Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-05-04@21:24:08 GMT

چرا تزریق واکسن در بدو تولد نوزاد اهمیت دارد؟

تاریخ انتشار: ۳۱ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۳۴۷۸۷۶

چرا تزریق واکسن در بدو تولد نوزاد اهمیت دارد؟

فراورده‌هایی از اجزای میکروب یا سم آن یا ویروس ‌های ضعیف شده مولد بیماری یا میکروب کشته شده یا ضعیف شده را واکسن می ‌نامند که با تجویز آن ایمنی فرد تحریک شده و با تولید آنتی بادی ایمنی به دست می آید.

به گزارش خبرگزاری برنا ازفارس، پزشک متخصص نوزادان این بیمارستان در مورد اهمیت واکسن نوزاد در بدو تولد گفت: والدین هر کودک در سال نخست زندگی، باید پنج بار کودک خود را برای واکسیناسیون به مرکز بهداشتی درمانی ببرند و برای تقویت اثر واکسن ها نیز پس از یک سالگی مراجعات مجددی موردنیاز است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
دکتر «محمدحسن کشاورز» با تاکید بر اهمیت واکسن بدو تولد نوزادان افزود: واکسن بدو تولد، شامل واکسن سل یا همان ب ث ژ و واکسن فلج اطفال است، واکسن سل تزریقی است و واکسن فلج اطفال خوراکی است که در زمان بدو تولد انجام می گیرد. او ادامه داد: ابتلا به بعضی بیماری ها در دوران کودکی بسیار خطرناک است و می تواند سبب مرگ و میر و ایجاد ناتوانی در کودکان شود، وظیفه هر پدر و مادری است که فرزند خود را در برابر بیماری ‌هایی که واکسن آنها ساخته شده است واکسینه کند. این متخصص نوزادان با اشاره به مهم ترین بیماری هایی که سالانه جان تعداد بسیاری از کودکان را می گیرد گفت: سل، سرخک، سیاه سرفه، کزاز، دیفتری و هپاتیت «ب» از جمله این بیماری ها است و همه کودکان باید در مقابل این بیماری ها واکسینه شوند. دکتر کشاورز اظهار کرد: بدن انسان پس از تزریق واکسن، در مقابل ویروس ها و میکروب ها یا سموم، موادی می سازد که به اصطلاح «پادتن» نامیده می شود، اما اگر بدن با میکروب یا ویروس واقعی بیماری (مثل واکسن) برخورد کند، می تواند آن را از بین ببرد و بدین ترتیب انسان در مقابل آن بیماری ها ایمن می شود. این متخصص نوزادان با تاکید بر اهمیت زدن واکسن نوزادان گفت: تمام مراکز بهداشتی درمانی در کشور آماده اجرای واکسیناسیون برای همه کودکان اند و این کار به طور رایگان صورت می گیرد. او به والدین توصیه کرد: نخستین راهکار برای پایین آوردن تب نوزادان این است که ۲ ساعت قبل و ۲ ساعت پس از انجام واکسیناسیون، از یک تب ‌بر ساده مثل استامینوفن که بسته به وزن نوزاد و با تشخیص پزشک معین می ‌شود، استفاده ‌شود و پس از آن هر چهار ساعت در صورت تب دار بودن نوزاد تکرار می‌ شود و تب ممکن است تا ۴۸ ساعت ادامه پیدا کند. جدول زمانبندی واکسیناسیون و ثبت تاریخ تجویز در کارت رشد کودک در نظر گرفته شده است.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: نوزاد واکسن بیماری ها بدو تولد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۴۷۸۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موفقیت واکسن‌های موسسه رازی در کنترل و پیشگیری بیماری آبله در گوسفند و بز در کشور

به گزارش جام جم آنلاین البرز،محمدحسن ابراهیمی جم در کارگاه علمی با موضوع «بیماری‌های آبله گوسفندی و آبله بزی؛ با تاکید بر روش‌های صحیح نمونه گیری، انتقال نمونه و تشخیص بیماری» که در بیست و یکمین کنگره دامپزشکی کشور برگزار شد، در ابتدا به بیماری، علائم بالینی، اهمیت بیماری و اینکه به چه علت آبله بزی و گوسفندی در زمره بیماری‌های اخطار کردنی سازمان جهانی بهداشت دام است، اشاره کرد.

وی چگونگی نحوه نمونه برداری صحیح، زمان درست نمونه برداری، نحوه انتقال به آزمایشگاه را موضوعاتی مهم عنوان کرد و افزود: زمان، تیپ و حجم نمونه مواردی است که باید به درستی رعایت شود تا نمونه سالم و با حفظ ویروس به آزمایشگاه منتقل و در شرایط صحیح در آنجا نگهداری شود.

رئیس آزمایشگاه رفرانس آبله بزی و آبله گوسفندی موسسه رازی با اشاره به تکنیک‌های تشخیصی، گفت: مدیریت نمونه برداری برای رسیدن به تشخیص درست، موضوعی است که باید توسط آزمایشگاه و تکنسین به آن توجه شود.

وی با تاکید بر اینکه تکنیک‌های تشخیصی در آزمایشگاه‌های رفرانس کاملا تخصصی و متفاوت است، تصریح کرد: در آزمایشگاه‌های رفرانس از روش‌هایی تشخیصی ویژه‌ای استفاده می‌شود که دیگر آزمایشگاه‌ها قادر به انجام آن‌ها نیستند و در همین راستا، این آزمایشگاه موظف به ارائه سیاست کنترل بیماری است.

وی با تاکید بر اینکه موسسه رازی به عنوان دارنده آزمایشگاه مرجع باید در این زمینه ورود پیدا کند گفت: رازی همکار سازمان دامپزشکی به عنوان نماینده WOAH است و می‌تواند در تعیین سیاست‌های کنترل بیماری به سازمان دامپزشکی کشور کمک کند.

عضو هیئت علمی موسسه رازی جهت دهی برای تعیین استراتژی‌ها را از دیگر اهداف این مجموعه عنوان کرد.

وی همچنین به نحوه مدیریت بیماری در گله توسط کلینیسین‌ها اشاره کرد و افزود: واکسن و واکسیناسیون در استراتژی‌های کنترل، نقش بسیار مهمی دارد و واکسن‌های تولید شده در موسسه رازی نشان دهنده موفقیت در این حوزه است چراکه بر اساس مستندات در چهار سال اخیر شاهد هیچ‌گونه مشکلی در زمینه کارآیی واکسن وجود نداشت.

ابراهیمی جم ادامه داد: این نشان دهنده نقش تاثیرگذار و مهم واکسن رازی است، چرا که تنها واکسنی که برای کنترل و پیشگیری از این بیماری در کشور مورد استفاده قرار می‌گیرد، واکسن موسسه رازی است و با وجود واکسیناسیون موفق، نیازی به واردات واکسن وجود ندارد.

رئیس آزمایشگاه رفرانس آبله بزی و آبله گوسفندی موسسه رازی با اشاره به ضرورت بررسی موضوع سیاست‌های کنترل بیماری، تصریح کرد: لازم است علاوه بر واکسیناسیون منطقه و گله، از سایر روش‌های جهت پیشگیری و کنترل بیماری استفاده شود.

دیگر خبرها

  • تولد یک نوزاد در هیاهوی سیلاب/نجات جان دو انسان توسط امدادگران
  • تولد یک نوزاد در هیاهوی سیلاب نهبندان
  • تولد نوزاد عجول در آمبولانس اورژانس پیرانشهر
  • واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ / اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد
  • دستورالعمل بهداشتی حج ۱۴۰۳ اعلام شد
  • دستورالعمل‌ بهداشتی حج ۱۴۰۳ اعلام شد
  • پیشگیری از آنفولانزای فوق حاد پرندگان با تزریق واکسن ایران‌ساخت
  • اعتراف جدید سازندگان آسترازنکا/ باید نگران واکسن کرونا بود؟
  • موفقیت واکسن‌های موسسه رازی در کنترل و پیشگیری بیماری آبله در گوسفند و بز در کشور
  • واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ | اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد