Web Analytics Made Easy - Statcounter

باور اشتباه مردم این است که محصولات لبنی فروشگاه های عرضه شیر خام و لبنیات سنتی، طبیعی بوده و حاوی ارزش غذایی بیشتری است و برای سالم سازی شیر خام، باید آن را حدود ۲۰ دقیقه جوشاند.

به گزارش خبرگزاری برنا ازفارس، باید بدانیم که پس از ۱۰ دقیقه جوشاندن شیر خام:۴۰ درصد کلسیم آن ته‌ نشین می شود، ۳۰ درصد بافت پروتیین بر اثر همان حرارت ۱۰ دقیقه‌ ای می شکندکه در این صورت، اسید‌های آمینه آن آسیب می بیند و پیوندهای (باندهای) اسیدهای آمینه شکسته شده و گروه‌ های آمین رها می ‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
بر اثر ترکیب گروه‌های آمین با ازت پروتیین، ماده سرطانزای «نیتروزامین» تشکیل می شود. ۵۰ تا ۹۰ درصد ویتامین ‌های محلول در آب مثل ویتامین ‌های گروه B که نقش بسیار اساسی در تعادل فعالیت ‌های عصبی بدن دارند، بر اثر همین مدت حرارت از بین می ‌روند. غلظت چربی افزایش می ‌یابد که به همین دلیل هم شیر خوشمزه تر به نظر می آید؛ البته بسیار هم مضر است، زیرا چربی شیر خام، حداکثر سه و نیم تا چهار درصد است، این میزان بعد از جوشاندن و تبخیر آب به ۷ تا ۱۰ درصد می ‌رسد که از نظر چربی حیوانی بسیار بالاست و مصرف این گونه چربی ها موجب بروز ناراحتی ‌های قلبی، گرفتی عروق و سکته‌ های قلبی می ‌شود. این گونه شیرها بیشتر مواقع بوی محیط دامداری را دارا هستند و متاسفانه برخی مردم فکر می ‌کنند که این شیر چون بوی گاو و گوسفند می دهد، طبیعی است. بهتر است از شیرهای پاستوریزه و استریلیزه نیم چرب استفاده کنید و نه شیر خام و برای هضم بهتر شیر و بهره گیری بیشتر از خواص آن نیز شیر را ولرم میل کنید نه سرد.  اگر اصرار به مصرف شیر خام دارید، آن را تا مرحله جوش گرم کنید، وقتی به مرحله جوش رسید و شروع به سربستن کرد، ضمن هم زدن بسیار آرام، بگذارید که یک تا سه دقیقه بجوشد و سپس شعله اجاق را خاموش کنید. همین زمان برای سالم سازی شیر از میکروب های مضر و ایمن سازی آن کافی است . جوشاندن بیشتر یعنی تخریب ارزش غذایی و دوایی شیر و سمی کردن آن است. نکته: فروشندگان لبنیات سنتی توصیه می کنند که برای بی خطر شدن شیر خام و  از بین رفتن تمام میکروب ‌ها و آلودگی های باکتریایی آن، شیر خام را ۲۰ دقیقه بجوشانید . دقت کنید۲۰ دقیقه جوشاندن شیر در منزل بسیار مضر هست، زیرا : یک سوم آب شیر پس از ۲۰ دقیقه جوشاندن بخار می ‌شود. املاح و مواد معدنی در آن باقی می ماند. شیر گاو ۶ برابر نیاز ما فسفر دارد و درصد نمکش بسیار بالا است. این شیر وقتی غلیظ شود، مضرتر می شود. به ویژه زیاد شدن املاح معدنی شیر جوشانده، تعادل ترکیبات آن را بر هم زده و می تواند به کلیه های کودکان فشار آورده و در صورت استمرار مصرف، تا حد از کار انداختن کلیه ‌ها خطرساز باشد. پنیر سنتی: یکی از بدترین محصولات در این مغازه ‌ها، پنیر محلی است که در دمای ۴۰ درجه سانتیگراد تهیه می شود . ۹۰درصد موارد ابتلا به تب مالت بر اثر مصرف پنیر محلی تهیه شده از شیر خام در مای ۴۰ درجه بوده است . زیرا پنیر تازه باید شش تا هشت هفته در آب نمک ۱۳ درصد بماند تا بار میکروبی آن حذف شده و خوش طعم تر شود. اما متاسفانه مغازه دارها برای فروش سریع تر و کسب سود بیشتر، طبق معمول این کار را نمی کنند. سرشیر محلی : سرشیر به دلیل دارا بودن چربی غیرکنترل شده منشا اصلی کلسترول است. قابلیت فساد‌پذیری بالایی دارد، زیرا چربی، مرکز رشد انواع باکتری ها است و باید در دمای یخچال نگهداری شود. لازم است مصرف سرشیر را از میانسالی به بعد محدود کنیم.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: شیر سالم سازی ۲۰ دقیقه شیر خام بر اثر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۶۹۸۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفتارهای نادرست در شیوه زندگی تهدیدی جدی برای سلامتی انسان

ایسنا/خراسان رضوی عضو هیات علمی دانشگاه بیرجند گفت: رفتارهای نادرست در شیوه زندگی به طور جدی باعث تهدید سلامتی انسان با بیماری‌های مختلفی شده است.

محسن محمدنیا در گفت و گو با ایسنا ورزش را یکی از عوامل سلامتی انسان و محیط‌زیست دانست و افزود: امروزه به علل متعددی مانند زندگی ماشینی، توسعه آپارتمان‌نشینی، تماشای بیشتر تلویزیون و بازی‌های رایانه‌ای، تحرک افراد کاهش پیدا کرده است.

وی خاطرنشان کرد: علل فوق موجب شده تا بسیاری از انسان‌های امروزه به کالری کمتری نسبت به انسان‌های گذشته نیاز داشته باشند ولی با گرایش افراد به غذاهای پرکالری، آماده، با چربی، قند و نمک بالاتر از میزان نیاز بدن و کاهش مصرف لبنیات، رسیدن ریزمغذی‌ها به بدن دچار اختلال شده و شیوع اضافه وزن و چاقی رو به افزایش است.

این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: بر اساس آخرین مطالعه STEPS حدود ۶۳ درصد افراد بالای ۱۸ سال در کشور ما دچار اضافه وزن و چاقی هستند که نتیجه این وضعیت افزایش شیوع بیماری‌های غیر واگیر از جمله دیابت و فشارخون بالا بوده است.

وی بیان کرد: رفتارهای نادرست در شیوه زندگی به طور جدی باعث تهدید سلامتی انسان با بیماری‌های مختلفی شده است که اتفاقاً بخش زیادی از آنها قابل پیشگیری است. یکی از راه‌های پیشگیری، ورزش منظم است.

محمدنیا تصریح کرد: از ورزش‌های در دسترس می‌توان به پیاده‌روی، دویدن، دوچرخه‌سواری و ورزش‌های کششی و قدرتی اشاره کرد که می‌تواند به صورت فردی یا گروهی انجام شود.

وی افزود: هر فرد برحسب شرایط زندگی و سلامتی می‌تواند پیاده به محل کار برود، پیاده به خرید برود، به جای آسانسور از پله استفاده کند، در منزل به گل کاری بپردازد، یا در پارک‌ها و جاده‌های سلامتی به پیاده‌روی و دوچرخه‌سواری بپردازد.

این کارشناس ورزش برنامه‌ریزی و سرمایه‌گذاری در طول زندگی برای ورزش را بسیار مهم دانست و گفت: این ورزش‌ها فواید بسیار زیادی برای انسان و محیط‌زیست دارد به طوری که یادگیری، خلاقیت و بازدهی انسان را افزایش می‌دهد.

وی اظهار کرد: ورزش در سالمندان می‌تواند با افزایش خون‌رسانی به مغز، احتمال ابتلا به آلزایمر را کاهش دهد، همچنین با کنترل قند، چربی و فشارخون، باعث کاهش بیماری‌ها می‌شود.

محمدنیا عنوان کرد: ورزش در کنار دیگران مزایای زیادی دارد؛ چراکه سرمایه‌های اجتماعی (دوست، مربی، همراه و هم صحبت) را افزایش داده و باعث کاهش بیماری‌های روحی روانی نیز می‌شود. ورزش با حفظ توده عضلانی و مصرف انرژی پایه، پدیده سالمندی را به تأخیر انداخته و عمر انسان را طولانی‌تر می‌کند.

وی در همین خصوص از همه شهروندان خواست حتماً در زندگی پرمشغله امروزی وقتی برای ورزش بگذارند تا سالم‌تر پیر شده و دوران سالمندی مستقل‌تری داشته باشند. افراد مبتلا به بیماری که تاکنون ورزش با شدت متوسط و بالاتر نداشته‌اند، قبل از شروع ورزش باید با پزشک خود مشورت کنند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • آغاز طرح های سالم سازی دریا در گیلان از اول خرداد
  • کبد چرب و دردسرهایش
  • اقدام کمیسیون اروپا علیه فیس بوک و اینستاگرام
  • ۱۴۸ گاف بایدن در سال جاری میلادی
  • رفتارهای نادرست در شیوه زندگی تهدیدی جدی برای سلامتی انسان
  • تمرینات ورزشی برای مبارزه با کبد چرب
  • عقیده سالم در افراد، جامعه سالم به دنبال دارد
  • دستگیری ۲۵ نفر از داوطلبان متقلب کنکور/ سالم ترین کنکور را برگزار کردیم
  • اطلاعات نادرست چت جی پی تی در اتریش دردسرساز شد
  • راهکارهایی برای کمتر گرسنه شدن