Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- یک نویسنده کتاب گفت: «ماجرای عجیب یک جشن تولد» دارای ۱۷ فصل و ۳۴۰ صفحه است که در آن به دروان کودکی، فعالیت‌های شهید در مسجد و پایگاه بسیج، خواستگاری و ازدواج وی پرداخته است که جذابیت‌های خاصی برخوردار است، در حقیقت فصل‌های ابتدایی کتاب «ماجرای عجیب یک جشن تولد» نگاهی به زندگی شخصی و خانوادگی «شهید ثامنی» دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تاریخ انتشار: 07:00 - 02 تير 1399 - کد خبر: ۶۲۷۹۴۱

جواد کلاته عربی در گفت‌وگو با خبرگزاری میزان پیرامون مضمون کتاب «ماجرای عجیب یک جشن تولد» گفت: کتاب «ماجرای عجیب یک جشن تولد» به زندگی‌نامه «شهید مهدی ثامنی راد» به عنوان تنها شهید مدافع حرم شهر ورامین پرداخته است.

وی پیرامون علل پرداخت به زندگینامه «شهید ثامنی» ابراز کرد: آشنایی من با شهید مهدی ثامنی پس از شهادت وی و به صورت اتفاقی بود. بعد از اینکه خبر رسمی شهادت این شهید بزرگوار تازه به خانواده ثامنی ابلاغ شده بود، من به صورت اتفاقی خدمت خانواده شهید رسیدم و در همان جلسه تصمیم گرفتم به روایت زندگی این شهید عزیز بپردازم. برای این منظور، مصاحبه با خانواده، دوستان و همرزمان «شهید ثامنی» از سال ۹۵ توسط دو نفر از پژوهشگران نشر ۲۷ بعثت آغاز شد و سپس در سال ۹۷ نوشتن این کتاب را شروع کردم.

بیشتر بخوانید: برای مطالعه تازه‌‌ترین خبرها از انتشارات ۲۷ بعثت اینجا کلیک کنید

کلاته به شیوه نوشتن کتاب «ماجرای عجیب یک جشن تولد» اشاره و بیان کرد: این کتاب به شیوه مستند روایی و داستانی نوشته شده و بر خلاف کتاب «در هیاهوی سکوت» که ابعاد مستند بیشتری دارد، کتاب «ماجرای عجیب یک جشن تولد» سعی بر کشف قصه از متن مصاحبه‌ها و مستندات داشته و زبان روایت برای زندگی‌نامه «شهید ثامنی» انتخاب کرده است.

وی پیرامون فصل‌های کتاب «ماجرای عجیب یک جشن تولد» بیان کرد: این کتاب دارای ۱۷ فصل و ۳۴۰ صفحه است که تا اواسط آن به دروان کودکی، فعالیت‌های شهید در مسجد و پایگاه بسیج، خواستگاری و ازدواج وی پرداخته است که جذابیت‌های خاصی برخوردار است، در حقیقت فصل‌های ابتدایی کتاب «ماجرای عجیب یک جشن تولد» نگاهی به زندگی شخصی و خانوادگی «شهید ثامنی» دارد. اما آنچه از نظر من در کتاب «ماجرای عجیب یک جشن تولد» از اهمیت بیشتری برخوردار است، نیمه دوم کتاب بوده که به روایت جنگ و زندگی این شهید بزرگوار در سوریه می‌پردازد.

کلاته در همین راستا ادامه داد: جنگ در سوریه بخش‌های ناشناخته فراوانی دارد و به نوعی برای همه مخاطبان جذاب است. این اهمیت زمانی گسترش بیشتری پیدا می‌کند که جنگی منحصربه‌فرد با گروه‌های شبه‌نظامی و غیرکلاسیک در سرزمینی ناشناخته شکل می‌گیرد. جنگی نوین که روایتش سختی‌های خاص خود را دارد. ما عموما در مورد جنگ تحمیلی عراق علیه ایران کتاب و محتوا‌های فراوانی را نوشته و یا خوانده‌ایم، اما نوشتن در مورد جنگ‌هایی که قواعد چریکی دارند، بسیار سخت است.

وی به نوع نگاه خود در نگارش کتاب‌های ادبیات پایداری اشاره و بیان کرد: هم زندگی شخصی رزمندگا، هم رویداد‌ها و جغرافیای جنگ‌ها از دید من مهم است و باید به آن پرداخته شود، شهید مهدی ثامنی در جبهه جنوب استان حلب به شهادت رسیده و من در فصل آخر تلاش داشتم تا آن منطقه را با تصویر‌های مناسبی در روایت و استفاده از عکس‌های هوایی و اسناد جنگی به مخاطبان معرفی کنم.

کلاته پیرامون پیام کتاب «ماجرای عجیب یک جشن تولد» اظهار کرد: من معتقدم که پیام باید در خود کتاب مستتر باشد تا تاثیر خود را بر مخاطب بگذارد. زندگی شهدایی همچون شهید مهدی ثامنی راد سراسر درس و الگو است، اما زمانی شخصیت این فرد برای خواننده ملموس و اثر پذیر می‌شود که خود مخاطب آن را از لا به لای رویداد‌ها و خاطرات ببیند و درک کند.

وی به توانمندی‌های شهید مهدی ثامنی راد اشاره و تصریح کرد: وقتی سردار حسین اسداللهی به عنوان فرمانده لشکر عملیاتی ۲۷، با ریزبینی و دقت و سختگیر‌های فراوانش شهید مهدی ثامنی را به عنوان فرمانده یک محور پدافندی انتخاب می‌کند، می‌توان دریافت که این شهید بزرگوار تا چه حد شخصیتی مهم نظامی و اجتماعی دارد، سخت‌کوش است در عین حال، پتانسیل‌های او در عرصه رزم آنقدر زیاد است که اعتماد یک فرمانده لشکر را آنچنان به خودش جلب کرده است.

وی در توصیف شهید مهدی ثامنی اظهار کرد: شهید ثامنی شخصیتی ساخته و پرداخته داشت. در ارتباطات اجتماعی بسیار موفق بود و در عین حال اخلاق او همه اطرافیانش را شیفته خود کرده بود. ادب و سخت کوشی او در فعالیت‌های اجتماعی قابل توجه است.

این نویسنده دفاع مقدس با انتقاد بر روند حرکت ادبیات دفاع مقدس، ابراز کرد: متاسفانه شاهد رویکرد یک‌جانبه در ادبیات پایداری هستیم. حتی گاهی اوقات می‌بینم که ادبیات پایداری و دفاع مقدس مساوی با آثاری چون مصاحبه و روایت خاطرات همسران شهید عنوان می‌شوند که این امر یک آسیب جدی به بدنه این گونه از ادبیات است، بدین ترتیب با رواج این رویکرد، ادبیات دفاع مقدس ما هدف اصلی خود را زیر پا می‌گذارد.

کلاته در همین راستا بیان کرد: دفاع مقدس در حقیقت روایت از هشت سال دفاع مقدس و دفاع از دین و میهن در جبهه‌های نبرد است. قلم زدن در مورد یک شهید دفاع مقدس با بی‌تفاوتی نسبت به جبهه و جنگ، به عبارتی نادیده انگاشتن بخش اصلی ادبیات دفاع مقدس خواهد بود. این مسئله هم ظلم به جنگ تحمیلی است و هم ظلم به ادبیات دفاع مقدس. در گذشته وقتی اقبال به روایت‌های خانوادگی از شهید و جنگ شروع شد، گفته می‌شد که ما باید به نیمه پنهان جنگ یعنی همسر و خانوداه شهدا هم توجه داشته باشیم اما حالا چنان روایت‌های احساسی و عاطفیِ خانواده در کتاب‌ها غلبه کرده که به روایت‌های صحنه نبرد به عنوان نیمه پنهان ادبیات دفاع مقدس و بخش مغفول مانده ادبیات باید نگاه کنی، وقتی زندگی‌نامه شهدا زیر چتر ادبیات دفاع مقدس قرار می‌گیرد، اصل جنگ تحمیلی و دفاع مقدس نباید نادیده انگاشته شود.


کلاته شاکله نگاهش در نوشتن کتاب «ماجرای عجیب یک جشن تولد» را مورد بررسی قرار داد و بیان کرد: من معتقدم باید زندگی‌نامه شهدا را به نحوی بنویسیم که همه ابعاد زندگی خصوصا رخداد‌های جنگ تحمیلی در آن دیده شود و به صورت ملموس درک شود که شهید در چه شرایط و با چه رویکردی در جبهه حضور داشته و هدفش چه بوده است. من به بیان زندگی هر شهیدی در کنار حضورش در جنگ اعتقاد دارم و تلاش دارم تا در تمام آثارم این جنگ و زندگی توأمان را نشان دهم.

وی جذابترین فصل کتاب «ماجرای عجیب یک جشن تولد» را دو فصل آخر کتاب دانست و بیان کرد: از نظر من دو فصل آخر کتاب «ماجرای عجیب یک جشن تولد» زیباترین بخش این کتاب محسوب می‌شود. فصل‌هایی که به ماجرا‌های جذاب بعد از شهادت می‌پردازد.

کلاته پیرامون علل انتخاب نام «ماجرای عجیب یک جشن تولد» خاطرنشان کرد: شاید بتوان گفت که نام کتاب تا حدودی رمز دو فصل آخر کتاب است. رمزی که ریشه در برخی رخداد‌های زندگی شهید مهدی ثامنی دارد. به قلم کشیدن زندگی این شهید در کنار رخدادهای جنگ سوریه همچون کلاف‌های اصلی داستان در هم تنیده‌اند و ذهن مخاطب را ربوده و با خود به بریده‌ای از صحنه‌های زندگی پیش از شهادت شهید مهدی ثامنی می‌برند تا جایی که مخاطب همزاد پنداری می‌کند و لحظه‌ها را با شخصیت کتاب زندگی می‌کند.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: اینجا اخبار ادبیات انتشارات 27بعثت شهید مهدی ثامنی ادبیات دفاع مقدس مهدی ثامنی راد زندگی نامه جنگ تحمیلی شهید ثامنی فصل آخر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۶۹۶۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سعی کردیم وفادار به واقعیت باشیم/فیلم دفاع مقدس باید برای نسلی که جنگ را یک روز هم ندیده جذاب باشد

حبیب‌الله والی‌نژاد گفت: ما سعی کردیم راوی باشیم و امانت‌دار اگرچه امانت‌داری سخت است چرا که می‌خواهیم درست بگوییم و البته جذاب که این کار سختی است.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، حاج حبیب والی‌نژاد که در کارنامه هنری خود آثاری چون «پایان انتظار»، «نیمه پنهان ماه»، «ایستاده رد غبار»، «بادیگارد» را ثبت کرده خاطراتش را از عهد اخوت و صیغه برادری رزمندگان آغاز کرد. او در شب خاطره حوزه هنری برای حاضران در سالن سوره شرح داد: پیش از عملیات‌ها عهد و پیمانی بسته می‌شد تا بازماندگان ماموریت‌ها حتی یک ثانیه از لحظات جنگ را برای مردم بازگو کنند. یکی وفای به عهد را با روایتگری  یکی با تصویر باید رویت می‌کرد. من سعی کردم وقایع را به تصویر بکشم ولی اینکه چقدر توانسته‌ام عهد اخوت، برادری و توکل را نشان نشان دهم، نمی‌دانم.

 

او افزود: همه قهرمانان کشورمان فقط توکل کردند و هرکس توکل کرد و به ماجرای کربلا ایمان داشت در این مسیر موفق شد چون مسیر، مسیر سختی است و حتی انتخابش هم سخت است.

حاج حبیب والی‌نژاد اظهار کرد: من توفیق داشتم که در حوزه هنری فیلمبرداری را آموختم بنابراین سعی می‌کردم در میدان لحظات را ثبت کنم. و اما سینما، قاب سینما برای امروز است که به گفته مقام معظم رهبری ما تکلیف داریم به تصویر بکشیم. سختی کار تا اینجاست که چطور آن را تبدیل به فیلمنامه جذاب و دیدنی کنیم. کار ساخت فیلم دفاع مقدس و «آسمان غرب» خیلی کار سختی بود و خیلی از افراد برای تولید آن کمک کردند. من به عنوانسرباز در ارتش با دوستان هوانیز خواستم با عهد اخوتی که بسته‌ایم تنها سه روز از انتخاب، توکل و نبرد شهید شیرودی و دوستانی را که به او کمک کردند، نشان دهیم.

وی ادامه داد: در شرایطی که ارتش عراق از چندمرز سعی کرد وارد کشور شود، شهید شیرودی و همرزمانش عهد اخوت بستند. در آن زمان شرایط سختی وجود داشته و انتخاب حضور در میدان هم انتخاب سخت بوده است. از طرفی عراق محل اسکان نیروهای ایرانی را هم بمباران می‌کرد تا به سرپل ذهاب نروند.

وی با اشاره به اینکه برای ما هم از این دست تصمیم‌ها خیلی زیاد است به زیاد بودن قهرمانان بی‌ادعایی که از جانفشانی‌هایشان صحبت نمی‌کنند و قهرمانان کشور هستند، پرداخت.

تهیه کننده «آسمان غرب» خطاب به حاضران در سالن تاکید کرد: ماجراها و رشادت‌هایی در سینه همرزمان و افرادی که در جنگ حضور داشته‌اند وجود دارد که رفتن سراغ آنها و یددن و شنیدن آنها کار شما است. ما با ساخت «آسمان غرب» قدم اول را برداشتیم و قدم‌های بعد را شما باید بردارد. تمام آنچه در سینه مبارزان و مردان جنگ وجود دارد یک درس برای نسل امروز است تا برای آینده عبرت بگیرید. برای همین هم مقام معظم رهبری فرمودند درباره قهرمان‌ها بگوییم و فیلم درباره آنها بسازیم. شهید شیرودی این قهرمانی را برای سه روز در منطقه سرپل انجام می‌دهد و خوب است که پس از آن را شما بخوانید، ببینید و بگویید.

وی درادامه به خاطرات نیروهای هوانیروز در پادگان ابوذر و شهید شدن هزار ایرانی در یک روز سخن گفت. وی همچنین یادآور شد: فیلم سینمایی «آسمان غرب» درباره سه روز عملیات قهرمانه شهید علی اکبر شیرودی و همرزمانش است.

والی نژاد در ادامه به شرایط سخت ساخت فیلم «آسمان غرب» اشاره کرد و در ادامه از شهید مرتضی آوینی یاد کرد.

وی در پایان سخنانش گفت: با مرتضی آوینی در حوزه هنری و در دوره بعد از جنگ همکاری کردم. آنچه شهید آوینی ساخت در دوره‌ای بود که در بخش تولید روایت فتح بودم و برخی آثار ساخته شد. ما سعی کردیم راوی باشیم و امانت‌دار. اگرچه امانت‌داری سخت است چراکه می‌خواهیم درست بگوییم و البته جذاب که این کار سختی است. ما سعی کردیم وفادار به واقعیت باشیم. فیلم باید برای نسلی که جنگ را یک روز هم ندیده جذاب باشد و در عین حال واقعیت داشته باشد. من از شهید آوینی آموختم و در روایت فتح مستندسازی کردم.

دیگر خبرها

  • «در پا به ماه» نسخه نپیچیدیم بچه‌دار شوید/ تولد ۲۰ نوزاد را دیدیم
  • چه بر سر ستارگان عجیب‌ترین قهرمان لیگ برتر آمد
  • سعی کردیم به واقعیت وفادار باشیم / فیلم دفاع مقدس باید برای نسلی که جنگ را یک روز هم ندیده جذاب باشد
  • سعی کردیم وفادار به واقعیت باشیم/فیلم دفاع مقدس باید برای نسلی که جنگ را یک روز هم ندیده جذاب باشد
  • انتشار کتاب یوسف گم گشته باز آید در ماهشهر
  • برگزاری جشن تولد برای مجموعه کتاب‌های پیامبران اولوالعزم در نمایشگاه کتاب
  • جنجال بزرگ علیه قالیباف از سوی یاران رائفی‌پور در مجلس آینده | وعده‌ها عجیب واقعیت دارد؟
  • علاقه عجیب شهید زین‌الدین به یک شهید
  • کتاب «یوسف گم گشته باز آید» در ماهشهر منتشر شد
  • سن مناسب برای فرزندآوری؛ از تصویر تا واقعیت