Web Analytics Made Easy - Statcounter

مسئول گفتمان‌سازی و مطالبه‌گری بسیج دانشجویی دانشگاه شیراز گفت: کم‌کاری‌های صدا و سیما در پرداختن به مسائل روز، جامعه نشان می‌دهد که مدیران مستقل ندارد.

صابر جهانیانی پور، مسئول گفتمان سازی و مطالبه گری بسیج دانشجویی دانشگاه شیراز در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، با انتقاد از عملکرد صدا و سیما گفت: صدا و سیما دو سطح مشکل دارد، یک مشکل ساختاری و یک مشکل مدیریتی! ساختار‌های صدا و سیما که به فرموده امام خمینی (ره) باید دانشگاه باشد و فضایی برای تربیت مردم و به کمال رساندن مردم باشد تبدیل شده است به فضایی برای سرگرم کردن مردم و تبدیل شده به فضایی برای تبلیغات و مسابقه‌هایی که هدف آن آگاه کردن مردم نیست، بلکه مخدری است برای اینکه مردم به سمت ماهواره‌ها سوق پیدا نکنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جهانیانی پور در ادامه تصریح کرد: در بُعد مدیریتی نیز وجود مدیران مرعوبِ فشلِ صرفا مصلحت سنج، باعث شده که به راحتی از خطوط قرمز نظام و خطوط قرمز اخلاقی و دینی در صدا و سیمای مملکت اسلامی عبور بشود، که نمونه‌های زیادی بعنوان مصداق وجود دارد.
مسئول گفتمان سازی و مطالبه گری بسیج دانشجویی دانشگاه شیراز مطرح کرد: کم کاری‌های صدا و سیما در بحث پرداختن به مسائل سیاسی و اجتماعی و فرهنگی روز، و اثر گذاری فشار‌های بیرونی برای تعطیلی برنامه‌های علمی مثل برنامه‌های مناظره و کرسی آزاد اندیشی و... همگی نشان می‌دهد که صدا و سیما مدیران مستقل ندارد.
وی گفت: وجود برنامه‌های مختلف گفتگو محور در شبکه‌های مجازیِ مختلف که مخاطب‌های فراوانی نیز دارد خود گواه این است که صدا و سیما در تولید این نوع گفتگو‌ها که اتفاقا خواست و مطالبه اصلی رهبر معظم انقلاب است کم کاری کرده است، و از نظر بنده استدلال این مدیران برای عدم تولید این نوع مباحث در صدا و سیما این است که شاید با شنیدن حرف‌های جنجالی و تند در صدا و سیما آسیب به کشور و نظام و انقلاب برسد، و این تحلیل غلط باعث شده که این بحث‌های جنجالی و تند در رسانه‌های خارجی گفته شود، و به تبع آن به واسطه‌ی جذابیت این نوع گفتگو‌های مردم به سمت آن رسانه‌های معاند سوق پیدا کنند!
جهانیانی پور بیان کرد: فرهنگ غنی اسلامی و تمدن ایران، بزرگان دین و اسطوره‌های زیادی دارد که صدا و سیما در شناساندن این بزرگان به عموم مردم ایران کم کاری غیر قابل قبولی دیده می‌شود، البته کار‌های خوبی هم انجام شده، سریال‌ها و فیلم‌های سینمایی زیادی نیز تولید شده، اما این‌ها کافی نبوده و نیست.
مسئول گفتمان سازی و مطالبه گری بسیج دانشجویی دانشگاه شیراز اظهار کرد: اصلی‌تر و مهم‌تر این است که انقلاب اسلامی در یک جنگ تمام عیار فرهنگی و اقتصادی و سیاسی است، از نظر فرهنگی مهم‌ترین رکن در این جنگ، رسانه می‌باشد، مهم‌ترین رسانه نیز، صدا و سیما است. صدا و سیما باید پاسخگو باشد که در بحث دفاع مقدس و شهدای مدافع حرم چه کار‌هایی انجام داده است؟ چرا نوجوان ما نباید امثال باکری ها، همت‌ها را بشناسند؟ چرا جوانان و نوجوانان ما فلان بازیگر و بازیکنان از کشور‌های خارجی را می‌شناسد، اما کمتر نوجوانی است که شهید زین الدین را بشناسد؟ چرا کار‌هایی که از دفاع مقدس می‌بینیم کار‌های تخیلی و ضعیف است؟
وی در ادامه افزود: در بحث مدافعان حرم، آیا کار‌هایی که برای رفع شبهات مردم در پاسخ به هجمه‌های شدیدی که علیه مدافعان حرم صورت گرفت کافی بوده است؟
جهانیانی پور خاطرنشان کرد: نقد بسیار جدی و مهم دیگری که به صدا و سیما وارد است این است که به بازیگران جایگاهی داده است که در بزنگاه‌های مختلف سیاسی و اجتماعی و فرهنگی و علمی و... مرجع اثر گذاری بر تصمیم گیری‌های مردم در مسائل سیاسی از جمله انتخابات‌های مختلف شده است. در واقع اگر ما در مناسبت‌های مختلف از میلاد معصومین گرفته، تا عید نوروز و عید قربان و... تریبون رو در اختیار این بازیگران قرار دهیم، باید هم به خودش اجازه بدهد خود را در قامت تعیین رئیس جمهور قرار دهد، و این سلبریتی پروری از معضلات صدا و سیما است.
مسئول گفتمان سازی و مطالبه گری بسیج دانشجویی دانشگاه شیراز تاکید کرد: معظلی که اجازه نمی‌دهد مسائل مختلف بصورت تخصصی و علمی حل شود، و این بازیگران بعضا به استخدام سیاسی جریانات مختلف در آمده و اهداف گروهی و قبیله‌ای جریانات سیاسی را به جای پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی رهبری می‌کند!
وی در خاتمه گفت: با وجود نقد‌های بسیار جدی که به صدا و سیما وارد است، کار‌ها و اقدامات خوبی خصوصا در چند سال اخیر شاهد بودیم، به امید روزی که با تغییر این رویکرد‌ها و اصلاح ساختار در صدا و سیما، از این مشکلات عبور کنیم!

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران بسیج دانشجویی جامعه صدا و سیما صدا و سیما کم کاری کار ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۷۲۹۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه حل مسائل فرهنگی بازگشت به سیاست و سیاستگذاری

جهان غرب همواره تلاش می‌کند هر نوع دین و فرهنگی را به تسخیر خود درآورد و آن را مصرف کند. در وضع کنونی اگر بخواهیم دین و فرهنگ اسلامی ایرانی را در موقعیت پاسخ به بحران انسان معاصر قرار دهیم؛ راه‌حل شناخت و استفاده درست از رویکردهای سیاستگذاری است. - اخبار اجتماعی -

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم، علی نیکوکار- جهان غرب همواره تلاش می‌کند هر نوع دین و فرهنگی را به تسخیر خود درآورد و آن را مصرف کند. در وضع کنونی اگر بخواهیم دین و فرهنگ اسلامی ایرانی را در موقعیت پاسخ به بحران انسان معاصر قرار دهیم باید آن را چیزی غیر از رسم و عادت و مراسم و مناسک بدانیم و نگاه‌های قاعده‌مند و فرایند محور به آن داشته باشیم.

بر اساس مبانی اعتقادی و تربیتی، برای اینکه دین و فرهنگ راهنمای رفتار و کردار قرار بگیرد باید با جان آدمیان پیوند خورد. متاسفانه سیاست فرهنگی کشور در جهتی است که گمان می‌شود با تدریس چند ساعت دین و فرهنگ می‌توان رفتار و عمل انسان را تغییر داد، فراموش می‌کنیم که آموختن و تربیت، حفظ کردن و یاد دادن الفاظ و عبارات نیست. نباید محدود به دانسته‌های سطحی و عادات در عمل و رفتار شویم. به عبارت دیگر زمانی افراد آداب ظاهری احکام دینی و فرهنگی و عرفی جامعه را رعایت می‌کنند که آنها را با جهان خود پیوند داده باشند.  

اگر بخواهیم دین و فرهنگ اسلامی ایرانی که آثار بزرگی در تاریخ ایجاد کرده را به دور از نگاه سطحی و ظاهری، با جان جامعه ایرانی پیوند دهیم، لازم است بدانیم که روابط و مناسباتی که بر انسان امروز حاکم شده به صورت قهری تلاش می‌کند هر نوع فرهنگی را در خود منحل یا نفی و انکار کند. متاسفانه مواجهه جهان اسلام و به طور خاص ایران و سیاست های فرهنگی در مقابل این امر، محدود و محصور به ترمیم ظواهر شده، یعنی نه تنها تلاش نکردیم به طریق غیرمستقیم و نرم، متعادل و متناسب با شرایطِ زبان و زمان فعلی پیش برویم بلکه تعارضات درونی در ظاهر و باطن موجب تشدید وضعیت هم شده است. لذا گام نخست توجه به این امر، احساس وضع کنونی، عدم غفلت، پذیرش و مواجهه با آن است.

ناگفته نماند با وجود شرایط فعلی همچنان بخش عظیمی از مردم تعلق به فرهنگ و جهان اسلامی و ایرانی دارند، اما در جامعه ایران با دو قشر دیگر نیز مواجه هستیم که باید آنها از هم تفکیک کرد، دسته اول افرادی هستند که می توان با زبانِ متناسب با روزگار کنونی آنها را به دین و فرهنگ و سنت تاریخی خویش بازگرداند.

رایزن فرهنگی ایران در اندونزی: کار فرهنگی خارج از کشور هزینه‌بر است و موازی‌کاری بلای جانش

در جهان این افراد فردیت از اهمیت ویژه ای برخوردار است و فردیت چیزی غیر از انتخاب آزاد نیست. آنچه اهمیت دارد نه اعمال قهر در انتخاب، بلکه آگاهی فرد از گزینه‌های پیش رو و نتایج آن است. به تعبیر دیگر سیاست فرهنگی ما باید در جهتی باشد که فرد با انتخاب آزاد به سمت فرهنگ اسلامی ایرانی خویش حرکت کند. چراکه بخش عظیمی از آنها دچار تقلید بی‌حساب و پراکنده شده‌اند و نمی‌دانند چه می‌کنند و نتایج آن چیست.

 اما دسته دوم کسانی هستند که پیش از آنکه تجربه توسعه و پیشرفت کشورهای غربی را داشته باشند وارد بحران‌های آن در مقام نظر و عمل شده‌اند. به عبارت روشن مصرف‌گرایی، لذت‌جویی، افسردگی، بی‌بنیادی و بی‌اعتنایی به ارزش‌های دینی و اخلاقی و... معیار و ملاک آنها قرار گرفته و تلاش می‌کنند صورت محلی و منطقه‌ای از جهان مدرن و حتی پست مدرن را به نمایش بگذارند. لذا دشوار می توان در زمان محدود تغییری بنیادین در جان این دسته ایجاد کرد. چراکه این قشر از جامعه اساساً در پی دین و فرهنگ نیستند. به تعبیر دیگر این دسته مقلد مناسبات و روابطی هستند که به مبادی و مبانی، آثار و نتایج آن کاری ندارند. حتی ممکن است پوچ و بیهوده بودنش را هم درک کنند اما اهمیتی به آن نمی دهند.

جهانگیر الماسی: غرب جامعه ایرانی را هدف گرفته است

بنابراین جامعه هدف و راهکار نویسنده مربوط به دسته اول است که خواسته یا ناخواسته بخشی از مناسبات و روابط جهان مدرن بر آنها حاکم شده است.

در جهان کنونی حفظ و اعمال هر نوع حاکمیتی با هدف تغییر و تاثیر در مناسبات و روابط از دریچه سیاستگذاری پیش می‌رود. اگر بخواهیم سیاستگذاری را در یک کلمه معنا کنیم چیزی غیر از پیوستگی نیست. به عبارت دیگر هر مسئله ای بخصوص مسائل فرهنگی را باید در پیوستگی وضعیت آموزش و پرورش، مدیریت و اشتغال، تولید و رسانه و... دید و حل کرد. به همین جهت با طرح و دستورالعمل نمی توان به نتیجه مطلوب رسید.

در شرایطی که سیاستگذاری  به روش‌های چند دهه گذشته هم در حال تغییر است و رویکردهای جدیدی در حکمرانی مانند هوشمندسازی مطرح شده، دیگر با روش های سیاستگذاری چند دهه اخیر هم نمی‌توان پیش رفت، چه رسد به دستورالعمل‌های یکطرفه و سنتی! بنابراین شناخت و استفاده از رویکردهای سیاستگذاری و حکمرانی در جهان امروز، یک ضرورت است.

سیاستگذاری و حکمرانی روز به روز بیشتر به سمت شبکه‌ای شدن، مشارکتی شدن و دیجیتالی شدن، حرکت می‌کند. یعنی اولاً باید ابعاد مختلف هر سیاستی را در پیوند با دیگر بخش ها مشاهده کرد. ثانیاً توجه به مشارکت تمامی اقشار و طبقات اجتماعی و اقتصادی و حتی سیاستگذار داشت. ثالثاً شبکه‌های اجتماعی، وب سایت‌ها، برنامه‌ها و هوشمندسازی را به عنوان یکی از بازیگران موثر بخش عمومی در نظر گرفت.

لذا سیاستگذاری فارغ از جهت و محتوای آن مستلزم استفاده از داده‌ها و روش‌های جدید است و بدون استفاده از آن نمی‌توان نه تنها مسائل فرهنگی، بلکه هر مسئله‌ای را حل کرد.

گفت‌وگو|رایزن فرهنگی ایران در دمشق: دشمن می‌خواهد هزینه چالش‌های سوریه را به گردن مقاومت بیندازد

آنچه که می توان در این مطلب به عنوان راهکار برای رفع بخش عظیمی از مصائب فرهنگی مطرح کرد؛ بازگشت به محوریت خانواده در جهت تامین نیازهای طبیعی، عاطفی، جسمی، تربیتی، آموزشی و تفریحی و...است. به عبارت دیگر تامین این نیازهای فطری خارج از چهارچوب خانواده آغاز انحراف است و این مهم محقق نمی‌شود مگر با تسهیل تشکیل خانواده برای بخش عظیمی از جوانان، از طریق طرح‌های ملی مسکن و ارائه زمین برای زوجین و ....

پایان پیام/

دیگر خبرها

  • سید محمد خاتمی: کشور در شرایط حساسی به سر می‌برد/ چشم امید ما برای عبور از بحران‌ها و گشودن افق‌ها به دانشگاه است/ اولین کار مجلس هفتم تثبیت قیمت‌ها بود و دیدیم که تورم روز به روز افزایش پیدا کرد
  • قدرت پایدار در جامعه فقط با علم ایجاد نمی‌شود
  • اهتمام به مسائل سیاسی جامعه و بندگی از ویژگی‌های استاد مطهری بود
  • سید محمد خاتمی: تورم به سطح فوق العاده نگران کننده ای رسیده است /نباید با ذهنیت‌های بسته به سراغ امور پیچیده کشور رفت
  • سید محمد خاتمی: کشور در شرایط حساسی به سر می‌برد/ چشم امید ما برای عبور از بحران‌ها و گشودن افق‌ها به نهاد دانشگاه و دانشگاهیان است/ اولین کار مجلس هفتم تثبیت قیمت‌ها بود و دیدیم که تورم روز به روز افزایش پیدا کرد
  • علم همراه با خلاقیت مسائل جامعه را حل می‌کند
  • لزوم همراهی علم و عمل در رشته‌های روانشناسی و مشاوره
  • جایگاه شورا به درستی در جامعه نهادینه نشده است
  • راه حل مسائل فرهنگی بازگشت به سیاست و سیاستگذاری
  • دانشجویان خود را نسبت به مسائل روز دخیل بدانند