Web Analytics Made Easy - Statcounter

طبق پیش‌بینی وزارت علوم درباره بازگشایی دانشگاه‌ها زودتر از مهر و آموزش ترکیبی حضوری و مجازی در ترم پاییز، ستاد مدیریت کرونا رویکرد دانشگاه‌ها در ترم آینده را «کلاس خلوت و خوابگاه خلوت» اعلام کرد؛ اما دانشجوها با این تصمیم هم مخالف هستند.

به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، برخی کاربران فارس با ثبت سوژه در سامانه فارس من «مخالفت با بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها از 15 شهریور» را مطرح کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آنان نوشته‌اند: «چرا می‌خواهید سال تحصیلی جدید را از ۱۵ شهریور شروع کنید، وقتی می‌بینید که هنوز اوضاع خوب نیست. این شما مسئولین هستید که با عادی جلوه دادن شرایط اوضاع را بدتر می‌کند، کم نیستند جوانانی که بابت همین بازگشایی‌ها در بیمارستان بستری هستند و زجر می‌کشند لطفا سال تحصیلی جدید را زودتر شروع نکنید و تصمیم عجولانه نگیرید.»

*دانشگاه و خوابگاه در ترم جاری تعطیل یا خلوت بود

اما در ترمی که گذشت کلاس‌های حضوری و خوابگاه‌های دانشگاه‌ها یا تعطیل بودند یا در اواخر ترم به صورت حداقلی بازگشایی شدند. فقط در پایان اردیبهشت ماه حضور مشروط دانشجویان دکترا با رعایت پروتکل های بهداشتی در دانشگاه مجاز شد و از ۱۷ خرداد هم حضور دانشجویان کارشناسی ارشد مقدور شد. 

علی خاکی صدیق معاون آموزشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در این باره به خبرنگار فارس، گفت:  از ۱۷ خرداد ۹۹ با مجوز مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا، حضور دانشجویان در دانشگاه بلامانع اعلام شد. با این اجازه دانشگاه ها توانستند برای تکمیل بخش های باقی مانده از آموزش مجازی از جمله برگزاری کلاس های حضوری رفع اشکال، کلاس عملی آزمایشگاه یا امتحان حضوری، براساس شرایط و امکانات خود، چگونگی و نحوه حضور دانشجویان در دانشگاه برنامه ریزی کنند.

وی تاکید کرد: اما باوجود بلامانع اعلام شدن حضور دانشجویان در دانشگاه ها، همچنان رویکرد همان ادامه آموزش مجازی و حضور فیزیکی حداقلی به شرط رعایت پروتکل های بهداشتی و فاصله اجتماعی بود و به دانشگاه ها هم توصیه شد برای رعایت فاصله اجتماعی در بازگشایی خوابگاه ها، تا جای امکان نسبت به اسکان یک نفر در هر اتاق اقدام کنند.

*پیش بینی‌ سناریوهای مختلف برای آغاز زودهنگام ترم و وضعیت خوابگاه‌ها

اما از کمی پیش و با نزدیک شدن به روزهای امتحانات پایانی ترم، پیش بینی‌هایی از‌ سناریوهای احتمالی مختلف در ترم پاییز ارائه‌ شد. وضعیت خوابگاه ها یکی از اصول اساسی بازگشایی دانشگاه‌ها است.

در آخرین اظهار نظر در این باره، مجتبی صدیقی معاون وزیر علوم درباره پیش بینی‌هایی از‌ سناریوهای احتمالی مختلف در ترم پاییز، گفت: اولویت آموزش حضوری است؛ اما نمی‌توانیم از تراکم خوابگاه‌ها استفاده کنیم و احتمالا از شیوه ترکیبی حضوری و مجازی استفاده خواهیم کرد. قطعا شرایط خوابگاه‌ها و سلف‌ها متفاوت خواهد بود که نصب درهای اتوماتیک در ورودی سلف‌ها و خوابگاه‌ها، نصب شیرهای غیر تماسی، بهبود تهویه خوابگاه‌ها و تهیه دستگاه‌های پیشرفته طبخ غذا از جمله آنهاست. 

وی گفته بود: احتمال اینکه ترم زودتر از مهرماه شروع شود هم وجود دارد.

*کلاس خلوت و خوابگاه خلوت، اصل ترم آینده دانشگاه‌ها

نظر قطعی درباره زمان بازگشایی خوابگاه‌ها را حسن روحانی رئیس ستاد ملی مدیریت کرونا در کشور اعلام کرد.

وی دیروز با اعلام تازه‌ترین تصمیمات این ستاد، گفت: آغاز ترم جدید مدارس و دانشگاه ها از ۱۵ شهریور خواهد بود و تاکید کرد: «کلاس خلوت» و «خوابگاه خلوت» برای ما اصل است و بنا شد به همه افرادی که اگر در دانشگاه دیگری قبول شدند بتوانند در دانشگاه محل زندگی خود ترم آینده را بگذرانند.

رویکردی که به نظر می‌رسد ادامه سیاست فعلی حضور حداقلی دانشجویان در دانشگاه‌ها و خوابگاه‌ ها است.

در این باره ببنید: 

*وزارت علوم چارچوب کلاس خلوت و خوابگاه خلوت را تهیه می‌کند

علی اکبر صفوی مسئول کارگروه تخصصی آموزش‌های الکترونیکی وزارت علوم هم در تازه‌‌ترین اظهار نظر در این باره، گفت: قرار است چارچوبی در این خصوص توسط وزارت علوم تهیه شود. با توجه به روند ویروس کرونا که در حال بدتر شدن است، احتمال بسیار زیادی وجود دارد که همه دانشگاه ها شروع ترم خود را براساس آموزش مجازی، برنامه ریزی کنند. اما دو نکته وجود دارد؛ اینکه برخی دانشجویان دکتری کار آزمایشگاهی داشته و به خوابگاه نیاز دارند و اینکه بخشی از دروس عملی و کارگاهی باید با تعداد کم حضوری برگزار شود.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: آموزش عالی دانشجویان وزارت علوم آموزش حسن روحانی تست 2 آموزش عالی دانشجویان وزارت علوم آموزش مدارس بیمارستان شهریور علمی سال تحصیلی تصمیم عجولانه خوابگاه دانشگاه فناوری وزیر علوم دانشجویان در دانشگاه حضور دانشجویان ترم پاییز خوابگاه ها وزارت علوم دانشگاه ها پیش بینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۶۲۱۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لوگوی نود سالگی دانشگاه تهران منتشر شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه تهران پیشنهاد منضم نمودن سابقه ۹۰ ساله دانشگاه تهران با قدمت بیش از ۱۷ قرن آموزش عالی در ایران و برگزاری بزرگداشت ۱۷۵۷ سال قدمت آموزش عالی در ایران به عنوان یک فخر ملی، در سال ۱۴۰۲ از سوی دکتر سید محمد مقیمی رئیس دانشگاه تهران به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه شد و این پیشنهاد در اسفند ماه ۱۴۰۲ در شورای معین شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسید. در نهایت، اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی در جلسه ۸۹۸ این شورا که ۲۸ فروردین ماه ۱۴۰۳ به ریاست آیت‌الله دکتر سید ابراهیم رئیسی برگزار شد، واگذاری مأموریت بزرگداشت سنت دانشگاهی به دانشگاه تهران را تصویب کردند.

«ایران آغازگر سنت دانشگاهی ۱۷۵۷ ساله در جهان و دانشگاه تهران نماد این فخر ملی در ۹۰ سالگی» به عنوان شعار آیین‌های دانشگاه تهران در نود سالگی، بر پس زمینه صفحات روزشمار تاریخی دانشگاه تهران در سال ۱۴۰۳ نقش بسته است.

بررسی سیر تکامل نمادهای آموزش عالی ایران را می‌توان به پنج دوره شامل (۱) تاسیس دانشگاه جندی شاپور در سال ۲۷۱ میلادی، (۲) تاسیس نظامیه‌ها در سال ۱۰۶۵ میلادی، (۳) تاسیس ربع رشیدی در سال ۱۲۷۵ میلادی، (۴) تاسیس دارالفنون در دسامبر سال ۱۸۱۴ میلادی و (۵) شکل‌گیری دانشگاه نوین، دانشگاه تهران در سال ۱۹۳۴ میلادی تقسیم‌بندی نمود. بنابراین استفاده از این ظرفیت‌های تاریخی ملی که موجبات غرور ملی و امیدآفرینی را فراهم می‌سازد، نقطه عزیمت دانشگاه تهران در انتخاب شعار «ایران آغازگر سنت دانشگاهی ۱۷۵۷ ساله در جهان و دانشگاه تهران نماد این فخر ملی در ۹۰ سالگی» بود.

در سی و نهمین اجلاس کنفرانس عمومی یونسکو که در نوامبر سال ۲۰۱۷ میلادی (آذر ماه ۱۳۹۶ خورشیدی) برگزار شد، سابقه طولانی دانش و آموزش در تمدن ایران باستان مورد توجه قرار گرفت. یونسکو در این اجلاس، قدمت تاسیس دانشگاه جندی شاپور را ۱۷۵۰ سال ثبت و آن را کهن‌ترین دانشگاه جهان اعلام کرد. پیش از این رویداد، دانشگاه‌های بزرگ و نام‌آشنایی چون بولونیا، آکسفورد، کمبریج و سوربون، با قدمت نزدیک به ۱۲۰۰ سال را آغازگر سنت دانشگاهی در جهان می‌دانستند. ثبت پیشینه تاریخی جندی شاپور، بر قدمت آموزش عالی در جهان افزود و کانون آن را از مغرب زمین به مشرق و دیار کهن ایران انتقال داد.

معرفی جندی شاپور به عنوان قدیمی‌ترین دانشگاه جهان افتخاری است که نصیب کشور ایران شده است و این امر سابقه طولانی و قدیمی آموزش و علم‌اندوزی در کشور را به همگان اثبات می‌کند لذا اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی با تصویب «واگذاری مأموریت بزرگداشت سنت دانشگاهی و نظام آموزش عالی ایران به دانشگاه تهران» ماموریتی خطیر به دانشگاه تهران نماد آموزش عالی ایران واگذار کرد.

رهبر فرزانه انقلاب اسلامی از دانشگاه تهران به عنوان دانشگاه مادر و نماد آموزش عالی ایران یاد می‌کنند و در دیدار با دانشگاهیان در سیزدهم بهمن ماه ۱۳۸۸ فرمودند: «در واقع باید گفت دانشگاه تهران، دانشگاه ایران است و همیشه الهام‌بخش و پیشرو بوده و بیش از این هم ان‌شاءاللَّه باید باشد.» لذا بر اساس این تاریخچه ارزشمند نمادهای آموزش عالی در ایران و نقش‌آفرینی دانشگاه تهران به عنوان نماد آموزش عالی ایران در دوره کنونی که از تکامل تاریخی جندی شاپور، نظامیه، ربع رشیدی و دارالفنون شکل گرفته و میراث‌دار این تاریخ کهن است و بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی، آیین بزرگداشت ۱۷۵۷ سال سنت آموزش عالی در ایران همزمان با نودمین سالگرد تاسیس دانشگاه تهران «نماد آموزش عالی ایران» در خرداد ماه ۱۴۰۳ افتتاح و در طول این سال دنبال می‌شود تا از طریق این رویدادها، ضمن معرفی پیشینه فرهنگی و علمی تمدن ایرانی- اسلامی به جهانیان، به تبیین نقش دانشگاه تمدن‌ساز پرداخته شود.

کد خبر 6088451

دیگر خبرها

  • افتتاح خوابگاه برای زوج‌های علوم پزشکی
  • جشن ازدواج ۵۰ زوج دانشجو در قم برگزار شد
  • رونمایی از نشان نود سالگی دانشگاه تهران
  • لوگوی نود سالگی دانشگاه تهران منتشر شد
  • لوگوی ۹۰ سالگی دانشگاه تهران منتشر شد
  • کلاس های چهره به چهره صاحبان صنایع با دانشجویان برگزار می شود
  • بیش از ۱۰۰ هزار دانشجو در مراکز آموزش عالی سیستان و بلوچستان مشغول به تحصیل هستند
  • آموزش حضوری ارز دیجیتال در تهران
  • احداث اولین خوابگاه متاهلی در دانشگاه شاهد/ در شاخص‌های فرهنگی رتبه برتر را کسب کردیم
  • جنگ غزه کلاس‌های درس دانشگاه کلمبیا را مجازی کرد