Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایلنا»
2024-05-01@10:29:42 GMT

همگان باید نظارت مردم را به عنوان یک اصل بپذیرند

تاریخ انتشار: ۱ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۳۶۰۰۰۷

به گزارش ایلنا، حجت الاسلام والمسلمین رئیسی در مراسم تجدید میثاق با آرمان‌های امام راحل اظهار کرد: توفیقی که امروز نصیب ما بنده و همکارانم شد،  زیارت  حرم نورانی حضرت امام(ره)  در هفته قوه قضاییه بود که لازم است یاد شهدای هفتم تیرماه بویژه شهید آیت الله دکتر بهشتی را  گرامی بداریم و به روح پرفتوحشان درود میفرستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در این ۴۰ ساله انقلاب اسلامی، دستگاه قضایی مبتنی بر فقه و حقوق اسلامی تلاش های قابل توجهی را انجام داده است ولی  با آنچه که باید در اجرای عدالت فاصله دارد و این فاصله را ما باید هرچه بیشتر تلاش کنیم که کم و کمتر کنیم یعنی دستگاه قضایی بر طراز دستگاه قضایی امیرالمومنین (ع) و دستگاه قضایی مورد انتظار امام (ره)و رهبری معظم انقلاب اسلامی.

رییسی بیان کرد: مهمترین آموخته ما از امام اجرای عدالت است. در ۱۴ خرداد امسال رهبری در تبیین شخصیت امام، فرمودند که امام شخصیتی تحول گرا و تحول خواه است و یکی از ابعاد تحولی امام، تحول در اجرای عدالت است.

وی ادامه داد: امروز برای نظام اسلامی در گام دوم مساله اجرای عدالت از مهمترین اقداماتی است که باید صورت گیرد. کارهای بسیاری شده و این کارها لازم بوده ولی کافی نبوده است‌.

رئیس دستگاه قضا افزود: وقتی می‌گوییم اجرای عدالت یعنی قانونگذاران در حوزه قانونگذاری قانون عادلانه تصویب کنند، یعنی مجریان در حوزه اجرا عادلانه اجرا کنند و قاضیان در حوزه قضاوت عادلانه قضاوت و داوری کنند و مردم احساس عدالت کنند یعنی احساس کنند اگر در گوشه ای از این کشور به آنها ظلمی شد و وقتی  به دستگاه قضایی مراجعه می کنند  به یک پدری مهربان مراجعه کنند که حتما حق آنها را باز خواهد ستاند. این نکته‌ای است که نیاز به کار و تلاش جدی دارد.

رئیس قوه قضاییه با تشکر از قضات متدین و پرتلاش دستگاه قضایی در سراسر کشور برای رسیدگی به پرونده‌ها و اجرای عدالت، ابراز امیدواری کرد در دوره تحول و گام دوم انقلاب اقدامی متفاوت در عرصه تحقق عدالت صورت گیرد.

حجت‌الاسلام رئیسی خاطرنشان کرد: همه اقداماتی که انجام شده، قابل تقدیر است؛ اما کار متفاوت آن است که حتما مردم در این دوره احساس کنند که اجرای عدالت صورت می‌گیرد.

رئیس قوه قضاییه با تاکید بر اینکه قانون گریزی و نظارت گریزی ضد ارزش و قانونگرایی و نظارت پذیری ارزش است، گفت: تمام مدیران باید در اجرای قانون تلاش کنند و هیچ کسی به خود اجازه ندهد که قانون گریزی کند و همگان نظارت، خصوصا نظارت مردم را به عنوان یک اصل بپذیرند.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: قضاوت عدالت رئیس قوه قضاییه عادلانه رئیسی تجدید میثاق هفته قوه قضائیه دستگاه قضایی اجرای عدالت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۶۰۰۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهرداری می‌تواند با کشور‌های خارجی قرارداد ببندد، اما نه قرارداد‌های پنهانی

احمد علیرضابیگی، عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شورا‌ها در مجلس درباره قرارداد ۲ میلیارد یورویی شهرداری تهران با چین گفت: «شهرداری می‌تواند با کشور‌های خارجی قرارداد ببندد، اما نه قرارداد‌های پنهانی یا دارای ایرادات. وزارت کشور هم در این مورد نظریه تخصصی خود را می‌دهد. اما دستگاه‌های نظارتی باید به این موارد ورود پیدا کنند.»

به گزارش هم‌میهن، او افزود: شورای شهر بر عملکرد شهرداری نظارت دارد و باید براساس چارچوب‌ها عمل کند. اما دستگاه‌های نظارتی هم باید بر عملکرد دستگاه‌های مختلف از جمله شهرداری نظارت داشته باشند. اینطور به نظر می‌رسد که نظارت و خوفی از این دستگاه‌ها وجود ندارد؛ بنابراین هر کسی هر جا ایستاده فکر می‌کند باید چپاول کند.

او گفت: تمام این موضوعات سیاسی است و این به نوع حکمرانی در کشور برمی‌گردد. در مدل حکمرانی کنونی اراده مردم را به حداقل رسانده‌ایم. وقتی مردم حس کنند نظر و اراده آن‌ها تعیین‌کننده است، نظارت را توسعه می‌دهند و نتیجه آن روی کار آمدن شورای شهری است با پشتوانه مردمی که به مردم بدهکار است و باید پاسخگوی شهروندان باشد.

او افزود: چراکه باز هم باید درِ خانه مردم برود برای گرفتن رای؛ پس سعی می‌کند رضایت مردم را به دست آورد. رضایت مردم وقتی به وجود می‌آید که شورای شهر به نیابت از آن‌ها عمل می‌کند. وقتی این اتفاق نمی‌افتد مردم کنار می‌مانند و نظارتی اتفاق نمی‌افتد. اگر نظارتی هم وجود داشته باشد در مقابل آن مقاومت می‌شود. با این روند شاهد پیشرفتی نخواهیم بود.

دیگر خبرها

  • تلاش دستگاه قضایی برای تحقق شعار سال
  • شهرداری می‌تواند با کشور‌های خارجی قرارداد ببندد، اما نه قرارداد‌های پنهانی
  • راه‌حل رفع مشکل پرونده‌های معوق در سند تحول قضایی
  • از پرونده چای دبش چه خبر؟
  • بابک زنجانی عفو شد
  • جشنواره عدالت و رسانه برگزار می‌شود/ سند تحول قضائیه حلال مشکلات عدلیه
  • جشنواره عدالت و رسانه برگزار می‌شود
  • راهکار های سند تحول قضایی برای تحقق فصل خصومت
  • اجرای عدالت در عرصه های مختلف لازمه حکومتی دینی است
  • دستگاه‌های نظارتی مشکلات شرکت پیش فروش خودرو را هشدار می‌دادند