Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-07@16:14:47 GMT

جمع سپاری نظارت راهکار موثر تحقق سلامت اداری

تاریخ انتشار: ۲ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۳۷۳۶۶۸

جمع سپاری نظارت راهکار موثر تحقق سلامت اداری

گروه استان‌ها- میثم ظهوریان*: سلامت اداری و مبارزه با فساد از جمله دغدغه‌های مهم مورد توجه سازمان‌ها است. در بخش دولتی به شکل متعارف اولین راه حل کاهش فسادی که مورد توجه مدیران قرار می‌گیرد توسعه و فربه سازی بخش‌های نظارتی سازمان مانند حراست، بازرسی و حسابرسی است.

معمولاً پس از هر تغییر مدیر ارشد سازمان نیز به دلیل عدم مؤثر بودن توسعه قبلی نهادهای نظارتی، فرآیند فربه سازی این نهادها تکرار می‌شود و در طول زمان این نهادها آنچنان فربه می‌شوند که گاه از بخش‌های اصلی سازمان ساختار و سازوکار مطول تری پیدا می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته در کف عملیات سازمان‌ها از لحاظ میزان فساد همچنان در بر همان پاشنه قبلی می چرخد و در عمل این امر تنها موجب کند شدن فرآیندهای اجرایی سازمان‌ها یا دخالت‌های بی مورد این واحدها در عملیات سازمان می‌شود.

این در حالی است که تجربیات جهانی نشان دهنده ناکارآمدی ابزار توسعه واحدهای نظارتی رسمی جهت مبارزه با فساد است و در مقابل روش عمومی سازی (یا مردمی سازی) مبارزه با فساد را با اتکا به گزارشگری تخلف و سوت‌زنی پیشنهاد می‌کند.

طراحی سیستم مؤثر جمع سپاری نظارتی مستلزم ایجاد سه زیرساخت اصلی شامل ابزار ارائه گزارش و پیگیری حقوقی، مکانیزم حمایت مؤثر از گزارشگران و نظام انگیزشی و تشویق گزارشگر است.

به عنوان مثال گزارش تحقیقی یک سازمان معتبر مبارزه فساد (ACFE) که در آن ۱۳۸۸ پرونده فساد مهم در ۹۶ کشور بررسی شده است، نشان می‌دهد بیش از ۴۰ درصد از فسادها و تقلب‌های از طریق گزارشگران مردمی کشف شده است. این در حالی است که سازمان‌های نظارتی تنها ۲ درصد از فسادها را مستقیماً کشف کرده بودند و نهادهای حسابرسی بیرونی و داخلی نیز در مجموع کمتر از بیست درصد در کشف فساد نقش داشته‌اند.

گزارش سال ۲۰۲۰ همین سازمان نشان می‌دهد سازمان‌های دارای هات لاین و مکانیزم گزارشگری فساد مؤثر به طور متوسط نصف سازمان‌های فاقد این ابزار از فساد متضرر شده‌اند (صد هزار دلار در برابر صد و نود هشت هزار دلار) و متوسط زمان کشف فساد در این سازمان‌ها نیز بسیار سریع‌تر بوده است (متوسط ۱۲ ماه در برابر ۱۸ ماه از زمان شروع فساد).

در واقع این موارد تاکید کننده این اصل است که در مبارزه با فساد نیز مانند بسیاری از مسائل دیگر کشور در دسترس ترین و ساده‌ترین راه حل الزاماً معادل بهترین راه حل نیست و جمع سپاری نظارت و استفاده از نظارت‌های مردمی روش بسیار موثرتری از توسعه سیستم‌های نظارتی رسمی و اداری است.

کارشناس اقتصادی

کد خبر 4955189

منبع: مهر

کلیدواژه: نظارت و بازرسی فساد مالی مبارزه با فساد مالی فساد اداری ویروس کرونا شیراز بوشهر شهرکرد قزوین شیوع کرونا گرگان آتش سوزی بیرجند ایلام مجلس شورای اسلامی استانداری سمنان خطبه های نماز جمعه مواد مخدر مبارزه با فساد سازمان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۷۳۶۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه زیرساخت‌های مخابراتی، شرط تحقق شهر هوشمند

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین استان سمنان، در این نشست درخصوص خدمات مخابراتی سطح شهر شاهرود و افزایش همکاری و تعاملات دو جانبه برای خدمات‌رسانی بهتر بحث و تبادل نظر شد.

مهندس مجید دارائی توسعه زیرساخت‌های مخابراتی را شرط تحقق شهر هوشمند دانست و عنوان کرد: توسعه فناوری اطلاعات و سرویس‌ها و خدمات مبتنی بر آن، به هیچ عنوان بدون تأمین زیرساخت‌های مخابراتی امکان‌پذیر نبوده و این توسعه نیازمند همکاری بیش از پیش مدیریت شهری اعم از شورای شهر و شهرداری‌هاست.

مدیر مخابرات استان سمنان هدف برگزاری این نشست را صدور مجوزهای لازم جهت انجام عملیات اجرایی برای پروژه نجما و توسعه زیرساخت فیبرنوری (FTTH)، با محوریت افزایش کیفیت و سرعت اینترنت در شهر شاهرود عنوان کرد.

وی تصریح کرد: تمامی تلاش مجموعه مخابرات سمنان در جهت ارائه سرویس‌های با کیفیت به مشتریان است و در این راستا تعاملات و هماهنگی‌های دو طرفه درخصوص توسعه فیبرنوری با شهرداری صورت خواهد گرفت.

در ادامه مهندس احمدی، شهردار شاهرود ضمن ابراز خرسندی از حضور در جمع مدیران مخابرات استان، از تلاش‌های خالصانه مهندس دارائی و مدیریت و مجموعه مخابرات شهرستان شاهرود قدردانی کرد.

گفتنی است در این نشست که با حضور مدیر مالی مخابرات استان و مدیر مخابرات شهرستان شاهرود در محل شهرداری انجام شد، موضوع پروژه‌ی غیر هم‌سطح میدان ولایت شاهرود نیز عنوان و مورد بررسی قرار گرفت.

46

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903122

دیگر خبرها

  • فروشندگان لوازم خانگی و اداری زیر ذره‌بین بازرسان قرار گرفتند
  • راه اندازی سامانه نظارت مردمی دیوان محاسبات مازندران
  • بهترین اتوماسیون اداری برای دانشگاه های علوم پزشکی چیست؟
  • برای تحقق رشد اقتصادی نیازمند اجرای برنامه‌های تحول آفرین هستیم
  • بررسی راهکار‌های توسعه زیرساخت‌های شبکه برق آذربایجان غربی
  • محققان عنوان می کنند؛ نقش موثر رژیم غذایی گیاهی برای سیگاری ها
  • توسعه زیرساخت‌های مخابراتی، شرط تحقق شهر هوشمند
  • بازگشت واحد تولیدی فرآورده‌های گوشتی سامان به چرخه تولید
  • نقش موثر مامایی در کاهش آمار سزارین و افزایش زایمان طبیعی
  • پولشویی