Web Analytics Made Easy - Statcounter

در ادامه خبرسازی کتاب بولتون تحت عنوان «اتاقی که در آن اتفاق افتاد» که قرار است 23 ژوئن (سوم تیرماه) منتشر شود، روزنامه صهیونیستی «جروزالم پست» امروز بخش‌های دیگری از این کتاب را منتشر کرد.

بولتون در بخشی از این کتاب خاطره‌ای از دیدار سال ۲۰۱۷ خود با دونالد ترامپ را منتشر کرده و در آن از اظهارات رئیس‌جمهور آمریکا درباره ایران، رژیم صهیونیستی و اظهارنظر رئیس‌جمهور روسیه درباره توان محدود نظامی رژیم صهیونیستی خبر داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طبق این گزارش، بولتون که در زمان این دیدار با ترامپ هنوز عضو دولت او نشده بود، درباره دیدارش با رئیس‌جمهور آمریکا در کتاب نوشت: «من به ترامپ درباره هدر دادن سرمایه سیاسی خود در تلاش برای حل اختلاف عربی-اسرائیلی هشدار دادم و به شدت از انتقال سفارت ایالات متحده در اسرائیل به اورشلیم (قدس اشغالی) و در نتیجه به رسمیت شناختن آن به عنوان پایتخت اسرائیل حمایت کردم».

بولتون در کتابش نوشت: «من در موضوع ایران از او خواستم به طرح خود برای خروج از توافق هسته‌ای سرعت بدهد و توضیح دادم که چرا توسل به گزینه نظامی علیه برنامه هسته‌ای ایران شاید تنها راه حل پایدار باشد».

به روایت جروزالم پست، بولتون در این گفت‌وگو با ترامپ اشاره‌ای به اسرائیل نکرد اما رئیس‌جمهور آمریکا خطاب به بولتون گفت که او از اقدام بنیامین نتانیاهو برای توسل به گزینه نظامی علیه برنامه هسته‌ای ایران حمایت خواهد کرد.

به نوشته بولتون، رئیس‌جمهور آمریکا خطاب به او گفت: «به بی‌بی‌ (نتانیاهو) بگو که اگر از نیروی (نظامی) استفاده کند، من از او حمایت خواهم کرد. من به خودش گفتم اما تو هم دوباره به او بگو».

بنا به گزارش روزنامه صهیونیستی جروزالم پست، در جریان دیدار اکتبر ۲۰۱۸ بولتون مشاور امنیت ملی کاخ سفید با ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه، پوتین درباره توان اسرائیل برای حمله به ایران ابراز تردید کرد.

در کتاب بولتون درباره اظهارات پوتین امده است: «او (رئیس‌جمهور روسیه) گفت، اسرائیل به تنهایی امکان دست زدن به اقدام نظامی علیه ایران را ندارد چرا که منابع یا توانمندی‌های (این کار) را ندارد به ویژه اگر عرب‌ها پشت سر ایران متحد شوند».

به نوشته کتاب بولتون، رئیس‌جمهور روسیه همچنین اقدام آمریکا در خروج از برجام را اقدامی غیرسازنده خواند. این اظهارنظر پوتین سبب شد که بولتون در جواب ادعاهای بی سند و تکراری غربی‌ها و صهیونیست‌ها درباره برنامه هسته‌ای ایران را تکرار کند.

مشاور امنیت ملی وقت کاخ سفید در دیدار با پوتین به او گفت: «ایران به توافق (برجام) پایبند نبود و به موضوع ارتباط بین ایران و کره شمالی با راکتور (هسته‌ای) سوریه که اسرائیلی‌ها آن را در سال ۲۰۰۷ نابود کردند، اشاره کرد و گفت، ما به دقت داشتیم دنبال شواهد همکاری این دو اشاعه‌کننده (سلاح اتمی) بودیم و این همکاری همین حالا هم ادامه دارد. به هر حال، همین حالا هم بازگرداندن تحریم‌ها علیه ایران تاثیری بزرگی هم از نظر داخلی و هم از منظر دردسرسازی‌های آنها در صحنه بین‌المللی داشته است».

طبق گزارش جروزالم پست، بخش دیگری از کتاب بولتون به سفر «غیرمنتظره» محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران به «بیاریتز» فرانسه محل برگزاری نشست آگوست ۲۰۱۹ گروه ۷ اشاره می‌کند.

به گفته بولتون، ترامپ ابتدائا درباره سفر وزیر خارجه ایران به محل برگزاری نشست سران گروه ۷، از امانوئل ماکرون رئیس‌جمهور فرانسه سوال کرد.

نشست سران گروه 7 در بیاریتز فرانسه

مشاور امنیت ملی سابق کاخ سفید از ارسال یک یادداشت به ترامپ درباره حضور قریب‌الوقوع ظریف در شهر بیاریتز خبر داد.

به گفته او، در جواب به این یادداشت ارسالی، یک یادداشت دریافت کرد که در آن نوشته شده بود که ماکرون از ترامپ برای دیدار با ظریف دعوت کرده است.

بولتون مدعی شد که «رئیس‌جمهور ایالات متحده واقعا می‌خواست این کار را بکند (با ظریف دیدار کند)».

مشاور امنیت ملی سابق کاخ سفید از صحبت نتانیاهو با مایک پامپئو وزیر خارجه آمریکا و تاکید بر اینکه او خواهان حرف زدن با ترامپ درباره دیدار احتمالی رئیس‌جمهور آمریکا با وزیر خارجه ایران است. نتانیاهو پس از صحبت با پامپئو، با بولتون هم در این باره حرف زد.

به گفته بولتون، او متوجه شد که «جرد کوشنر» مشاور ویژه رئیس‌جمهور و داماد او در تماس تلفنی «دیوید فریدمن» سفیر آمریکا در اسرائیل گفته بود که او اجازه صحبت تلفنی مستقیم نتانیاهو با ترامپ را نخواهد داد.

او در کتابش نوشت: «وقتی او (کوشنر) گوشی را قطع کرد، کوشنر توضیح داد که او اجازه این کار را نداد و قبلا هم جلوی تلاش نتانیاهو را گرفته بود چرا که به نظرش این درست نبود که یک رهبر خارجی با ترامپ درباره اینکه او با چه کسی باید صحبت بکند، حرف بزند».

مشاور امنیت ملی سابق کاخ سفید سپس از صحبتهایش با ترامپ درباره دیدارش با وزیر خارجه ایران حرف زده و آن را ایده بدی خوانده چرا که «به محض آنکه ما فشار را از روی ایران برداریم، بازگرداندن این فشار بسیار سخت خواهد بود».

بولتون با تاکید بر اینکه در نهایت ترامپ با ظریف دیدار نکرد، از نگرانی خودش از دیدار کوشنر و استیو منوشین وزیر خزانه‌داری آمریکا با وزیر خارجه ایران خبر داد؛ دیداری که به گفته او «مقام‌های ارشد اسرائیلی را نگران و آشفته می‌کرد و صد البته پامپئو را از شدت عصبانیت کبود می‌کرد».

انتشار بخش‌های تازه‌ای از کتاب جان بولتون در شرایطی انجام شده که به رغم تلاش دولت دونالد ترامپ برای ممانعت از انتشار این کتاب، «رویس لامبرت» قاضی منطقه‌ای آمریکا برای انتشار این کتاب چراغ سبز نشان داد.

دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا پیش از این با رد مطالب درز شده از کتاب بولتون در رسانه‌ها، آن را دروغ و مشاور امنیت ملی سابق کاخ سفید را خائنی خواند که «باید سال‌های زیادی در زندان به سر ببرد».

311311

کد خبر 1401900

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: جان بولتون دونالد ترامپ مشاور امنیت ملی سابق کاخ سفید رئیس جمهور آمریکا رئیس جمهور روسیه وزیر خارجه ایران ترامپ درباره جروزالم پست کتاب بولتون هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۶۶۱۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادعاهای تازه دونالد ترامپ درباره ایران و احتمال جنگ با اسرائیل

ترامپ در پاسخ به سؤال خبرنگار تایم در خصوص وفاداری به تل‌آویو گفت «من خیلی به اسرائیل وفادار بوده‌ام؛ وفادارتر از هر رئیس‌جمهوری. من بیش از هر رئیس‌جمهوری برای اسرائیل کار کرده‌ام».

 

به گزارش فارس، وی در حالی که مدعی شد اگر رئیس‌جمهور آمریکا بود، هرگز جنگ غزه رخ نمی‌داد، ادامه داد که اگر هرگونه درگیری بین جمهوری اسلامی ایران و تل‌آویو رخ دهد، از رژیم صهیونیستی حمایت نظامی خواهد کرد.

ترامپ گفت «من کمک نظامی به اسرائیل را متوقف یا شرطی نخواهم کرد. بله همچنان از اسرائیل حمایت می‌کنم».

رئیس‌جمهور جنجالی پیشین آمریکا ادامه داد «اگر اسرائیل و ایران وارد جنگ شوند، آمریکا از تل‌آویو حمایت نظامی می‌کند. بسیاری بر این باورند که احتمال یک حمله تشریفاتی بین ایران و اسرائیل وجود دارد که اگر اینطور باشد خوب است و چیز بدی نیست. به هرحال پاسخ آری است اگر ایران به اسرائیل حمله کند، ما آن‌جا [در کنار رژیم صهیونیستی]خواهیم بود».

ترامپ همچنین به پاره کردن برجام و در پیش گرفتن فشار حداکثری علیه جمهوری اسلامی اشاره کرد و گفت «نتانیاهو به اوباما التماس کرد که با ایران توافق نکند، اما من به توافق با ایران پایان دادم. هیچ رئیس‌جمهوری آن‌چه را که من انجام دادم برای اسرائیل انجام نداد. من مالکیت اسرائیل بر بلندی‌های جولان را به رسمیت شناختم».

وی با انتقاد از سیاست بایدن در قبال ایران ادامه داد «دولت بایدن اگر باهوش و پرانرژی بود به جای آن‌که به دنبال پیگرد قانونی ترامپ باشد، به دلیل وضعیت بدی که دارند با ایران توافق می‌کردند. آن‌ها باید با ایران توافق می‌کردند».

ترامپ با اشاره به این‌که نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی به دلیل تحولات غزه محبوبیت ندارد، گفت «من می‌گویم آن‌چه که در هفتم اکتبر رخ داد، هرگز نباید اتفاق می‌افتاد».

وی سپس اقدام تروریستی واشنگتن در ترور سردار حاج قاسم سلیمانی فرمانده پیشین سپاه قدس را به میان کشید و گفت «من تجربه بدی با بی بی بی (نتانیاهو) دارم که به (سردار) سلیمانی مربوط می‌شود، زیرا همانطور که می‌دانید او درست لحظاتی قبل از حمله کنار رفت.. قرار بود مشترک انجام شود و یکدفعه به ما گفته شد که اسرائیل این کار را انجام نمی‌دهد و من در این خصوص خوشحال نبودم و هرگز فراموش نمی‌کنم».

ترامپ با این‌حال مدعی شد که اگر رئیس‌جمهور بود «هرگز جنگ غزه رخ نمی‌داد و حماس هیچ پولی نداشت».

وی سپس از عملکرد رژیم صهیونیستی در جنگ غزه انتقاد کرد و گفت «اسرائیل یک کار خیلی بد کرد و آن در زمینه روابط عمومی است... اسرائیل نباید هرشب تصاویری از ساختمان‌های درحال سقوط در غزه که با حضور افرادی که در آن هستند، بمباران می‌شود، پخش می‌کرد، اما این کار را می‌کنند».

ترامپ با تکرار ادعا‌های پیشین خود گفت «در دوران ریاست‌جمهوری من، تروریسم بسیار اندکی وجود داشت... چهار سال بدون تروریسم داشتم. ایران پولی نداشت که به کسی بدهد! داعش ۱۰۰ درصد از بین رفته بود، اما حالا در حال بازگشت است».

دیگر خبرها

  • ترامپ: من تجربه بدی با نتانیاهو دارم
  • ترامپ باز هم اعضای ناتو را تهدید کرد
  • ترامپ برای کمک به کی‌یف شرط گذاشت
  • ادعاهای تازه دونالد ترامپ درباره ایران و احتمال جنگ با اسرائیل
  • ترامپ: اگر رئیس جمهور بودم هرگز جنگ غزه راه نمی افتاد
  • درخواست ترامپ برای تغییر نتانیاهو
  • ترامپ خطاب به دانشجویان حامی فلسطین در آمریکا: اعتراضات را متوقف کنید، همین الان!
  • واکنش ترامپ به اعتراضات حمایتی از فلسطین در آمریکا
  • وزیر دفاع ایران با کدام مقام نظامی خارجی دیدار کرد؟ +جزئیات
  • دیدار معاون رئیس جمهور زیمباوه با وزیر دفاع ایران در تهران