Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-05-02@03:14:32 GMT

کتاب «مطالعات فرهنگی بدن» منتشر شد

تاریخ انتشار: ۳۱ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۳۴۹۹۰۲

کتاب «مطالعات فرهنگی بدن» منتشر شد

کتاب «مطالعات فرهنگی بدن» نوشته نایل ریچاردسون و آدام لاکس با ترجمه حسین حسنی عضو هیأت علمی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات ازسوی انتشار نیو و با همکاری نشر معیار علم منتشر شده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات، این کتاب به منزله درآمدی مقدماتی بر عمده‌ترین بحث‌های کلیدی در دوران معاصر درباره مطالعات بدن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تصویر بدن در رسانه‌ها،‌ سایبورگ‌ها و بدن‌های مجازی آنلاین، مقاومت و منازع قدرت بر مبنای بدن،‌ سالمندی،‌ جراحی‌زیبایی، ساخت بدن در ورزش و تغییر ظاهر بدن از جمله موضوعات محوری در این کتاب است. این کتاب شامل یک پیشگفتار و شش فصل است و واژه‌نامه‌ای نیز که مهمترین اصطلاحات مرتبط در آن تعریف شده، به انتهای کتاب افزوده شده است.

همانطور که ریچادرسون و لاکس در کتاب خود اشاره کرده‌اند، یکی از موضوعات محوری در فرهنگ معاصر بدن است. رسانه‌های گوناگون از جمله تلویزیون به طور دائم آکنده از برنامه‌هایی است که هدف آنها بهبود ظاهر و افزایش کارایی بدن است. انواع گوناگون برنامه‌های بازآرایی بدن که از تلویزیون و رسانه‌های دیگر پخش می‌شوند به افراد می‌گویند که بدن آنها چگونه باید عمل کند و چگونه باید به نظر برسد. شیوه پوشیدن لباس، میزان وزن ایده‌آل، نحوه گذران اوقات فراغت و حتی نحوه پیر شدن از طریق رسانه‌ها به افراد آموزش داده می‌شود.

یکی از بحث‌های کلیدی در فصل اول کتاب دوآلیسم دکارتی است که طی آن همیشه بین سر/ذهن و بدن تمایز وجود داشته است. گرچه سر منبع اندیشه و خرد است اما بدن همیشه با احساسات سرکش و افراطی مرتبط می‌شود و این دوآلیسم در همه گفتمانها از پزشکی، حقوق و دین گرفته تا بازنمایی‌های ادبی و هنری به کار می‌رود. به همین سبب همیشه این ایده مطرح بوده است که برای انسان بودن، بدن باید سرکوب و تأدیب شود. این دیدگاه مبنای همه آیین‌های مدنی است که فرهنگ‌ها آنها را ارزشمند تلقی می‌کنند.

محور فصل دوم کتاب همنوایی و مقاومت بر مبنای بدن است. در این فصل با تکیه بر نظریات میشل فوکو در مورد نحوه معنادار شدن بدن در گفتمان‌های قدرت و تأثیرپذیری این گفتمان‌ها از مسائل جنسیت،‌ طبقه و نژاد مورد بحث قرار می‌گیرد. به اعتقاد فوکو بدن مستقیماً در میدان سیاسی درگیر است و روابط قدرت از طریق الزام به عملکرد پذیرفته با بدن سروکار دارند. گرچه شاید فرهنگ همنوایی با برخی گفتمان‌ها را الزامی بداند اما همیشه امکان مقاومت وجود دارد و وقتی مقاومت آغاز شود، تقریباً همیشه با بدن آغاز می‌شود.

در فصل سوم کتاب تجارت چندین میلیارد دلاری صنعت زیبایی مورد بحث قرار می‌گیرد. طی دوران اخیر نگرانی در مورد زیبا شدن به نحو فاحشی افزایش یافته است. نائومی ولف می‌گوید اکنون زیبایی به منزله دغدغه اصلی به زنان فروخته می‌شود. در این فصل درباره لاغری و رژیم غذایی بحث می‌شود و طی آن این موضوع مورد توجه قرار می‌گیرد که چرا این تلقی ایجاد شده است که بدن زنانه همیشه باید کامل باشد. یک بحث کلیدی دیگر در این فصل سالمندی است. در اینجا بحث می‌شود که سالمندی صرفاً امری زیست‌شناختی نیست بلکه فرهنگی نیز هست. گرچه بدنها از نظر زیستی مسن می‌شوند اما نحوه شناسایی آن بسته به فرهنگهای مختلف است و از عواملی همانند جنسیت، سکسوالیته، نژاد و طبقه نشأت می‌گیرد.

در فصل چهارم در مورد بدن‌های عجیب‌الخلقه بحث می‌شود که روی دیگر سکه زیباگرایی است. در این بخش نمایشهای تاریخی بدنهای عجیب‌الخلقه مورد بحث قرار می‌گیرد که برخلاف اصول بدن آرمانی قرار دارند و از آن تبعیت نمی‌کنند. در این فصل سیاستهای تصویرگری از عجیب‌الخلقه‌سازی در فرهنگ معاصر مورد کاوش قرار می‌گیرد. همچنین در این فصل به عنوان نمونه برخی از برنامه‌های تلویزیونی همانند بدنهای شرم‌آور تا عمل فرهنگی بدنسازی افراطی و رقابتی تحلیل شده‌اند.

در فصل پنجم برخی کردارهای مرتبط با تغییر بدن از قبیل خالکوبی، تیغ‌‌زنی به پوست بدن، سوراخ‌کاری و بدنسازی مورد توجه قرار گرفته است. در این فصل بحث می‌شود که همه انسانها به شکلی بدنساز هستند؛ به این معنا که همه آنها در پروژه‌های گوناگون بدن درگیر هستند و بدنهایشان را برای همنوایی با معیارهای هژمونیک می‌سازند. اما بدنهایی هم وجود دارند که در برابر هژمونی فرهنگی مقاومت می‌کنند. در این فصل کنشهای مقاومت با جزئیات بیشتر مورد بحث قرار می‌گیرد.

موضوع اصلی فصل ششم کتاب سایبورگ‌ها هستند. مطالعات بدن بیش از پیش به رابطه بین انسان و ماشین توجه نشان می‌دهد. سایبورگها تمایز بین انسان و ناانسان را به شکل فزاینده محو می‌کنند. در این فصل از کتاب اهداف متفاوتی دنبال می‌شود. از جمله تمایز میان مقوله‌های مختلف ربات، اندروید و سایبورگ که غالباً درکی مغشوشی از آنها وجود دارد. هدف دیگر این فصل، بحث درباره بازنمایی‌های آرمان‌شهری و کابوس‌شهری از سایبورگ در رسانه‌ها و در فضای سایبر واقعی از طریق فیس‌بوک و زندگی دوم و مواردی از این قبیل است.

حوزه پژوهشی مطالعات بدن یکی از حوزه‌های جذاب در بحث‌های دانشگاهی دوران معاصر است. این حوزه با رشته‌های گوناگون از جمله مطالعات فیلم و مطالعات رسانه و جامعه‌شناسی گرفته تا مطالعات ورزش و فرهنگ دیداری و تاریخ هنر و مطالعات جنسیت پیوند خورده است. از این رو مطالعه این کتاب برای پژوهشگران،‌ دانشجویان و مدرسان این حوزه‌ها می‌تواند سودمند باشد.


 

پایان پیام/31

منبع: شبستان

کلیدواژه: حسین حسنی پژوهشگاه فرهنگ هنر و ارتباطات مورد بحث قرار می گیرد بحث می شود رسانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۴۹۹۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فراخوان پنجمین جشنواره بین المللی فیلم کوثر منتشر شد

به گزارش گروه فرهنگ و هنر ایسکانیوز، فراخوان پنجمین جشنواره بین المللی فیلم کوثر توسط بنیاد آیه های ایثار و تلاش، با هدف تحقق رهنمودهای مقام معظم رهبری و ابلاغ سیاست های کلی مبتنی بر تبیین مولفه های فرهنگ ایثار، شهادت، مقاومت زنان در تاریخ انقلاب اسلامی الگوسازی از زنان فرهیخته ایثارگر تشویق و ترغیب هنرمندان ایران اسلامی به فعالیت موثر در زمینه ترویج این مولفه ها درمسیر فرهنگ ایرانی اسلامی، و با موضوع نقش زنان ایثارگر و جایگاه حماسی آنان در انقلاب و جبهه مقاومت منتشر شد.

بر اساس اعلام دبیرخانه این رخداد فرهنگی هنری، هدف گذاری در ۷ زمینه ذیل در دستور کار جشنواره قرار گرفته است.
۱-پیگیری مطالبات مقام معظم رهبری در حوزه انقلابیگری زنان و پرچمداری آنها در نهضت اسلامی ایران
۲-شناسایی و معرفی ظرفیت ها ,استعداد ها و توانمندی های زنان در حوزه های فرهنگی و هنری به منظور اثر بخشی مضاعف آنان در پیشبرد فرهنگ ایثار و مقاومت
۳- توجه به نقش ارزنده زنان و معرفی ظرفیت های موجود جامعه هنری جهت کاهش آسیب های اجتماعی بویژه مقابله با تهاجم نرم دشمن و آندلسی کردن ایران
۴-الگوسازی شخصیت های موفق علمی , فرهنگی و اجتماعی زنان ایثارگر ایران و جبهه مقاومت برای نسل های آینده و جهان اسلام بعنوان الگوی سوم زنان در جهان
۵- تقویت فعالیت های جهادی , فرهنگی , هنری و رسانه ای در حوزه زنان
۶- تبیین و تحکیم بنیان خانواده و لزوم افزایش جمعیت در پیشرفت و تعالی کشور
۷-ایجاد بانک اطلاعاتی و مطرح کردن چهره های شاخص زنان نخبه کشور برای دسترسی جوانان

جشنواره پنجم فیلم کوثر در چهار بخش سینمای ایران شامل: فیلم های سینمایی، داستانی بلند (تله فیلم) مستند کوتاه و نیمه بلند، مستند بلند و آثار کوتاه داستانی، پویا نمایی و نماهنگ است.

همچنین در بخش مسابقه سینمای ایران، عنوانی با نام مسابقه ویزه گنجانده شده که عبارتست از:
الف - نقش زنان و کودکان در مقاومت: این بخش ویژه آثار تولیده شده پیرامون موضوعات مرتبط با ایثارگری و نقش زنان و کودکان در کشورهای حوزه مقاومت و مقابله با داعش و رژیم صهیونیستی و مظالمی که بر آنها رفته است .

ب- حجاب، عفاف: این بخش اختصاص دارد به آثار مرتبط با ترویج فرهنگ حجاب و عفاف و افشای ماهیت توطئه های دشمنان برای آندلسی کردن ایران.

بر پایه این گزارش، بخش طرحها و ایده ها، بخش بین الملل و بخش غیر رقابتی نیز سایر بخش‌های چهارگانه جشنواره را تشکیل می دهند؛ نمایش های ویژه، نشست های تخصصی، نکوداشت ها و بزرگداشت ها، برپایی نمایشگاه عکس و برگزاری همزمان جشنواره در استان ها و سایر مراکز فرهنگی هنری کشور، از دیگر بخش های پنجمین جشنواره بین المللی فیلم کوثر هستند.

بر پایه اعلام دبیرخانه جشنواره، متقاضایان شرکت در این رویداد می توانند با مطالعه فراخوان در هر بخش، لینک قابل دانلود فایل آثار خود را در فرمت‌های مشخص شده در فراخوان به صندوق الکترونیکی دبیرخانه به آدرس: kovsarfestival@gmail.com کنند و در صورتیکه حجم فایل اثر بیش از ۱۰ گیگ است و یا امکان ارسال ایمیل وجود ندارد صاحبان آثار می توانند اثر خود را بصورت پستی و یا حضوری به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند. ضمن اینکه پایان وقت اداری روز شنبه پنجم خرداد ماه سالجاری، آخرین مهلت ارسال آثار در نظر گرفته شده است.

نشانی دبیرخانه جشنواره:
تهران – میدان فردوسی -خیابان انقلاب – چهار راه کالج – خیابان حافظ – خیابان غزالی – پشت سفارت روسیه – پلاک ۱۱ – مرکز تشکل های شاهد و ایثارگر- آقای صیادی (دبیرخانه جشنواره)
تلفن و دورنگار : ۰۲۱۶۶۷۵۷۴۰۶ – ۰۹۳۶۹۸۴۴۳۹۵
همه روز هفته بجز پنجشنبه و جمعه
آدرس پست الکترونیکی : kosarfilmfestival۶۷@gmail.com
آدرس وبسایت: www.isartalash.ir
پنجمین جشنواره بین المللی فیلم کوثر، تیرماه ۱۴۰۳ در تهران با دبیری ناصر باکیده وبا همکاری شهرداری تهران، سازمان امور سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ، بنیاد شهید و امور ایثارگران برگزار میشود.

انتهای پیام/

کیانوش رضایی کد خبر: 1229140 برچسب‌ها فیلم جبهه مقاومت ایثار وشهادت

دیگر خبرها

  • کتاب صوتی «داستان‌های پارسی» در یونان منتشر شد
  • فراخوان پنجمین جشنواره بین المللی فیلم کوثر منتشر شد
  • فراخوان پنجمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوثر منتشر شد
  • کتاب «چشم‌ها تنها برای دیدن نیستند» منتشر شد
  • کتاب «اقتصاد در هیاهوی انتظارات» منتشر شد/ اولین کتاب تخصصی انتظارات تورمی در ایران
  • فراخوان سی‌ودومین جایزه جهانی کتاب سال منتشر شد
  • کتاب «اقتصاد در هیاهوی انتظارات» منتشر شد
  • کتاب «اقتصاد در هیاهوی انتظارات» منتشر شد
  • نماز خواندن مرد غزه‌ ای زیر آوار ساختمان
  • واکاوی ابعاد جهش تولید با مشارکت مردم در «نقش ما» منتشر شد