Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک دیپلمات باسابقه آمریکایی با اشاره به نقشی که سیاست‌های دولت دونالد ترامپ در از بین‌رفتن وجهه این کشور در جهان داشته، نوشت که کار پرزحمت احیای وجهه آمریکا باید از همان روز اتمام دولت ترامپ شروع شود. ۳۱ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۹:۴۰ بین الملل آمریکا نظرات - اخبار بین الملل -

«کریستوفر هیل» سفیر سابق و معاون وزیر امور خارجه آمریکا در امور شرق آسیا و اقیانوسیه در سال‌های 2005 الی 2009 و استاد دانشگاه دنور و عضو اندیشکده آمریکایی «کارنگی» در مقاله‌ای که در وبسایت «فارین افرز» منتشر شد، نوشت: هنوز 5 ماه تا انتخابات ریاست جمهوری 2020 آمریکا باقی مانده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هر اتفاقی می‌تواند پیش آید اما روند نظرسنجی‌ها بطور فزاینده‌ای نشان دهنده این است که ریاست دونالد ترامپ که به نظر از دید برخی امری ابدی است، می‌تواند به پایان خود ختم شود.

به نوشته این دیپلمات، در صورتی که دولت ترامپ جایگاه خود را در واشنگتن از دست دهد، رئیسی که پس از او سرکار می‌آید وظایف و امور سختی در پیش رو خواهد داشت. این کشور باید به رعایت ارزش‌ها،‌ حاکمیت قانون و نقش حیاتی‌ای که زمانی در دنیا ایفا می‌کرد، بازگردد.

این کارشناس این کار را دشوار و طولانی خوانده و می‌نویسد: وقتی ترامپ از کاخ سفید برود، کشور دوست و تحسین‌کننده‌ای در خارج از مرزها برای آمریکا باقی نگذاشته است و عده‌ای از شخصیت‌هایی که با دیدگاه ناعادلانه و خودپسندانه رئیس جمهوری آمریکا همراه بودند را باخود می‌برد. ‌کسی که در هر جنبه‌ای از مسائل داخلی گرفته تا خارجی، زخم برجای گذاشته است.

بنا بر این گزارش، در زمان ترامپ نهادهای حاکمیتی در داخل آمریکا از بین رفتند و بسیاری از کارمندان لایق با تخصص‌های فراوان در حوزه‌های مختلف کنار گذاشته شدند و بعید است که تمایلی برای بازگشت به دولت داشته باشند. اگر بایدن به ریاست جمهوری آمریکا انتخاب شود، لازم است که نسل جدیدی را در آمریکا شکوفا کند که وظیفه مهم احیای حاکمیت قانون و دفاع از مفهوم و معنی دولت را برای مردم و بخاطر مردم به انجام رسانند.

به نوشته وی، دولت بعدی آمریکا علاوه بر این امور دشوار، وظیفه احیای اعتماد به خدمات عمومی را برعهده خواهد داشت و این کار تنها با تقویت نهادهایی صورت نمی‌گیرد که افراد مجری این وظایف دربرابر فشارهای سیاسی حمایت می‌کنند، بلکه این کار با گماشتن بازرسان کل و افرادی صورت می‌گیرد که به قانون اساسی و سوگندی که یادکرده‌اند، پایبند هستند و نه کسانی که خود را پایبند به آدم‌های رئیس جمهور بدانند. ضمن این که وی باید اعتماد کشورها به آمریکایی را احیاء کند که در درون خود درباره نقشی که آمریکا باید در خارج این کشور ایفاء کند، دچار تفرقه و اختلاف بنیادی هستند.

در ادامه این گزارش با انتقاد از رویکرد سیاست خارجی دولت ترامپ آمده است: دولت ترامپ به سیاست خارجی آمریکا صدمه زد و این امر نه تنها بخاطر نوع انتصاباتش بود بلکه بخاطر رویکردی بود که نقش آمریکا در دنیا را بیش از اندازه قلمداد می‌کرد. برای درست کردن این روند، دولت بعدی باید پیش از در نظر گرفتن اولویت‌ها برای یک منطقه خاص یا موضوع خاص، به مسائل اساسی راهبرد کلان آمریکا برگردد.

به نوشته کریستوفر هیل، تحت مدیریت ترامپ، آمریکا دنیا را به تنهایی و به سمت سرنوشتی نامعلوم هدایت می‌کرد بدون اینکه همپیمانان را در این راه همراه کند.

نگارنده این مقاله در عین حال از دولت بعدی آمریکا می‌خواهد که با دوستان و شرکای همفکر و هم راستای خود و حتی با رقبایی که به نظام جهانی پایبند هستند و به آن احترام می‌گذارند، همکاری کند.

با این حال این کارشناس اعتراف می‌کند که مسئله یکجانبه‌گرایی آمریکا مسئله‌ای مربوط به قبل از دولت ترامپ و زمانی است که با فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی و ظهور آمریکا به عنوان تنها ابر قدرت جهان، دولتمردان آمریکا گمان می‌کردند که می‌توانند در بازسازی دنیا به حداکثر خواسته‌های خود برسند... اکنون شمار فزاینده‌ای از کشورها هستند که حمایتشان به قوانین و معیارهای بین‌الملل رو به کاهش است.

اندیشکده| اختیارات رئیس جمهوری آمریکا در استفاده از نیروی نظامی در داخل کشور محدود شوداندیشکده| کاتو: برای پیشگیری از شورش‌های آتی در آمریکا، باید دولت را از دوش مردم پیاده کرد

 

در این گزارش آمده است: آمریکا اگر تمایل دارد که خود را به عنوان نمونه و الگوی مثبت برای دیگر کشورها نشان دهد در ابتدا باید نهادهای داخلی خود را تقویت و بازسازی کند. علاوه بر این، دولت جدید آمریکا باید این وجهه‌ای که دولت ترامپ ساخته درباره این که واشنگتن رابطه بهتری با کشورهای دیکتاتوری دارد تا با کشورهای دارای دموکراسی را اصلاح کند. به عنوان مثال به نظر می‌رسد که واشنگتن به کره‌شمالی نزدیک‌تر است تا کره‌جنوبی. آمریکا نمی‌تواند با کشورهایی که اشتراکی با ارزش‌های آمریکایی ندارند، تعامل نداشته باشد.

در انتهای این گزارش آمده است: ترامپ بطور مرتب نشان داده که در انتخاب خردمندانه میان اهرم‌های نظامی و اهرم دیپلماتیک ناتوان است. مثلا درباره کره‌شمالی تهدید نظامی می‌کند اما بیشتر از دیپلماسی استفاده می‌کند ولی درباره ایران هیچ کاری در زمینه دیپلماسی انجام نمی‌دهد. اقدام نظامی و دیپلماسی ابزارهای جدی برای حصول نتیجه هستند و باید با دقت به مردم آمریکا توضیح داده شوند نه با استفاده از پیام توییتری.

انتهای پیام/

R7891/P/S8,89,1128/CT4

منبع: تسنیم

کلیدواژه: دولت ترامپ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۵۴۴۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شرط ترامپ برای کمک به اوکراین پس از ورود به کاخ سفید

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ریانووستی، «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور پیشین آمریکا که اکنون نامزد اصلی جمهوری خواهان برای رقابت‌های انتخابات ریاست جمهوری این کشور در سال ۲۰۲۴ به شمار می‌رود، درباره کمک آمریکا به اوکراین در صورت بازگشت به کاخ سفید گفت: «در بازگشت به کاخ سفید به کی‌یف کمک خواهم کرد اما به این شرط که اتحادیه اروپا نیز باید هزینه را پرداخت کند.»

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق آمریکا گفت که اروپا نیز باید سهم خود را در کمک به اوکراین بپردازد.

ادعای ترامپ در حالی صورت گرفته است که گفتگوی هیأت های آمریکا و اوکراین پیرامون توافقنامه امنیتی بلندمدت میان دو کشور از روز سه شنبه بار دیگر آغاز شده است.

بر اساس اعلام رسانه‌ها، وزارت امور خارجه آمریکا در این ارتباط خبر داد که هیأت های ایالات متحده و اوکراین در مورد ادامه مذاکرات بر سر توافقنامه امنیتی بلندمدت بین واشنگتن و کی یف گفتگو کردند.

این سومین دور از گفتگوهای امنیتی دو طرف به شمار می آید.

بر این اساس، مقامات اوکراینی و آمریکایی دور سوم گفتگوها را برای دست یابی به یک توافقنامه امنیتی دوجانبه نهایی بین دو کشور برگزار کردند.

در بیانیه صادره از سوی دفتر ریاست جمهوری اوکراین آمده است که طرفین در مورد متن پیش نویس توافقنامه امنیتی گفتگو کردند و به پیشرفت قابل توجهی نیز در تدوین مفاد اصلی سند دست یافتند.

گفتنی است که کی‌ یف چند توافقنامه امنیتی ۱۰ ساله با شماری از کشورهای عضو ناتو امضا کرده است. این توافقنامه‌ ها شامل حمایت بلندمدت از اوکراین در مقابل روسیه است.

کشورهای غربی از آغاز درگیری ها میان روسیه و اوکراین در فوریه ۲۰۲۲، صدها میلیارد دلار کمک به کی‌یف کمک کرده اند.

به تازگی نیز، «میخائیل اونوفر» معاون فرمانده گردان تیپ ۵ تهاجمی نیروهای مسلح اوکراین در مصاحبه با روزنامه اوکراینسکایا پراودا گفته است که اوکراین به شدت با کمبود قطعات یدکی برای تعمیر تجهیزات غربی مواجه است.
به گفته وی، پس از اینکه تجهیزاتی صدمه می بیند از قطعات آن برای تعمیر انواع دیگر استفاده می شود.

روز سه‌شنبه نیز «داگلاس مک‌گرگور» مشاور سابق وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) نیز با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس اعلم کرد که این نگرانی وجود دارد که حتی پیش از حمله بزرگ روسیه، ارتش اوکراین از نظر نیروی نظامی دچار کمبود شدید شود.

وی دراین‌باره نوشت: ارتش اوکراین هم‌اکنون با کمبود سرباز و نیروی نظامی روبروست وحمله روسیه هنوز آغاز نشده است.

مک‌گرگور با اشاره به اینکه ارتش اوکراین روزانه صدها نیروی نظامی را از دست می‌دهد افزود که اوکراین به فروپاشی کامل نزدیک شده است.

ضدحملات ارتش اوکراین که از پیش‌تر مقامات و رسانه های غربی و اوکراینی با آب‌وتاب فراوان وعده آن را داده بودند، سرانجام ۴ ژوئن (۱۴ خرداد سال ۱۴۰۲) بی‌سروصدا و بدون اعلام رسمی در محورهای مختلف آغاز شد و بنا بر گزارش‌ها، نیروهای اوکراینی نه تنها تاکنون موفق به شکست خطوط دفاعی ارتش روسیه و پیشروی چشمگیری نشدند، بلکه حجم زیادی از تجهیزات نظامی مدرن اهدایی غربی‌ها نیز در این ضدحملات نابود شده یا سالم به تصرف نیروهای ارتش روسیه درآمد.

کد خبر 6093682

دیگر خبرها

  • شرط ترامپ برای کمک به اوکراین پس از ورود به کاخ سفید
  • ترامپ برای کمک به کی‌یف شرط گذاشت
  • دادگاه نیویورک ترامپ را ۹۰۰۰ دلار جریمه کرد
  • ترامپ از نتانیاهو ابراز نارضایتی کرد
  • حضور ویرانگرِ آمریکا | افغانستان
  • پرسپولیس با اصالت است و باید از کاری که استقلال کرد دوری کنیم! | کار رقیب وجهه بین المللی شان را خراب می کند
  • پیش‌بینی نتیجه انتخابات آمریکا توسط پیش‌گوی معروف
  • واکنش علی ربیعی به هجمه سنگین دولت به مرکز پژوهش های مجلس: با بستن در هر اندیشکده و مرکز تحقیقات، دری به سوی انواع بحران‌ها گشوده می‌شود
  • یا اضافه کاری یا اخراج، پاسخ بیمارستان به اعتراض پرستاران
  • الدفاعی: وعده صادق، پایان‌بخش توهم ارتش شکست‌ناپذیر اسرائیل