Web Analytics Made Easy - Statcounter

«امیرعلی ابوالفتح» کارشناس مسائل آمریکا در تشریح دلایل نزاع کاخ‌سفید با مشاور امنیت ملی سابق آمریکا بر سر انتشار کتاب خاطراتش در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: طی سال‌های اخیر کتاب‌های زیادی در مورد ترامپ نوشته شده است که تمام آنها را هم‌قطاران یا زیردستان وی در کاخ سفید به رشته درآوردند، اما کتاب جدیدی که قرار است فردا (سه‌شنبه) با عنوان «اتاقی که در آن روی داد؛ خاطراتی از کاخ سفید» در آمریکا انتشار عمومی پیدا کند، تا حدودی با بقیه کتاب‌ها فرق می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کتاب توسط جان بولتون (مشاور امنیت ملی پیشین رئیس جمهور آمریکا) نوشته شده و به همین دلیل نسبت به سایر کتاب‌های دیگر اهمیت بیشتری دارد؛ چراکه او یکی از تصمیم‌گیرندگان اصلی در کاخ سفید به حساب می‌آمد که به شیوه تحقیرآمیز از کاخ سفید اخراج شد. یکی از دلایل اهمیت این کتاب، نزاع و دعوای درون‌تشکیلاتی میان ترامپ و بولتون طی ماه‌های اخیر بوده است و همین اختلاف‌نظرها باعث شد تا وی از سمتش کنار گذاشته شود. به همین دلیل محتویات کتاب او بسیار مهم و بااهمیت است.

وی ادامه داد: در روزهای اخیر پس از آنکه خبر توزیع این کتاب منتشر شد، ترامپ و کاخ سفید واکنش‌های تندی نسبت به این موضوع داشتند و اعلام کردند که محتویات کتاب، امنیت ملی ایالات متحده را به خطر می‌اندازد و ناقض منافع ملی است. باید توجه داشت که کتاب بولتون چندی پیش در اختیار کاخ سفید قرار گرفته بود و مشاوران حقوقی ترامپ هم آن را خوانده بودند و در نهایت کاخ سفید اعلام کرد که محتوای این کتاب بر ضد منافع و امنیت ملی ایالات متحده است. برخلاف این مسائل، شاهد صدور رأی از سوی رویس لامبرت، قاضی ارشد ایالات متحده مبنی بر توزیع کتاب طی روزهای آینده بودیم که انتقادات زیادی را به وجود آورد. نکته اینجاست که حکم مذکور به ماهیت محرمانه بودن یا عادی بودن محتویات کتاب بولتون اشاره نکرده است و فقط بحث توزیع و عدم مرجوعی آن را در حکم آورده است. اگر حکم مربوطه تا پیش از توزیع کتاب صادر می‌شد و حتی داده‌های کتاب محرمانه بود، ناشر می‌توانست آن را تغییر دهد اما حالا دیگر کار از کار گذشته است.

این تحلیلگر مسائل سیاسی با بیان اینکه احتمال طرح شکایت تیم حقوقی و وکلای ترامپ از بولتون پس از انتشار کتاب وی وجود دارد، گفت: ترامپ در توئیتر خود اعلام کرده است که تمام تلاش‌ها برای جلوگیری از توزیع این کتاب را انجام داده اما به هر ترتیب نتوانسته مانع انتشار آن شود و به همین دلیل مسئولیت هرگونه افشای اطلاعات را برعهده بولتون دانسته است. این مدل از سخنان ترامپ نشان می‌دهد که پس از انتشار عمومی کتاب، وکلای کاخ سفید به احتمال زیاد علیه او شکایت خواهند کرد و حالا که تنش‌ها میان بولتون و کاخ سفید بالا گرفته، عطش مردم برای خواندن این کتاب افزایش پیدا کرده است. بی‌تردید ادامه درگیری‌ها و جنجال‌های رسانه‌ای و کلامی باعث می‌شود تا افکار عمومی بیش از پیش جذب این کتاب شوند اما شواهد و قرائن نشان می‌دهد تا به این لحظه بولتون برنده میدان است اما مشخص نیست که بعداً چه اتفاقی رخ خواهد داد.

وی افزود: بسیاری از مردم و مقام‌های آمریکا معتقدند که مطالب مندرج در کتاب بولتون از روی دشمنی با ترامپ نوشته شده است و انتشار این کتاب را تخریب چهره رئیس جمهور می‌دانند. به عنوان مثال بولتون در بخشی از کتاب ادعا کرده است که ترامپ مرتکب جرایم غیرقابل انکاری شده که دموکرات‌های کاخ سفید هیچ‌گاه تحقیقی بر روی آن‌ها انجام نداده‌اند؛ مانند آنکه گفته می‌شود ترامپ سعی داشته رئیس جمهور چین (شی جین پینگ) را ترغیب کند که مقادیر زیادی محصولات کشاورزی از آمریکا بخرد تا احتمال انتخاب مجدد ترامپ در ایالاتی که کشاورزی در آنها غالب است، بالا برود. البته موافقان ترامپ اساساً این کتاب را رد می‌کنند و مخالفان وی حتی با نخواندن آن، اظهارات بولتون را مهر تایید می‌زنند. به هر ترتیب اگر بولتون براساس شنیده‌ها یا گفته‌ها دست به تهیه این کتاب زده باشد و هیچگونه مستنداتی نسبت به اظهاراتش در دست نداشته باشد، بدون تردید هجمه‌ها و انتقادهای زیادی در خصوص کتاب جدیدش به وجود خواهد آمد. تردیدی وجود ندارد که اگر این کتاب بدون اسناد و مدارک تهیه شده باشد اعتبار آن زیر سوال خواهد رفت و تنها چیزی که باقی می‌ماند یک دعوای رسانه‌ای و مطبوعاتی است.

وی در پایان خاطرنشان کرد: تاثیر این کتاب بر انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا مشخص نیست؛ چراکه این کتاب به صورت روایتی نوشته شده و حتی ممکن است اسناد رسمی به دلیل ترس از افشای اطلاعات در آن وجود نداشته باشد. باید دید که چه سندهایی در این کتاب منتشر شده که البته به دلیل استقرار دولت فعلی در کاخ سفید، انتشار اسناد به صورت رسمی دور از ذهن است. به عبارت دیگر اهم مطالب آورده شده در کتاب بولتون می‌تواند از یادداشت‌ برداری‌ها، دست‌نوشته‌ها و یا شنیده‌های او تشکیل شده باشد و به نظرم این کتاب را به یک محصول ژورنالیستی تبدیل می‌کند تا یک سند معتبر. از این منظر کتاب بولتون نهایتاً می‌تواند بر روی طیف خاکستری ایالات متحده تاثیر بگذارد اما بدون شک مخالفان و موافقانی خواهد داشت که البته تاثیر چندانی روی آرای رئیس جمهور آمریکا در انتخابات آبان ماه ندارد یا اگر هم داشته باشد، بسیار ناچیز است.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: کاخ سفید نانسی پلوسی جان بولتون دونالد ترامپ شی جین پینگ انتخابات ریاست جمهوری 2020 آمریکا ایالات متحده کتاب بولتون رئیس جمهور امنیت ملی نوشته شده کاخ سفید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۶۹۶۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرونده بابک زنجانی در قوه قضاییه بسته شد، اما در افکار عمومی باز می ماند

به گزارش خبرآنلاین این پرونده با وضعی که داشته و همچنان دارد در طول تاریخ و در ذهن عمومی جامعه هیچگاه بایگانی نخواهد شد. روزنامه اعتماد نوشت: اینکه پول‌های مورد بحث پس گرفته شده جای تقدیر دارد اما این فقط کافی نیست. جامعه تمام جوانب قضیه را می‌بیند و بر اساس آن قضاوت خود را دارد. اولا این پرونده در اوج عدم شفافیت و با حجم وسیعی از ابهامات و سوالات بی‌پاسخ رسیدگی شد و به این نقطه رسید. به‌طور مثال هیچگاه به این سوال که حامیان و پشتیبانان بابک زنجانی در دولت و نهادهای رسمی چه کسانی بودند، پاسخ دقیق داده نشد. مگر می‌شود این حجم از فساد اقتصادی بدون ارتباط با سطوح مختلف مدیریت رسمی در دولت و ارگان‌های حاکمیتی رخ دهد؟ آیا صرف توضیحات رسمی و بدون ارایه مستندات توسط برخی مراجع می‌تواند جامعه را در این خصوص قانع کند؟ نکته دوم خود فرآیند رسیدگی بود که کاملا غیرشفاف طی شد. مقامات قضایی در تمام این‌ سال‌ها مواردی مثل لو رفتن مبادی دور زدن تحریم و امثالهم را به عنوان دلیل رسیدگی غیرعلنی پرونده بابک زنجانی اعلام می‌کردند. الان بعد از یازده سال و با تغییرات گسترده در روش‌های دور زدن تحریم آیا وقت آن نرسیده که این پرونده و مجموع اقدامات بابک زنجانی شفاف برای مردم توضیح داده شود؟

سوال دیگر این است که اگر ما همچنان به همان روش داریم تحریم را دور می‌زنیم پس چه ضمانتی برای عدم تولید مجدد امثال بابک زنجانی هست؟

عدم شفافیت و ابهامات این پرونده طوری بود که در دولت آقای روحانی بارها صدای مقامات خود دولت را در آورد. بارها آقای زنگنه وزیر سابق نفت فریاد زد که افرادی در پی تبرئه کردن و نجات دادن بابک زنجانی هستند. سرنوشت فعلی پرونده با احتساب فرآیند غیرشفافی که همچنان ادامه دارد حتما مهر تاییدی بر سخنان امثال وزیر سابق نفت خواهد بود. پیشنهاد جدی این است که اکنون بعد از یازده سال مراجع ذی‌ربط توضیحاتی شفاف و مستند درباره مراحل رسیدگی به این پرونده و مهم‌تر از آن فرآیند فعالیت‌های بابک زنجانی در سال‌های منتهی به آغاز دولت یازدهم بدهند. خصوصا اینکه به احتمال زیاد اطلاعات این پرونده در شرایط فعلی دیگر اطلاعات سوخته محسوب شده و علنی شدن آن ضربه‌ای به امنیت کشور نباشد. هر چند اگر این اطلاعات کاملا سوخته نباشند باز هم این سوال مطرح است که آیا تعمیق بی‌اعتمادی عمومی و ضربه به سرمایه اجتماعی کل نظام بابت این پرونده مشکل امنیتی بزرگ‌تری ایجاد می‌کند یا علنی شدن این اطلاعات؟ مردم بعد از یازده سال حق دارند بدانند در جلسات دادگاه کسی که صدها میلیون دلار از پول بیت‌المال را برای بیش از یک دهه معطل کرده بود، چه گذشته.

واقعیت این است که عدم شفافیت پرونده‌هایی مانند بابک زنجانی، زمین‌های ازگل، چای دبش و نظایر متعدد آنها در شرایط سختگیری‌های رو به تزاید اجتماعی و قضایی برای مردم عادی، دوقطبی و شکاف وسیعی در جامعه پدید می‌آورند که میانه آن تنها با عنصر عدم اعتماد پر شده. بسته شدن پرونده بابک زنجانی با مسیر فعلی اتفاقا به معنای تثبیت باز بودن این پرونده با حجم وسیعی از سوالات و ابهامات در اذهان عمومی است. در چنین وضعی حکمران نباید از پدید آمدن شایعات و داستان‌سرایی‌ها گلایه‌مند باشد، چراکه خود با عدم شفافیت و همین‌طور زیر سوال بردن عدالت قضایی این در را گشوده است.

23302

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901959

دیگر خبرها

  • طرح ترامپ برای حل مساله اوکراین
  • تجلیل از برگزیدگان دومین دوسالانه نشان هدهد سفید در گیلان
  • بدرود آقای پل استر
  • پرونده بابک زنجانی در قوه قضاییه بسته شد، اما در افکار عمومی باز می ماند
  • فهرست شورای وحدت هنوز نهایی نشده است
  • اشتباه مهم من در دوره اول این بود: زیادی خوب بودم!- ترامپ 
  • شماره هجدهم کتاب هدهد سفید در نمایشگاه کتاب رونمایی می‌شود
  • انتشار اعلان نمایشگاه کتاب
  • پاسخگویی به پرسش ‎های مشترکین در سامانه ملی انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات
  • انتشار کتاب «سمفونی رنگ، هارمونی خط»