Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام خمینی(ره) شهرری گفت: دانشگاه آزاد اسلامی با تصمیم شجاعانه حذف وام‌های ربوی و خارج از عقود اسلامی به کارکنان و اعضای هیئت علمی، در حذف ربا و برکات فردی و اجتماعی آن در جامعه پیشگام شده است.

به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاه و سیاست گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، دانشگاه آزاد اسلامی به‌تازگی اقدام به انقلاب مالی در مجموعه خود کرده و حذف سود وام‌های خارج از عقود اسلامی کارکنان و اعضای هیئت علمی دانشگاه را در دستور کار قرار داده است که بخشنامه آن تصویب و ابلاغ شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس بند یک بخشنامه حذف سود وام‌های خارج از عقود اسلامی کارکنان و اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی، تمامی تسهیلات اعطایی از محل منابع داخلی دانشگاه، از ابتدای خردادماه سال ۱۳۹۹ در قالب قرض‌الحسنه بوده و کارمزد تمامی آن‌ها صرفاً بر اساس نحوه محاسبه کارمزد وام صندوق پس‌انداز دانشگاه، مندرج در بخشنامه شماره ۵۶/۴۰۲۹۹۱ مورخ ۱۳۹۱/۱۱/۱۸ محاسبه و دریافت می‌شود و مابقی شرایط تابع مقررات مندرج در بخشنامه و دستورالعمل‌های قبلی است.

همچنین بر اساس تبصره این بخشنامه، مانده بدهی وام‌های تسویه نشده، پس از کسر مانده سود در تاریخ ۱۳۹۹/۳/۱ باید به عنوان تسهیلات جدید تلقی و کارمزد آن بر اساس کارمزد مندرج در بند یک محاسبه و به مانده اصل تسهیلات اضافه و طبق مانده تعداد اقساط قبل از تاریخ ۱۳۹۹/۳/۱ مجدداً تقسیط و از دریافت کنندگان تسهیلات دریافت و اعمال حساب شود.

در همین راستا با شهرام علم، معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام خمینی(ره) شهرری به گفتگو نشسته‌ایم که مشروح آن را در ادامه می‌خوانید.

بیشتر بخوانید:

حرکت انقلابی دانشگاه آزاد اسلامی برای حذف سود وام‌های خارج از عقود اسلامی/ بانکداری بدون ربا چیست؟

آنا: با توجه به اینکه دانشگاه آزاد اسلامی در اقدامی بی‌سابقه تصمیم‌ به حذف سود غیرشرعی وام‌های پرداختی به کارکنان و اعضای هیئت علمی کرده است، این کار را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

علم: خداوند در سوره بقره فرموده‌اند: «...یا ایهَا الَّذینَ آمَنُوا اتَّقُوا اللّهَ وَ ذَرُوْا ما بَقِی مِنَ الرِّبا انْ کنْتُمْ مُؤمِنِینَ...» ای کسانی که ایمان آورده‌اید! از [مخالفت فرمان] خدا بپرهیزید و آنچه از [مطالبات] ربا باقی مانده است، رها کنید اگر ایمان دارید؛ مهم‌ترین مستند تحریم ربا در شریعت اسلام در آیات ۲۷۵ تا ۲۸۱ سوره بقره آمده است. مسئله ربا مورد نهی شدید خداوند قرار گرفته به صورتی که رباخوار را مانند کسی که به جنگ خدا و پیامبر (ص) رفته،‌ معرفی می‌کند.

تحریم ربا و شدتی که درباره آن در متون دینی آمده، مستند به حکمت‌ها و دلایلی شده است. در متون اسلامی ظالمانه بودن ربا، نابودی کارهای نیک مانند قرض، تباهی اموال و ثروت‌ها، از بین رفتن فعالیت‌های اقتصادی سالم، تضعیف عواطف انسانی، محرومیت از تجارت صحیح، ترویج فرهنگ سودمحوری و ایجاد اختلاف طبقاتی، از جمله حکمت‌های تحریم ربا معرفی شده است.

از آنجایی که پس از انقلاب اسلامی همواره یکی از دغدغه‌های مهم مراجع عظام و دلسوزان جامعه حذف ربا از زندگی مردم به وسیله اصلاح سیستم بانکی و امور مالی سازمان‌های‌ دولتی و غیردولتی بوده است و با توجه به اینکه این مسئله با لقمه و نان مردم سر و کار دارد، بی‌تردید دانشگاه آزاد اسلامی با تصمیم شجاعانه حذف وام‌های ربوی و خارج از عقود اسلامی به کارکنان و اعضای هیئت علمی، در حذف ربا و برکات فردی و اجتماعی آن در جامعه پیشگام شده است.

در واقع این مصوبه که از ابتدای خردادماه سال جاری ابلاغ شده است، باید تمامی وام‌های پرداختی به کارکنان و اعضای هیئت علمی دانشگاه که از محل منابع داخلی دانشگاه پرداخت می‌شود، در قالب قرض‌الحسنه و یا عقود اسلامی ارائه شود که اهتمام به اسلامی شدن عملی و واقعی در این دانشگاه تلقی می‌شود.

آنا: ربا در فقه اسلامی چگونه تعریف می‌شود؟

علم: در فقه اسلامی ربا از گناهان کبیره و به معنای معامله دو کالای همجنس با زیادی در یک طرف، قرض دادن به شرط زیادی، یا سود ظالمانه در معامله یا تجارت است. به طور کلی دو نوع ربا به نام ربای معاملی و ربای قرضی وجود دارد. در ربای معاملی شخص (حقیقی یا حقوقی) به شخص دیگر کالایی می‌دهد و در مقابل مقدار بیشتری از همان کالا را از وی می‌گیرد.

اما ربای قرضی به این صورت است که فرد برای تأمین نیاز مالی جهت امور مصرفی یا سرمایه‌گذاری، تقاضای قرض می‌کند و در ضمن عقد قرض، متعهد می‌شود آنچه را می‌گیرد، همراه با زیادی برگرداند. به نظر می‌رسد پیش از این مصوبه مهم، برخی از وام‌هایی که در دانشگاه آزاد اسلامی با سودهای نامتعارف به‌عنوان تسهیلات مالی به کارکنان و اعضای هیئت علمی اعطا می‌شد مشمول ربای قرضی بوده است.

آنا: تصمیم دانشگاه آزاد اسلامی برای حذف سود وام‌های خارج از عقود اسلامی کارکنان و اعضای هیئت علمی دانشگاه چه آثار و برکاتی دارد؟

علم: با این تصمیم جهادی و عاقلانه ریاست عالی و هیئت رئیسه دانشگاه آزاد اسلامی، آثار  و پیامدهای سوء فردی و اجتماعی ربای قرضی از بین خواهد رفت و شرایط برای بهره‌گیری از برکات قرض‌الحسنه که یکی از اصول مهم امور مالی اسلامی است، در آینده  فراهم خواهد شد.

لزوم نقش‌آفرینی دانشگاه‌ها در ارتقای جایگاه نظام مالی اسلامی

آنا: دانشگاه‌ها برای ارتقای علمی دانش مالی اسلامی چه وظیفه‌ای دارند؟

علم: دانشگاه آزاد اسلامی و سایر دانشگاه‌های کشور وظیفه دارند به منظور گسترش و ارتقای علمی دانش مالی اسلامی توسعه کیفی نیروهای متخصص و بهبود بخشیدن به امور آموزشی و پژوهشی در زمینه مالی اسلامی با برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی و نظریه‌پردازی در قالب نشست‌های تخصصی ماهانه، برگزاری همایش‌های مالی اسلامی به‌صورت سالانه، برگزاری دوره‌های آموزشی و اجرای پروژه‌های تحقیقاتی، جایگاه نظام مالی اسلامی را در عرصه ملی و بین‌المللی ارتقا دهند.

انتهای پیام/4118/

منبع: آنا

کلیدواژه: ربا دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام خمینی ره شهرری حذف سود وام های خارج از عقود اسلامی تسهیلات حمایتی حذف سود وام های خارج از عقود اسلامی کارکنان و اعضای هیئت علمی دانشگاه کارکنان و اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی مالی اسلامی دانشگاه ها ربای قرضی بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۵۶۱۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری شش پیش‌همایش و دریافت ۳۰۰ مقاله علمی

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های ایسکانیوز از اصفهان، جلسه کمیته علمی این کنگره با حضور اعضای کارگروه‌های علمی این کنگره، بعد از ظهر دوازدهم اردیبهشت در محل مرکز تحقیقات نهج‌البلاغه دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد.

برگزاری شش پیش‌همایش

علی‌اصغر بیگی دبیر اجرایی کنگره بین‌المللی نهج‌البلاغه در ابتدای این نشست ضمن گرامی‌داشت روز معلم، در تشریح برنامه‌های آتی علمی این کنگره اظهار کرد: در خصوص کنگره بین‌المللی نهج‌البلاغه، تاکنون شش پیش‌همایش و ده‌ها نشست علمی با مشارکت هزاران استاد و دانشجو برگزار شده و اکنون در آستانه برگزاری پیش‌همایش‌های خارجی این کنگره هستیم.

دریافت ۳۰۰ مقاله تاکنون

رئیس مرکز تحقیقات نهج‌البلاغه با خبر دادن از برگزاری کنگره بین‌المللی نهج‌البلاغه در تاریخ سوم تیرماه جاری، ادامه داد: در نهایت، برونداد پژوهشی این کنگره به صورت مجموعه مقالات علمی با محور «نهج‌البلاغه و زیست شرافتمندانه» منتشر خواهد شد. تاکنون بیش از ۳۰۰ مقاله توسط دبیرخانه اعلام وصول شده و داوری بسیاری از این مقالات نیز انجام شده است.

بیگی تصریح کرد: در عین حال، باید برونداد علمی تبدیل به محتوای همگانی و همه‌پسند بشود که ارتقای ضریب نفوذ اجتماعی نهج‌البلاغه را نیز شاهد باشیم. پس از تولید محتوای علمی باید در گام رسانه‌ای، مطابق با استانداردهای روز، برونداد پژوهشی کنگره را در جامعه عرضه کنیم.

هم‌گرایی بین‌المللی

در ادامه، مسعود راعی دبیر علمی این کنگره خاطرنشان کرد: یکی از چالش‌های مهم موجود، سطح فعلی هم‌گرایی میان مجموعه‌های مختلف فعال در سطح کشورهای منطقه است. با رویکرد درست در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی، می‌توانیم تلاش‌های مشترک را برای پژوهش‌های علمی افزایش دهیم.

وی افزود: آن‌چه که می‌تواند شاخصه «حبل‌المتینی» [به معنای ریسمان استوار] به نهج‌البلاغه را رقم بزند، نگاه علمی است. نگاه علمی به نهج‌البلاغه نیز با علوم انسانی از جمله فسلفه، روان‌شناسی، اقتصاد، علوم تربیتی، حقوق و غیره پیوستگی دارد. برای مثال در حوزه حقوق بین‌الملل، آن‌چه که امروز در حوزه حقوق بشر جهانی محقق شده، هرگاه که به نامه ۵۳ امام علی (ع) می‌نگریم، می‌بینیم که با شاخصه‌هایی که حضرت برای حکم‌رانان می‌شمارد، قرابت دارد.

وحدت، رسالت جمهوری اسلامی

استاد تمام گروه حقوق دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان ادامه داد: جمهوری اسلامی در راستای نقش ام‌القرایی خود، می‌تواند با استفاده از ظرفیت‌های علمی نهج‌البلاغه، نقش وحدت‌آفرین را در جهان اسلام و هم‌چنان فراتر از آن، ایفا کند.

مدل حکمرانی مطلوب

راعی با تأکید بر مرجعیت علمی نهج‌البلاغه در حوزه علوم انسانی، خاطرنشان کرد: در طول دو دوره گذشته برگزاری کنگره، محتوای علمی خوبی تولید شده و فرصت این را داریم که فقر پژوهشی موجود را در سومین کنگره تا حد خوبی برطرف کنیم.

وی با اشاره به لزوم تبادل علمی میان اسلام‌شناسان و نهج‌البلاغه‌پژوهان برای پاسخ به نیازهای فکری و فرهنگی عامه مردم و نخبگان، بیان داشت: هدف‌گذاری نهایی ما «تبیین مدل حکمرانی مطلوب» بر اساس نهج‌البلاغه است تا بتوانیم خروجی علمی خود را از جهات مختلف سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی، به صورت کاربردی و یکپارچه عرضه کنیم.

شایان ذکر است پس از دو دوره برگزاری کنگره بین‌المللی نهج‌البلاغه به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان، آبان‌ماه گذشته با حضور دکتر طهرانچی، مرکز تحقیقات نهج‌البلاغه دانشگاه آزاد اسلامی افتتاح شد تا فعالیت‌های علمی دانشگاه آزاد در این زمینه با انسجام بیش‌تری ادامه یابد. برگزاری سومین دوره کنگره بین‌المللی نهج‌البلاغه مقارن با ایام عید غدیر، با هدف تبیین علمی و مدل‌سازی مفهوم «زیست شرافتمندانه» در انطباق با معارف علوی می‌باشد.

انتهای خبر/

کد خبر: 1229209 برچسب‌ها دانشگاه آزاد اسلامی امامت و مهدویت

دیگر خبرها

  • شکوفایی روح، ثمره تربیت معلمان است
  • برپایی میز خدمت دانشگاه آزاد اسلامی رودسر و املش در نماز جمعه 
  • لزوم کاربردی کردن محصولات پژوهشی برای تبدیل علم به ثروت
  • لزوم توجه به فعالیت‌های پژوهشی حوزه مهدویت در دانشگاه‌ها
  • اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها محور اصلی تعلیم و تربیت اجتماعی هستند
  • درآمدهای غیرشهریه‌ای در دانشگاه آزاد حرف نخست را می‌زند
  • درآمدهای غیرشهریه‌ای در دانشگاه آزاد حرف نخست را می‌زند/ کرمانشاه؛ مهد ادب و تمدن
  • لزوم تلفیق نظام‌های تربیتی و فناوری در دانشگاه‌ها
  • تشریح ۵ گام ارتقای تعلیم و تربیت اجتماعی
  • برگزاری شش پیش‌همایش و دریافت ۳۰۰ مقاله علمی