Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-02@17:16:26 GMT

سرگردانی در پیچ‌وخم بازار ماسک!

تاریخ انتشار: ۲ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۳۷۱۳۰۴

سرگردانی در پیچ‌وخم بازار ماسک!

ایسنا/بوشهر اواخر اسفندماه سال گذشته و اوایل بروز بیماری کووید 19 در کشور کمبود شدید ماسک و سایر اقلام بهداشتی منجر به سرگردانی و موج نارضایتی در میان مردم شد. این در حالی بود که اظهارنظرهای ضد و نقیضی درباره لزوم استفاده از ماسک مطرح میشد و برخی از کارشناسان ماسک زدن را در پیشگیری از انتقال ویروس کرونا از فردی به فرد دیگر موثر نمی دانستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پس از آن با شیوع و رشد بیشتر ویروس و ترس مردم از ابتلا و مرگ و نیاز بازار، کارگاه های غیرصنعتی جهادی و مردمی تولید ماسک به راه افتاد تا بتواند بخشی از نیاز بازار را تامین کند که دولت نیز در حد توان از این حرکت حمایت کرد و سیاست کلی بر تولید حداکثری ماسک قرار گرفت که البته گرانی اقلام بهداشتی چون ماسک و مواد ضدعفونی نیز دسترسی به این محصولات را برای مردم دشوار کرد.

اما با توجه به اینکه تجهیزات پزشکی و اقلام بهداشتی حساسیت خاص خود را دارند درباره تولید ماسک‌های بهداشتی نیز دستورالعمل‌هایی وجود دارد که با توجه به شیوع ویروس کرونا و نیاز مبرم مردم به استفاده از این کالا بایستی ضمن رعایت دستورالعمل ماسک های خانگی بر روند تولید آنها نظارت بهتر و بیشتری صورت بگیرد. تدوین این دستورالعمل ها برای رعایت بهداشت حداقلی است چون ماسک ها در مساجد، منازل و... و با دخالت افراد گاها بی تجربه تولید می‌شود.

اوایل سال جاری اداره نظارت بر تولید و کنترل کیفی اداره کل تجهیزات و ملزومات پزشکی الزام درج خوداظهاری تولیدکنندگان ماسک واحدهای غیرصنعتی (صنفی و گروه های جهادی) جهت توزیع این محصولات به مراکز غیر درمانی و داروخانه ها را اعلام کرد که بنا بر این الزام، تولیدکنندگان ماسک در واحدهای غیرصنعتی، ملزم به درج خوداظهاری واحد مربوطه در پورتال www.imed.ir جهت توزیع این محصولات به مراکز غیردرمانی و داروخانه ها هست

همچنین اداره نظارت بر تولید و کنترل کیفی تولیدکنندگان مذکور را ملزم به رعایت مواردی درباره نوع پارچه، ابعاد و مشخصات دیگر ماسک کرده است. مورد الزام برای تولید کنندگان این است که بایست برخی مشخصات را رعایت کرده و نحوه استفاده از ماسک را به صورت بروشور داخل بسته بندی قرار دهند.

ماسک ها و میزان محافظت

ماسک جراحی که به نام ماسک پزشکی یا ماسک ساده صورت نیز شناخته می شود، برای جلوگیری از خروج و پرتاب باکتری در قطرات مایع یا ذرات معلق در هوا از دهان و بینی طراحی شده و به کار می روند. این ماسکها برای محافظت از فردی که آن را پوشیده در برابر استنشاق باکتری های موجود در هوا یا ذرات ویروس طراحی نشده اند و نسبت به ماسک هایی چون ماسک N95 که به دلیل داشتن مواد، شکل و لایه های محکم محافظ بهتری هستند، محافظت کمتری دارند.

از لحاظ روش تولید، ماسک های جراحی به سه دسته صنعتی، نیمه صنعتی و غیر صنعتی تقسیم بندی می شوند.

1 -ماسک های جراحی صنعتی:

با توجه به راهنمای تولید ماسک پزشکی ابلاغی اداره کل تجهیزات پزشکی، ماسک های جراحی صنعتی، از سه لایه پارچه تشکیل شده و به یکی از دو روش زیر می توان آن را ساخت:

1-1 -ماسک ساده سه لایه با لایه ملت بلون: دو لایه پارچه بی بافت اسپان باند با گرماژ 20 تا 25

یک لایه پارچه ملت بلون با گرماژ 17 (که در میان دو لایه اسپان باند قرار می گیرد)

 2-1 -ماسک ساده سه لایه بدون ملت بلون:

سه لایه پارچه بی بافت SMS با گرماژ 25

2 -ماسک های نیمه صنعتی:

2 -1 -راهنمای تولید ماسک های نیمه صنعتی:

ماسک های نیمه صنعتی همانند ماسک های صنعتی از سه لایه پارچه تشکیل شده اند.

2-2 -قیمت گذاری ماسک های نیمه صنعتی:

پیرو مصوبه ستاد کرونای وزارت صمت مورخ 9 اردیبهشت 99، سقف قیمت ماسک های سه لایه نیمه صنعتی تولید شده توسط واحدهای صنفی و صنعتی و گروه های جهادی و بسیجی تحت پوشش سازمان بسیج، اصناف، بازاریان و فعالان اقتصادی کشور، به روش چرخ دوزی از جنس پارچه های نبافته SMS-SMS-SMS یا اسپاند باند – ملت بلون – اسپان باند جهت پخش داروخانه ای و مصرف عمومی و سایر مراکز غیر درمانی 1600 تومان است.

ماسک های نیمه صنعتی که توسط کارگاه ها و گروه های جهادی تولید می شوند باید مطابق دستورالعمل های اداره کل تجهیزات پزشکی تولید، ضدعفونی و بسته بندی گردد.

3 -ماسک های غیر صنعتی:

3-1  -الزام به درج خوداظهاری واحدهای غیرصنعتی:

کلیه تولیدکنندگان ماسک در واحدهای غیرصنعتی ملزم به درج خود اظهاری واحد مربوطه در پورتال اداره کل تجهیزات پزشکی به آدرس ir.imed.www در قسمت ویژه ها، بخش “خوداظهاری واحدهای غیر صنعتی تولید ماسک” بوده و پس از مشاهده نتیجه درج خوداظهاری در استعلام سایت اداره کل در آدرس فوق الذکر می توانند نسبت به توزیع این محصولات به مراکز غیر درمانی و داروخانه ها جهت عرضه به شهروندان اقدام نمایند. مسئولیت صحت مندرجات در خوداظهاری به عهده واحد مربوطه بود و اظهار خلاف پیگرد قانونی داشته و خوداظهاری مذکور به منزله مجوز فروش به بیمارستانها، مراکز درمانی و موسسات پزشکی نمی باشد.

2-3 -روش های تولید ماسک های غیرصنعتی:

با توجه به ابلاغیه اداره کل تجهیزات پزشکی، ماسک های غیر صنعتی را می توان به صورت دو لایه و سه لایه تولید کرد.

1-2-3 -روش ساخت ماسک دو لایه غیر صنعتی:

نوع پارچه: صددرصد پنبه یا متقال بدون پرز

ابعاد: 10*19 سانتیمتر با سه عدد چین در عرض

سایر مشخصات: ماسک باید دو لایه باشد و لایه وسط جای قرار گرفتن فیلتر تعبیه شده باشد که در صورت لزوم مورد استفاده قرار گیرد.

3-2-2- روش ساخت ماسک سه لایه غیر صنعتی:

نوع پارچه: پارچه نبافته (SMS-SMS-SMS) با گرماژ 25

ابعاد: 10*19 سانتیمتر با سه عدد چین در عرض

سایر مشخصات: ماسک می بایست سه لایه بوده و تعبیه فیلتر در این ماسک نیاز نمی باشد و تولید کننده بایست نحوه استفاده از ماسک را بصورت بروشور داخل بسته بندی قرار دهد. و در آن قید گردد که به منظور اطمینان از سلامت محصول، مصرف کننده، ماسک پارچه ای (ردیف 1) را قبل از استفاده ابتدا با مواد شوینده شست و شو داده و سپس با اتو خشک نماید. این نوع ماسک ها حدود 4 ساعت قابلیت استفاده دارد. جهت استفاده مجدد از ماسک ذکر شده در ردیف یک می بایست مجدداً آن را شست و شو داده و پس از خشک کردن، استفاده گردد. در صورتی که واحد صنفی یا جهادی تمایل به طراحی غیر از مدل مذکور را دارد می تواند از مدل های فنجانی یا کیسه ای (منقار اردکی) نیز استفاده نماید.

به گزارش ایسنا، نکته مهم در ثبت خوداظهاری اینکه مسئولیت صحت مندرجات در خوداظهاری به عهده واحد مربوطه اعم از کارگاه های تولیدی، صنفی و جهادی است اطلاعات خود را در سامانه‌ imed.ir ثبت می کنند و اداره کل اظهارات را می بیند، و اظهار خلاف پیگرد قانونی دارد که البته بعضی واحدها اطلاعات خود را ثبت کرده و بعضی نیز ثبت نکرده اند.

ماسک های سه لایه جراحی موجود در داروخانه ها با دستگاه اتوماتیک تولید می‌شوند و به اصطلاح Clean هستند اما ماسک های ساخته شده در کارگاه های غیرصنعتی نیاز به ضدعفونی توسط دستگاه شوند یا اینکه برای ویروس کشی تحت اشعه UV قرار بگیرند که تعدادی از کارگاه‌ها این موضوع را رعایت نمی‌کنند. این موضوع می تواند سبب مشکلاتی در اقلام تولیدی و مصرف کنندگان شود که با توجه به استفاده بخش عمده مردم از این ماسک های خانگی باید نظارت بیشتری بر روند تولید و ضدعفونی ماسک ها صورت بگیرد.

در این بحث آگاهی مردم بسیار مهم است که از ماسک‌های استاندارد استفاده کنند و از تهیه و خرید ماسک و یا سایر اقلام بهداشتی بدون مجوز و غیراستاندارد خودداری نمایند زیرا تمام تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی و اقلام بهداشتی ثبت شده و دارای کد هستند.

قیمت مصوب ماسک‌های سه لایه و N۹۵ 

سید حسین صفوی، مدیرکل اداره تجهیزات و ملزومات پزشکی سازمان غذا و دارو در گفت‌وگو با ایسنا با اعلام نحوه تامین و توزیع تجهیزات مرتبط با کرونا مانند ماسک، دستکش و ... با قیمت مصوب آن‌ها -27 اردیبهشت 99- عنوان کرده "ماسک‌هایی که به صورت نیمه‌صنعتی تولید می‌شوند، عملا برای تزریق به بازار و در سطح داروخانه‌ها آماده شده و با توجه به اینکه کارگاهی هستند و با چرخ خیاطی تهیه می‌شود، قیمت تمام شده آن‌ها بالاتر است. بنابراین بر اساس مصوبه‌ای که در ستاد کرونای وزارت صمت تصویب شد، سقف قیمت ۱۶۰۰ تومان برای آن‌ها تعیین شد."

وی ادامه می دهد: "ماسک‌هایی که به صورت صنعتی در کشور تولید می‌شود، در حال حاضر حجم تولیدشان از حدود ۳۰۰ هزار به بالغ بر دو میلیون و ۵۰۰ هزار ماسک رسیده است. توزیع این ماسک‌ها در مراکز درمانی اعم از دولتی، خصوصی، تامین اجتماعی، نیروهای مسلح و... انجام می‌شود. قیمت مصوب این نوع ماسک‌ها درب کارخانه ۷۰۰ تومان است که این ماسک‌ها با حواله اداره‌کل تجهیزات پزشکی در مراکز درمانی توزیع می‌شوند و بخشی از این ماسک‌ها هم برای آینده دپو می‌شود."

صفوی درباره قیمت‌گذاری ماسک‌های مختلفی که در بازار عرضه می‌شود، افزود: به طور کلی دو نوع ماسک داریم؛ یکی ماسک‌های سه‌ لایه و دیگری ماسک‌های N۹۵ که ظرفیت تولیدشان در کشور طی دو الی سه ماه اخیر بیش از پنج برابر شده است و به میزان تولید خوبی رسیده‌ایم. باید توجه کرد که ماسک‌های سه لایه نیز به دو دسته تقسیم می‌شود؛ یکی ماسک‌هایی که به صورت صنعتی تولید می‌شود که توسعه قابل توجهی داشته‌اند و دیگری ماسک‌های نیمه‌صنعتی. ماسک‌های نیمه‌صنعتی بر اساس دستورالعمل‌های اداره‌کل تجهیزات پزشکی به عنوان ماسک‌های کارگاهی و نیمه‌صنعتی توسط کارگاه‌ها و گروه‌های جهادی تولید، ضدعفونی، بسته‌بندی و آماده عرضه به بازار شده است.

به دلیل کمبودهایی که وجود دارد ممکن است ماسک ها در بازار با قیمت های متفاوتی عرضه شود و مراکز عرضه از قیمت مصوب تخطی نمایند، همچنین بازار سیاه به وجود آمده و تقاضای بیش از حد و نیاز روزانه مردم به این محصول می تواند قیمت ها را متفاوت نماید که در این زمینه انتظار می رود نظارت بر قیمت ها و پیگیری وقوع گرانفروشی بیشتر شود تا چندقیمتی رخ ندهد و مردم متحمل فشار نشوند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: اداره کل تجهیزات پزشکی ماسک های سه لایه گروه های جهادی درج خوداظهاری اقلام بهداشتی دستورالعمل ها داروخانه ها واحد مربوطه واحدهای غیر صنعتی تولید ماسک ها لایه پارچه تولید ماسک ماسک ها بسته بندی ماسک هایی غیر صنعتی قیمت مصوب کارگاه ها مراکز غیر دو لایه درج خود

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۷۱۳۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دولت از فعالان بازار لوازم خانگی انتظار معجزه دارد

دولت انتظار دارد، برند‌های ایرانی لوازم خانگی با شاخص‌ترین برند‌های خارجی رقابت کنند و بازار کشور‌های همسایه را در اختیار بگیرند.

به گزارش اکونگار، در عین حال به فعالان فشار می‌آورد که ارز صادراتی را با نرخ نیمایی به دولت بفروشند و تولید با قیمت پایین‌تر به بازار عرضه کنند. به نظر می‌رسد دولت از فعالان لوازم خانگی انتظار معجزه دارد.

در حاشیه ششمین نمایشگاه فرصت‌های صادراتی ایران پنلی با عنوان دلایل عدم استقبال بازار‌های جهانی از محصولات لوازم خانگی ایرانی برگزار شد. در این پنل احسان فدایی کارشناس لوازم خانگی و دبیر پنل، محمدرضا شهیدی دبیر انجمن صنفی صوتی و تصویری، عادل دهدشتی مدیر ارشد برند سازمانی گروه انتخاب، عباس ابهری عضو هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی، محمدحسین اسلامیان نایب رئیس اتحادیه لوازم خانگی، پرویز کلباسی مدیرعامل سیماران، فرشید گلزاده مدیرعامل صنایع لوازم خانگی مادیران و ابوالقاسم شانه ساز دبیر انجمن لوازم خانگی کوچک حضور داشتند و به مشکلات تولید و فروش لوازم خانگی اشاره کردند.

البته عنوان این پنل مورد نقد شرکت کنندگان قرار گرفت چرا که اعضا بر این باور بودند این عنوان انداختن توپ مشکلات و نارسایی‌ها به زمین فعالان صنعتی ست. در حالی که پیش از اینکه به تولید برسیم باید ریشه‌های مشکلات کلان اقتصاد را بررسی کنیم سپس به رقابتی نبودن تولیدات بپردازیم.

احسان فدایی دبیر پنل و کارشناس لوازم خانگی در گفتگویی به خلاصه‌ای از گفته‌های شرکت کنندگان در پنل اشاره کرد که در ادامه می‌خوانید:

محمدرضا شهیدی دبیر انجمن صنفی صوتی و تصویری، گفت: در سال‌های اخیر همواره درون ساختار تصمیم گیری ناهماهنگی‌های زیادی وجود داشته و مشکلات و موانعی که بر سر راه قرار گرفته به صورت خواسته یا ناخواسته توسط دولت زمینه ساز این شده که شرکت‌های تولیدی در داخل کشور دستشان برای هر نوع فعالیت اقتصادی بسته باشد.

آئین نامه‌های خلق الساعه‌ای که مدام در حال زایش و تغییر هستند تبدیل به بزرگترین مانع برای تولید شده اند. صاحبان صنایع نیاز به برنامه ریزی میان مدت و بلندمدت دارند. تولید با مقوله تجارت و بازرگانی که پروسه آن سرعت بیشتری دارد، متفاوت است. متاسفانه آئین نامه‌های متعددی که صادر می‌شود تغییر و تحولات بسیار گسترده و عمده‌ای را از سوی وزارت صمت برای تولید به بار آورده و منجر به نارکارآمدی برنامه ریزی‌ها شده است. تولیدکننده نمی‌داند در چند ماه آینده شرایط تولید و تجارت چقدر قرار است تغییر کند تا نسبت به آن برنامه ریزی داشته باشد.

مشکل دوم به تخصیص ارز مربوط می‌شود. پروسه تخصیص ارز بسیار طولانی شده و ناهماهنگی بین وزارت صمت و بانک مرکزی بسیار بالا رفته است. بانک مرکزی از سیستم پاسخگویی رودر رو به سیستم ثبت تیکت تغییر داده و اصلا پاسخگوی مشکلات فعالان حوزه نیست.

کمیت گرایی دولت

ابوالقاسم شانه ساز دبیر انجمن لوازم خانگی کوچک، گفت: تامین مواد اولیه و قطعات در گذشته از کشور‌های مختلف انجام می‌شد و لوازم خانگی کوچک بازار خوبی داشت. با تولیداتی که انجام می‌شد روی بازار‌های صادراتی بهتر می‌توانستند کار کنند. اما یکی از مشکلات بزرگی که در چند سال اخیر به شدت رواج پیدا کرده و در اثر یک سیاستگذاری غلط و تداوم آن سیاست ایجاد شده این است که طی سال‌های گذشته گرفتار آماردرمانی و کمیت گرایی شده ایم. در مجموعه وزارت صمت در چند سال گذشته برای افزایش آمار کمی تولیدات، برای هر کسی که تقاضا داشته مجوز صادر شده است.

افراد برای استفاده از تسهیلات تولید که در سال‌های گذشته تخصیص پیدا می‌کرد متقاضی تاسیس بنگاه‌های تولیدی کوچک می‌شدند. بدون آنکه صلاحیت آن‌ها بررسی شود و تخصص لازم برای فعالیت در این حوزه را داشته باشند. تعدد مجوز‌ها مشکل بزرگی ایجاد کرده است. در مقوله تخصیص ارز، وزارت صمت باید چیزی حدود یک هزار فعال صنعتی را برای دریافت ارز به بانک مرکزی معرفی کند. ۹۰ درصد این افراد Economy of scale نیستند یعنی تولید رقابت پذیر ندارند. این بنگاه‌ها ارز را دریافت می‌کنند، مواد اولیه گرید ۲ چینی وارد می‌کنند و وارد چرخه تولید برند‌های ناشناخته و بی کیفیت می‌شوند. این برند‌ها حتی در بازار داخلی هم متقاضی ندارند چه رسد به صدور به کشور‌های همسایه. این اتفاق تبدیل به لوپ بزرگ و معیوب در کشور شده است.

کشور‌های همسایه هم تولیدات ایرانی را نمی‌خواهند

محمدحسین اسلامیان نایب رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی، گفت: وقتی محصولات تولید شده، برای تهیه مواد اولیه از ارز بازار آزاد استفاده می‌کند، قیمت تمام شده آن افزایش می‌یابد. به طور مثال یک ماشین لباس شویی یا ظرف شویی ایرانی بالغ بر ۳۰۰ دلار هزینه تمام شده، دارد. چگونه این تولیدات با برند‌های معتبر دنیا که با قیمت پایین‌تر یا هم اندازه قیمت تولیدات ایرانی در کشور‌های همسایه عرضه می‌شود، می‌تواند رقابت کند.

وقتی ما خودمان واردکننده تکنولوژی هستیم نمی‌توانیم با مشکلاتی که در حوزه ارز داریم قطعا نمی‌توانیم با برند‌های خارجی رقابت کنیم. چگونه می‌توانیم تولیدات ایرانی را ۴۰ درصد گران‌تر از تولیدات مشابه برند‌های خارجی بفروشیم. پس عملا بستر صادرات را حتی در کشور‌های هم مرز خودمان هم نداریم. چون کشور‌های آن‌ها دارای تجارت آزاد هستند و ممنوعیتی برای واردات برند‌های باکیفیت‌تر و با قیمت مناسب‌تر ندارند.

دخالت دولت هر روز بیشتر می‌شود

پرویز کلباسی مدیرعامل سیماران، گفت: در گذشته صادرات به راحتی انجام می‌شد، چون محدودیت‌ها و ممنوعیت‌ها کمتر از امروز بود و دخالت دولت را در بازار کمتر می‌دیدیم. هر مرحله که پیش می‌رویم دخالت و ورود دولت به بازار چه از سوی وزارت صمت و چه بانک مرکزی افزایش پیدا کرده لذا مسیر بسیار دشوار شده است؛ بنابراین ما که در گذشته می‌توانستیم به کشور‌های اطراف صادرات انجام دهیم امروز صادراتمان به صفر رسیده است و بخشی از سود شرکت که از محل صادرات بود از دست رفته است.

مجموعه‌های خدمات پس از فروش در کشور‌های هدف ایجاد شود

فرشید گلزاده مدیرعامل صنایع لوازم خانگی مادیران، گفت: اگر قرار است صادرات داشته باشیم باید مجموعه‌هایی در کشور‌های هدف ایجاد شوند تا به برند‌های ایرانی خدمات پس از فروش ارائه دهند. با ایجاد شدن این مزیت شاید بتوان روی صادرات به برخی کشور‌ها کار کرد.

وجود برند‌های بی کیفیت و متعدد

عادل دهدشتی مدیرارشد برند سازمانی گروه انتخاب، گفت: ما در کشور خودمان یک برند سرشناس شاخص نداریم. در کشور‌های صنعتی مهم دنیا چند برند خاص به عنوان صنایع مادر برای صادرات در نظر گرفته می‌شوند. این برند‌ها مورد حمایت قرار می‌گیرند و باقی تولیدات، برای آن‌ها زنجیره ارزش ایجاد می‌کنند. مثل ال جی و سامسونگ به عنوان تولیدات شاخص کره جنوبی. اما در کشور ما برند‌های به شدت زیادی وجود دارد که عمده آن‌ها نیز تولیدات اقتصادی ندارند. اغلب این صنایع در حال گذراندن روزمرگی خود هستند. تبلیغاتی که در صدا و سیما می‌شود تبلیغ روی فروش است و ارتباطی با برندسازی ندارد.

دولت کاری نکند بهترین خدمت به تولید است

احسان فدایی کارشناس لوازم خانگی و دبیر پنل، گفت: به خیر تو امید نیست شر مرسان. همه فعالان لوازم خانگی در ایران بر این باورند که بهترین خدمت به مجموعه لوازم خانگی این است که دولت کاری نکند. چون حضور و تصدی گری دولت منجر به سردرگمی فعالان صنعت لوازم خانگی شده است. یک مثال عینی آن بیانیه‌های وزارت نیرو برای ممنوعیت تبلیغات اسپیلت هاست. در کشوری که مشکل آب داریم و در زمستان مشکل گاز داریم و هر چه پیشتر می‌رویم مشکلات وخیم‌تر می‌شود، بهترین روش به سمت انرژی‌های نوین و جایگزین کردن کولر‌های آبی ست. مشکل اصلی ما در خانه است و هنوز مشکل داخلی ما حل نشده که به مسائل بیرون از کشور بپردازیم.

یکی از مشکلات اصلی ما این است که سیاست‌های تشویقی به سیاست‌های تنبیهی تبدیل شده است. در بحث صادرات به سه موضوع باید توجه داشته باشیم. اول عرضه، بعد تقاضا و سپس هزینه مبادله. ما باید تولید محصول رقابت پذیر باشیم چه در بخش قیمت، چه کیفیت و چه طراحی. در بحث قیمت تمام شده می‌بینیم که دولت به عنوان تامین کننده عمده مواد اولیه، قیمت‌ها را بالا برده است. هزینه‌های حمل و نقل نیز از سال ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۲ حدود ۵.۵ برابر شده است.

نرخ بهره نیز از سوی بانک‌ها به بیش از ۴۲ درصد رسیده و قیمت ارز هم که مشخص است. در حوزه طراحی و کیفیت زمانی می‌توانید سرمایه گذاری کنید که حاشیه سود بالایی داشته باشید. یعنی تولید در مقیاس اقتصادی باشد. در حال حاضر بیش از ۹۵ درصد از تولیدکنندگان لوازم خانگی تولید اقتصادی ندارند؛ بنابراین اصلا نمی‌توان در حوزه طراحی و کیفیت ورود پیدا کنند. ما در بخش تقاضا باید تعرفه‌های ترجیحی داشته باشیم.

یا باید دولت دامپینگ کند یا اینکه تعرفه‌های ترجیحی داشته باشیم. اما وزارت خارجه انقدر درگیر مسائل سیاسی شده که برای رایزنی اقتصادی با کشور‌های همسایه هم فرصت ندارد. در کنار همه این‌ها به دلیل تحریم هزینه‌های مبادله به شدت بالا رفته است و بانک مرکزی هم با پیمان سپاری ارزی کار را برای صادرکننده تمام کرده و با گرفتن ارز با قیمت‌های دولتی، همه انگیزه‌های صادرات را از بین برده است.

دیگر خبرها

  • کمبود کالا و افزایش قیمت در کمین بازار موبایل و لپ‌تاپ؟
  • قیمت سیب زمینی در تهران به کیلویی ۵۵ هزار تومان رسید
  • دولت از فعالان بازار لوازم خانگی انتظار معجزه دارد
  • سیب‌زمینی کیلویی چند؟
  • مصیبت جدید مستاجران!
  • مصیبت جدید مستاجران
  • مصیبت جدید مستاجران؛ قیمت نجومی کارتن موز!
  • نکات کلیدی که قبل از خرید فایل گرافیکی لایه باز باید بدانید
  • باز شدن پای محصولات صنعتی قزوین به بازار‌های بین المللی
  • ثبت سفارش ۱۳۰ هزارتن برنج در ۲ ماهه ابتدای سال