Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-01@05:19:43 GMT

مرمت بنای ۲ مسجد قدیمی و فعال

تاریخ انتشار: ۱ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۳۵۹۸۴۷

مرمت بنای ۲ مسجد قدیمی و فعال

همشهری آنلاین_ زینب زینال‌زاده، فاطمه عسگری‌نیا: در میان بناهای تاریخی، بناهای مذهبی هم وجود دارند که بیش از ۵۰ سال قدمت دارند و باید مرمت و حفاظت شوند. «نصراله ‌آبادیان» شهردار منطقه ۱۱ از مرمت ۲ مسجد با قدمت ۱۳۰ سال و ۷۰ سال خبر می‌دهد و می‌گوید: «شاید به ظاهر مرمت بناهای تاریخی ساده باشد، اما همین کار ساده در حفظ هویت و میراث گذشتگان مؤثر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»


مسجد صاحب‌الزمان(عج) حدود ۱۲۰۰‌مترمربع مساحت و بیش از ۷۰ سال قدمت دارد که در محله راه‌آهن ساخته شده است. به گفته شهردار منطقه ۱۱، این مسجد فقط یک پایگاه مذهبی و محل برگزاری نمازجماعت نیست. او می‌گوید: «مهم‌ترین فعالیت‌ها و خدمات مسجد اختصاص یک طبقه به ایتام است که کمک‌های نقدی و غیرنقدی مردم را دریافت می‌کند. همچنین به دلیل کم‌برخوردار بودن محله مقرر شده یک قسمت از مسجد را به درمانگاه اختصاص دهند که خدماتی از جمله ویزیت و داروی رایگان و انواع خدمات پزشکی و درمانی به شهروندان ارائه شود. »
مسجدالمهدی(عج) در محله فروزش هم در سال ۱۲۶۱ هجری شمسی شاخته شده است و علمای بزرگی چون مرحوم طالقانی و مرحوم آیت‌الله آقا سیدرضا تفرشی در این مسجد حضور داشته‌اند. انجام کارهای فرهنگی مانند ایجاد صندوق قرض‌الحسنه و کمک به نیازمندان و مستمندان باعث ایجاد همدلی، امید و نشاط اجتماعی و سبب حضور بیشتر شهروندان در این مسجد شده است.  
گذر زمان بنای این مساجد را دچار فرسودگی کرده بود و با توجه به قدمت تاریخی که دارند مرمت آنها باید اصولی انجام می‌شد. ‌آبادیان در توضیح بیشتر می‌گوید: «مرمت بناهای تاریخی بسیار حساس است و باید با دقت و ظرافت انجام شود. پس از بررسی‌های کارشناسی، عملیات مرمت این مساجد شروع شد و موفق شدیم در زمان پیش‌بینی‌شده با کمک خیّران و اعضای هیئت امنای مساجد، کارهای مرمت را به پایان برسانیم. »

کد خبر 523387 برچسب‌ها تاریخ - بناها همشهری محله منطقه ۱۱ تاریخ - بافت تاریخی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: همشهری محله منطقه ۱۱ تاریخ بافت تاریخی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۵۹۸۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واگذاری ۱۰۰ بنای تاریخی در سال ۱۴۰۳

مدیرعامل صندوق توسعه صنایع‌دستی و فرش دستباف و احیاء و بهره‌برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی کشور گفت: امسال هدف‌گذاری صندوق احیاء و بهره‌برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی، واگذاری مرمت و بهره‌برداری از ۱۰۰ بنای تاریخی در سطح کشور است. - اخبار استانها -

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از گرگان، شهاب طلایی شکری صبح امروز در حاشیه بازدید از ابنیه تاریخی شهر تاریخی استرآباد در جمع خبرنگاران اظهار داشت: استان گلستان علاوه بر برخورداری از ظرفیت‌های طبیعی، یکی از استان‌های تاریخی و با هویت است اما متأسفانه در سال‌های گذشته به حوزه میراث‌فرهنگی استان به‌عنوان یکی از مزیت‌ها توجه نشده است.

وی یادآور شد: شهر تاریخی استرآباد (گرگان) نخستین بافت تاریخی ثبت ملی شده کشور است که بیش از 90 سال پیش در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.

طلایی شکری افزود: متأسفانه با وجود تقدم ثبت ملی این اثر تاریخی ارزشمند در حوزه بافت‌های تاریخی سطح کشور، اما ساماندهی و احیا آن به نسبت سایر بافت‌های تاریخی عملیاتی نشده است.

وی بیان کرد: شهر تاریخی استرآباد (گرگان) بافتی متنوع، خاص و پویا است که فضای کالبدی و درونی آن و حتی آیین‌های میراث ناملموس خاص این شهر تاریخی سبب شده به بافتی متمایز و شاخص تبدیل شود.

مدیرعامل صندوق احیاء و بهره‌برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی کشور یادآور شد: تبلیغات و معرفی ظرفیت‌ها یکی از نیازمندی‌های شهر تاریخی استرآباد (گرگان) برای جذب گردشگر و همچنین ورود سرمایه‌گذاران است که در این بخش مدیریت شهری می‌تواند در کنار اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی نقش مهمی در راستای تبلیغ و تدوین بسته‌ها و فرصت‌های سرمایه‌گذاری داشته باشد.

وی با اشاره به این‌که تعدادی از بناهای شهر تاریخی استرآباد (گرگان) در مالکیت وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی است، گفت: در این سفر مقرر شد صندوق توسعه صنایع‌دستی و فرش دستباف و احیاء و بهره‌برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی کشور با همکاری اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان گلستان در سال جاری تعدادی از ابنیه بافت تاریخی را با مشارکت بخش خصوصی احیا و مورد بهره‌برداری قرار دهند.

طلایی شکری خاطرنشان کرد: در سال جاری هدف‌گذاری صندوق احیاء و بهره‌برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی واگذاری مرمت و بهره‌برداری از 100 بنای تاریخی در سطح کشور است که امیدواریم این هدف‌گذاری با مشارکت بخش خصوصی تا پایان سال محقق شود.

وی تصریح کرد: برخی از بناهای مورد تملک صندوق احیاء و بهره‌برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی در استان گلستان باگذشت سال‌ها هنوز در بخش دسترسی و انشعابات ساماندهی نشده که سبب شده تا سرمایه‌گذاران برای سرمایه‌گذاری در این ابنیه رغبتی نداشته باشند.

مدیرعامل صندوق احیاء و بهره‌برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی کشور تأکید کرد: نیاز است تا شهرداری و دستگاه‌های اجرایی مرتبط برای این بناهای تاریخی که در بافت شهری و یا پیرامون مناطق شهری قرار دارند سازوکار دسترسی و زیرساخت‌های اولیه را ایجاد کنند تا سرمایه‌گذاران برای ورود به این بناها راغب شوند.

انتهای پیام/581/.

دیگر خبرها

  • خانه تاریخی آصف اردبیل واگذار می‌شود
  • سرآسیاب قدیمی ترین حسینیه محله کن
  • حفاظت از خانه‌های تاریخی آذربایجان‌غربی در اولویت است
  • خانه آصف اردبیل برای مرمت به بخش خصوصی واگذار می‌شود
  • بنا‌های تاریخی اردبیل برای احیا به بخش خصوصی واگذار می‌شود
  • سرمایه‌گذاری در بنای تاریخی خانه آصف اردبیل به مزایده گذاشته شد
  • واگذاری ۱۰۰ بنای تاریخی در سال ۱۴۰۳
  • برنامه ریزی برای ساماندهی گذر قدیمی جلوخان
  • محله گردی به مقصد محله قدیمی صیقلان رشت
  • قدیمی ترین بنای کاخ گلستان اینجاست