Web Analytics Made Easy - Statcounter

عصرایران؛ مجله تصويري سلاح- پيكلهاوب يا پيكلهلم نوعي کلاه‌خود آلماني بود كه با زائده ميخ مانند خود در قسمت مياني شناخته مي شد و تبديل به سنبل جنگ گرايي پروسيا (منطقه سكونت قوم بالتي غربي به نام پروس ها) در اوايل قرن بيستم شد.

 در نگاه اول اينطور به نظر مي رسيد كه اجزاي نسبتا تيز تعبيه شده در بخش فوقاني و مياني کلاه‌خود كاربرد عملي خاصي نداشته باشند و به همين دليل استفاده از آنها طي جنگ جهاني اول به كلي كنار گذاشته شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با اين حال طراحي متمايز کلاه‌خود پيكلهلم آلمان ها همیشه جالب و به نوعی عجیب بوده است!

کلاه‌خود پيكلهاوب

جزئيات طراحي و استفاده از کلاه‌خود پيكلهاوب

 اين محصول حدود سال 1843 به وسيله ارتش پروس معرفي شد و اپراتور اوليه آن نيز كسي نبود جز نيروهاي سواره نظام اين كشور. كلاه خودهاي مورد نظر از چرم فشرده تهيه و در واقع راه حلي به روز شده براي كلاه هاي مخروطي شاكو كه در آن دوران توسط سربازان پروسي طي جنگ‌های ناپلئونی پوشيده مي شدند، به شمار مي رفت.

شاكوهاي دوران جنگ هاي ناپلئوني نه تنها هيچ گونه محافظتي از سر نيروهاي نظامي به عمل نمي آوردند، بلكه استفاده از آنها در شرايط هوايي مرطوب نيز به شدت دست و پاگير بود زيرا به راحتي در اثر تماس با آب خيس مي شدند. در مقابل پيكلهاوب به عنوان يك اختراع مدرن عملي و مفيد مورد استقبال فراواني قرار گرفت.

در مجموع كلاه خودهاي چرمي جديد كه مجهز به نوكي تيز در بخش مياني بودند، در نجات جان سربازان با موفقيت بيشتري وارد عمل شدند. از طرفي ديگر پيكلهاوب ها به راحتي از سر سقوط نمي كردند و همينطور ميدان ديد بهتري را در اختيار نيروهاي نظامي قرار مي دادند.

كلاه مخروطي شاكو

طبق برنامه ريزي هاي صورت گرفته قرار بر اين بود كه ميخ تعبيه شده روي كلاه در قالب لبه برنده يك تيغ ايفاي نقش كند. از اين رو پيكلهاوب مي توانست از آسيب احتمالي به دنبال ضربات شمشير دشمن به ناحيه سر نيز جلوگيري كند. علاوه بر اين ميخ، تير يا تيغ هاي روي هر كلاه خود بسته به شرايط ميدان نبرد و وظيفه اي كه سربازان مختلف به دوش داشتند، قابل تغيير و اصلاح بودند. همچنين هنگام شركت در مناسبت هاي رسمي مختلف، كلاه خودهاي پيكلهاوب به اقلام دلخواه مانند پر مزين مي شدند. البته بخش مهمي از روند افزودن اقلام تزييني به مقام نظامي و وابستگي هاي رسمي فرد بستگي داشت.

در ادامه كاربرد كلاه خود نام برده در سرتاسر آلمان به طرز چشمگيري افزايش يافت و حتي به استفاده نيروهاي پليس محلي و آتش نشانان نيز رسيد. با اين حال گفتني است كه پيكلهاوب حتي در داخل خاك آلمان نيز با طعنه و تمسخرهاي فراواني رو به رو شد. علت اين مسئله نيز به شباهت كلاه خود با اسب تك شاخ باز مي گشت و تا جايي پيش رفت كه در برخي از اشعار طنز آلماني نيز مي توان نمونه هايي از اين دست را مشاهده كرد.

كلاه خود پيكلهاوب كه تبديل به نماد قدرت جنگي پروس شده بود، در سال 1871 طي يك ابلاغ شاهنشاهي براي تمامي سربازان آلماني الزامي شد. لازم به ذكر است كه با وجود فوايد پيكلهاوب در دفع ضربات گاها مرگبار شمشيرهاي دشمنان، اين كلاه خود به ظاهر مدرن در شرايط واقعي جنگ عملكرد مطلوبي را نشان نداد. در واقع اين محصول نتوانست از آزمايش مقاومت در برابر آتش توپخانه ها و تسليحات نوين موفق باشد.

نمونه هايي از موزه ارتش باواريا در شهر تاريخي اینگولشتات آلمان نشان مي دهند كه كلاه خود متفاوت پروسيا در مقابل اكثر گلوله ها بي فايده بوده است. بر اساس گزارشات به دست آمده از همين موزه، برخي از سربازان مناطق جنوبي آلمان به الزامات مطرح شده در ابلاغيه شاهنشاهي 1871 تن ندادند و در عوض كلاه هاي پارچه اي را ترجيح مي دادند.

 قسمت نوك تيز روي كلاه خود نيز بستر مناسبي را فراهم مي آورد تا تك تيراندازان دشمن سربازان بي گناه را به راحتي هدف بگيرند! علاوه بر اين مشخص شد كه كلاه خودهاي پيكلهاوب مي تواند براي فردي كه آنها را به سر دارد بسيار هم خطرناك باشد. براي مثال در يكي از كتب جراحي آلماني مربوط به سال 1924 به سربازي اشاره شده است كه قسمت نوك تيز كلاه خود در اثر سقوط ناگهاني شخص در داخل زمين گير مي كند و منجر به جراحت شديد وي مي شود.

در نهايت پس از گذشت 70 سال استفاده نظامي از كلاه خودهاي مذكور به وسيله نيروهاي آلماني، رهبران ارتش پيكلهاوب را به كلي كنار گذاشتند. اين موضوع باعث شد كه تقاضا براي توليد كلاهي ضد گلوله در سال 1914 افزايش يابد و منتج به ساخت Stahlhelm شود. اين محصول نمونه اي كاربردي تر به نظر مي رسيد و براي نخستين بار در سال 1916 راه خود را به خطوط مقدم جنگ باز كرد.

كلاه Stahlhelm

مطالب مجله تصویری سلاح را در این لینک دنبال کنید.

بیشتر بخوانید:

*شباهت عجیب کلاه نظامی ارتش آمریکا با بازی ویدئویی هیلو!(+تصاویر)

 

*برخورد گلوله با کلاه نظامی(فیلم)

 

*پرنده ای که برای پرواز با آن باید “لباس فضانوردی” داشت!(+تصاویر)

 

*پوشش محافظ گوش؛ ابتکار ارتش آمریکا برای سگ های نظامی(+تصاویر)

  لینک کوتاه: asriran.com/0034zH

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: کلاه خود آلمان کلاه خودهای کلاه خود کلاه خود

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۵۵۷۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازگشایی گردنه معروف پس از ۵ ماه مسدودی (فیلم)

 

 

 

منبع: فارس

ویدئوهای دیدنی دیگر در کانال های آپارات و یوتیوب عصر ایران ???????????? کانال 1 aparat.com/asrirantv کانال 2 aparat.com/asriran کانال 3 youtube.com/@asriran_official/videos کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: بارش برف بهاری در جاده شاهرود - توسکستان (فیلم) بارش باور نکردنی برف در سرعین اردبیل (فیلم) بارش ۴۰ سانتیمتری برف بهاری در ایران (فیلم)

دیگر خبرها

  • فیلم| اولین گفت و گو با پاکبانی که شب حمله ایران به اسرائیل معروف شد!
  • فیلم/ بدون تعارف با پاکبان معروفِ شب حمله ایران به اسرائیل
  • چهره بسیار متفاوت و بدون آرایش بازیگر زن معروف در جنوب را ببینید | تصویر
  • بازگشایی گردنه معروف پس از ۵ ماه مسدودی (فیلم)
  • (ویدیو) بازیگر معروف «نون خ» و خواستگاری از دختر ترامپ!
  • وضعیت اضطراری؛ شرایط خیلی امیدوار کننده نیست / سر بی کلاه دو و میدانی در المپیک
  • سر بی کلاه دو و میدانی در المپیک؛وضعیت اضطراری
  • ۲ مصدوم در تصادف جاده خاکی انابد بردسکن به روستای حسین آباد
  • فیلم| چرا ورزشکاران از فیلم «پرویزخان» گلایه داشتند؟/ نظر دختر سرمربی معروف در مورد «پرویزخان»
  • حسین طیبی و گل معروف به لیانگشان پویی که جهانی شد (فیلم)