Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش پارسینه؛ دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا در مصاحبه‌ای با "آکسیوس" درباره اینکه چرا دولتش پیش از تصمیم وی برای امضای مصوبه کنگره که خواهان تحریم چین به دلیل «نقض حقوق بشر و سرکوب مسلمانان اویغور در استان سین‌کیانگ» بود، از اعمال تحریم بر چین به خاطر این موضوع امتناع کرده، گفت: خب، چون ما وسط یک توافق تجاری بزرگ بودیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس جمهوری آمریکا در پاسخ به این پرسش که چرا تحریم‌های وزارت خزانه‌داری ایالات متحده بر ضد برخی مقامات حزب کمونیست چین به دلیل سرکوب اقلیت مسلمان ساکن در استان سین‌کیانگ اعمال نشده است، چنین پاسخ داد: «ما در میانه یک توافق تجاری بزرگ هستیم و معامله بزرگی در راه است که زمینه فروش ۲۵۰ میلیارد دلار کالا را فراهم می‌کند.»

وی افزود: نمی‌شود هنگامی که شما وسط یک مذاکره هستید، ناگهان تحریم‌هایی را بر طرف مقابل اعمال کنید. اما من تعرفه‌هایی را بر واردات کالاهای چینی اعمال کرده‌ام که بسیار بدتر از هرگونه تحریمی است که شما فکرش را بکنید.

ترامپ همچنین تاکید کرد که‌ هیچ قانونگذاری وی را برای اعمال تحریم علیه چین طبق قانون ماگنیتسکی تحت فشار نگذاشته بود؛ قانونی که به دولت واشنگتن اجازه می‌دهد تا تحریم‌هایی را بر افرادی که ناقضان حقوق بشر هستند، اعمال کند.

این سخنان در حالی ایراد می‌شود که دونالد ترامپ به تازگی مصوبه کنگره آمریکا مبنی بر اعمال تحریم بر ضد چین به دلیل «نقض حقوق بشر و سرکوب مسلمانان اویغور» در استان سین‌کیانگ را امضا کرده بود.

رئیس جمهوری آمریکا پس از امضای این مصوبه تصریح کرده بود که بخش‌هایی از لایجه به تصویب رسیده در کنگره ممکن است محدودیت‌هایی در اختیارات قانونی وی ایجاد کند و لذا او این مصوبه را به عنوان یک لایحه مشورتی و نه اجباری تایید کرده است.

بر اساس تخمین‌های سازمان ملل متحد، بیش از یک میلیون مسلمان ساکن در استان سین‌کیانگ تحت شرایط سخت و دشوار در بازداشتگاه‌هایی که پکن از آنها به عنوان اردوگاه‌های بازپروری یاد می‌کند، زندانی هستند.

وزارت امور خارجه آمریکا نیز پیش‌تر چین را به بدرفتاری، آزار و شکنجه اقلیت مسلمان ساکن در استان سین‌کیانگ متهم کرده بود.

چین همواره اتهام‌های مطرح شده در این خصوص از سوی کشورهای غربی و نیز نهاد‌های مدافع حقوق بشر را رد و اعلام کرده که اردوگاه‌ها تنها برای ارائه «دوره‌های آموزشی حرفه‌ای» و نیز برای مبارزه با افراط‌گرایی برپا شده است.

مقامات آمریکایی پیش از این به خبرگزاری رویترز گفته بودند که از دو سال پیش بنا بوده که برخی مسئولان چینی به دلیل سرکوب مسلمان اویغور تحت تحریم واشنگتن قرار گیرند اما به دلیل ملاحظات تجاری و دیپلماتیک این تحریم‌های هرگز اعمال نشده است.

اگر اظهارات دولتمردان آمریکا به ویژه دونالد ترامپ، رئیس جمهوری این کشور را در خصوص تحولات داخلی چین ملاک قرار دهیم این فرضیه که منافع تجاری بیش از هر مقوله انسانی و حقوقی از جمله حقوق بشر برای کاخ سفید اهمیت دارد، باورپذیر‌تر به نظر خواهد آمد.

به این مطلب نیز باید توجه داشت که چین در چارچوب مرحله نخست توافق تجاری مذاکره شده با ایالات متحده در سال گذشته میلادی که از ماه فوریه اجرایی شد حاضر به خرید دست کم ۲۰۰ میلیارد یورو کالا و خدمات بیشتر از ایالات متحده طی دو سال شده است.

جان بولتون، مشاور امنیت ملی سابق آمریکا در کتابش مدعی شده است که ترامپ شی جینپینگ، رئیس جمهور چین را ترغیب کرد تا کمپ‌های بازداشت مسلمانان اویغور را بسازد.    

منبع: پارسینه

کلیدواژه: دونالد ترامپ چین حقوق بشر مسلمانان اویغور تحریم چین پارسی خبر استان سین کیانگ رئیس جمهوری حقوق بشر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۷۶۶۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش رژیم صهیونیستی به تصمیم ترکیه برای تعلیق مبادلات تجاری

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الجزیره، رژیم صهیونیستی به تصمیم ترکیه برای تعلیق مبادلات تجاری دو جانبه با هدف اعلام حمایت از ملت فلسطین و توقف تجاوز به نوار غزه واکنش نشان داد.

وزارت امور خارجه رژیم صهیونیستی اعلام کرد که در حال بررسی اعمال تحریم‌ها علیه ترکیه به دلیل نقض قراردادهای تجاری بین دو طرف است.

این وزارتخانه افزود که تل آویو در اقدامی تلافی‌جویانه تصمیم به کاهش سطح روابط اقتصادی میان ترکیه و تشکیلات خودگردان فلسطین و نوار غزه گرفته است.

این موضع‌گیری رژیم صهیونیستی در حالی است که «رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور ترکیه گفت که کشورش درها را به روی مبادلات تجاری با اسرائیل بسته و تجارت ۹.۵ میلیارد دلاری بین دو طرف دیگر وجود خارجی ندارد.

وی افزود: اسرائیل تاکنون ۴۰ تا ۴۵ هزار فلسطینی را با وحشیگری تمام به قتل رسانده است و منطقی نیست که ما به‌عنوان مسلمان در برابر اتفاقاتی که می‌افتد، دست بسته بمانیم.

اردوغان خاطرنشان کرد که بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل بی‌رحم است و این بی‌رحمی را علیه کودکان، زنان و سالمندان در غزه نشان داد.

رئیس جمهور ترکیه با بیان اینکه تمام غرب به رهبری آمریکا به نفع اسرائیل کار می‌کند، تصریح کرد: همه این ظرفیت‌ها را بسیج کردند و مردم ضعیف فلسطین را رها کردند تا در برابر بمب‌های اسرائیل جان خود را از دست بدهند، بنابراین ما دیگر تحمل این وضعیت را نداشتیم و ۹.۵ میلیارد دلار حجم تجارت دوجانبه را نادیده گرفتیم و درهای تجارت با اسرائیل را بستیم.

وی افزود: تعلیق مبادلات تجاری با اسرائیل با هدف اجبار این رژیم به آتش‌بس در غزه است. اکنون ما یک هدف داریم: مجبور کردن دولت نتانیاهو که با حمایت غرب از کنترل خارج شده است، به آتش‌بس. این اقدام ترکیه الگویی برای کشورهای دیگر خواهد بود که از وضعیت کنونی ناراحت هستند.

اردوغان همچنین گفت: ما نه به دنبال خصومت و درگیری با هیچ کشوری در منطقه خود هستیم و نه می‌خواهیم شاهد درگیری و خونریزی در هیچ جایی باشیم.

کد خبر 6096000

دیگر خبرها

  • نخست‌وزیر بلژیک: در حال بررسی اعمال تحریم‌های اقتصادی علیه اسرائیل هستیم
  • چرا ترکیه روابط تجاری با اسرائیل را تعلیق کرد؟ | هدف اردوغان از اقدام دیرهنگام
  • چرا ترکیه روابط تجاری با رژیم صهیونیستی را تعلیق کرد؟
  • کره شمالی: هیات‌های جدید ناظر بر تحریم‌ها، محکوم به شکست هستند
  • کره شمالی: آمریکا و متحدانش به دنبال اجتناب از چارچوب سازمان ملل هستند
  • ترکیه برای بازگشت به برنامه مونتاژ F-35 شرط گذاشت
  • رژیم صهیونیستی در حال بررسی اعمال تحریم علیه ترکیه
  • واکنش رژیم صهیونیستی به تصمیم ترکیه برای تعلیق مبادلات تجاری
  • تعلیق مبادلات تجاری ۹.۵ میلیارد دلاری ترکیه با رژیم صهیونیستی
  • تعلیق تبادل تجاری ۹.۵ میلیارد دلاری ترکیه با رژیم صهیونیستی