Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-05-03@02:02:51 GMT

دانشگاه پیام‌نور؛ حسرت و آه!

تاریخ انتشار: ۱ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۳۵۹۳۵۲

دانشگاه پیام‌نور؛ حسرت و آه!

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، کیفیت نامطلوب آموزش‌ها و مدرک نه چندان معتبر دانشگاه پیام نور مشکلی آشنا برای فارغ‌التحصیلان این دانشگاه است. کارشناسان آموزش عالی نقدهایی جدی به سیاست‌گذاری‌های دانشگاه پیام‌نور داشته و معتقدند عملکرد این دانشگاه در راستای اهداف خود از جمله آموزش از راه دور نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یزدان ابراهیمی استادیار گروه اقتصاد آموزش عالی و بررسی‌های نیروی انسانی موسسه پژوهش و برنامه ریزی آموزش عالی در گفتگو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز درباره سیاست‌های نادرست دانشگاه پیام نور گفت: دانشگاهی که هدفش آموزش از راه دور است باید از سیستم‌های الکترونیک استفاده کند. به همین دلیل پذیرش دانشجو از راه دور در رشته‌هایی که به آزمایشگاه و کارگاه نیاز دارند، سیاستگذاری درستی نیست.

وی با بیان این که روش آموزش از راه دور در قدیم با استفاده از رادیو، تلویزیونی و پست بوده و امروز اینترنت است، افزود: این دانشگاه در سال‌های اخیر تقریبا در همه رشته‌هایی که نیازمند آزمایشگاه هستند، دانشجو می‌پذیرد و این سیاست نادرست سبب کاهش کیفیت خروجی‌های این دانشگاه شده است.

دانشگاه پیام نور فقط شاخص توسعه انسانی را افزایش داده است!

ابراهیمی که در سال 1388 طرحی با عنوان «نقش آموزش‌های نیمه حضوری و دانشگاه پیام نور در توسعه انسانی در ایران» انجام داده است، درباره طرح پژوهشی خود گفت: پژوهش انجام شده در دانشگاه پیام نور نشان داد این دانشگاه در دهه 80 شمسی توانسته شاخص‌های توسعه انسانی را افزایش دهد.

وی با اشاره به این که توسعه انسانی هر کشور هر سال بر اساس سه شاخص آموزش، بهداشت و درآمد سرانه رتبه‌بندی می‌شود، گفت: در آموزش، شاخه‌های آموزش عمومی و آموزش دانشگاهی وجود دارد و آموزش از راه دور زیرمجموعه آموزش دانشگاهی است. دانشگاه پیام نور هم مجری اصلی آموزش از راه دور در ایران شناخته می شود.

عضو موسسه پژوهش و برنامه‌ریزی آموزش عالی در ادامه به تاثیر افزایش کمّی آموزش بر شاخص توسعه انسانی کشور اشاره کرد و گفت: بیشترین اثری که بر روی شاخص‌های توسعه انسانی در کشور وجود داشته در حوزه آموزش بوده است و دلیل آن هم افزایش کمّی آموزش در کشور بوده اما در حال حاضر لازم است به کیفیت پرداخته شود.

وی با بیان این که ایران به لحاظ کمّی توسعه بسیار زیادی داشته و این در شاخص‌های توسعه انسانی خودش را نشان می‌دهد، گفت: به دلیل این که در این سال‌ها کمیت خودش را به نظام آموزش عالی کشور تحمیل کرده است باید سیاستگذاران به سمت افزایش کیفیت آموزش بروند. نظام آموزش از راه دور هم در این بستر لازم است حتما به کیفیت توجه بیشتری کند.

بار آموزش به مناطق محروم بر دوش پیام نور بود!

عضو موسسه پژوهش و برنامه‌ریزی آموزش عالی با اشاره به این که از لحاظ نظری دانشگاه پیام نور با گستره‌ای که دارد می‌تواند امکان انتقال آموزش به دورترین نقاط کشور را فراهم کند، افزود: آموزش از راه دور برای جوامعی که توسعه نامتوازن دارند بسیار مفید است.

وی یکی از مشکلات نظام آموزشی ایران را آموزش دانشگاهی و عمومی متمرکز دانست و گفت: در کشورهایی که از آموزش با کیفیت برخوردارند معمولا از نظام آموزش غیرمتمرکز استفاده می شود.

ابراهیمی با تاکید بر این که در ایران همه ارکان از جمله حکومت، اقتصاد و آموزش متمرکز هستند، گفت: نظام آموزش متمرکز سبب می شود نیازهای هر منطقه در برنامه‌ریزی‌های آموزشی مراکز علمی آن منطقه لحاظ نشود و برای کل کشور برنامه واحدی اعمال شود. در ایران تنها تعداد کمی از دانشگاه‌های غیرانتفاعی به شیوه غیرمتمرکز فعالیت می کنند که آن ها هم سهم چندانی در آموزش عالی کشور ندارند.

عضو موسسه پژوهش و برنامه‌ریزی آموزش عالی با بیان این که تعیین سیاست‌های این دانشگاه به صورت متمرکز و در مرکز سبب می‌شود نیازها و مشکلات شهرستان‌ها و مناطق دور دیده نشود، تصریح کرد: در نظام آموزشی متمرکز یک آیین‌نامه و سیاست کلی برای همه مناطق کشور تعیین می‌شود. راه‌حل مشکل این است که یک سیستم غیرمتمرکز نیازهای هر منطقه را شناسایی کند.

وی با اشاره به این که آموزش از راه دور باید بخش‌هایی را پوشش دهد که آموزش دانشگاهی حضوری قابلیت ارائه آن را ندارد، گفت: ورود آموزش از راه دور در دوره‌های تحصیلات تکمیلی و دکتری و دوره‌هایی که نیازمند آزمایشگاه و آموزش‌های عملی هستند، توجیه‌پذیر نیست و سبب می‌شود کیفیت آموزش صدمه ببیند.

بیراهه دانشگاه پیام نور!

ابراهیمی با تاکید بر این که سیاست درست این است که آموزش از راه دور باید در حوزه‌هایی فعالیت کند که بتواند نقایص دانشگاه‌های حضوری را تکمیل کند، گفت: بخش‌های دانشگاهی حضوری کشور به اندازه کافی ظرفیت برای دوره‌های مهندسی و دوره هایی که نیازمند دوره های عملی و آزمایشگاه هستند، دارد.

وی راهکار مواجهه با مشکلات نظام آموزشی را بازنگری کل نظام آموزش عالی شامل دانشگاه‌های دولتی، آزاد و پیام نور دانست و گفت: باید این نظام آموزش عالی را به صورت یک کل ببینیم که باید بتواند به طور یکپارچه اهداف اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور را پوشش دهد.

عضو موسسه پژوهش و برنامه ریزی آموزش عالی با بیان این که تغییر تنها یک بخش از آموزش عالی نمی تواند به افزایش کیفیت آموزش عالی کمک کند، ادامه داد: ایران نیازمند بازنگری در کل سیستم آموزش عالی است. بخشی از این نظام آموزش عالی دولتی، بخشی دانشگاه آزاد و بخشی هم نظام آموزش از راه دور است.

انتهای پیام/

320 / 320 دانشگاه پیام نور آموزش عالی وزارت علوم اقتصاد آموزش عالی یزدان ابراهیمی

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: دانشگاه پیام نور آموزش عالی وزارت علوم اقتصاد آموزش عالی دانشگاه پیام نور آموزش از راه دور نظام آموزش عالی آموزش دانشگاهی توسعه انسانی راه دور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۵۹۳۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کارگروه آمایش و مدیریت طرح تحول آموزش عالی استان برگزار شد

چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ماه جلسه کارگروه آمایش و مدیریت طرح تحول آموزش عالی استان با موضوع حذف رشته‌های کم تقاضا در بنگاه‌های اقتصادی و معرفی رشته‌هایی که در بازار کار تقاضا دارند به ریاست استاندار کرمان و با حضور روسای دانشگاه‌ها و دیگر اعضای کارگروه در محل سالن پیامبر اعظم (ص) برگزار شد. 

محمدمهدی فداکار استاندار کرمان با تبریک ۱۲ اردیبهشت، قدرشناسی، احترام و حفظ حرمت جایگاه معلم را مورد تاکید قرار داد و در خصوص مجوز پذیرش دانشجو به صورت مجازی در دانشگاه شهید باهنر با همکاری مراکز آموزشی پیام‌نور گفت: لازم است یک قاعده کلی برای درخواست مجوز با مصوبه کارگروه تهیه شود که بعضی از دانشگاه‌های استان در رشته‌های خاص بنا به اقتضای جغرافیایی منطقه با پیام‌نور توافق کنند. 

وی در ادامه گفت: شهرستان بردسیر با راه‌اندازی مجدد فولاد مشیز نیازمند نیروی انسانی متخصص خواهد بود؛ بنابراین رشته‌های مورد نیاز معادن صنعتی باید در این منطقه تعریف شود و سرمایه‌گذاری آموزشی در این منطقه در آینده نه چندان دور موثر خواهد بود. 

استاندار کرمان بیان کرد: نیاز‌های منطقه شناسایی شود و نیاز‌ها با الزامات و تعداد نیروی کار مشخص مستند شود و به نوعی این کار تقویت آموزش برای اشتغال خواهد بود. 

در این نشست در خصوص پیوست اشتغال و مستندات مربوط به ابقای رشته‌های کارشناسی کم تقاضا در استان، درخواست مجوز پذیرش دانشجو در پردیس‌های دایر در دانشگاه باهنر کرمان، درخواست مجوز پذیرش دانشجو به صورت مجازی در دانشگاه شهید باهنر با همکاری مراکز آموزشی پیام‌نور در شهرستان‌های راور و بردسیر و درخواست‌های گشایش رشته‌های جدید میان رشته‌ای در دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی استان بحث و گفتگو شد.

باشگاه خبرنگاران جوان کرمان کرمان

دیگر خبرها

  • لزوم تلفیق نظام‌های تربیتی و فناوری در دانشگاه‌ها
  • دانشگاه تهران مأمور تدوین نظام‌نامه دانشگاه تمدن‌ساز شد
  • دکتر جهان‌بین: دانایی که منجر به توانایی نشود، مورد اقبال مردم نخواهد بود
  • باید ریل‌گذاری در آموزش عالی تغییر کند/ سند آمایش استان کرمان در حوزه آموزش عالی تدوین می‌شود
  • دانایی که منجر به توانایی نشود مورد اقبال مردم نخواهد بود
  • رقابت بیش از 8 هزار نفر فردا در آزمون استخدامی آموزش و پرورش
  • کارگروه آمایش و مدیریت طرح تحول آموزش عالی استان برگزار شد
  • ۱۲ حکم رئیس دانشگاه تهران برای بزرگداشت سنت دانشگاهی ایران صادر شد
  • بهره‌برداری از فاز اول سایت مجتمع آموزش عالی سراوان
  • دستاوردهای آموزش عالی در ۴۰ سال گذشته در کشور بی‌نظیر بوده است