Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-01@08:15:55 GMT

ترکیه برای آتش‌بس در لیبی شرط تعیین کرد

تاریخ انتشار: ۳۱ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۳۵۵۷۸۱

ترکیه برای آتش‌بس در لیبی شرط تعیین کرد

باشگاه خبرنگاران جوان: به نقل از خبرگزاری فرانسه، ابراهیم کالین، سخنگوی ریاست جمهوری ترکیه روز شنبه دستیابی به آتش‌بس در لیبی را منوط به خروج نیرو‌های ارتش شرق این کشور، تحت فرماندهی ژنرال خلیفه حفتر و موسوم به ارتش ملی، از شهر مهم و استراتژیک «سرت» کرد.

ابراهیم کالین در مصاحبه‌ای با خبرگزاری فرانسه اعلام کرد آنکارا از درخواست دولت وفاق ملی در خصوص لزوم بازگشت به خطوط سال ۲۰۱۵ حمایت می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این درخواست شامل عقب‌نشینی نیرو‌های حفتر از سرت و الجفره است.

در ادامه تنش‌های آنکارا و پاریس بر سر تحولات لیبی، سخنگوی ریاست جمهوری ترکیه افزود فرانسه با حمایت از ارتش شرق لیبی، امنیت ناتو را به مخاطره می‌اندازد. کالین یادآور شد حمایت پاریس از ارتش شرق لیبی علاوه بر امنیت ناتو، امنیت دریای مدیترانه، شمال آفریقا و همچنین ثبات لیبی را در معرض خطر قرار می‌دهد.

تنش میان آنکارا و پاریس این روز‌ها بر سر بحران لیبی بالا گرفته است. اخیرا امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه در بیانیه‌ای با محکوم کردن مداخله نظامی ترکیه در لیبی، آن را «غیرقابل قبول» خواند. ترکیه نیز در واکنش، فرانسه را به دلیل حمایت از خلیفه حفتر عامل شعله‌ور شدن بحران لیبی اعلام کرد.

از سال ۲۰۱۱ و پس از سرنگونی معمر قذافی در لیبی، در این کشور آفریقای شمالی دودستگی به وجود آمده است. در سال ۲۰۱۵ به دنبال یک توافق سیاسی، دولت وفاق ملی با حمایت سازمان ملل در لیبی تشکیل شد، اما نیرو‌های حفتر که در شرق این کشور مستقر بودند در سال ۲۰۱۹ به طرابلس، پایتخت و محل استقرار دولت وفاق ملی، با هدف تسخیر آن حمله کردند و از آن زمان تاکنون درگیری‌ها میان دو طرف در این کشور ادامه دارد.

طرف‌های درگیر در لیبی از حمایت کشور‌های خارجی برخوردارند و این مسئله سبب شعله‌ور شدن بیشتر جنگ و پیچیده شدن اوضاع شده است. کشور‌های خارجی هر کدام به دنبال منافع خود از یکی از گروه‌های درگیر در لیبی حمایت می‌کنند.

از زمان درگیری دو گروه در لیبی، آنکارا از دولت وفاق ملی حمایت کرده است. در اواخر سال ۲۰۱۹ فائز السراج، رئیس دولت وفاق ملی لیبی به طور رسمی از آنکارا درخواست کمک نظامی کرد و بلافاصله نیرو‌ها و تجهیزات نظامی ترکیه راهی لیبی شدند.

سرت زادگاه معمر قذافی، دیکتاتور سابق لیبی، در شرق طرابلس قرار دارد و اخیرا به تصرف ارتش ملی لیبی به فرماندهی ژنرال حفتر درآمده است.

منبع: فردا

کلیدواژه: ترکیه آتش بس لیبی دولت وفاق ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۵۵۷۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازداشت ژرار دوپاردیو به اتهام تجاوز جنسی/حمایت مکرون فایده‌ای نداشت

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری آنا به نقل از ورایتی، «ژرار دوپاردیو» به دلیل اتهام تجاوز جنسی دیروز در پاریس بازداشت شد.

وکیل این بازیگر فرانسوی ۷۵ ساله گفت وی دیروز (دوشنبه) خود را به یک مرکز پلیس پاریس معرفی کرد تا برای اتهام تجاوز جنسی که از سوی ۲ زن به وی وارد شده مورد بازجویی قرار گیرد. گفته می‌شود هر دوی این موارد مربوط به فیلم‌های وی است که یکی به سال ۲۰۲۱ و دیگری به سال ۲۰۱۴ بازمی‌گردد.

طبق گزارش‌های رسانه‌های فرانسوی، اولین زن او را به تجاوز در سال ۲۰۲۱ و وقتی که وی به عنوان طراح صحنه در فیلم سینمایی «دریچه‌های سبز» کار می‌کرد متهم کرد و شاکی دوم مدعی شد که زمان ساخته شدن «جادوگر و سیامی» در سال ۲۰۱۵ به وی حمله شده است.

دوپاردیو پیش از این با شکایت رسمی تجاوز جنسی از سوی بازیگر «شارلوت آرنولد» در سال ۲۰۱۸ و زمانی که ۲۲ ساله بود، متهم کرد. این پرونده همچنان مفتوح است.

شکایت دیگری برای تجاوز جنسی سال پیش توسط «هلن داراس»، هنرپیشه طرح شد که دوپاردیو را به دست درازی در طول فیلمبرداری فیلمی در سال ۲۰۰۷ متهم کرد، اما از آنجا که از زمان جرم زمان زیادی گذشته بود، به دلیل محدودیت‌های قانونی رد شد.

در آوریل سال پیش، ۱۳ زن در گزارشی که توسط یک وب سایت خبری تحقیقاتی فرانسوی منتشر شد، این بازیگر را به رفتار‌های نامناسب جنسی متهم کردند. دوپاردیو به شدت تمام اتهامات را رد کرد و در ماه اکتبر نامه‌ای برای روزنامه فیگارو نوشت و در آن نوشت: هیچ‌وقت با یک زن بدرفتاری نکرده‌ام.

این در حالی است که  امانوئل مکرون رییس جمهوری فرانسه نیز پیش از این از وی حمایت کرده بود.

رئیس جمهور فرانسه دربیستم دسامبر ۲۰۲۳ (۳۰ آذرماه ۱۴۰۲) ضمن حمایت از ژرار دوپاردیو، او را نماد سینمای این کشور دانست که موجب افتخار فرانسه بوده است.

درآن تاریخ، امانوئل ماکرون در پاسخ به سوالی درباره پس گرفتن احتمالی جایزه دولتی لژیون دونور از ژرار دوپاردیو به دلیل اتهامات جنسی به شبکه فرانس ۵ گفت: «من از این نوع چیزها متنفرم و نمی‌توان بر اساس گزارشی از فردی نشان «لژیون» را گرفت.» 

«لژیون دونور» بالاترین جایزه‌ای است که دولت فرانسه اعطا کند و دوپاردیو در سال ۱۹۹۶ آن را دریافت کرد. 

ماکرون ادامه داد: «این جایزه ابزاری اخلاقی نیست و این بازیگر موجب افتخار فرانسه است و و خود من نیز تحسین‌کنندگان بزرگ دوپاردیو هستم». 

«ژرار دوپاردیو» از شناخته‌ترین هنرپیشه‌های فرانسه و جهان است که جوایز متعدد جهانی کسب کرده و یکی از بازی‌های معروف او در نقش کریستف کلمب در فیلم «فتح بهشت» ساخته ریدلی اسکات و همچنین «ژان والژان» در سریال «بینوایان» است. 

او دو جایزه سزار و یک بار جایزه گلدن گلوب در کارنامه سینمایی دارد و جایزه بهترین بازیگر مرد جشنواره فیلم ونیز در سال ۱۹۸۵ برای فیلم «پلیس» از دیگر جوایز معتبر این بازیگر باسابقه است که حدود ۱۷۰ فیلم در کارنامه دارد.

وی تاکنون ۱۵ بار نامزد دریافت جوایز سزار (اسکار سینمای فرانسه) بوده و برای فیلم‌های «آخرین مترو» و «سیرانو دوبرژراک» این جایزه را از آن خود کرده است.

این هنرپیشه در زمان ریاست‌جمهوری «فرانسوا اولاند»، در اعتراض به افزایش مالیات افراد پردرآمد، فرانسه را ترک کرد و سپس «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه به او شهروندی افتخاری این کشور را اعطا کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تعلیق بودجه دانشگاه فرانسوی به دلیل حمایت از فلسطین
  • باکو ادعای فرانسه درباره حمایت از تجزیه طلبان را رد کرد
  • مخالفان سوریه: موضع ترکیه در قبال ما ثابت است
  • تعلیق یارانه دانشگاه «سیانس پو» پاریس پس از حمایت دانشجویان از فلسطین
  • بازداشت ژرار دوپاردیو به اتهام تجاوز جنسی/حمایت مکرون فایده‌ای نداشت
  • پیوستن دانشگاه سوربن به جنبش ضدصهیونیستی 
  • گسترش اعتراضات دانشجویی حامی فلسطین از آمریکا به فرانسه
  • ترکیه از نخست‌وزیر هلند برای دبیرکلی ناتو حمایت می‌کند
  • ناتوانی ترکیه در مهار درگیری گروه های تروریستی در شمال سوریه
  • خلیج فارس باعث تقویت وفاق ملی در ایران شده است