Web Analytics Made Easy - Statcounter


به گزارش اتاق خبر، به نقل از ایسنا، کاظم خاوازی در جلسه علنی امروز (یکشنبه) مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سخنان نمایندگان و رییس مجلس شورای اسلامی گفت: الگوی کشت دو لایه کلان دارد. اولین لایه، لایه فنی است یعنی ما باید تشخیص دهیم که کجا بکاریم تا حداقل افت عملکرد را داشته باشیم تا مثلا بعد از ۱۵ سال سرمازدگی اتفاق نیفتد و شرایط اقلیمی برای گیاه خوب بوده و آب کافی و موقعیت خاک مرغوب باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وزیر جهاد کشاورزی در مورد وظایف جهاد کشاورزی در مورد تعیین الگوی کشت اظهار کرد: در این زمینه کارهای خوبی صورت گرفته، هم‌اکنون اگر اراده کنیم می‌توانیم بگوییم که کشاورز در کجا چه چیزی باید بکارد تا ضرر نکند و حداکثر عملکرد را داشته و با حداقل بلایای طبیعی مواجه شود. لایه دوم الگوی کشت بحث سیاست‌گذاری است که باید از مجلس شورای اسلامی، دولت و قوه قضاییه برای تعیین الزامات قانونی این کار کمک بگیریم.

خاوازی با بیان این‌که «کشاورز باید بین گیاهان پرقیمت و گیاهان استراتژیک به سمت گیاهان پرقیمت نرود»، گفت: از مهرماه سال آینده برنامه الگوی کشت تولیدی وزارت جهاد کشاورزی را ابلاغ می‌کنیم تا بتوانیم از طریق مجلس شورای اسلامی الزامات قانونی آن را تامین کنیم.

وزیر جهاد کشاورزی در مورد خسارت کشاورزان ادامه داد: همه خسارت‌ها رصد و تحویل وزیر کشور شده است تا پرداخت‌ها اتفاق بیفتد. ما در حد وسع خود بیمه‌ای به عنوان بیمه پایه تدوین کردیم تا کشاورز در هر زمانی که دچار خسارت شود از بیمه کمک بگیرد.

وی در خصوص قیمت و خریدهای تضمینی اظهار کرد: وظیفه خرید با وزارت صنعت، معدن و تجارت و شرکت‌های دولتی بازرگانی است که هم اکنون در حال انجام است. ما در این زمینه با سازمان برنامه و بودجه کاملا هماهنگ هستیم قیمت‌های جدید خرید تضمینی را با کمک خود کشاورزان آماده کرده‌ایم تا به سازمان برنامه و بودجه تقدیم کنیم.

خاوازی با بیان این‌که «صنعت طیور ما کاملا مونتاژ است» در مورد رشد این صنعت، گفت: با رشدی که در دو سه سال گذشته کرده‌ایم مصرف خوراک دامی ما افزایش یافته و از ۶.۵ میلیون تن دانه ذرت به ۹.۵ میلیون تن دانه ذرت رسیده است. ۴.۲ میلیون تن کنجاله سویا و ۶.۵ میلیون تن جو به غیر از ۸۰ میلیون علوفه‌ای که در اختیار صنعت خوراک دام و طیور قرار می‌گیرد به کشاورزان داده‌ایم. بخشی از عدم تامین این کالاها به علت تحریم‌ها است. باید به این نکته اشاره کنم که فقط توزیع این کالاها به عهده وزارت جهاد کشاورزی است. خرید و تخصیص این اعتبارات به عهده وزارت صنعت، معدن و تجارت است.

وزیر جهاد کشاورزی در ادامه سخنان خود با بیان این‌که «بانک مرکزی تامین نهاده‌ها را به تامین داروها ترجیح داده است»، توضیح داد: ما در توزیع و تنظیم کالاها برنامه‌هایی داریم برنامه کامل «مرغ سایز» وجود دارد اگر این اتفاق بیفتد وزن لاشه از ۱.۸۰۰ به ۱.۶۰۰ برسد. با این کار بخش زیادی از خوراک دام کاهش پیدا می‌کند.

وی ادامه داد: اجرای این برنامه‌ها از طریق کارخانه‌های خوراک دام و زنجیره‌ها است یکی از مشکلات امروز کشاورزی ما بحث زنجیره‌ها است، زنجیره‌ها در کشور ما توسعه پیدا نکرده، یعنی تمام این کالایی که در مزرعه یا در واحد تولیدی تولید می‌شود بدون واسطه و تنظیم در اختیار بازار قرار می‌گیرد.

وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: در همین باره سامانه هوشمندی را طراحی کردیم تا بتوانیم رصد کنیم که نهاده‌ها چگونه توزیع می‌شوند. بحث مهم دیگر موضوع کرم ابریشم است که در سال گذشته رشد ۸۵ درصدی در این باره داشته‌ایم و ۲۵ هزار جعبه نوقان در اختیار کشاورزان قرار خواهیم داد که امروز به ۴۶ هزار و ۹۰۰ رسیده است.

خاوازی اظهار داد: در خصوص آبخیزداری برای امسال علی‌رغم کاهش اعتبارات یک میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار در برنامه خود مورد توجه قرار دادیم. در مجموع اکنون تولید در اختیار وزارت جهاد کشاورزی بوده و تنظیم بازار در اختیار وزارت صنعت، معدن و تجارت است. در خصوص موضوعی که آقای مصری بیان کرد ما کارگروهی تنظیم کردیم و تمام دستورالعمل‌ها را صادر کردیم و در تمام مسائلی که یک فرد می‌تواند امضای طلایی داشته باشد این موضوع را قطع خواهیم کرد تا شاهد یک محیط سالم در این حوزه باشیم.

وزیر جهاد کشاورزی عنوان کرد: در موضوع مراتع و چرا حتی در اوایل فروردین‌ماه که شاهد وضعیت خوبی بودیم و در جاهایی که حتی مشکل بود، اجازه دادیم که دام‌ها وارد مراتع شوند. با وجود ۹ میلیون هکتار ممیزی ۱۵ میلیون هکتار مرتع به صورت طرح در اختیار قرار می‌گیرد. برای موضوع دام سبک نیز برنامه‌هایی داریم برنامه‌ها مبنی بر این است که دام‌های سبک و کوچک و مشاغل کوچک مورد توجه قرار بگیرند.

خاوازی در  پایان اضافه کرد: در خصوص اراضی فاقد سند با همکاری سازمان ثبت و ضمن توجه به طرح کاداستر ما این مشکل تاریخی کشاورزان را تا پایان امسال حل خواهیم کرد. در بحث تامین کود نیز جای نگرانی نیست در این زمینه تقریبا ۸۰ درصد رشد داشتیم و در زمینه‌ی کودهای فسفاته تا پایان سال خودکفا خواهیم شد.

انتهای پیام/

منبع: اتاق خبر

کلیدواژه: مجلس یازدهم وزیر کشاورزی وزیر جهاد کشاورزی مجلس شورای اسلامی جهاد کشاورزی میلیون تن الگوی کشت خوراک دام برنامه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.otaghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اتاق خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۶۲۶۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵۴۳ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان، برآورد اولیه خسارت سیل به بخش کشاورزی

جعفری رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان با اشاره به اینکه سیل اخیر خسارت سنگینی را به بخش کشاورزی استان وارد کرده است، گفت: براساس گزارش‌های ارسالی از شهرستان ها،۵۴۳ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان برآورد اولیه خسارت سیل به زیربخش‌های کشاورزی استان است.

وی افزود: بر اثر سیل خسارات قابل‌توجهی به زیرساخت‌های بخش‌های کشاورزی استان از جمله قنات ها، باغ ها، زراعت، دام و طیور، ابنیه‌ها، جاده‌های بین مزارع و ایستگاه‌های پمپاژ کشاورزی وارد شده‌است.

جعفری بیان کرد: براساس برآورد‌های اولیه برای جبران این خسارت‌ها به بخش‌های کشاورزی خراسان جنوبی، تخصیص اعتبارات ملی و استانی مورد نیاز است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان تصریح کرد: تیم‌های راهسازی در مراکز جهاد کشاورزی مستقر و مشغول ترمیم جاده‌های بین مزارع در بخش کوهستانی هستند.

جعفری گفت: نیرو‌های جهاد سازندگی در شهرستان‌ها وگروه‌های جهادی در کنار کشاورزان و بهره برداران، کار لایروبی و پاکسازی باغ‌های استان را انجام می‌دهند.

وی افزود: با استفاده از بیل‌های مکانیکی، لایروبی رسوبات جمع‌شده در پشت بند‌ها انجام می‌شود تا پیش از فصل آبیاری باغ ها، زمینه آبیاری درختان و زمین‌های زراعی فراهم شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان با بیان اینکه شهرستان‌های بشرویه و زیرکوه بیشترین میزان و حجم خسارت راداشتند، افزود: این گزارش برآورد اولیه بوده و روند بررسی برای برآورد نهایی ادامه دارد.

رئیس سازمان جهادکشاورزی در خصوص خسارات وارد شده به قنات‌های استان گفت: طبق گزارش‌های اولیه سیل به تعداد ۱۰۱ رشته قنات، ۱۱۶۰۰ هکتار اراضی زراعی و باغی، ۳۳۷ راس دام سبک، ۵۲۰ کیلومتر ایل راه، ۱۱۰ کیلومتر جاده بین مزارع و ۱۷ کیلومتر مسیر انتقال آب خسارت وارد کرده است.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان جنوبی بیرجند

دیگر خبرها

  • واردات ۲۰ تن گوشت گرم گوسفندی به استان یزد
  • برنامه ریزی جهاد کشاورزی برای افزایش ۳۰ درصدی کشت پنبه در گلستان + فیلم
  • برنامه ریزی جهاد کشاورزی برای افزایش ۳۰ درصدی کشت پنبه در گلستان
  • کشف بیش از یک تن نان خشک در مشهد
  • افزایش ۱۰۰ درصدی کشت کلزا در شهرستان نهاوند
  • آغاز توزیع تخم نوغان در شهرستان شفت
  • الگوی عملیاتی تحقق شعار سال باید منجر به رشد تولید و خلق ثروت شود
  • توسعه صنعت نوغانداری، نیازمند تغییر الگوی مصرف 
  • ۵۴۳ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان، برآورد اولیه خسارت سیل به بخش کشاورزی
  • افزایش ۱۰۰ درصد کشت کلزا در شهرستان نهاوند