Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر، حسن ملکی رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی در جلسه شورای مدیران این سازمان با اشاره به انتظارات وزیر آموزش و پرورش از سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی گفت: در جلسه شورای معاونان وزارتخانه وزیر خواست که برای سال تحصیلی آینده بسته یادگیری ترکیبی را متناسب با شرایط کرونا، طراحی و ارائه کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در همین راستا کارگروهی با حضور مسئولان دفتر انتشارات و فناوری آموزشی، دفتر تالیف کتب فنی و حرفه‌ای و کاردانش، دفتر تالیف کتب آموزش‌های عمومی و متوسطه نظری و همکاری مشاور فناوری اطلاعات و ارتباطات تعیین می‌شود تا این اقدام را تا رسیدن به نتیجه مطلوب پیگیری کنند.

وی با اشاره به اینکه در شرایط شیوع ویروس کرونا با سه وضعیت قرمز، زرد و سفید پیش رو خواهیم بود، افزود: در وضعیت قرمز و سفید که شرایط کاملاً مشخص است، برنامه‌ریزی ما برای وضعیت زرد است که طبیعتاً دانش‌آموزان بخشی از زمان آموزشی خود را در مدرسه نخواهند بود و باید برای آن فکری کنیم؛ در این وضعیت الگوی آموزش ترکیبی (حضوری و غیر حضوری) الگویی مطلوب است.

رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی یادآور شد: در این شرایط باید با نوآوری سراغ بسته‌های یادگیری ترکیبی برویم که با در نظر گرفتن همه محدودیت‌ها و متناسب با شرایط شیوع کرونا تهیه می‌شود. این کارگروه مسئولیت سنگینی دارد اما با توان کارشناسی بالای اعضای سازمان مطمئنم این کار به سرانجام مطلوبی خواهد رسید.

ملکی با اشاره به اینکه شرایط شیوع ویروس کرونا باعث شده شروع سال تحصیلی ویژگی‌های خاصی به خودش بگیرد، گفت: با توان کارشناسی بسیار بالایی که کارشناسان فکور و خوب سازمان پژوهش دارند اطمینان دارم تمام مسئولیت‌های سپرده شده به ما به نحو احسن اجرا خواهد شد اما اگر خدای نکرده کوتاهی صورت گرفت و کاری دیر انجام شد نباید نگران شویم که بخش دیگری از آموزش و پرورش آن کار را انجام دهد.

وی با تشریح شرایط آموزش حضوری و غیرحضوری و چگونگی تدریس محتوا در این دو وضعیت، ادامه داد: انتظارم این است که دفاتر مختلف کمک کرده و در یک جدول، دروسی که امکان آموزش حضوری و یا غیرحضوری را دارند به صورت مجزا اعلام کنند.

در ابتدای این نشست اسدالله مرتضایی معاون توسعه منابع و پشتیبانی سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی به تقارن جلسه شورای مدیران و شهادت شهید چمران و توصیف حضرت امام خمینی رحمت الله علیه از این شهید بزرگوار اشاره کرد و گفت که یکی از صفاتی که همه ما مدعی داشتن آن بوده و تمایل داریم دیگران ما را به آن صفت بشناسند صفت لیاقت است اما این صفت آثار و شرایطی می‌خواهد. افراد با لیاقت، افراد منظم و منضبطی هستند که توانایی انجام کار درست در زمان مناسب با دلایل موجه را دارند. افراد با لیاقت با بهره‌گیری از همه ظرفیت‌های ممکن، کارشان را به سرانجام مقصود می‌رسانند و صبورانه برای رسیدن به مقصد تلاش می‌کنند. افراد لایق مراقب زمان هستند و بهترین بهره را از زمان می‌برند.

توسعه شبکه ملی یادگیری آموزش و پرورش تکلیف سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی

در ادامه این برنامه محسن باهو مشاور فناوری اطلاعات و ارتباطات سازمان گزارشی در خصوص رشد و فناوری اطلاعات در وزارت آموزش و پرورش، ضرورت‌ها و مسئولیت‌های اجتماعی سازمان، گزاره‌های سیاستی، استراتژی توسعه کشور در فضای مجازی، شبکه ملی مدارس (رشد)، راهکارها و فرصت‌های فناوری آموزشی ارائه کرد.

وی با تاکید بر اینکه در بخش فرصت‌های فناوری آموزشی عدالت آموزشی و توانمندسازی و تحول آفرینی اصول اساسی هستند یادآور شد: اگر قرار است از فناوری اطلاعات و ارتباطات نقش و مسئولیتی را بپذیریم باید رویکردهای به‌کارگیری فناوری اطلاعات، نگاه کلان مدل مفهومی توسعه فناوری، محورهای به‌کارگیری فناوری اطلاعات (استفاده از فناوری به منظور آموزش، استفاده از فناوری برای ایجاد مهارت، استفاده از فناوری به عنوان رسانه آموزشی و …) را در نظر بگیریم و به آن آگاه و آشنا باشیم.

باهو، گزارشی از فعالیت‌های شبکه ملی مدارس (رشد) در سال ۱۳۸۹ ارائه کرد و گفت: پروژه تجهیز و ایجاد زیرساخت، اتصال مدارس به شبکه ملی اینترانت، تولید نرم افزارهای آموزشی، توسعه محتوا و سرویس‌های برخط رشد از مهمترین کارهایی است که در آن زمان صورت گرفت و اکنون نیاز به پیگیری دارد.

مشاور فناوری اطلاعات و ارتباطات سازمان به فناوری‌های نوظهور، استفاده از ربات‌های هوشمند در نظام آموزشی، نظام تلفیقی منعطف، بهره بردن از هوش مصنوعی و به طور کل فناوری های نوین اشاره کرد.

وی مخاطراتی را در این زمینه برشمرد که شامل: مقهور شدن در فناوری، گفتمان های جدید در فضای سایبری، ناهنجاری و تضاد فرهنگی، سندروم خستگی اطلاعات غیر ضروری، مواجه شدن با انبوه اطلاعات غیر معتبر، مفتون شدن اطلاعات، کمرنگ شدن نقش معلمی، جدایی خانواده و گسست بین نسل‌ها است.

وی به مدل‌های یادگیری الکترونیکی شامل یادگیری مشارکتی، یادگیری همه جا حاضر و غیره اشاره کرد و گفت: توسعه شبکه ملی یادگیری آموزش و پرورش تکلیف سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی در این زمینه است.

تولید ۱۰۰ عنوان فیلم آموزشی مربوط به مدرسان و هنرجویان

افشار بهمنی سرپرست دفتر تالیف کتب فنی و حرفه‌ای و کاردانش ضمن تشکر از اقدامات امانی تهرانی و دوراندیش در کمک به این دفتر، پیشنهاد کرد با توجه به تعداد زیاد عناوین دروس، تدوین رشته‌های حضوری و غیرحضوری این حوزه مبتنی بر پایه و رشته و تاکید بر حضور هنرجویان در هنرستان‌ها باشد.

وی ادامه داد: در بُعد محتوایی بسته‌های یادگیری نیاز است کارها با فوریت ادامه یابد که دفتر ما از چند هفته قبل این کار را شروع کرده و هم اکنون ۱۰۰ عنوان فیلم آموزشی مدرسان و هنرجویان در حال تولید است. تمهید برنامه ویژه برای آموزش مدرسان را انتظار داریم.

بارگذاری تمام آموزش‌های تلویزیونی در شبکه رشد

محمد ابراهیم محمدی سرپرست دفتر انتشارات و فناوری آموزشی با تاکید بر اینکه دستورات رئیس سازمان در اسرع وقت اجرایی خواهد شد، گفت: با توجه به ظرفیت‌های موجود، کارها به سرعت اجرایی خواهد شد؛ البته با توجه به خلائی که به وجود آمد، شبکه آموزش دانش‌آموزی (شاد) وارد عرصه شد که نافی توانایی شبکه ملی رشد نیست چرا که این شبکه یک ظرفیت بدون رقیب است.

وی ادامه داد: تمام آموزش‌های ارائه شده در شبکه‌های دیداری و تلویزیونی همراه با ۵۰ هزار مقاله و مطلب در شبکه ملی مدارس رشد بارگذاری شده و ظرفیت عظیمی را در اختیار مخاطبان قرار خواهد داد.

برپایی کارگاه آموزشی هم افزایی در خصوص آموزش ترکیبی

مهدی جلالی مدیر کل اداری و پشتیبانی سازمان بر برگزاری سلسله کارگاه‌های آموزشی برای تبیین آموزش‌های ترکیبی برای تقریب انگاره‌ها در خصوص بسته‌های یادگیری آموزشی ویژه همکاران سازمان تاکید کرد.

تسریع در انجام دستورات رئیس سازمان

کوروش امیری نیا سرپرست دفتر تالیف کتب آموزش‌های عمومی و متوسطه نظری بر فوریت اجرای دستورات رئیس سازمان با نظارت یکی از مشاوران ایشان تاکید کرد.

احمدرضا دوراندیش مشاور رئیس سازمان در امور فنی‌و حرفه‌ای و کاردانش گفت: با توجه به ویژگی‌های رشته فنی و حرفه‌ای و کاردانش می‌توان آموزش های عمومی که حدود ۵۰ درصد آموزش‌ها را شامل می‌شود به صورت غیر حضوری ارائه کرد.

وی افزود: در صورت سرمایه گذاری خوب می‌توان حدود ۸ یا ۹ درس را هم به صورت غیر حضوری آموزش داد. همچنین می‌توان در دوران پسا کرونا از این شیوه‌های آموزشی حضوری و غیرحضوری و داده‌های آن‌ها نتایج مهمی را به دست آورد که در برنامه ریزی درسی بعدی تاثیرات شگرفی بگذارد.

محتوای آموزش الکترونیکی نیازمند به روز رسانی

احمدرضا امینی مدیر کل نظارت بر نشر و توزیع مواد آموزشی به چرایی پرداختن وزارت آموزش و پرورش به برنامه شاد و بهره نبردن از شبکه ملی رشد اشاره کرد و گفت: محتوای الکترونیک ما نیازمند به روز رسانی است. این محتوا مربوط به گذشته بوده و مناسب با کتاب‌ها نیست. محتوای الکترونیکی موجود مربوط به معلمان بوده و محتوای زیادی مربوط به دانش‌آموزان به آن شکل مفهومی خاص در آن وجود ندارد و یا اگر وجود دارد بسیار کم است.

کد خبر 4954086

منبع: مهر

کلیدواژه: حسن ملکی وزارت آموزش و پرورش وزارت آموزش و پرورش شهرداری تهران قوه قضاییه ویروس کرونا آتش سوزی شورای شهر تهران وضعیت هوای تهران اکبر طبری سازمان تامین اجتماعی بازنشستگان کمیته امداد امام خمینی نیروی انتظامی شورای عالی استان ها هلال احمر جمهوری اسلامی ایران سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی فناوری اطلاعات و ارتباطات فنی و حرفه ای و کاردانش دفتر تالیف کتب فناوری آموزشی آموزش و پرورش رئیس سازمان حضوری و غیر شبکه ملی آموزش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۵۸۸۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پاسداشت ادبیات، شعر و موسیقی اصیل ایرانی در شبکه آموزش

محمد مهدی قاسمی مدیر شبکه آموزش سیما و علیرضا قزوه مدیر دفتر شعر و موسیقی و سرود با هم دیدار و گفتگو کردند.در این نشست به جایگاه ویژه میراث پرشکوه شعر فارسی که گنجینه بی نظیر معرفت واخلاق و زیبایی و معنویت است، جایگاه شایسته شعر در بخش‌های گوناگون، موسیقی ملی و آیینی و انقلابی در برابر ابتذال اشاره و در جهت تولید و ارتقاء آثار مرتبط و همکاری گسترده‌تر فی مابین بحث و گفتگو شد.

 قاسمی گفت: با عنایت به اهمیت زبان و ادبیات فارسی و ضرورت سیاست گذاری و برنامه ریزی در این خصوص و با توجه به اهداف، ماموریت‌ها و اولویت‌ها، شبکه آموزش سیما آمادگی دارد تا در خصوص ادبیات فارسی، شعر و موسیقی اصیل ایرانی هر گونه همکاری لازم با دفتر شعر و موسیقی و سرود و دیگر مجموعه‌ها و نهاد‌ها را به عمل آورد.

همچنین گسترش فرهنگ و ادبیات فارسی، بهره گیری از ظرفیت اقوام و موسیقی فولکلور و محلی، آواز، تصنیف و مناجات خوانی، ارتباط و تعامل با شبکه نوای موسیقی و شعر اداره کل، پایش و تولید برنامه‌های جدید، تخصصی و فاخر در این حوزه‌ها و آموزش صحیح و تخصصی شاعری، نویسندگی و برنامه ریزی برای تولید مشترک برنامه شیر و شکراز دیگر موضوعاتی بود که در این نشست مورد بحث و گفتگو و در دستور کار طرفین قرار گرفت.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری رادیو تلویزیون

دیگر خبرها

  • دریا باید محور توسعه و برنامه ریزی استان بوشهر قرار گیرد
  • برگزاری کارگاه آموزشی شبکه فیبرنوری توسط آکادمی ایرانسل
  • سیروس همتی مجری شبکه آموزش شد
  • سنجش ۲۴هزار نوآموز در کردستان
  • پاسداشت ادبیات، شعر و موسیقی اصیل ایرانی در شبکه آموزش
  • تأکید بر توجه معلمان به مسائل آموزشی
  • چرا آموزش مهارت به کارگران ضرورت دارد؟
  • گام بلند شهرداری اصفهان در بودجه‌ریزی حوزه فناوری اطلاعات
  • آخرین وضعیت رفع فیلتر گوگل پلی
  • جشنواره نوآوری و فناوری دانش آموزی در تبریز برگزار می شود