Web Analytics Made Easy - Statcounter

 

رویداد۲۴ خیابان سازمان آب را می‌شناسید؟ اگر مطمئن هستید این خیابان کجاست، خیلی عجله نکنید چون ۱۳ خیابان در تهران به این نام وجود دارد از جمله خیابانی بین اتوبان شیخ فضل الله نوری و آیت الله کاشانی. شورای شهر تهران قرار است نام یکی از  ۱۳ خیابان (بین بین شیخ فضل الله و کاشانی) را به خیابان «مهندس مهدی بازرگان» تغییر دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مهدی بازرگان پیش از انقلاب رئیس اداره آب و فاضلاب تهران بود و بعد از انقلاب به عنوان اولین نخست وزیر ایران انتخاب شد. با این حال به مرور با امام خمینی به اختلاف نظر خورد و بعد از تسخیر سفارت آمریکا، از نخست وزیری استعفا کزد. زمانی که بازرگان درگذشت، آیت الله خامنه‌ای در پیام تسلیتی، از شخصیت وی تجلیل کرد. اما حالا اصولگرایان تندرو به شدت با نامگذاری یک خیابان به نام مهندس بازرگان مخالفت می‌کنند.

یک اکانت جعلی در توییتر به نام مریم رجوی ساخته شده که در این اکانت از شورای شهر تهران به خاطر این نام گذاری تشکر شده است. همین اکانت جعلی بهانه اصولگرایان تندرو به نامگذاری یک خیابان به نام مهندس بازرگان است.

بیشتر بخوانید: مهدی بازرگان کیست؟ نیای محافظه کار اصلاحات

احمد مسجدجامعی درباره این نامگذاری خیابانی به نام مهدی بازرگان گفته بود «برخی طعنه‌ها ناشی از نگاه تنگ و محدودی است که تجلیل، از افراد را تجلیل از تمامی زندگی آنان می‌داند و انتظار مقام عصمت از انسان دارند. این‌ها گمان می‌کنند سیدجمال الدین اسدآبادی، سعدی، رازی و بوعلی که خیابان‌هایی در تهران به نام آنان است هیچ خطا و اصرار بر خطایی در زندگیشان نبوده است؟ چه بسا در مورد تک تک این افراد که گفتیم بتوان نمونه‌های واضح آورد، اما آنچه در نام‌گذاری‌ها از آن تجلیل می‌کنیم بزرگ کردن خوبی‌های اینان است و این مانع نقد نیست. یکی از این دلایل، پایین کشیدن پرچم انگلیس از تاسیسات نفتی ایران در مبارزات ملی شدن صنعت نفت و دیگری نمایندگی از سوی مرحوم امام خمینی برای ساماندهی اعتصابات مهندسان و کارگران شرکت نفت ایران در دوره انقلاب است. سوم برنامه‌ریزی و مشارکت در تاسیس سازمان آب و لوله‌کشی آب تهران با همکاری «مرحوم میکده» است.» (پیش از انقلاب نام خیابان حجاب، خیابان میکده بود)

بیشتر بخوانید: انتقاد تندروها از نامگذاری خیابان‌های تهران به نام شجریان و فروغ فرخزاد

نام‌ها و ایدئولوژی‌ها

به گزارش رویداد۲۴ نامگذاری خیابان‌های تهران همیشه محل مناقشه بوده است. مثلا خیابان خالد اسلامبولی که سال‌ها در سیاست خارجی ایران موثر بود و مانع برقراری روابط ایران و مصر می‌شد. یکی از عجایب این بود زمانی که خاتمی به سفر مصر رفته بود، دو اتفاق مهم در ایران افتاد؛ یکی نام خیابانی در تهران به نام خالد اسلامبولی (ضارب و قاتل انور سادات رییس جمهور وقت مصر) کرد و دیگری آنکه تلویزیون ایران مستندی به نام فرعون پخش کرد که چندان خوشایند مقامات رسمی این کشور نبود.

بعد از انقلاب نام یک خیابان به دوم ژوئن تغییر یافت. دوم ژوئن روزی بود که در جریان سفر محمدرضا شاه پهلوی به آلمان، دانشجویان چپگرای ایرانی و آلمانی علیه او راهپیمایی کردند و یکی از آن‌ها به ضرب گلوله پلیس کشته شد. اما بعد از مدتی اسم دوم ژوئن از آن خیابان حذف شد و امروز به نام خیابان جهان آرا شناخته می‌شود.

بسیاری از خیابان‌ها نیز همچنان به نام قدیم آن شناخته می‌شوند. مثل خیابان تخت طاووس که کمتر به نام شهید مطهری معرفی می‌شود. هنوز کسی نام بلوار نیایش را به بلوار آیت الله هاشمی رفسنجانی نمی‌شناسد یا از آن استفاده نمی‌کند.

جالب آنکه خود شهرداری اذعان داشته، نامگذاری‌های صورت گرفته که مردم از آن استفاده نمی‌کنند. دبیر کمیسیون نامگذاری شورای شهر گفته «براساس پژوهش‌ها ۵۵ درصد مردم به ندرت از اسامی جدید نامگذاری شده روی معابر استفاده می‌کنند و ترجیح می‌دهند از اسامی قدیمی استفاده کنند و همچنان تمایل دارند از اسامی قدیمی همچون پیچ شمیران، آریاشهر، میدان اعدام و ... استفاده کنند.»

در برخی موارد نامگذاری‌های با استقبال بخشی از مردم مواجه شد؛ مثلا در دوره جدید شورای شهر تهران اسامی بعضی خیابان‌ها به نام شخصیت‌های موثر تاریخی و فرهنگی تغییر کرد. خیابان‌هایی به نام دکتر محمد مصدق، احمد شاملو، محمدرضا شجریان، جمشید مشایخی و ناصر حجازی نامگذاری شد؛ البته این نامگذاری‌ها با انتقاد شدید اصولگرایان مواجه شده و آن‌ها شورای شهر تهران را شورای اسم فامیل می‌خوانند! البته همزمان نمایندگان اصولگرای مجلس به دنبال تغییر نام فرودگاه مهرآباد هستند.

لینک کوتاه: کپی در کلیپ بورد کپی لینک خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 مریم رجوی شورای شهر تهران مهدی بازرگان مهندس مهدی بازرگان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۵۶۸۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیماری و بیکاری سهم ۷ میلیون ایرانی از دریای خزر | یک مسئول محیط زیست: برای شنا هم حاضر نیستم به خزر بروم

همشهری آنلاین - مجید جباری: ۷میلیون ایرانی در حاشیه آلوده‌ترین پهنه آبی در شمال کشور زندگی می‌کنند. پژوهشکده اکولوژی دریای خزر وابسته به مؤسسه تحقیقات شیلات در سال ۱۳۹۱میزان آلودگی‌های نفتی دریای خزر را، بیش از ۱۲۲هزار تن در سال اعلام کرد؛ رقمی که با توجه به وقفه چندساله همکاری‌های مشترک ۵کشور عضو کنوانسیون تهران، به‌احتمال زیاد حالا شرایط بحرانی‌تری دارد. اما فاضلاب‌های شهری، سموم کشاورزی و پساب‌های صنعتی و آلاینده‌های رادیواکتیو که از کشورهای حاشیه خزر وارد این اکوسیستم آبی بسته می‌شود، وضعیت دریای خزر را چنان بحرانی کرده است که مشاور معاون محیط‌زیست دریایی سازمان حفاظت محیط‌زیست می‌گوید: «برای شنا هم حاضر نیستم به خزر بروم.»

آلودگی خزر به قدری افزایش یافته است که ماهیگیران تالاب انزلی هم از مهاجرت آبزیان این تالاب بین‌المللی به‌دلیل افزایش آلودگی آب خبر داده و گفته‌اند که آلودگی خزر و به تبع آن آلودگی تالاب‌ها و پهنه‌های وابسته به خزر منجر به مرگ‌ومیر و مهاجرت آبزیان این اکوسیستم شده و حتی ماهیان خزر را به سمومی نظیر جیوه و سرب آلوده کرده است.

بحران آلودگی خزر، اما موجب شد تا دولت ایران بعد از ۶سال وقفه در همکاری‌ مشترک با کشورهای حاشیه خزر برای صیانت از این پهنه آبی و کنترل و جلوگیری از آلودگی بیشتر آن، نشست مشترک وزیران ۵کشور حاشیه خزر را برگزار و کنوانسیون خزر را پس از ۶سال وقفه زنده کند.

پدیده بسیار خطرناک در سواحل شمالی کشور | پیامدهای پسروی آب دریای خزر ؛ هشدار به مردم صادر شد کنوانسیون تهران چیست و چه اهدافی دارد؟

سال ۱۳۸۲، ۵کشور حاشیه دریای خزر شامل ایران، روسیه، جمهوری آذربایجان، قزاقستان و ترکمنستان در توافقنامه‌ای که کنوانسیون تهران نام گرفت، تفاهم کردند برای کاهش و کنترل آلودگی، جلوگیری و کنترل گونه‌های مهاجم، حفاظت و احیای منابع زنده دریایی، مدیریت مناطق ساحلی، بحث مربوط به نوسانات تراز آب دریای خزر و مجموعه فعالیت‌های پایشی با یکدیگر همکاری کنند. کنوانسیون تهران ۳سال بعد در سال ۱۳۸۵برای ۵کشور لازم‌الاجرا و قرار شد نمایندگان این کشورها حداکثر ۲ سال یک‌بار در نشست مشترکی شرایط خزر را در قالب پروتکل‌های کنوانسیون تهران بررسی و برای مقابله با مخاطرات این پهنه آبی تصمیم‌گیری کنند.

سهم ایران در آلودگی خزر

مشاور معاون محیط‌زیست دریایی سازمان حفاظت محیط‌ زیست درباره کنوانسیون تهران گفتکنوانسیون تهران معاهده نسبتا جدیدی است. طبق قوانین این کنوانسیون باید حداکثر ۲ سال یک‌بار نشست وزیران کشورهای عضو برگزار شود، اما از آخرین نشست بیش از ۶سال گذشت و این نشست‌ها متوقف شد تا اینکه سال گذشته، کاپ ۶بعد از این وقفه برگزار و یک گام برای مقابله با تهدیدات خزر برداشته شد.»

فرناز شعاعی، مشاور معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست

فرناز شعاعی درگفت‌وگو با همشهری آنلاین افزود: کنوانسیون تهران، ۴پروتکل تدوین شده دارد که ۲پروتکل آن برای کشورهای عضو لازم‌الاجرا شده است. یکی «پروتکل مقابله با شرایط اضطراری نفتی در دریا» و دیگری «پروتکل مقابله با آلودگی‌های با منشأ خشکی». برخی اقدامات کارشناسی برای تهیه دستورالعمل‌های اجرایی و کارهایی که لازم است در منطقه به اجرا دربیاید، درقالب این ۲پروتکل در حال انجام است. کنوانسیون تهران ۲ پروتکل دیگر هم دارد که به امضای اعضا رسیده، اما هنوز لازم‌الاجرا نشده است. «پروتکل حفاظت از تنوع زیستی» که منتظر روسیه هستیم و «پروتکل ارزیابی اثرات زیست‌محیطی فرامرزی» که ۴ کشوردیگر آن را تأیید کرده‌اند و این پروتکل در مجلس شورای اسلامی ایران در نوبت تصویب نهایی است. این پروتکل‌ها بازوهای اجرایی کنوانسیون تهران هستند و کارها و مذاکرات و جلسات کارشناسی منطقه‌ای هم در راستای کنوانسیون در جریان است. امیدوارم بعد از عملیاتی شدن این پروتکل‌ها شرایط دریای خزر بهبود پیدا کند.»

او گفت:«بخش عمده‌ای از آلودگی‌هایی که وارد دریای خزر می‌شوند منشأ انسانی دارند و از خشکی وارد دریا می‌شوند. ایران هم در کنار ۴ کشور دیگر، یکی از کشورهایی است که از نظر سموم و پساب کشاورزی و فاضلاب شهری و روستایی و خانگی در آلودگی دریای خزر نقش دارد شرایط دریای خزر شرایط مطلوبی نیست و من به شخصه برای شنا هم به دریای خزر نمی‌روم. بنابراین امیدواریم اجرای پروتکل‌های کنوانسیون تهران روی کاهش آلودگی‌های خزر، بهبود وضعیت مردم ساکن در حاشیه این پهنه آبی و همچنین حفاظت گونه‌ها و زیستگاه آبزیان خزر تأثیر مثبتی داشته باشد.

کد خبر 848523 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها استان مازندران آلودگی آب نفت استان گیلان استان گلستان نفت - آلودگی دریای خزر محیط زیست ایران

دیگر خبرها

  • مشورت با آیت الله برای کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری /به محسن رضایی گفتم پیروز نمی شود و دو سه میلیون رأی خواهد داشت
  • تاکید بر ساخت پارکینگ‌های حاشیه در منطقه ۱۶ تهران
  • فراخوان پنجمین جشنواره بین المللی فیلم «کوثر»
  • آغاز عصر جدید مورایس در فوتبال ایران
  • بیماری و بیکاری سهم ۷ میلیون ایرانی از دریای خزر | یک مسئول محیط زیست: برای شنا هم حاضر نیستم به خزر بروم
  • اختصاص ۶۵ میلیارد ریال جایزه کم‌مصرفی به مشترکان کاشانی
  • پس از عملیات «وعده صادق» نگاه دنیا به ایران تغییر کرد
  • مسائل مرزی میان دو کشور ایران و ترکیه بررسی شد
  • بررسی مسائل مرزی میان دو کشور ایران و ترکیه در مرز‌های شمال استان آذربایجان غربی 
  • دانلود نماهنگ شنیدنی «روز ملی خلیج فارس» + علت نامگذاری