Web Analytics Made Easy - Statcounter

برای مقابله با بحران‌هایی مانند سیل و زلزله چه باید کرد؟ توفان و آتش سوزی جنگل‌ها یا اتفاقات متفاوتی مانند آلودگی هوا یا حتی شیوع ویروس چه؟ این سوالی است که به رغم تلاش ۵ ساله دولت و مجلس، تقریبا هنوز بی پاسخ مانده است!
به گزارش «تابناک»، در روز‌هایی که سایه سنگین کرونا بر سر کشورمان گسترده شده و در شرایطی که آتش روز به روز از وسعت جنگل‌های باقیمانده کشورمان می‌کاهد، خطر کم آبی افزایش پیدا می‌کند، نگرانی از زلزله و عواقب و پیامدهایش روز به روز بیشتر می‌شود و نگرانی از سیلاب و توفان هم به قوت خود باقی است، ساعاتی پیش سندی در وزارت کشور رونمایی شد که قرار است نقشی به سزا در مدیریت بحران در کشورمان ایفا کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


رویدادی که وزیر کشور در تشریحش گفت: «طبق قانون جدید مدیریت بحران کشور باید سند راهبردی مدیریت بحران تدوین شده و به تصویب شورای عالی مدیریت بحران می‌رسید. جلسه امروز نیز به همین منظور تشکیل شده و این سند که حدود ۲۱ آئین‌نامه و دستورالعمل دارد در این جلسه تدوین و تصویب شد تا پس از ارجاع به شورای مالی مدیریت بحران کشور برای اجرا، ابلاغ شود.»
البته متن این سند هنوز منتشر نشده و بهتر است بحث و بررسی آن به آینده موکول شود، اما نکته جالب توجه در این خصوص، سکوت درباره اسناد ملی دیگری است که در قانون مدیریت بحران کشور مورد تاکید قرار گرفته اند. در ماده چهار این قانون که تاکید دارد هفت سند ملی و استانی مورد نیاز است و در تبصره‌ای ذیل این ماده یادآور می‌شود که این اسناد بایستی حداکثر در مدت ۶ ماه تهیه و تصویب شوند.
با این یادآوری کافی است به ارجاع این قانون توسط رئیس مجلس به رییس جمهور در روز سوم شهریور ۹۸ اشاره کرده و ابلاغ آن در فردای آن روز توسط روحانی، دقت کنیم تا دریابیم که رونمایی امروز در وزارت کشور با تاخیری طولانی صورت گرفته است. تاخیری که می‌توان آثار و پیامدهایش را در بحران‌هایی مانند آتش سوزی وسیع این روز‌ها در جنگل‌های کشورمان دید و یا حتی در بحران آب در برخی مناطق کشور، رد پایش را جست و جو کرد.
البته این تنها بخش کوچکی از ماجراست چراکه بر اساس قانون مدیریت بحران کشور، بر ضرورت تهیه ۷ سند تاکید شده است؛ ۵ سند ملی (که یکی از آن‌ها امروز تدوین و ابلاغ گردید) و ۲ سند استانی شامل «برنامه استانی کاهش خطر حوادث و سوانح» و «برنامه استانی آمادگی و پاسخ» که وفق نظر قانون گذار، می‌بایست در ادارات کل مدیریت بحران استان‌ها تهیه می‌شدند و روند تصویب را طی می‌کردند، اما هیچ نشانه از تهیه آن‌ها در دست نیست و پیشرفت «صفر» درصدی نشان می‌دهد.
این در حالی است که از ۵ سند ملی مورد تاکید در این قانون نیز تنها یکی تدوین و ابلاغ شده و به تاکید دولت مردان، فرایند تدوین چهار سند دیگر ادامه دارد تا در صورت نهایی شدن، به «شورای عالی مدیریت بحران کشور» ارجاع شده و در صورت تصویب، ابلاغ گردند. دستور کاری که تا کنون پیشرفت بیست درصدی نشان می‌دهد چراکه تنها یک سند از ۵ سند نهایی شده و از وضعیت چهار سند دیگر یعنی «برنامه ملی کاهش خطر حوادث و سوانح»، «برنامه ملی آمادگی و پاسخ» و «برنامه ملی بازسازی و بازتوانی»، «پیوست کاهش خطر» [که سندی در خصوص چگونگی کاهش خطر حوادث و سوانح و... است]اطلاع خاصی در دست نیست.
ماجرا زمانی تامل برانگیزتر می‌شود که بدانیم قانون مدیریت بحران، رهاورد لایحه‌ای با عنوان «مدیریت حوادث غیرمترقبه کشور» است که در اسفندماه سال ۱۳۹۳ به تصویب هیات وزیران وقت رسیده و در اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۴ طی تشریفات قانونی تقدیم مجلس شده است. مسیری که در نهایت به تولد قانون مدیریت بحران در تابستان سال ۱۳۹۸ منجر شده است. مدت زمانی طولانی که موجب شده بحران‌های پرشمار در این سال‌ها با بحران‌های مدیریتی مواجه شوند!
اکنون اگر بدانید چرایی تهیه این لایحه در دولت، نه ضرورت سازماندهی امور در مواقع بحرانی در کشور، که انقضای مهلت اجرای آزمایشی قانون تشکیل سازمان مدیریت بحران کشور (مصوب ۱۳۸۷) بوده است، احتمالا حق خواهید داد که از بحران در روند تهیه، تصویب و اجرای این قانون سخن به میان آوریم. روند تهیه و اجرای قانونی که قرار است به مدیریت بحران‌ها منجر شود، اما خود اسیر بحران‌هایی آسیب زاست.  

منبع: تابناک

کلیدواژه: غلامرضا منصوری پرونده اکبر طبری شورای حکام تروئیکای اروپایی خورشید گرفتگی تیر 99 نماز آیات سند ملی قانون مدیریت بحران دانلود غلامرضا منصوری پرونده اکبر طبری شورای حکام تروئیکای اروپایی خورشید گرفتگی تیر 99 نماز آیات قانون مدیریت بحران مدیریت بحران کشور بحران ها کاهش خطر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۶۸۵۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین وضعیت مناطق سیل زده/ تشکیل ستادهای آمادگی بحران در استان‌ها

سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور، آخرین وضعیت مناطق دارای بارش شدید را تشریح کرد و گفت: ستادهای آمادگی بحران در استان‌ها تشکیل شده است.

حسین ظفری در گفت‌وگو با ایسنا، درباره آخرین وضعیت استان های سیل زده، افزود: شب گذشته بارش های شدیدی در استان های غربی و  جنوبی کشور داشتیم. در استان خوزستان شهر دزفول میزان بارش ها به ۱۰۷ میلی متر رسید.

وی اظهار کرد: همچنین در ایلام، خوزستان و  چهارمحال و بختیاری راه های عشایری آسیب جدی دیده اند و تعدادی دام نیز تلف شده‌اند.

سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور ادامه داد: خوشبختانه تلفات جانی در اثر این بارش ها نداشته‌ایم، اما ارزیابی ها هنوز ادامه دارد. 

ظفری گفت: راه های اصلی باز هستند و تردد در جریان است. 

وی افزود: برق در شهر معمولان استان لرستان نیز قطع شده بود که با همکاری سازمان ها وصل شد.

سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور ادامه داد: نیروهای امدادی در استان های شمالی، غربی و شمال غربی کشور در حالت آماده باش قرار دارند. 

ظفری با اشاره به آبگرفتگی ها گفت: در بخش هایی از شهرهای، اهواز و ایلام برخی خانه ها دچار آبگرفتگی شدند که ساکنان به مناطق امن انتقال داده شدند.

وی افزود:در استان های ایلام، خراسان جنوبی و چهارمحال و بختیاری، عده ای از مردم در محاصره سیلاب قرار گرفته بودند که به کمک نیروهای امدادی رهایی یافتند.

سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور با اشاره به بارش تهران ادامه داد: در بازدیدهای میدانی خودم در اطراف تهران مشاهده کردم که تمام نیروهای امدادی اعم از هلال احمر، پلیس، آتش نشانی و اورژانس در آمادگی کامل هستند. 

ظفری گفت: ستادهای آمادگی بحران در استان‌ها تشکیل شده‌اند. این آمادگی ها تا پایان بارش ها ادامه خواهد داشت و ان‌شاءالله این بارش ها را نیز سپری می کنیم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • آخرین وضعیت مناطق سیل‌زده/ آماده باش ستاد‌های بحران در ۲ روز آینده
  • آخرین وضعیت مناطق سیل زده
  • آخرین وضعیت مناطق سیل زده/ تشکیل ستادهای آمادگی بحران در استان‌ها
  • جانمایی نخستین ایستگاه مدرن لرزه‌نگاری برخط کشور در قشم
  • راه اندازی نخستین ایستگاه مدرن لرزه نگاری برخط کشور در قشم
  • جانمایی نخستین ایستگاه مدرن لرزه نگاری برخط کشور در قشم
  • جزیره قشم در نگاه سازمان مدیریت بحران جایگاه ویژه‌ای دارد
  • ماجرای مالیات بر عایدی سرمایه چیست؟/ ببینید وقتی قانون تصویب شود چقدر باید مالیات بدهید؟ (فیلم)
  • اولویت مجلس آتی تعیین تکلیف لایحه عفاف و حجاب باشد
  • واکنش مقام اتحادیه اروپا به حوادث گرجستان