Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر ملی طرح حفاظت از تالاب‌های ایران با بیان اینکه سند زیست بومی تالاب گاوخونی در چهارمحال و بختیاری تصویب نشد، گفت: تسهیم منافع بالادست و پایین دست حوضه زاینده رود و توجه به حیات گاوخونی ضروری است از این رو مسئولان کلیدی دو استان با هم افزایی و رفع تضادها کمک کنند تا این سند به تصویب کامل برسد.

علی ارواحی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با بیان اینکه پیش‌نویس برنامه سیپا تالاب بین‌المللی گاوخونی تهیه شده و هم اکنون درحال بررسی و بازنگری است، اظهار کرد: برنامه سیپا بستری را فراهم خواهد کرد تا سند زیست بومی تالاب گاوخونی با سهولت بیشتری اجرا شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با این توضیح که "سیپا" برنامه‌ای برای انسجام بخشی به فعالیت‌ها و ارتقا سطح آگاهی، دانش، مشارکت، ارتباطات و حفاظت و مدیریت تالاب‌ها است، افزود: این برنامه طبق توصیه کنوانسیون رامسر و کنوانسیون تنوع زیستی در دستور کار سازمان حفاظت محیط زیست قرار گرفته و ما در طرح حفاظت از تالاب‌ها تلاش کردیم با استفاده از ظرفیت‌های موجود این برنامه را پیگیری کنیم.

مدیر ملی طرح حفاظت از تالاب‌های ایران با اشاره به تجربه موفق اجرای طرح سیپا در تالاب کانی برازان استان آذربایجان غربی، گفت: این تجربه در کارگروه‌ها و نشست‌ها به مسئولان محیط زیست استان‌ها منتقل شد که برخی استان‌ها از جمله اصفهان برای احیای تالاب گاوخونی از آن استقبال کردند.

ارواحی خاطرنشان کرد: اجرایی شدن طرح سیپا منوط به برنامه‌ریزی، همگرایی و هم افزایی دست اندرکاران و مسئولانی است که در این برنامه مسئولیت آنها برای کمک به احیا تالاب تعیین و تعریف شده است.

سند زیست بومی گاوخونی در چهارمحال و بختیاری تصویب نشد

وی ادامه داد: هر چقدر بستر مشارکت و هم گرایی بیشتر فراهم شود اجرای مؤثرتر برنامه مدیریت زیست بومی تالاب گاوخونی را شاهد خواهیم بود زیرا این برنامه با رویکرد زیست بومی تهیه شده اما به دلیل چالش‌های موجود بین دو استان اصفهان و چهار محال و بختیاری هنوز این برنامه آن طور که شایسته است به مرحله اجرا نرسیده اما امیدواریم طرح سیپا این بستر را فراهم کند.

مدیر ملی طرح حفاظت از تالاب‌های ایران در پاسخ به این پرسش که چرا با گذشت بیش از پنج سال تصویب سند زیست بومی تالاب گاوخونی بلاتکلیف است؟ گفت: نمی‌توان پاسخ مشخصی به این پرسش داد زیرا تصمیم گیری برای تصویب این سند بر عهده نهادهای مربوط در دو استان اصفهان و چهار محال بختیاری است.

وی افزود: سند زیست بومی تالاب گاوخونی در شورای برنامه‌ریزی و توسعه استانداری اصفهان به تصویب رسید اما در چهار محال و بختیاری نه؛ از این رو برگزاری نشست‌هایی برای رفع ابهامات و تضادها بین مسئولان کلیدی این دو استان ضروری است تا این سند کامل به تصویب دو استان برسد.

ارواحی با بیان اینکه در سند مدیریت زیست بومی تالاب گاوخونی مجموعه اقدامات اولویت دار شناسایی و زمان و مسئولیت اجرای آنها برای احیا تعیین شده است، خاطرنشان کرد: پس از تصویب کامل این سند نیاز است که دست اندرکاران برای اجرا به اولویت بندی اقدامات کلیدی‌تر بپردازند و منابعی برای اجرای آنها اختصاص دهند.

مدیر ملی طرح حفاظت از تالاب‌های ایران نهادینه کردن مدیریت در سطوح محلی را از اهداف اصلی این سند دانست و تصریح کرد: مسئولان امر در استان‌های اصفهان و چهارمحال و بختیاری اگر به این تشخیص برسند که برای مثال ساماندهی مسیل‌های فصلی باید در اولویت اقدامات قرار گیرد، پروژه‌هایی تعریف و برای اجرای آن تأمین اعتبار می‌شود ضمن اینکه محیط زیست استان اصفهان لایروبی بخشی از مسیل‌ها را انجام داده است.

تسهیم منافع در حوضه آبریز زاینده‌رود ضروری است

وی با بیان اینکه در حوضه آبریز زاینده‌رود که بین دو استان اصفهان و چهار محال بختیاری قرار گرفته تسهیم منافع (سهم بندی) امری ضروری است، افزود: منافع بالادست و پایین دست حوضه را باید در کنار هم در نظر گرفت و به یک وجه مشترک رسید که ضمن توجه منافع بالادست و پایین دست به حیات تالاب گاوخونی نیز توجه شود.

مدیر ملی طرح حفاظت از تالاب‌های ایران تسهیم منافع، توانمند سازی و افزایش سطح آگاهی مردم محلی از ارزش‌های تالاب و اصلاح شیوه‌های بهره‌برداری از منابع آبی در حوضه آبریز زاینده‌رود را از جمله راهکارها برای احیای گاوخونی برشمرد و تصریح کرد: در دو استان اصفهان و چهار محال و بختیاری باید این باور را به وجود آورد که تالاب از نظر اکولوژیکی ارزشمند است و اگر حیات گاوخونی از بین برود هزینه‌ها و تبعات غیرقابل جبرانی به دنبال خواهد داشت.

ارواحی خاطرنشان کرد: در پهنه‌های تالابی و زیست بوم‌هایی که با بحران رو به رو شدند پدیده‌های مانند خیزش ریزگردها و مهاجرت مردم از آن مناطق را شاهد بودیم. در برخی نواحی خشکیدن یک تالاب به مشکلات آب و هوایی منطقه و حتی در مواردی به کاهش سطح نشاط مردم منجر شد زیرا آن خدمات و کارکردهایی که تالاب داشت از بین رفته بود.

وی ادامه داد: اگر به مجموعه ارزش‌ها و کارکردهای تالاب باور داشته باشیم آن زمان مشکل تالاب، مشکل همه قلمداد می‌شود از این رو نیاز است در پروژه‌ها و فعالیت‌ها بازنگری کنیم.

بهره‌برداری‌ها متناسب با منابع حوضه، بهینه و پایدار شود

مدیر ملی طرح حفاظت از تالاب‌های ایران با تاکید بر اینکه بهره برداری‌ها باید متناسب با منابع موجود در حوضه آبریز، بهینه و پایدار شود، گفت: ایجاد تعادل بین حفاظت از تالاب و بهره برداری‌های پایدار هدف برنامه مدیریت زیست بوم است برای مثال امروز گسترش بهره برداری در بخش کشاورزی در بالادست استان اصفهان و استان چهارمحال و بختیاری را شاهد هستیم این بهره برداری با روش کنونی شرایط مطلوبی را برای احیای تالاب گاوخونی فراهم نمی‌کند از سوی دیگر معیشت مردم محلی به کشاورزی وابسته است.

ارواحی با بیان اینکه هدف ما حذف کشاورزی نیست بلکه سازگاری کشاورزی و بهره برداری با منابع آب موجود در حوضه است، اظهار کرد: از این رو نیاز است با عزم جدی در سطح گسترده به کشاورزان و مردم محلی آموزش داده شود و از مزیت اقتصادی آن نیز بهره ببرند.

پیشنهاد استفاده از تجربه طرح احیای دریاچه ارومیه در زاینده رود

مدیر ملی طرح حفاظت از تالاب‌های ایران به اجرای پایلوت کشاورزی پایدار در برخی تالاب‌ها از جمله در ۱۵۰ روستای حوضه دریاچه ارومیه اشاره و خاطرنشان کرد: این تجارب می‌تواند در اختیار دولت قرار گیرد چه در حوضه دریاچه ارومیه و چه در سایر تالاب‌های کشور؛ اجرای این پایلوت در ۱۵۰ روستا به تنهایی تضمین کننده احیای دریاچه ارومیه نیست زیرا هنگامی می‌توان از پایداری شرایط دریاچه ارومیه اطمینان یافت که این تجربه در همه روستاهای اطراف این دریاچه اجرا شود.

ارواحی با بیان این نکته افزود: اگر این تجربه در حوضه آبریز زاینده رود و گاوخونی مورد استفاده قرار گیرد و به سراسر پهنه‌های کشاورزی تعمیم یابد کمک مؤثری به احیا تالاب خواهد بود.

وزارت نیرو حقابه گاوخونی را از آب صرفه‌جویی شده در کشاورزی تحویل دهد

وی خاطرنشان کرد: اتفاق خوبی که در دریاچه ارومیه توسط ستاد احیای این دریاچه رخ داد این بود که سالانه مصرف آب در بخش کشاورزی کاهش یافت و وزارت نیرو این آب را به دریاچه ارومیه اختصاص داد؛ ستاد احیای دریاچه ارومیه این موضوع را بخوبی پیگیری کرد و امروز وضعیت بهتری را در این دریاچه شاهد هستیم؛ وزارت نیرو حقابه تالاب گاوخونی را نیز از میزان آب صرفه جویی شده در بخش کشاورزی تحویل دهد.

ارواحی تصریح کرد: مهم‌ترین امر این است که همزمان با آموزش کشاورزان برای کاهش مصرف آب، شیوه‌هایی اجرا شود تا کشاورز مزایای اقتصادی آن بهره ببرد.

مدیر ملی طرح حفاظت از تالاب‌های ایران گفت: همزمان این سیاستگذاری از سوی دولت ضروری است در حوضه زاینده رود سطح زیر کشت توسعه نیابد و منابع آبی که صرفه‌جویی می‌شود در پایین دست به تالاب گاوخونی اختصاص یابد.

گاوخونی ظرفیت لازم برای برخورداری از حمایت‌های بین‌المللی را دارد

ارواحی گردشگری و طبیعت گردی جامعه محور را یکی از ظرفیت‌های درآمدزا در تالاب‌ها برشمرد و گفت: توجه به این ظرفیت از یک سو سبب حفاظت از تالاب می‌شود و از سوی دیگر منافع مالی آن به طور مستقیم به مردم محلی می‌رسد از این رو مردم خودشان به حفظ تالاب حساس می‌شوند زیرا زندگی و بهبود معیشت آنها در گرو حیات تالاب است؛ اجرای برنامه سیپا در این زمینه بسیار کمک کننده خواهد بود.

مدیر ملی طرح حفاظت از تالاب‌های ایران در پاسخ به این پرسش که آیا می‌توان مانند طرح احیای تالاب هامون از حمایت‌های بین‌المللی برای احیای تالاب گاوخونی نیز استفاده کرد؟ گفت: حیات گاوخونی یعنی حیات زاینده رود و حیات زاینده رود یعنی تمدن، تاریخ و فرهنگ؛ تالاب گاوخونی در گذشته از ویژگی‌های منحصر به فردی برخوردار بوده است از این رو ظرفیت مناسبی برای حمایت‌های بین‌المللی دارد اما هنگامی مورد حمایت قرار خواهد گرفت که دست اندرکاران اداره کل محیط زیست استان اصفهان برای احیای این تالاب طرحی را تهیه، هدف گذاری و ارسال کنند تا پس از سپری شدن فرآیندهای لازم، مانند تالاب هامون از حمایت‌های بین المللی برای احیای برخوردار شود.

کد خبر 429703

منبع: ایمنا

کلیدواژه: حقابه تالاب گاوخونی دریاچه ارومیه قانون حفاظت احیاء و مدیریت تالاب های کشور تالاب هامون سازمان حفاظت از محیط زیست محيط زيست حوضه آبریز زاینده رود توسعه پایدار تنوع زیستی تالاب گاوخوني شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق مدیر ملی طرح حفاظت از تالاب های ایران حوضه آبریز زاینده رود حمایت های بین المللی چهارمحال و بختیاری محال و بختیاری دریاچه ارومیه حیات گاوخونی زاینده رود احیای تالاب بهره برداری برای احیای محیط زیست مردم محلی پایین دست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۵۸۰۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی امام خمینی (ره) از سرکوب‌ها در آمریکا: آنها تحمل آشفتگی خوابشان را ندارند

سرکوب دانشجویان و مردم حامی فلسطین که علیه رژیم صهیونیستی شعار می‌دهند در کشور‌هایی مانند آمریکا، فرانسه و انگلیس، علیرغم شعار‌ها و ژست‌های این کشور‌ها درباره آزادی، از پیش‌بینی‌های امام راحل بود که این روز‌ها مصادیق آن در خیابان‌های این کشور‌ها و حتی در خیزش مردم کشور‌های دست‌نشانده آمریکا و رژیم صهیونیستی در منطقه قابل مشاهده است.

آنها فریاد زدن از درد را جرم نابخشودنی می‌دانند

بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی با اشاره به خفقانی که آمریکا و اذنابش در ملت‌های خود ایجاد کرده و می‌کنند، فرموده بودند:
«دوَل استکباری عملاً جهان را به دو بخش آزاد و قرنطینۀ سیاسی تقسیم کرده اند. در بخش آزاد جهان، ‏‎ ‎‏این ابرقدرت‌ها هستند که هیچ مرز و حد و قانونی نمی‌شناسند و تجاوز به منافع دیگران و‏‎ ‎‏استعمار و استثمار و بردگی ملت‌ها را امری ضروری و کاملاً توجیه شده و منطقی و منطبق با‏‎ ‎‏همۀ اصول و موازین خود ساخته و بین المللی می‌دانند. اما در بخش قرنطینۀ سیاسی که‏‎ ‎‏متأسفانه اکثر ملل ضعیف عالَم و خصوصاً مسلمانان در آن محصور و زندانی شده اند، ‏‎ ‎‏هیچ حق حیات و اظهار نظری وجود ندارد؛ همۀ قوانین و مقررات و فرمول‌ها همان قوانین‏‎ ‎‏دیکته شده و دلخواه نظام‌های دست نشاندگان و در برگیرندۀ منافع مستکبران خواهد بود. ‏‎ ‎‏و متأسفانه اکثر عوامل اجرایی این بخش همان حاکمان تحمیل شده یا پیروان خطوط کلی‏‎ ‎‏استکبارند که حتی فریاد زدن از درد را نیز در درون این حصار‌ها و زنجیر‌ها جرم و گناهی‏‎ ‎‏نابخشودنی می‌دانند و منافع جهانخواران ایجاب می‌کند که هیچ کس حق گفتن کلمه ای‏‎ ‎‏که بوی تضعیف آنان را بدهد یا خواب راحت آنان را آشفته کند ندارد.»

دنیای به اصطلاح متمدن‏‎ ‎‏جهانخواران به مخالفانش اجازه حیات نخواهد داد

ایشان تصور برخی مبنی بر تحمل اعتراضات در کشور‌های استکباری را زیر سوال برده و فرمودند:
«بعضی افراد فلسفۀ اصرار جمهوری‏‎ ‎‏اسلامی ایران را بر راهپیمایی برائت از مشرکین به خوبی درک نکرده بودند ... و چه بسا افراد ساده دلی تصور می‌کردند که دنیای به اصطلاح متمدن‏‎ ‎‏جهانخواران نه تنها تاب تحمل اینگونه مسائل سیاسی را خواهد داشت، که به مخالفان‏‎ ‎‏خود حتی بیش از این هم اجازۀ حیات و تظاهرات و راهپیمایی خواهند داد.»

گلستان ملت‌ها رخ نموده است

امام، دوران تنفس در منطقه کفر را پایان یافته دانسته و تاکید کرده بودند:
«محرومین سراسر گیتی از این برزخ بی انتهایی که انقلاب اسلامی ما‏‎ ‎‏برای همۀ جهانخواران آفریده است احساس غرور و آزادی کنند و آوای آزادی و‏‎ ‎‏آزادگی را در حیات و سرنوشت خویش سر دهند و بر زخم‌های خود مرهم گذارند؛ که‏‎ ‎‏دوران بن بست و ناامیدی و تنفس در منطقۀ کفر به سر آمده است و گلستان ملت‌ها رخ‏‎ ‎‏نموده است.»

دردمندان جهان اثبات می‌کنند که ابرقدرت‌ها و جیره‌خوارانشان ‏منفورترین موجودات هستند

بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی خاطرنشان کردند: 
«ان شاءالله روزی همۀ مسلمانان و دردمندان علیه‏‎ ‎‏ظالمین جهان فریاد زنند و اثبات کنند که ابرقدرت‌ها و نوکران و جیره خوارانشان از‏‎ ‎‏منفورترین موجودات جهان هستند. ‏»

منبع: فارس

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • فصل زاد و ولد حیات وحش؛ به محیط زیست آنها نزدیک نشوید
  • پاکسازی حاشیه و تالاب پیرسلمان
  • برگزاری تور رسانه ای بازدید از تالاب های اقماری پارک ملی دریاچه ارومیه
  • جان دوباره تالاب جازموریان بعد ۲ سال خشکسالی
  • تالاب جازموریان جان دوباره گرفت
  • پیش‌بینی امام خمینی (ره) از سرکوب‌ها در آمریکا: آنها تحمل آشفتگی خوابشان را ندارند
  • غذا دادن دستی به حیوانات پرسه زن، مصداق حیوان آزاری است
  • صدور حکم قضایی علیه مدیرعامل شرکت دولتی در اصفهان
  • صدور حکم قضایی علیه مدیرعامل شرکت آب اصفهان
  • ثبت تصویر ۴ راس مرال در جنگل‌های هیرکانی گیلان + فیلم