Web Analytics Made Easy - Statcounter

نماینده مردم تهران در مجلس گفت: بیش از 7هزار پیام در طول یک هفته درباره مباحث آموزشی دریافت کرده ایم.

احمد نادری نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این سوال که هدف از فراخوان مردمی برای اعلام مشکلات حوزه آموزش چه بوده، گفت: در بسیاری مواقع شاهد آنیم که روند سیاستگذاری ما در بخش ها و موضوعات مختلف، برآمده از نیازها و دغدغه های مردم و اقشار مختلف جامعه نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: به زعم بنده یکی از علل این امر هم، عدم اعتقاد بسیاری از مسئولان به برنامه ریزی مبتنی بر پژوهش و مطالعه عینی است. متاسفانه یک صدم آنچه ادعای کار کارشناسی و علمی از سوی عده ای مطرح می شود را در عمل و در فرایند واقعی سیاستگذاری و برنامه ریزی ها نمی بینیم. یکی از روش ها و مدل های کار مطالعاتی دقیق اینست که به سراغ واقعیت های عینی در جامعه برویم و در هر موضوع و حوزه، نظر ذینفعان و اصطلاحا کنشگران آن عرصه را جویا شویم. 

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی همچنین یادآور شد: اینکه واقعا به مردم اعتقاد داشته باشیم و نظر و مشکل و دغدغه آنها را در برنامه ریزی محور قرار دهیم، هم یک رویکرد علمی و کارآمد در سیاستگذاری است و هم یک امر اخلاقی است. اینکه مسیر سیاست ها و برنامه ریزی ها بر داده های ذهنی خودمان یا گزارشات دست چندم مبتنی نباشد و همواره با شاخص سازی درست، در پی بازخوردگیری اقدامات و برنامه های خرد و کلان در جامعه باشیم. 

وی با تاکید بر این افزود: توجه به نیازهای مردم و واقعیت های عینی جامعه هیچ وقت به معنای نادیده گرفتن اهداف طولانی مدت و راهبردی نیست. قطعا بخشی از منافع ملّی را در گرو برنامه ریزی های بنیادین است که نتایج آن در یک بازه زمانی طولانی خود را نشان می دهد. آنچه تحت عنوان اسناد بالادستی در حوزه های مختلف بویژه نظام آموزشی کشور وجود و مورد تایید قاطبه نخبگان و رهبر حکیم انقلاب نیز هست، ناظر به همین قسم سیاست های راهبردی و پایه ای است. اما مشکل آن زمانی پیش می آید که به کارهای بلندمدت بسنده کرده و از نیازها و مسائل ضروری و عینی مردم که به صورت روزانه با آن درگیر هستند، غفلت کنیم.

نادری بر همین اساس اضافه کرد: وقتی سیر بیانات و تذکرات مقام معظم رهبری پیرامون تحول نظام آموزشی را در طول یک دهه اخیر بررسی می کنیم، این دقت در رویکرد ایشان صریحا می بینیم که بر عینی بودن نتایج اسناد بالادستی و مسائل و نیازهای فوری اقشار حوزه آموزش تأکید داشته و در مواقعی نیز تذکرات تندی به مسئولان حال حاضر در وزارتین و نیز مجلس دهم دارند. بر اساس چنین دغدغه ای بود که بنده تصمیم گرفتم به عنوان اولین قدم در مجلس یازدهم و کمیسیون آموزش و تحقیقات، با همراهی تیمی زبده از اساتید و پژوهشگران علوم اجتماعی و علوم تربیتی کشور، به جمع آوری و احصا مشکلات و نظرات اقشار مختلف مردم در حوزه آموزش اقدام کنیم. 

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی همچنین عنوان کرد: حداقل ثمره این اقدام، تعیین نسبت و نموداری از وضعیت عینی جامعه در مقایسه با قوانین، سیاستگذاری ها و روند مدیریت اجرایی حوزه آموزش در کشور است. این اقدام به ما یک بینش تحلیلی مبتنی بر واقعیات عینی می دهد. 

*تلاش کردیم بدون هرگونه جهت گیری ذهن مخاطب، نظرات آنها را جویا شویم

نادری در خصوص فرایند انجام این فراخوان عمومی اظهار داشت: اجمالا عرض کنم که در ابتدا تیم پژوهشی ما در نظر داشت تا در قالب یک کاربرگ یا پرسشنامه، سوالات و محورهایی مشخص در حوزه آموزش از مردم پرسیده شود؛ اما پس از بحث و جلسات مختلف، جمع بندی نهایی بر آن شد که بدون هیچ گونه فرضیه پیشینی و جهت دهی به ذهن مخاطب، نظرات و مشکلات مدنظر اقشار مختلف درگیر و فعال در حوزه آموزش را بطور تفصیلی جویا شویم. برای این منظور، تنها با یک توضیح کوتاه و طرح یک سوال کلی اصلی، از کلیه معلمان، دانش آموزان و والدین آنها، استادان دانشگاه، دانشجویان، فرهنگیان و کارکنان بخش های مختلف آموزش و پروش و دانشگاه ها و موسسات آموزشی و تحقیقاتی و حتی نمایندگان ادوار مختلف مجلس و کارشناسان این حوزه درخواست کردیم تا هر گونه نظر، پیشنهاد یا مشکل در حوزه آموزشی را مدنظرشان است برای ما ارسال کنند. 

وی افزود: بستر جمع آوری و دریافت نظرات مردم نیز از طریق رسانه های عمومی و درگاه های مجازی ارتباطی شخصی بنده صورت گرفت و همه مردم می توانستند با جستجوی نام بنده در شبکه های اجتماعی مختلف و ورود به آن صفحات مجازی، پیام خود را ارسال کنند.

دوران محافظه کاری و مماشات پایان یافته و خط قرمز ما در این دوره، منافع اقشار مردم و کشور است

این نماینده مجلس یازدهم در همین رابطه عنوان کرد: همچنین یک آدرس رایانامه اختصاصی نیز اعلام شد تا افرادی که نمی‌خواهند نظرات خود را به شکل عمومی اعلام کنند، امکان شرکت در این فراخوان را داشته باشند. این نوع بستر جمع آوری و تجمیع داده سبب می شود تا امکان راستی آزمایی نتایج این فراخوان و اطلاع از کم و کیف نظرات مردم برای همه فراهم باشد. یعنی همین الان شما به عنوان یک خبرنگار و اهل رسانه می توانید به درگاه های یادشده مراجعه کنید و تعداد کثیر پیام ها و نظرات مردم را مشاهده نمایید. 

این استاد دانشگاه تهران با تأکید بر این گفت: ارتباط بی واسطه با اقشار مردم در بستر رسانه های نوین، فرصتی را برای نمایندگان مجلس فراهم کرده که بدون هیچ ملاحظه و جهت گیری خاص بتوانند در جریان مطالبات و مشکلات مردم قرار گیرند. ضریب نفوذ اینترنت در کشور و آمارهای رسمی مبنی بر دسترسی بخش عمده مردم در اقصا نقاط کشور به ابزارهای رسانه ای مخصوصا شبکه های اجتماعی مجازی، این نوید را می دهد که یک فرصت برابر حداقلی برای بیان نظرات همه اقشار مردم و شنیده شدن آن وجود دارد. 

*بیش از 7هزار پیام در طول یک هفته دریافت کرده ایم

نادری با اشاره به نتایج و محتوای فراخوان عمومی خود گفت: یکی از برآوردهای اولیه تیم پژوهش ما این بود که چون حوزه آموزش نسبت به حوزه های اقتصادی یا سیاسی، کمتر حساسیت برانگیز است و در طول سالیان اخیر بویژه ماه های گذشته مسائل معیشتی، بیماری کرونا و موضوعات سیاسی بین المللی جز ترندها و سوژه های داغ و فراگیر بوده است، باید یک بازه زمانی بین یک تا سه ماه را برای این فراخوان درنظر بگیریم. اما آنچه امروز برای همه ما شگفت انگیز و حیرت آور است اینکه در طول یک هفته و کمتر از 7روز، حدود بیش از 7هزار پیام عمومی، خصوصی و ایمیل بدست ما رسیده است. همین نتیجه در هفته اول فراخوان باعث شد تا در روند آتی آن را تغییراتی ایجاد کنیم و نتایج آن را به صورت عمومی منتشر کرده و در اختیار مسئولان مختلف کشور قرار دهیم.

وی در ادامه تصریح کرد: آنچه در ابتدای امر برای بنده هدف اصلی به شمار می آمد این بود که بتوانم با نظرخواهی از مردم و امکان ارتباط نزدیک و بی واسطه با ایشان، اشراف عینی بیشتری بر مشکلات آنها کسب کنم؛ اما میزان استقبال از این فراخوان و حجم انبوه پیام های مردم شریف ما از سراسر کشور باعث شده تا نتایج این پژوهش مردمی را حتما به سایر نهادهای مرتبط با امر پژوهش و برنامه ریزی حوزه آموزش ارائه کرده و بتوانیم در آینده نیز چنین فراخوانی را در سطوح وسیع تر و با مشارکت و هم افزایی آنها امتداد و ادامه دهیم.

این نماینده مجلس افزود: برآورد بنده اینست که می توانیم پس از گذشته حداقل چهار هفته از بازه اجرای این فراخوان، نتایج قابل توجه آن را بصورت تفصیلی منتشر نماییم.

*اولویت ها و مطالبات اصلی مردم در حوزه آموزش را احصا کرده ایم 

نادری در پاسخ به این سوال که محورهای اصلی مطالبات مردم در حوزه آموزش چه بوده است، گفت: براساس داده هایی که تاکنون جمع آوری و دسته بندی شده، 8 موضوع به عنوان محورهای دارای اولویت و با فراوانی عمده از سوی مردم مطرح است، که شامل: «نظام رتبه بندی معلمان» با 22%، «اصلاح شرایط جذب، استخدام و تبدیل وضعیت (پرسنل بخش های مختلف آموزش کشور)» با 19%، «نظام جبران خدمت» با 16%، «شهریه مدارس غیرانتفاعی» با 13%، «اصلاح شرایط سنی در استخدام» با 9%، «امکانات اولیه در مدارس مناطق کمتربرخوردار» با 9%، «حقوق و مزایای فرهنگیان بازنشسته» با 6% و «مهارت محوری در محتوای آموزشی در مدرسه و دانشگاه» با 6% است.

 ارتباط بی واسطه با اقشار مردم در بستر رسانه های نوین، فرصتی را برای نمایندگان مجلس فراهم کرده که بدون هیچ ملاحظه و جهت گیری خاص بتوانند در جریان مطالبات و مشکلات مردم قرار گیرند

 

این استاد دانشگاه تهران متذکر شد: طیف وسیع و متکثری از مشکلات خرد و کلان از سوی اقشار مختلف مردم بیان شده است که جمع بندی کارشناسی و تحلیل علمی آن نیاز به زمان دارد تا بتوان درباره سطح تعمیم آنها سخن گفت و بر اساس آن بسته های نظارتی، سیاستی و راهبردی در کمیسیون آموزش و تحقیقات را تعریف کرد. 

وی در پایان افزود: ما در تلاش هستیم تا در کمیسیون آموزش و تحقیقات فصلی تازه در سیاستگذاری حوزه آموزشی کشور و نگاهی جدید در روند نظارتی و قانونگذاری آغاز شود تا بتوان به معنای واقعی و بدور از شعار، تحول عمیق و همه جانبه 

مدنظر رهبر فرزانه و حکیم انقلاب را جامه عمل بپوشانیم. آنچه مردم از مجلس انقلابی انتظار دارند، عملگرایی کارشناسی است و با صراحت عرض میکنم که دوران محافظه کاری و مماشات پایان یافته و خط قرمز ما در این دوره، منافع اقشار مردم و کشور است.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: آموزش مجلس شورای اسلامی مجلس تهران آموزش مجلس شورای اسلامی مجلس تهران دانشگاه تهران وزارت علوم نماینده مردم تهران در مجلس بیش از 7هزار پیام طول یک هفته حوزه آموزش برنامه ریزی اقشار مختلف اقشار مردم جمع آوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۴۹۲۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رقابت ۹۰ نفر برای ۴۵ کرسی باقیمانده مجلس دوازدهم /خبر ستاد انتخابات درباره تعرفه ها

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، محسن اسلامی، با اشاره به آمادگی وزارت کشور برای برگزاری مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی، گفت: انتخابات در برخی از حوزه‌ها به دور دوم کشیده شده است. حوزه‌های انتخابیه تبریز، شبستان، میانه، پارس‌آباد، سمیرم، لنجان، کرج، تهران، ورامین، بیرجند، مشهد، آبادان، رامهرمز، خدابنده، زنجان، شیراز، مرودشت، خرم‌آباد، قائمشهر، ملایر، کرمانشاه و گنبدکاووس، ۲۲ حوزه انتخابیه‌ای هستند که انتخابات در آنها به دور دوم کشیده شده است.

بنابر گزارش ایرنا، وی اضافه کرد: در این حوزه‌های انتخابیه ۹۰ نفر برای کسب ۴۵ کرسی باقیمانده مجلس شورای اسلامی با هم رقابت می‌کنند.

سخنگوی ستاد انتخابات کشور با اشاره به شیوه برگزاری انتخابات در مرحله دوم، تصریح کرد: انتخابات در ۸ حوزه انتخابیه تبریز، تهران، آبادان، شیراز، کرمانشاه، خرم‌آباد، قائم‌شهر و ملایر به صورت تمام الکترونیکی برگزار می‌شود. در تهران برای هر شعبه ۴ صندوق الکترونیکی و در باقی حوزه‌های انتخابیه برای هر شعبه، ۳ صندوق الکترونیکی در نظر گرفته شده است تا ازدحامی را در شعب مشاهده نکنیم و رأی‌دهندگان به راحتی و سهولت رأی خود را به صندوق بیاندازند.

آموزش لازم به دست اندرکاران انتخاباتی داده شده است

اسلامی اظهار کرد: آموزش لازم به همکاران ما در ستاد انتخابات و ۲۲ حوزه انتخابیه داده شده است و تربیت مدرس، آموزش لازم را دریافت و طی ۱۰ روز گذشته به مدرسان استانی آموزش داده‌اند و آنها(مدرسان استانی) در حال آموزش باقی همکاران در استان‌ها هستند.

وی اعلام کرد: گرچه رأی دادن در شیوه الکترونیکی بسیار ساده است، اما یک ویدئوی آموزشی از سوی کمیته فناوری ستاد انتخابات کشور تهیه شده است که برای آموزش همگانی به صداوسیما و ستادهای انتخابات ارسال شده است. در برخی از مراکز عمومی مثل نماز جمعه و یا نمایشگاه کتاب، آموزش‌های لازم به مردم داده می‌شود.

سخنگوی ستاد انتخابات کشور با تأکید بر اینکه کسانی می‌توانند در مرحله دوم رأی بدهند که حتما در دور اول در همان حوزه انتخابیه رأی داده باشند و یا اصلا در کل کشور رأی نداده باشند، گفت: رأی‌دهنده با این پیش فرض وارد شعبه می‌شود و با ارائه هریک از مدارک هویتی پنج‌گانه (کارت ملی، شناسنامه، گذرنامه، گواهینامه و کارت پایان خدمت)، احراز می‌شود. برای فرد یک کارت رأی دادن صادر شده و در اختیار او قرار می‌گیرد. رأی‌دهنده کارت را در صندوق ثبت رأی الکترونیک وارد می‌کند و گزینه رأی دادن فعال می‌شود.

اسلامی با بیان اینکه سپس کد انتخاباتی نامزد مورد نظر را وارد کرده و عکس و مشخصات فرد به نمایش درمی‌آید، اظهار کرد: کد هر نامزدی که وارد شود، اطلاعات او در صفحه به نمایش درمی‌آید. نهایتاً رأی‌دهنده اتمام رأی دهی را ثبت می‌کند و پرینتی از رأی، رأی‌دهنده از زیر صندوق الکترونیکی قرار می‌گیرد. رأی‌دهنده کارت تعرفه را به منشی ما در شعبه، تحویل می دهد و سرانجام کارت شناسایی خود را دریافت می‌کند. فرآینده رأی‌دهی الکترونیکی ساده و در یک وقت بسیار کم صورت می‌گیرد.

۱۱ هزار و ۵۰۰ شعبه در مرحله دوم انتخابات فعال است

وی گفت: در حوزه‌هایی که اشاره کردم ـ حدود ۱۱ هزار و ۵۰۰ شعبه داریم ـ که شامل شعب شهری، روستایی، ثابت و سیار می‌شود. براساس تجربه‌ای که در مرحله دوم وجود دارد، تعداد شعب مرحله دوم نسبت به مرحله اول، کمتر است. البته در این دوره، نظر هیأت‌های اجرایی حوزه‌های انتخابیه را دریافت کردیم و نظر آنها ملاک اصلی ما بود. اگر هیأت اجرایی در آن حوزه انتخابیه تشخیص داده بود که هیچ حوزه‌ای کم نشود، ما همان را اعمال کردیم.

سخنگوی ستاد انتخابات کشور یادآور شد: عوامل اجرایی در کل ۲۲ حوزه انتخابیه مشخص شده و تا ۱۳ اردیبهشت در سامانه جامع انتخابات نهایی خواهد شد.

اسلامی با بیان اینکه در خصوص تبلیغات انتخاباتی نامزدها و سامانه شفافیت به نامزدها اطلاع‌رسانی شده است که حتما تبلیغات و هزینه‌های خود را وارد کنند، خاطر نشان کرد: تبلیغات از ساعت ۰۰:۰۰ بامداد پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت آغاز می‌شود و تا پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت ساعت ۸ صبح ادامه دارد. دستورالعمل تبلیغات و قانون مرتبط با تبلیغات که در مرحله اول اطلاع‌رسانی شده، ملاک خواهد بود. البته امکاناتی در استان‌ها از ناحیه دستگاه‌های اجرایی در اختیار نامزدها قرار گرفته که می‌توانند استفاده کنند.

استان‌ها تعرفه‌های انتخاباتی را از فردا دریافت می‌کنند

وی گفت: صداوسیما هم قرار است مناظراتی را در شبکه‌های استانی برای ۹۰ کاندیدا تنظیم کند که همگی در حال ضبط است و از تاریخ اعلام شده، پخش خواهد شد.

دبیر ستاد انتخابات کشور خاطرنشان کرد: در استان تهران، صرفا حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس الکترونیکی خواهد بود و در حوزه انتخابیه ورامین و قرچک ثبت رأی به صورت تعرفه است. تعرفه‌ها هم چاپ شده و در حال ارسال است. استان‌ها تعرفه‌ها را از فردا دریافت می‌کنند و مشکلی در این زمینه وجود ندارد.

۲۷۲۱۵

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900304

دیگر خبرها

  • کمبود معلم در هرمزگان ‌برای همیشه برطرف شود
  • روح تمدنی انقلاب اسلامی در مباحث علمی جاری شود
  • افزایش ۵۰ درصدی مراکز آموزشی جوار کارگاهی در کشور
  • نماینده مجلس: پرداخت وام در کشور به کلی تعطیل شده است
  • حمایت گسترده از صنایع‌دستی برای تحقق شعار سال الزامی است
  • ۴۰۰ هزار نفر از اقشار مختلف در اردوهای راهیان نور شرکت کرده اند
  • اسلامی: ۱۱ هزار و ۵۰۰ شعبه در مرحله دوم انتخابات مجلس فعال است
  • ۱۱ هزار و ۵۰۰ شعبه در مرحله دوم انتخابات مجلس فعال است
  • رقابت ۹۰ نفر برای ۴۵ کرسی باقیمانده مجلس دوازدهم /خبر ستاد انتخابات درباره تعرفه ها
  • جزئیات برگزاری دور دوم انتخابات مجلس