیستم به سمت خصوصی سازی می‌رود.

آموزش را طبقاتی کردیم

وی افزود: منکر خدمات ارائه شده نیستم. اما وزیر دولت آقای روحانی اعلام می‌کند که خصوصی سازی را تا 20 درصد افزایش داده که خلاف قانون اساسی است . این سیر خصوصی سازی شتابان خلاف قانون اساسی است و قانون اساسی آموزش همگانی را حق همه میداند در حالی که آموزش را طبقاتی کرده‌ایم. این یک شاخص عدم در اولویت بودن آموزش و پرورش در دولت است. شاخص بعدی دانشگاه فرهنگیان است که زمینگیر شد از دانشگاه فرهنگیان در حال حاضر چیزی باقی نمانده است. ورودی و خروجی که سالیانه باید می‌داشت تا نیروهای تازه نفس را به آموزش و پرورش تزریق کند با یکدیگر همخوانی ندارد.

نادری ادامه داد: چند رو زقبل فراخوانی در شبکه‌های اجتماعی گذاشتم که جامعه فرهنگیان مشکلات را اعلام کنند. 7000 پیام برایم ارسال شد که از این تعداد سه مشکل اصلی احصا شد،  معیشت، منزلت و مدیریت از جمله آنهاست. نظام رتبه‌بندی، اصلاح شرایط جذب، اصلاح شرط سنی در استخدام و ... از جمله مشکلات ذیل این سه محور اصلی هستند. اینها نشان می‌دهد که در دولت نئولیبرال معلم شان و منزلتی ندارد.

 عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه قرار بود دانشگاه فرهنگیان سالانه 100 هزار خروجی داشته باشدکه به حدود 25 هزار ورودی در سال رسیده است، عنوان کرد: جفاهایی در تعیین رئیس دانشگاه فرهنگیان نیز صورت گرفت و با یک لجبازی روی گزینه‌ای اصرار کردند و شورای عالی انقلاب فرهنگی به آ ن رای نداد. اعضای شورا روی رئیس اسبق دانشگاه فرهنگیان حرف داشتند ولی ایشان در یک برههای به طور غیرقانونی سرپرست باقی ماند و یک درگیری در شورای عالی رخ داد و حرمت شکنی‌هایی صورت گرفت. این‌ها نشان می‌دهد که دانشگاه فرهنگیان محل بحث است.

خبر غیررسمی تغییر رییس دانشگاه فرهنگیان 

وی ادامه داد: خبری غیررسمی رسیده است که آقای خنیفر هم از ریاست دانشگاه فرهنگیان حذف و قرار است فرد دیگری جایگزین شود که هنوز نهایی نیست.

نادری با طرح این سؤال از معاون پرورشی وزارت آموزش و پرورش که آیا تلاش‌ها و اقدامات در حال انجام در حوزه پرورشی متناسب با شرایط اجتماعی و فرهنگی کنونی هست یا خیر؟ گفت: به نسل فعلی، نسل دوره دیجیتال می‌گویند و فضا متفاوت از نسل‌های گذشته شده و ابزارهای آموزش و پرورش نسل های گذشته منسوخ شده است.

همکاری آموزش و پرورش باکارتل‌های اقتصادی آموزش

 عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی همچنین درباره گردش مالی چندین هزار میلیاردی موسسات کنکوری متذکر شد: این گردش بالای مالی موسسات کنکوری نشان دهنده مافیای آموزشی است. پنج مشکل اصلی را در آموزش و پرورش احصا کرده‌ام؛ نابرابری آموزشی و فاصله طبقاتی، حذف جایگاه اجتماعی معلم و منزلت آن به علت مسائل مالی، نظام نابرابر خرید خدمت، عدم اهتمام به مسئله تربیت و همکاری با کارتل‌های اقتصادی آموزش از این جمله هستند.

وی افزود: مشکل اصلی آموزش و پرورش این است که سندتحول بنیادین که چندین جلسه در شورای عالی انقلاب فرهنگی صرف آن شد و چندهزار ساعت کارکارشناسی روی آن صورت گرفت، مغفول است و باید دوستان آموزش و پرورش توضیح دهند که برای عملیاتی کردن سند چه کردهاند. در کنار آن سند 2030 در همین دولت شروع به اجرا می‌کند که دوستان مدعی هستند اکنون متوقف شده و امیدواریم که به صورت عملی کنار رفته باشد.

نادری با بیان اینکه باید آموزش و پرورش را از سیطره نگاههای سیاسی خارج کرد، ادامه داد: مشاهده کردیم که در دولتهای مختلف به آموزش و پرورش به دید سازمان رای و یک حزب سیاسی نگریسته شده است. آ موزش و پرورش در همه دولتهای ملی پایهای ترین وسیله اجتماعی کردن است و بای  فکر جدی به حال آن کنیم وگرنه در گام دوم انقلاب نمیتوانیم دستاورد جدی داشته باشیم.

انتهای پیام/

R1014132/P/S2,22/CT12 واژه های کاربردی مرتبط مدارس دولتی مدارس غیر دولتی وزارت آموزش و پرورش

منبع: تسنیم

کلیدواژه: مدارس دولتی مدارس غیر دولتی وزارت آموزش و پرورش مدارس دولتی مدارس غیر دولتی وزارت آموزش و پرورش عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس دانشگاه فرهنگیان آموزش و پرورش حوزه پرورش بحران فرهنگی حوزه پرورشی خصوصی سازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۴۶۱۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مراد صحرایی: در دولت سیزدهم مرگ سند ۲۰۳۰ را اجرا کردیم / تغییر عناوین و حجم دروس مدارس برای اجرای برنامه‌های پرورشی

وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه در این دولت مرگ سند ۲۰۳۰ را اجرا کردیم، گفت: دروس و حجم آن‌ها برای اجرای فعالیت‌های ورزشی و پرورشی تغییر می‌کند.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، رضا مراد صحرایی با اشاره به اینکه در این دولت مرگ 2030 را اجرا کردیم، اظهار کرد: در بدنه آموزش و پرورش افرادی بودند که همچنان به سند 2030 اعتقاد داشتند و حتی برای اجرای این سند بودجه و دفتر در آموزش و پرورش وجود داشت اما برای سند تحول بنیادین اعتباری نداشتیم.

وی افزود: برخی به اجرای سند 2030 و پایین آوردن سند تحول بنیادین اعتقاد داشتند.

صحرایی در پاسخ به این پرسش که دلایل بد بودن سند 2030 چیست، گفت: سند 2030 از خارج به ما دیکته شده است و همه بخش‌های آن نگران کننده است با این حال ممکن است، موارد خوبی مانند افزایش کیفیت را داشته باشد اما این موضوع در سند تحول بنیادین هم وجود دارد، وقتی سند داخلی داریم چرا باید از خارج سند بیاوریم.در سند 2030 مواردی وجود داشت که بر خلاف فرهنگ ایرانی بود مانند برابری جنسیتی در حالی که ما به عدالت جنسیتی اعتقاد داریم.

سند 2030 از جریان برنامه‌ریزی کشور حذف شد

وزیر آموزش و پرورش درباره دلایل عدم اجرای سند تحول بنیادین گفت: عدم اجرای سند مربوط به سال‌های گذشته است، هم اکنون سند 2030 به طور کامل از جریان برنامه‌ریزی کشور کنار گذاشته شده است و بهار سند تحول بنیادین را رقم زده‌ایم.

وی افزود: سند تحول به دنبال ایجاد حیات طیبه است و نظریه تعلیم و تربیتی کشور است و باید تمام آن را اجرا کنیم اما تا تحقق اجرای کامل آن فاصله داریم، چون سند به نقشه راه نیاز داشت البته نقشه راه سند تحول در سال‌های 93 و 97 تدوین شد اما از داخل اتاق وزرا بیرون نرفته بود که دلایل مختلفی دارد چون تمرکز بر سند تحول نبود و این سند رقیب دیگری داشت.

نقشه راه سند در شورای عالی انقلاب فرهنگی

صحرایی بیان کرد: تمام دستگاه‌ها برای اجرای سند تحول بنیادین وظایفی بر عهده دارند، هم اکنون نقشه راه سند را به شورای عالی انقلاب فرهنگی بردیم تا پس از تصویب به عنوان یک قانون تکلیف شده و تمام دستگاه‌های مسئول موظف به همکاری برای اجرا باشند.

وی ادامه داد: نقشه راه سند تحول بنیادین چند ویژگی دارد از جمله شاخص و برنامه سالانه مبتنی بر وضع موجود، از سال 1403 تا 1412را در قالب برنامه ملی شاخص‌گذاری کردیم، سند تحول بنیادین 6 زیر نظام مصوب و 458 برنامه دارد و یکی از اشکالات اجرایی این است که برای اجرای برنامه‌ها اولویت‌بندی نشده است.

خوشبختی این است که رییس‌جمهور بر اجرای سند تاکید دارد

صحرایی گفت: بنده با تمام وزرایی که بعد از تصویب سند تحول بنیادین در آموزش و پرورش حضور داشتند مشورت و مشاهده کردم که اراده اجرای سند را داشتند اما محیط و شرایط فراهم نبود هم اکنون خوشبختی بنده این است که رئیس جمهور بر سند تحول بنیادین تاکید دارد.

وزیر آموزش و پرورش افزود: شورای پشتیبانی سند تحول بنیادین به ریاست معاون اول رئیس جمهور و حضور رئیس سازمان برنامه و بودجه و سازمان اداری و استخدامی و سایر دستگاه‌ها تشکیل شد و تا کنون دو جلسه آن برگزار شده است، 7 پروژه پیشران ملی را تعریف کردیم که تصویب شد و نخستین آیین‌نامه با عنوان توسعه و تقویت مهارت‌های دانش‌آموزی در هیئت دولت تصویب شد.

2500 هنرستان کد اقتصادی می‌گیرند

وی ادامه داد: طبق این آیین‌نامه، 2500 هنرستان در کشور تولیدی و کارآفرین می‌شوند هم اکنون هنرستان‌ها آموزشی هستند و کد اقتصادی ندارند.

صحرایی گفت: هم اکنون 39.8 درصد دانش‌آموزان در هنرستان‌ها تحصیل می‌کنند و در برنامه هفتم توسعه ذکر شده است که 50 درصد دانش آموزان باید به هنرستان‌ها بروند، هر دانش‌آموز متوسطه یک مهارت در آیین‌نامه مهارت آموزی در هیئت دولت تصویب شد همچنین آمایش رشته‌های فنی و حرفه‌ای متناسب با نیاز بازار کار انجام خواهد شد و کتاب‌های درسی نیز باید تغییر کند.

آخرین وضعیت تغییرات کتاب‌های درسی

وزیر آموزش و پرورش درباره تغییرات کتاب‌های درسی گفت: هم اکنون چهارچوب شایستگی‌های پایه طراحی شده و راهنمای برنامه درسی بر مبنای آن اصلاح شد و هم اکنون نوبت اصلاح کتاب‌های درسی است، کتاب‌های جدید پایه اول ابتدایی به طور آزمایشی اجرا شد که پس از دریافت بازخورد آن را به صورت گسترده در سطح کشور اجرا خواهیم کرد.

تغییر مواد درسی و حجم آن

وی افزود: تفکر و تعقل، هویت ایرانی و اسلامی، خودباوری، استدلال و یادگیری مهارت‌ها در تغییرات کتاب‌های درسی مد نظر است همچنین جدول دروس و جدول زمان در حال تغییر به نفع فعالیت‌های ورزشی و پرورشی است تا ساعت را برای این برنامه‌ها باز کنیم و برای تحقق آن مواد درسی و حجم آن تغییر می‌کند.

امسال نهضت توانمندی معلمان اجرا می‌شود

صحرایی بیان کرد: موضوع مهمتر از کتاب‌های درسی توانمندی معلمان است و امسال سال نهضت توانمندی معلمان است و برای تمام آنها برنامه‌ریزی می‌شود تا دوره‌هایی را برای ارتقای خود داشته باشند.

وزیر آموزش و پرورش درباره کمبود معلم گفت: ناقوس خطر کمبود معلم در آموزش و پرورش سال 1399 توسط مرکز نیروی انسانی به صدا درآمد و در 20 اردیبهشت سال 1400 اعلام کردند که مهرماه امسال 200 هزار نیروی انسانی کمبود خواهیم داشت.

صحرایی با اشاره به اینکه قانون رتبه‌بندی 31 شهریور 1400 اجرا شد و معلمانی که رتبه خود را گرفتند خود را بازنشسته نکردند تا 31 شهریور 1402که ناگهان 80 هزار معلم بازنشسته شدند و با یک سونامی کمبود نیرو مواجه شدیم، گفت: اکنون دانشگاه فرهنگیان طبق برنامه هفتم توسعه باید سالانه 25 درصد توسعه زیرساخت داشته باشد.

وی ادامه داد: مشکل اصلی دانشگاه فرهنگیان، زیرساخت آموزشی است و به لحاظ فضای آموزشی به اندازه 60 هزار دانشجو ظرفیت دارد و در این دولت یک میلیون متر مربع زیر ساخت دانشگاه فرهنگیان افزایش یافت.

30 ملک در اختیار دانشگاه فرهنگیان قرار گرفت

وزیر آموزش و پرورش بیان کرد: چند روز قبل نزد رئیس جمهور بودیم و نخستین بار بود که رئیس‌جمهور از معلمان تقدیر کردند، در این برنامه رئیس دانشگاه فرهنگیان مشکل فضای آموزشی را با رئیس جمهور مطرح کردند و ایشان به بنده و رئیس دانشگاه گفتند که به همراه او به نهاد ریاست جمهوری برویم، در آنجا جلسه‌ای با حضور مسئولان مربوطه از جمله معاون حقوقی رئیس جمهور برگزار شد و آقای رئیسی پرسیدند که چرا مشکل فضای دانشگاه فرهنگیان حل نشده است و صحبت‌ها را شنیدند، در نهایت در این جلسه مقرر شد در اول مهر 30 ملک در اختیار دانشگاه فرهنگیان قرار بگیرد و تا 10 روز دیگر هر فضای خالی دیگری که شناسایی کردند باید تعیین تکلیف شود.

وی درباره مشکلات پرورشی در مدارس عنوان کرد: در بحث پرورشی مشکل اصلی نیروی انسانی است و سال‌ها به جز جذب از طریق دانشگاه فرهنگیان استخدام مربی پرورشی نداشتیم، امسال 19 هزار مربی پرورشی و تربیت بدنی برای مدارس استخدام می‌شوند همچنین طرح تحول پرورشی در دستور کار شورای عالی انقلاب فرهنگی است و موضوع دیگر جهت گیری است که امسال توجه به آسیب‌های اجتماعی است تا دانش‌آموزان را در برابر آسیب‌ها مصون کنیم و راه آن تبیین است و به همین منظور اردوهای نسل تمدن‌ساز را با حمایت نهادهای دیگر برگزار خواهیم کرد.

منبع: تسنیم

دیگر خبرها

  • ۱۹ هزار نیروی پرورشی امسال به استخدام آموزش و پرورش در می‌آیند
  • مراد صحرایی: در دولت سیزدهم مرگ سند ۲۰۳۰ را اجرا کردیم / تغییر عناوین و حجم دروس مدارس برای اجرای برنامه‌های پرورشی
  • تغییر عناوین و حجم دروس مدارس برای اجرای برنامه‌های پرورشی
  • نیمی از مدارس کشور مربی پرورشی ندارند
  • نیمی از مدارس کشور مربی پرورشی ندارند/ افزایش اردوهای دانش آموزی
  • نیمی از مدارس مربی پرورشی ندارند
  • ۹۰ هزار معلم جدید، اول مهر به مدارس می‌روند
  • استخدام ۵۸۱ نفر در آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد
  • کمبود ۶۰ هزار مربی پرورشی در مدارس کشور/ ۱۱ هزار مربی پرورشی جذب می‌کنیم
  •  جذب سه هزار معلم جدید در آموزش و پرورش هرمزگان