Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-03@19:01:43 GMT

فرزندآوری در قشر تحصیلکرده جامعه کاهش یافته است

تاریخ انتشار: ۲ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۳۷۷۲۸۷

فرزندآوری در قشر تحصیلکرده جامعه کاهش یافته است

صدیقه ربیعی روز دوشنبه در نشست با مشاوران فرمانداران قزوین که در دفتر معاون سیاسی و امنیتی استانداری برگزار شد، نرخ باروری و رشد جمعیت در کشور را نگران کننده دانست و اظهار داشت: امروز در شرایطی قرار داریم که نیازمند افزایش نرخ جمعیت هستیم که این مساله نیز از سوی مقام معظم رهبری مورد توجه جدی قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی به مسوولیت دستگاه‌های متولی در امر افزایش جمعیت اشاره و یادآور شد: در جلسه شورای راهبردی جمعیت استان نیز تاکید جدی بر رفع این معضل فرهنگی شده چرا که قزوین جزو  استان هایی است که روند پیری آن در چند سال آینده مشهود خواهد بود. 
ربیعی با اشاره به سیاست‌های راهبردی امور بانوان در سال ۹۹، افزود: بیش از ۱۵  وظیفه مهم در این حوزه توسط دولت تبین شده و مهمترین اولویت ما در استان توجه به سند ارتقا وضعیت زنان، مهار آسیب‌های اجتماعی، کاهش آمار طلاق و افزایش نرخ باروری است.
وی با بیان اینکه تمامی مزایا و مشوق‌های لازم برای بانوان شاغل و همسران آنها در زمینه فرزندآوری باید لحاظ شود، اضافه کرد: دستگاه هایی که قوانین و مقررات موجود در این زمینه را رعایت نکنند مورد شناسایی قرار خواهند گرفت.
این مسوول امور بانوان با اشاره به سند ارتقا وضعیت زنان که سال گذشته تدوین شده، تصریح کرد: این سند به توصیف وضع موجود زنان و خانواده در سطح استان و در ابعاد جمعیت شناسی و وضعیت اقتصادی، اجتماعی، وضعیت مشارکت سیاسی این قشر و میزان مشارکت مدنی آنان پرداخته است.
به گفته وی، از سال ۹۶ تدوین شاخص‌های عدالت جنسیتی در هفت محور و ۱۷۶ شاخص تعریف و در دستور کار قرار گرفته که موضوع بهداشت، ورزش، مشارکت سیاسی، حقوق و امنیت از جمله محورهای شاخص به شمار می‌روند.
مدیرکل امور بانوان استانداری قزوین تاکید کرد: مقرر شده هر استان سند ارتقاء وضعیت زنان خود را براساس شاخص‌های تعیین‌ شده اجرایی کنند.
وی با بیان اینکه برای ارتقا سلامت زنان با توجه به نقش‌ خانوادگی و اجتماعی آنها در جامعه باید  تدابیر مناسبی اندیشیده شود، افزود: مخاطرات شغلی یکی از مهم‌ترین عواملی است که سلامتی بانوان شاغل را تحت تاثیر قرار می‌دهد و به همین لحاظ باید به سلامت روانی و جسمی این قشر  توجه ویژه‌ای شود.
ربیعی با اشاره به اینکه شیوع ویروس کرونا و محدودیت‌های پیش آمده برنامه‌های پیش روی حوزه زنان را تعطیل نخواهد کرد، گفت: اولویت‌های این بخش در راستای کاهش آسیب‌های اجتماعی و تحکیم بنیان خانواده‌های سالم با هدف ایجاد فضایی شاداب و با نشاط در جامعه توسط فضای مجاری پیگیری می‌شود.  
در ادامه این نشست بانوان حاضر در این نشست به عنوان مشاور در فرمانداری‌های استان قزوین مسایل و مشکلات موجود در مناطق خود را بیان کردند.
نداشتن قدرت اجرایی مشاوران امور بانوان و مشخص نبودن جایگاه نهادهای رسمی در این عرصه و ارزیابی و ضمانت اجرای برنامه‌های مرتبط از جمله مواردی بودند که در این نشست مورد نقد و بررسی قرار گرفت.

برچسب‌ها معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده استان قزوین استانداری قزوین

منبع: ایرنا

کلیدواژه: معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده استان قزوین استانداری قزوین معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده استان قزوین استانداری قزوین امور بانوان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۷۷۲۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد فرزندآوری در مادران جوان/ روند صعودی زایمان فرزند چهارم

به گزارش خبرگزاری مهر، صابر جباری، در بیست و دومین جلسه قرارگاه جوانی جمعیت وزارت بهداشت، گفت: سال ۱۴۰۱ میزان موالید در سنین ۲۰ تا ۲۴ سال ۱۶.۵۴ درصد بوده که این آمار در سال ۱۴۰۲ به ۱۸.۹۷ درصد رسیده است.

وی با بیان اینکه پس از ابلاغ قانون جوانی جمعیت در سال ۱۴۰۰ و اجرایی شدن آن از سال ۱۴۰۱ اتفاقات خوبی در حوزه جمعیت رقم خورده است، افزود: میزان موالید در سنین ۲۰ تا ۲۴ سال در سال های ۱۴۰۰، ۱۳۹۹ و ۱۳۹۸ به ترتیب ۱۷.۰۵، ۱۷.۵ و ۱۸.۰۶ بوده است.

مسئول دبیرخانه قرارگاه جوانی جمعیت وزارت بهداشت با بیان اینکه روند میزان موالید در سنین ۲۵ تا ۲۹ سال نیز در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ از عدد ۲۴.۱۲ درصد به ۲۴.۳۹ درصد رسید، اظهار داشت: روند درصد زایمان چهارم نیز از سال ۹۸ تا ۱۴۰۲ از عدد ۵.۱ به ۶.۴۲ درصد رسیده است.

جباری اضافه کرد: روند زایمان پنجم نیز از سال ۹۸ تا ۱۴۰۲ از عدد ۱.۵۹ به عدد ۲.۰۴ رسیده است.

رییس مرکز جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس وزارت بهداشت در خصوص کاهش چشمگیر روند رشد منفی تعداد ولادت در کشور طی سال گذشته، گفت: در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ شاهد کاهش ۱.۶۱ درصدی موالید بودیم که این عدد در سال پیش از آن (۱۴۰۱) ۳.۶۷ درصد بود و نشان دهنده موفقیت برنامه ها در جلوگیری از سرعت روند کاهشی موالید در سال گذشته است.

جباری با بیان اینکه در سال های ۱۴۰۰، ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ به ترتیب یک میلیون و ۱۱۴ هزار و ۹۰، یک میلیون ۷۵ هزار و ۲۲۴ و یک میلیون و ۵۷ هزار و ۹۵۹ نوازد متولد شدند، یادآور شد: در سال ۱۴۰۲ کاهش موالید نسبت به سال ۱۴۰۱ بالغ بر ۱۷ هزار و ۲۶۵ نفر بود که این عدد در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۴۰۰ بالغ بر ۴۰ هزار و ۹۶۶ نفر بوده است.

وی با اشاره به اینکه بیشترین کاهش موالید نسبت به سال قبل در سال ۱۳۹۸ رخ داد، خاطرنشان کرد: در سال ۱۳۹۸ کاهش موالید نسبت به سال ۹۷ به عدد ۱۷۰ هزار و ۳۵۶ نفر رسید که کاهش ۱۲.۴۷ درصدی را نشان می داد و بیشترین نرخ کاهش از سال ۹۳ تا سال ۱۴۰۲ بوده است.

کد خبر 6093712 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • باشگاه پرسپولیس: وقاحت رخ داده در آزادی توهین به همه زنان بود
  • ۲۱ درصد بیمه‌شدگان تامین اجتماعی، بانوان هستند/ حضور فعال زنان در بازار کار
  • جوان‌ها باعث پیشرفت‌های علمی بزرگ ایران هستند
  • قاسمی: استادان در هویت‌سازی و فرهنگ‌سازی اهتمام داشته باشند
  • استادان در هویت‌سازی و فرهنگ‌سازی اهتمام داشته باشند
  • صادرات دست آفریده‌های بانوان تهرانی
  • نرخ فرزندآوری در مادران جوان صعودی شد
  • دست آفریده های زنان شهرتهران، در راه صادرات
  • وضعیت فرزندآوری در کشور/ روند صعودی زایمان فرزند چهارم
  • رشد فرزندآوری در مادران جوان/ روند صعودی زایمان فرزند چهارم