Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-08@20:25:44 GMT

بازی مرگبار با موج‌های نامهربان

تاریخ انتشار: ۲ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۳۶۹۳۵۳

بازی مرگبار با موج‌های نامهربان

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  تابستان گرم از راه رسیده و طاقت را از همه بریده، هرچه به تیر و مرداد نزدیکتر شویم، گرما هم بیشتر می‌شود و شمار زیادی از هموطنان برای فرار از گرما پای در سفر می‌گذارند و اغلب مناطق شمالی کشور و دریا را انتخاب می‌کنند، اما دریا و رودخانه‌ها در عین زیبایی و آرامی، گاه خشمگین و سنگدل می‌شود و انسان‌ها را به راحتی می‌بلعد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بی گدار به آب زدن، بازی با مرگ است بر‌ای آن‌هایی که اصول ایمنی را عایت نمی‌کنند، برای آن‌هایی که خود را در شناگر حرفه‌ای می‌دانند، اما نمی‌دانند دریا و امواج وحشی اش حرفه‌ای و غیر حرفه‌ای نمی‌شناد و هر فردی که اصول ایمنی را رعایت نکرده و سهل انگاری کند را به راحتی به کام مرگ می‌کشاند.

اگرچه امسال به دلیل شرایط خاص و شیوع ویروس کرونا، انتظار می‌رفت که استقبال از سفر‌های تابستانی کاهش یابد، اما با وجود کاهش بسیار اندک سفر که قابل ملاحظه هم نیست، باز هم درآخر هفته‌ها یا تعطیلات شاهد سرازیر شدن مسافرانی که اصول حفظ فاصله اجتماعی را در زمان بحران کرونا جدی نمی‌گیرند، هستیم و بازهم باید به طور جدی در رسانه‌ها به موضوع تلفات غرق شدگی و اطلاع رسانی در خصوص رعایت نکات حفظ سلامت در سفر‌ها و بخصوص غرق شدگی پرداخت.

همه ساله به رغم هشدار‌ها و اقداماتی که از سوی مسئولان ذیربط در نظر گرفته می‌شود شاهد غرق شدگی و مرگ شماری از هموطنان در دریا، رودخانه، استخر، سد و کانال‌ها هستیم، مرگی که می‌تواند با کمی دوراندیشی و رعایت اصول ایمنی، دقت و پرهیز از سهل‌انگاری از وقوع آن جلوگیری کرد.

مرگ یک‌هزار و ۲۷۵ نفر بر اثر غرق شدگی در سال گذشته

سازمان پزشکی قانونی اعلام کرده است: در سال گذشته یکهزار و ۲۷۵ نفر بر اثر غرق شدگی جان خود را از دست دادند که این رقم در مقایسه با سال قبل از آن (۱۳۹۷) که آمار تلفات ۹۳۵ نفر بود، ۳۶.۴ درصد افزایش یافته است؛ و از کل آمار تلفات غرق شدگی در سال ۱۳۹۸، یکهزار و ۷۴ نفر مرد و ۲۰۱ نفر زن بودند، این درحالی است که تعداد مردان فوت شده بر اثر غرق شدگی در سال ۱۳۹۷، ۸۰۰ و تعداد زنان ۱۳۵ نفر بود.

بر اساس این گزارش در سال گذشته بیشترین آمار تلفات غرق شدگی با ۲۴۱ نفر در تیر ماه و کمترین آن با ۳۲ فوتی در بهمن ماه به ثبت رسیده است.

خوزستان دارای بیشترین تلفات غرق شدگی

پزشکی قانونی تاکید کرده است: در سال ۱۳۹۸ استان خوزستان با ۱۵۱ فوتی در صدرآمار تلفات بر اثر غرق شدگی قرار دارد و پس از آن استان‌های مازندران با ۱۰۹ و گیلان با ۱۰۸ متوفی در رتبه‌های بعدی تلفات غرق شدگی قرار می‌گیرند.

رودخانه‌ها در صدر تلفات غرق شدگی

برخلاف تصور، رودخانه‌ها همواره دارای بیشترین تلفات غرق شدگی هستند و بالاترین آمار را به خود اختصاص می‌دهند، براساس آمار‌های موجود در سال گذشته نیز از کل تلفات غرق شدگی، ۴۶۸ نفر در رودخانه‌ها جان خود را از دست داده اند که بیش از یک سوم (۳۶.۷ درصد) از کل آمار را در برمی گیرد.

بعد از رودخانه ها، دریا با ۱۵۱ فوتی (۱۳۰ نفر مناطق خارج طرح و ۲۱ نفر در مناطق ایمن سازی شده و مجاز) در رتبه بعدی تلفات غرق شدگی قرار دارند.

بر اساس گزارش پزشکی قانونی در سال گذشته ۱۴۰ نفر در استخر‌های کشاورزی، ۱۳۷ نفر در کانال ها، ۹۰ نفر در دریاچه‌های مصنوعی و سدها، ۸۹ نفر در استخر‌های شنا، ۴۵ نفر در حوض و حوضچه ها، ۳۴ نفر در چاه و ۲۸ نفر در دریاچه‌های طبیعی بر اثر غرق شدگی جان باخته اند. ۹۳ نفر نیز در سایر مکان‌های آبی جان خود را از دست داده اند.

مرگ ۵۹۳ نفر بر اثر غرق‌شدگی در تابستان سال گذشته

از آنجا که بیشترین حجم سفر‌ها به استان‌های ساحلی در نیمه اول سال و به ویژه فصل تابستان صورت می‌گیرد، شاهد ثبت بیشترین تلفات ناشی از غرق شدگی در این ایام نیز هستیم، به نحوی که در تابستان سال گذشته ۵۹۳ نفر از هموطنان جان خود را در اثر غرق‌شدگی از دست دادند که این رقم ۴۶.۵ درصد از کل تلفات غرق‌شدگی در سال ۱۳۹۸ را به خود اختصاص می‌دهد.

سال گذشته بیشترین موارد غرق‌شدگی به ترتیب در ماه‌های تیر با ۲۴۱، مرداد با ۲۰۵ و شهریور با ۱۴۷ فوتی گزارش شده است و به بیان دیگر فصل تابستان به دلیل افزایش حجم بالای سفر و گرمی هوا و تمایل افراد به شنا در رودخانه‌ها و دریاها، همواره با افزایش تلفات غرق شدگی نسبت به دیگر ایام سال مواجه است.

بیشترین تلفات مربوط به سال ۱۳۹۸

پزشکی قانونی در این گزارش تصریح کرده است: سال ۱۳۹۸، بیشترین آمار تلفات غرق شدگی سال‌های ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۸ را به خود اختصاص داده است و این در حالی است که پس از سال ۱۳۹۲ (به استثنای سال ۹۶) آمار تلفات غرق شدگی به کمتر از یکهزار نفر رسیده بود و کمترین آمار تلفات غرق شدگی طی این بازه زمانی، سال ۱۳۹۴ با ۸۷۹ فوتی گزارش شده است.

سازمان پزشکی قانونی کشور در آستانه آغاز تعطیلات تابستانی و با افزایش میزان سفر به ویژه به مناطق شمالی کشور و نیز افزایش حضور هموطنان در تفرجگاه‌ها و شنا در رودخانه ها، استخرها، کانال‌ها ضمن هشدار به هموطنان، توصیه می‌کند افراد تنها از مناطق مجاز و تحت مراقبت برای شنا کردن استفاده کنند و به رعایت نکات ایمنی توجه کافی داشته باشند

از سویی دیگر برخی از استان‌ها مانند استان‌های شمالی و مناطقی که دارای دریا، دریاچه یا رودخانه‌ها هستند بیشتر است و به رغم اینکه رغبت مردم به مسافرت به مناطق شمالی کشور بیشتر است، اما بر اساس آمار‌های موجود آمار غرق شدگی در استان خوزستان بیشتر است و از سویی دیگر هم تدابیر در نظر گرفته شده برای مناطق شمالی کشور بیش از مناطق جنوبی است که شاید همین امر هم باعث آمار بیشتر غرق شدگی در این مناطق باشد.

عمده موارد غرق شدگی در آب‌های شیرین (مانند رودخانه‌ها و استخرها) اتفاق می‌افتد، فکر می‌کنید غرق شدن در کدام یک خطرناک‌تر باشد، غرق شدن در آب شور یا آب شیرین؟ شاید بسیاری بر این باور باشند که غرق شدن در آب دریا خطرناک‌تر باشد این در حالی است که غرق شدن در آب شیرین و واردکردن مقدار زیادی از آب استخر یا رودخانه به داخل ریه و معده بسیار خطرناک‌تر از بلعیدن حجم زیادی از آب دریاست.

ورود یا «آسپیراسیون» آب یا هر مایع دیگر به داخل ریه‌ها را غرق شدگی می‌نامند، شایع‌ترین غرق شدگی با آب شیرین صورت می‌گیرد و این غرق شدگی بخصوص در بین کودکان نوپا و پسران جوان و کودکان مبتلا به انواع تشنج شایع‌تر است و در بعضی موارد غرق شدگی در مقدار کمی آب مثلاً وان حمام هم اتفاق می‌افتد.

بیشترین خطر در فصل تابستان مربوط به نوجوانانی است که با اصول صحیح شنا و شیرجه اطلاعی ندارند و در آب‌های رودخانه و دریا و بدون مراقبت اقدام به شنا می‌کنند.

یکی از مواردی که جان شناگران و افراد در حال غرق را تهدید می‌کند، اختلالات قلبی و نارسایی کلیوی است که مدتی پس از خارج شدن از آب برایشان به وجود می‌آید.

علائم غرق شدگی

دیدن کسی که در آب به طور غیرطبیعی دست و پا می‌زند یا سرش مدام به زیر آب می‌رود و بالا می‌آید و یا کسی که مدت زیادی صورتش در داخل آب قرار دارد، می‌تواند هشداری باشد به این معنی که با یک مورد غرق شدگی مواجه هستیم.

در هنگام غرق شدگی ابتدا فرد به علت کمبود اکسیژن دچار استرس و هراس می‌شود و به طور غیرطبیعی تقلا می‌کند.

سه دقیقه پس از ماندن در زیر آب، کاهش هوشیاری رخ می‌دهد و پس از بازگشت ۶ دقیقه آسیب‌های مغزی شروع می‌شود. چند دقیقه بعد ضربان قلب هم نامنظم و پمپاژ خون مختل می‌شود. لب‌ها و پوست رنگ پریده یا آبی رنگ، سرفه همراه با خلط، کاهش هوشیاری، قطع تنفس و یا دشواری تنفس و ضربان قلب نامنظم برای کسی که حتی در کنار ساحل و خارج از آب قرار دارد هم می‌تواند علامت غرق شدگی باشد.

با این همه بسته به سن و جنس، وضعیت جسمانی، دمای آب و مدت قرارداشتن در زیر آب شدت علائم برای افراد گوناگون متفاوت است.

چند توصیه

با توجه به فصل تابستان و نیز تعطیلات پیش رو و به تبع آن افزایش سفر هموطنان و رفتن به مناطق تفریحی، سازمان پزشکی قانونی کشور به هموطنان توصیه می‌کند حتماً مناطق امن و ایمن سازی شده را برای شنا کردن انتخاب کنند و به نکات و توصیه‌های لازم توجه کافی داشته باشند.

فراموش نکنیم که بر اساس آمار‌های موجود تعداد قابل توجهی از موارد غرق شدگی در رودخانه‌ها و آب‌های کم عمق اتفاق می‌افتد لذا توصیه‌ها برای پیشگیری از غرق شدگی در این اماکن را جدی بگیریم:

به علائم هشدار دهنده در محل‌های شنا توجه کنیم.
- آشنایی با فنون اولیه شنا و آشنایی با محدودیت‌ها و رعایت آن‌ها از ابتدایی‌ترین الزامات قبل از شنا محسوب می‌شود.
- اطلاع از وضعیت عمق آب قبل از تصمیم به شیرجه زدن و حتی قبل از ورود به آب ضروری است. شیرجه در آب‌های کم عمق خطر ضربه به سر و نیز شکستگی گردن را به دنبال دارد. در عین حال ورود به آب‌های عمیق برای مبتدیان، خطر غرق شدگی را افزایش می‌دهد.
_ بررسی دمای آب قبل از شنا ضروری است، به عنوان مثال اگر مدت زیادی در آفتاب مانده‌اید، از وارد شدن ناگهانی به آب سرد خودداری کنید، علت این توصیه پیشگیری از شوک دمایی است.
- به هیچ وجه تنها و در محیط‌هایی که نجات غریق وجود ندارد، شنا نکنید.
- در آب و در موقع شنا از شوخی‌های خطرناک بپرهیزید.
- پس از مصرف دارو‌هایی که موجب خواب آلودگی یا شل شدن عضلات می‌شود، شنا نکنید.
- دریا، رودخانه و یا دریاچه سد محل مناسبی برای آموزش شنا نیستند. آموزش شنا را به کلاس‌های آموزشی و تحت نظر مربی شنا موکول کنید.
- توانایی خود را در شنا کردن بیش از حد در نظر نگیرید. به یاد داشته باشید یک سوم قربانی‌های غرق شدگی با فن شنا به طور کامل آشنا بوده‌اند.
- به هیچ وجه تشت‌های آب و لگن‌ها و یا حوضچه‌های کوچک آب را در جایی که کودک خردسال وجود دارد، بدون توجه رها نکنید. در صورتی که به هر دلیل مجبور به ترک محل شدید، کودک را نیز با خود همراه ببرید و از تنها رها کردن او خودداری کنید.
- در حمام و حین استفاده از وان، مراقب کودکان و سالمندان باشید.
- در صورت مواجهه با یک غریق، اگر با فن نجات غریق آشنا نیستید، سعی کنید فقط با استفاده از چوب یا طناب یا جلیقه نجات و یا تشکیل زنجیره انسانی به وی کمک کنید.
- برای نجات یک غریق، اول امنیت خود را در نظر بگیرید. از پشت به غریق نزدیک شوید و از او بخواهید تقلا نکند.
- پس از رساندن غریق به ساحل به سرعت با اورژانس تماس بگیرید.
- بسیاری از رودخانه‌ها با وجود ظاهری آرام بسیار خطرناک و عمیق هستند به نحوی که فرد بعد از چند قدم جلو رفتن در رودخانه متوجه عمق زیاد آن و گرفتار گردآب می‌شود بنابراین توصیه می‌کنیم بدون اطلاع از وضعیت رودخانه هرگز برای شنا در آن اقدام نکنید. به یاد داشته باشیم بیشترین غرق شدگی در رودخانه‌های کشور اتفاق افتاده است.

منبع: ایرنا

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: مرگ آفرین تلفات غرق شدگی آمار تلفات غرق شدگی مناطق شمالی کشور بر اثر غرق شدگی غرق شدگی در سال موارد غرق شدگی بیشترین تلفات رودخانه ها پزشکی قانونی سال گذشته فصل تابستان غرق شدگی غرق شدن جان خود استان ها سال ۱۳۹۸ بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۶۹۳۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شوهرم را کشتم که خودم را نجات دهم | ضربه مرگبار کارد به قلب مرد جوان

به گزارش همشهری آنلاین، اردیبهشت سال گذشته زن جوانی به نام مریم هراسان از خانه‌اش خارج شد و در حالی که از قتل شوهرش خبر می‌داد از همسایه‌ها کمک خواست. دقایقی بعد مأموران پلیس پاکدشت در محل حاضر شدند و پس از بررسی‌های اولیه مشخص شد مرد ۴۲ ساله‌ای به نام کریم با ضربه کارد به قلبش جان باخته است.

همسر مقتول پس از حضور در پلیس آگاهی به قتل همسرش اعتراف کرد و در تشریح ماجرا به مأموران گفت: ۴ سال پیش با کریم ازدواج کردم اما از همان روزهای اول زندگی‌مان به اختلاف خوردیم و مدام با هم دعوا می‌کردیم تا اینکه خانواده‌های‌مان توصیه کردند بچه‌دار شویم تا اختلاف‌هایمان حل شود. ۲ سال بعد صاحب فرزند شدیم. اما همسرم هر روز بداخلاق‌تر از قبل می‌شد و ما همیشه با هم درگیر بودیم. او سر هر موضوعی من را به باد کتک می‌گرفت. کار درست و حسابی نداشت و ما همیشه با مشکلات اقتصادی روبه‌رو بودیم.

وی درباره روز حادثه نیز گفت: صبح خواب بودم که همسرم با کتک بیدارم کرد و از من خواست به‌سرعت برایش صبحانه آماده کنم. در حال درست کردن چای بودم که به دلیل مخارج نوزادمان با من دعوا کرد و گفت چرا بچه را از شیرخشک نمی‌گیری و چرا از پوشک استفاده می‌کنی؛ من پول خرید شیرخشک و پوشک ندارم.

متهم ادامه داد: بعد هم به من گفت باید گوشی تلفنم را به او بدهم تا آن را چک کند. وقتی من مخالفت کردم به جانم افتاد و کتکم زد. با دستانش گلویم را فشار داد به‌طوری که چشم‌هایم سیاهی رفت. در حالی که برای نجاتم تقلا می‌کردم دستم به چاقویی خورد و آن را برداشتم و ضربه‌ای به او زدم که روی زمین افتاد و غرق در خون شد.

در این میان پزشکی‌قانونی نیز در گزارشی علت مرگ را پارگی شریان‌های قلب و خونریزی شدید داخلی اعلام کرد. با تکمیل تحقیقات و اعتراف صریح متهم، صحنه جرم بازسازی شد و پرونده برای رسیدگی به شعبه دهم دادگاه کیفری یک استان تهران فرستاده شد.

در دادگاه چه گذشت

در ابتدای این جلسه پدر و مادر مقتول از طرف خود و نوه خردسالشان درخواست قصاص کردند.

پدر کریم به قضات گفت: متهم برای تبرئه خودش دروغ گفته؛ پسرم هیچ‌گاه او را کتک نزده بود. ما نمی‌دانیم واقعا چه اتفاقی افتاده و عروسمان چگونه با بی‌رحمی پسرمان را به قتل رسانده است، اما هرگز حاضر به مصالحه نیستیم و درخواست قصاص او را داریم.

پس از آن متهم به جایگاه رفت و به قضات گفت: روز حادثه با شوک ضربه‌های کریم از خواب پریدم. بعد هم سر موضوعی با من درگیر شد و گلویم را گرفت. داشتم خفه می‌شدم و از آنجا که همسرم مرد تنومندی بود، نمی‌توانستم خودم را از دستش نجات دهم و چشم‌هایم سیاهی ‌رفت.

دستم را روی زمین می‌کشیدم که به یکباره دستم به کارد میوه‌خوری خورد و آن را جلوی سینه‌اش گرفتم تا بترسد و رهایم کند اما چاقو ناخواسته وارد قلبش شد. آنقدر شوکه شده بودم که نمی‌دانستم چه کار کنم تا به خودم آمدم از همسایه‌ها کمک خواستم.

در ادامه قاضی از متهم پرسید شما چاقو را برای ترساندن همسرتان جلوی قفسه سینه‌اش گذاشتید یا برای دفاع از خودتان؟

متهم جواب داد: برای ترساندن همسرم. من چاقو را بین خودم و او قرار دادم تا گلویم را رها کند اما او قصد جانم را کرده بود.

با پایان جلسه قضات برای صدور رأی وارد شور شدند.

کد خبر 849554 منبع: ایران برچسب‌ها خبر مهم قتل - قاتل حوادث ایران

دیگر خبرها

  • تهدیدهای مرگبار علیه کیپچوگه و خانواده‌اش
  • برخورد مرگبار دو موتورسوار حین کورس در جاده (فیلم)
  • ببینید | برخورد مرگبار دو موتورسوار حین کورس در جاده
  • لحظه تصادف مرگبار و فوت یک امام جمعه
  • تصاویری ترسناک از سیل مرگبار برزیل (فیلم)
  • ببینید | تصاویری ترسناک از سیل مرگبار برزیل
  • شوهرم را کشتم که خودم را نجات دهم | ضربه مرگبار کارد به قلب مرد جوان
  • بررسی علل سیاه شدگی میوه پسته باغات مزرعه کلانتر
  • علل سیاه شدگی میوه پسته باغات مزرعه کلانتر
  • غرق شدگی کودکی تیرانی در کانال آب