Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایلنا، مقام معظم رهبری در آذر ماه سال ۱۳۹۷ دیداری خصوصی با جمعی از هنرمندان تئاتر و مدیران تئاتری داشتند که مشروح این جلسه تا امروز منتشر نشده است؛ جلسه‌ای که نخستین دیدار خصوصی آیت‌الله خامنه‌ای با هنرمندان تئاتر محسوب می‌شد. هوشنگ توکلی (بازیگر و کارگردان تئاتر) یکی از هنرمندانی بود که در این جلسه حضور داشته و می‌گوید برنامه جامع و کاملی از نشست تهیه شده که به‌زودی مشروحی از آن در تلویزیون پخش می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هوشنگ توکلی در گفتگو با ایلنا، درباره این دیدار خصوصی گفت: از نشستی که جمعی از هنرمندان فرهیخته با مقام معظم رهبری داشتند، نزدیک به دو سال می‌گذرد. هدف از این دیدار ارائه گزارشی بود از دستاوردهایی که در طی این چهل سال علیرغم همه مشکلاتی که سر راه هنرمندان تئاتر قرار داشت، به دست آمده بود و در جلسه بیشتر به این مساله پرداخته شد.

او با بیان اینکه «مجموع هنرمندان حاضر در جلسه بخشی از بهترین‌های تئاتر ایران بودند» خاطرنشان کرد: شاید امروز بیشتر از هزار هنرمند فرهیخته داریم که عده‌ای کار تئاتر و برخی مطالعه و پژوهش می‌کنند و در تلاش‌اند تا تئاتر را زنده نگاه دارند. در این جلسه هم نمایندگانی از سه نسل هنرمندان پس از انقلاب حضور داشتند که تجربه‌های بسیار زیادی در حوزه تئاتر دارند و گزارش خوبی هم ارائه کردند.

توکلی با اشاره به اینکه «گزارش هنرمندان تئاتر مورد توجه حضرت آقا هم قرار گرفت و ایشان هم درباره تئاتر صحبت‌هایی کردند» گفت: برنامه جامع و کاملی از این نشست تهیه شده که قرار است به زودی مشروح آن از تلویزیون پخش شود.

این هنرمند تئاتر همچنین در ادامه به سوالی درباره «سند الگوی پایه اسلامی ایرانی پیشرفت» که چندی پیش از سوی مقام معظم رهبری منتشر شد، پاسخ داد. سندی که بند ۱۹ آن به‌طور مستقیم به تئاتر اشاره می‌کند اما در طول این چند سال، عملا نادیده گرفته شده است. در این بند چنین آمده است: «پی‌ریزی و گسترش نهضت کسب‌و‌کار هنرهای نمایشی و کاربردهای فضای مجازی با استفاده از میراث فرهنگی و ادبی ایرانی اسلامی و قابلیت‌های ملی و محلی مطابق تقاضا و پسند مخاطب منطقه‌ای و جهانی»

توکلی با بیان اینکه موضوع این سند و بند مربوط به تئاتر آن، بسیار مفصل است و باید فنی‌تر و کارشناسانه‌تر در این باره صحبت کرد، تصریح کرد: مساله این است که بعد از پیروزی انقلاب، هنوز رویه معین و مشخصی برای فعالیت‌های هنری تعریف نشده بود.

او با اشاره به اینکه هر سرزمین و حاکمیتی برای خود ترازی دارد که بر اساس آن مبانی فعالیت‌های فرهنگی و هنری‌اش را تدوین می‌کند، یادآور شد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی، هم تعدد گروه‌های قدرت و عقاید داشتیم و هم تکثر اندیشه‌های سیاسی، اجرایی و فرهنگی و هنری. که هر کدام از این نهادها و گروه‌ها معتقد بودند عقایدشان درست‌تر است و بقیه در گمراهی به‌سر می‌برند و به راه خطا می‌روند.

توکلی ادامه داد: در ۱۰-۱۵ سال اول انقلاب، کشمکش سنگینی داریم در اینکه بالاخره کدام یکی از این وجوه فعالیت‌هایی که جامعه می‌تواند رشد کند و جلو برود را باید به‌عنوان تراز اولیه قرار دهیم و بعد به ترازهای بعدی بپردازیم. متاسفانه به دلیل همین کشمکش‌ها، نگاه کلان به فعالیت فرهنگی و هنری در آن سال‌ها گم شد یا درهم تنید و شلوغ شد.

این هنرمند تئاتر خاطرنشان کرد: این است که اکنون می‌بینید به‌طور مثال، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یک اثر هنری را تائید می‌کند اما همان اثر از سوی نهادهای دیگر مورد اعتراض قرار می‌گیرد و برایش کشمکش ایجاد می‌کنند.

توکلی با تاکید بر اینکه «یک‌جا، باید این رویه عوض می‌شد.» گفت: در سندی که حضرت آقا چند سال پیش با مشورت کارشناسان برجسته ارائه کردند، این مساله حل شد. ما به تعدد افکار و عقاید نیاز داریم و جامعه باید چندین رنگ مشخص داشته باشد که هر کدام بخش حساس و مهمی را از جامعه پوشش دهد و این سند به این نیاز پاسخ می‌دهد.

او یادآور شد: تا این سند به قطعیت نرسد و به اجرا درنیاید، این سردرگمی هم در حوزه تصمیم‌گیری مدیران هست و هم در هنر و هم دائم با اعتراض‌هایی مواجه هستیم که قدیمی است و کهنه شده و امروز در تفکر مدیران ما سنگینی می‌کند.

توکلی با اشاره به بند ۱۹ این سند، گفت: با الگو قرار دادن این سند، باید به تنوع نگاه در هنر به‌طور مثبت نگاه کنیم و به جزئیات بیشترش بپردازیم و امنیت شغلی و فکری برای هنرمندان به وجود بیاوریم. در قانون اساسی، مجموعه این فعالیت‌ها زیرمجموعه نظام تعریف شده و اگر قرار است اصلاحی در قانون شکل بگیرد باید در مجلس مورد بحث قرار بگیرد، یا اگر همین کافی است باید از طریق مدیران و هنرمندان در ساختار اصلاح شود. اما تا وقتی این سردرگمی در تصمیم‌گیری‌ها وجود دارد،‌ ما این بحران‌ها را هم در حوزه فرهنگ و هنر داریم.

او با اشاره مجدد به دیدار خصوصی رهبر انقلاب با هنرمندان تئاتر یادآور شد: محور جلسه ما در حضور حضرت آقا این بود که علیرغم همه این سختی‌ها،‌ هنرمندان تئاتر ما در طول این چهل سال جنبه‌های مثبتی در فعالیت‌هایشان داشته‌اند و الان نیاز به رهنمودهایی است تا به مسئولان و دست‌اندرکاران ما تذکر داده شود که بیایند و همکاری کنند تا از بحران جلوگیری شود.

توکلی با اشاره به اینکه به عقیده او عدم اجرای این سند تا امروز به دلیل «کم‌کاری» نبوده است، گفت: مقداری هم شرایط سیاسی و اجتماعی ما کمک کرد که این سند مسکوت بماند.

این بازیگر تئاتر و تلویزیون، با تاکید بر اینکه «بار اصلی تصمیم‌گیری‌ها و برنامه‌ریزی‌ها برای اجرای این سند از نظر هویت قانونی به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و معاونت هنری برمی‌گردد.» گفت: خوشبختانه آقای حسینی (معاون هنری ارشاد)، جوان روشن و آگاهی است و به مقوله‌های هنری آشنایی کامل دارد و آئین‌نامه‌ها را می‌داند و برنامه‌ریزی هم می‌کند و طبیعی است که نیاز به مشورت قدیمی‌ترها و کسانی که تجربیات بیشتری دارند، هم هست.

توکلی ادامه داد: فکر می‌کنم اگر یک شورای مشورتی تشکیل شود، قدم‌های موثرتری در این زمینه برداشته می‌شود و گمان می‌کنم معاونت هنری این شورا را در بخش ساختاری تعریف می‌کند و در ادامه این تصمیمات راهبردی به خانواده تئاتر و هنرمندان منتقل شود تا در مسیر منطقی‌تری بار این عقب‌افتادگی را جبران کنند.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: تئاتر هوشنگ توکلی سند الگوی پایه اسلامی ایرانی پیشرفت هنرمندان تئاتر فرهنگی و هنری فعالیت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۷۰۵۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا دختران و پسران با مسجد قهر کردند؟/ تاثیر اجرای تئاتر در مساجد

به گزارش خبرنگار مهر، حوزه هنری انقلاب اسلامی صبح روز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت میزبان برگزاری نشست رسانه‌ای پانزدهمین جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد با حضور مصطفی موتورچی دبیر جشنواره و کوروش زارعی مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری شد.

زارعی در ابتدای این نشست گفت: بعد از چهاردهمین دوره به این فکر افتادیم که جشنواره نیاز به تغییراتی اساسی دارد و به همین دلیل ۳ سال جشنواره تعطیل شد. کارهای بنیانی و اساسی انجام دادیم و چشم‌انداز ۹ ساله تئاتر مردمی بچه‌های مسجد را ترسیم کردیم.

وی ادامه داد: ۴ دوره کارگاه کارگردانی را در مشهد برگزار کردیم و برنامه این است که خروجی این کارگاه‌ها با حمایت از سوی حوزه هنری در جریان حرفه‌ای تئاتر کشور حضور پیدا کنند.

زارعی اظهار کرد: باید تئاتر بچه‌های مسجد در مرزها، روستاها و چهارگوشه ایران شکل بگیرد.

سپس موتورچی نیز به ارایه توضیحاتی درباره این دوره از جشنواره پرداخت و گفت: این دوره در حالی برگزار شد که فراخوانی منحصرا برای این جشنواره منتشر نشد. رویداد «محرابیان» را طی ۲ سال گذشته برگزار کردیم که ۱۴ اثر برگزیده این رویداد وارد جشنواره تئاتر مردمی بچه‌های مسجد شدند.

وی یادآور شد: در استان‌های مختلف به آموزش مربی برای تئاتر بچه‌های مسجد پرداختیم. همچنین در کنار این آموزش، در زمینه نمایشنامه‌نویسی نیز ۳ دوره جشنواره نمایشنامه‌نویسی «گلدسته‌ها» را برگزار کردیم که آثار برگزیده این ۲ دوره در جشنواره پانزدهم تئاتر بچه‌های مسجد حضور دارند.

در ادامه این نشست، زارعی تاکید کرد: در این جشنواره نگاه‌مان گروه‌محوری است و تمام جوایز ما گروهی خواهند بود. هدف‌مان این است که به بچه‌ها آموزش دهیم برای موفقیت در تئاتر باید گروه داشته باشند.

وی ادامه داد: در این دوره جایزه «فرج‌الله سلحشور» را داریم که خود از بچه‌های مسجد بود و با این جایزه ویژه قصد داریم، نشان دهیم که از مسجد هم می‌توان رشد کرد و در سطح بین‌المللی مطرح شد. این جایزه به یک گروه تعلق می‌گیرد.

مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری یادآور شد: چون هنوز فضای حضور مشترک خانم‌ها و آقایان بازیگر به صورت همزمان در مسجد شکل نگرفته، نمایشنامه‌های تک جنسیتی تولید کردیم تا در جشنواره تئاتر بچه‌های مسجد اجرا شوند.

زارعی افزود: هر اثر علاوه بر یک اجرا در جشنواره، ۳ اجرا نیز در مسجدهای شهر یزد و بافق خواهد داشت.

موتورچی نیز در ادامه گفت: علاوه بر برگزاری کارگاه‌های آموزشی برای کارگردان‌های حاضر در جشنواره، ۲ کارگاه نمایشنامه‌نویسی و کارگردانی با حضور حسین فدایی‌حسین و نصراله قادری برای بچه‌های بافق برگزار می‌کنیم.

زارعی درباره میزان جوایز مدنظر برای اهدا به برگزیدگان این جشنواره، اظهار کرد: حدود ۳۰۰ میلیون تومان برای جوایز در نظر گرفته‌ایم. ۵ گروه برگزیده هر کدام ۱۰ میلیون تومان دریافت می‌کنند و همچنین مبلغ جایزه ویژه «فرج‌الله سلحشور» نیز ۲۰ میلیون تومان است.

وی تاکید کرد: تئاتر بچه‌های مسجد همانند کارهایی که در سالن‌های تئاتر اجرا می‌شوند، حرفه‌ای است. این جشنواره‌ای محیطی است و سال‌ها چنین جشنواره‌های محیطی در دنیا برگزار می‌شوند. جشنواره تئاتر مسجد به بچه‌ها کار خلاقانه را آموزش می‌دهد. ما بچه‌ها را جسور و خلاق بار می‌آوریم.

مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری درباره اینکه هنوز مساجد رغبتی به میزبانی از فعالیت‌های هنری ندارند، تصریح کرد: کج‌سلیقه‌گی در مسؤولان فرهنگی و همچنین در هیات امناهای مساجد نسبت به فعالیت‌های هنری در مساجد وجود دارد. کج‌سلیقه‌گی مدیران فرهنگی باعث شد جشنواره تئاتر مردمی بچه‌های مسجد ۲ دهه تعطیل شود. یکی از دلایل فراری‌شدن بچه‌ها از مساجد نیز کج‌سلیقه‌گی مدیران مساجد است. بچه‌ها را از مسجد گریزان کرده‌اند. شاید یکی از دلایلی این‌که دچار تخریب فرهنگی شده‌ایم این است که کاری کردیم دختران و پسران ما با مسجد قهر کنند و از مسجد گریزان شوند.

زارعی اظهار کرد: امیدوارم‌ متولیان مسجد و روحانیون به میدان بیایند و از فعالیت و حضور فرهنگی و هنری جوانان در مساجد حمایت کنند. اگر جریان تئاتر مساجد از دهه ۷۰ به بعد متوقف نمی‌شد الان شاهد اجراهای تک‌جنسیتی در مساجد نبودیم.

در انتهای این نشست، پوستر پانزدهمین جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد رونمایی شد.

کد خبر 6097031 فریبرز دارایی

دیگر خبرها

  • نمایش 600 اثر هنرمندان ایرانی در دبی
  • ۶۰۰ اثر از هنرمندان ایرانی در نمایشگاه هنر جهانی دبی به نمایش درآمد
  • افراد حاکم بر تلویزیون سرمایه‌ها را از بین بردند/ گفتگو
  • چرا دختران و پسران با مسجد قهر کردند؟/ تاثیر اجرای تئاتر در مساجد
  • قطار جشنواره هنر‌های نمایش کانون همدان در ایستگاه پایانی
  • دشمن به دنبال از بین بردن هویت گفتمان انقلاب اسلامی است
  • پایگاه مسجد باید محور همه فعالیت‌ها قرار بگیرد
  • معلمان الگوی خوبی برای دانش آموزان باشند
  • تشکیل خانه طراحان فیروزه‌ای بر آمده از تلاش جوانان گرافیست است
  • برگزیدگان همایش تئاتر بچه‌های مسجد استان قم معرفی شدند