Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-05-01@09:15:41 GMT

فشار بر مقاومت؛ از سزار در شام تا آشوب لبنان

تاریخ انتشار: ۲ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۳۷۷۵۳۵

فشار بر مقاومت؛ از سزار در شام تا آشوب لبنان

به گزارش افکارنیوز،

در روزهای اخیر برگ نوینی از طرح توطئه محور غربی-عربی علیه مقاومت در حال پیگیری است. نقطه اتکای این طرح افزایش تحریم و فشار اقتصادی در راستای تضعیف ساختارهای اقتصادی سوریه و لبنان و در ادامه آسیب به جمهوری اسلامی ایران است.

اخبار بین الملل-ما به طور همزمان با پیشبرد چند روند روبرو هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نخست تصویب و اجرای قانون تحریمی سزاز علیه سوریه ، دیگری ایجاد التهاب و نابسامانی در اقتصاد و امنیت لبنان از راه اخلال در سیستم بانکی و پولی و راه‌اندازی آشوب در این کشور و همچنین تلاش برای تمدید سه ساله تحریم تسلیحاتی علیه ایران، گزارش خلاف واقع دبیرکل سازمان ملل متحد پیرامون منشأ ایرانی موشک‌های شلیک شده به تأسیسات نفتی عربستان و همچنین قطعنامه شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره پایبند نبودن ایران به تعهدات پادمانی و برجامی‌اش.

سزار علیه شام

کنگره آمریکا ۱۱ دسامبر ۲۰۱۹ قانون سزار را با هدف مجازات نظام سوریه و بشار اسد، رئیس جمهوری آن به بهانه‌ی بی‌اساس "جنایت‌های جنگی دولت سوریه در حق مردمش" تصویب کرد. مرحله‌ی اول تحریم‌ها از روز چهارشنبه ۱۷ ژوئن ۲۰۲۰ به مورد اجرا گذاشته شد. این قانون به دنبال اعمال تحریم‌های اقتصادی علیه دولت سوریه و متحدان آن و شرکت‌ها و مؤسسات مرتبط با این کشور است.

قانون سزار این حق را به رئیس جمهوری آمریکا می‌دهد که تحریم‌هایی را علیه افراد خارجی در صورت پشتیبانی مالی و فنی از نظام سوریه یا امضای قرارداد با این نظام یا با هر یک از نهادهای رسمی یا مراکزی که دمشق بر آنها تسلط دارد، اعمال کند. این قانون شامل همه‌ی افرادی می‌شود که کالایی را به دولت سوریه می‌فروشند یا برای آن فراهم می‌کنند.

همچنین خدمات، تکنولوژی، اطلاعات، حمایت علمی بزرگی یا هر نوع حمایت دیگری را از این کشور به عمل می‌آورند؛ حمایتی که به شکل چشم‌گیری نگهداشت یا گسترش تولید داخلی دولت سوریه از گاز طبیعی گرفته تا نفت خام و فرآورده‌های نفتی را تسهیل می‌بخشد. همچنین شامل آن دسته افرادی می‌شود که لوازم یدکی هواپیماهای دولت سوریه یا متحدان و نهادهای مرتبط با این دولت را فراهم می‌کنند یا خدمات ساخت و ساز و مهندسی مهمی را در اختیار دولت سوریه قرار می‌دهند. بنا بر قانون سزار، واردات لوازم مربوط به کاراندازی هواپیماها برای اهداف نظامی به سوریه نیز تحریم است.

تحریم علیه سوریه البته پدیده‌ی تازه‌ای نیست و دولت این کشور پیش از دور جدید تحریم‌ها نیز خود را با چنین پیشامدی سازگار کرده بود. اما از دیگر سو نمی‌توان منکر پیامدهای ناگوار قانون سزار بر اقتصاد آسیب‌دیده و کوچک‌شده سوریه شد.

کاهش شدید ارزش پول ملی سوریه در برابر دلار و تحت فشار قرار دادن عراق، لبنان و حتی اردن -که از دوستان غرب است- از دیگر اهداف این طرح بوده است. جلوگیری از استفاده‌ی دمشق از بانک‌های لبنانی و عراقی و سرگرم کردن کشورهای محور مقاومت با مشکلات اقتصادی هدف نهایی این قانون است.

فشار بر لبنان و آشوب‌آفرینی خیابانی

شکل‌گیری دولت به نخست وزیری حسان دیاب که روابط دوستانه‌ای با حزب الله و جریان مقاومت در منطقه دارد برای مخالفان و دشمنان دولت و ملت لبنان خوشایند نبوده است. بنابراین آنان از راه رسانه‌ای، اقتصادی و میدانی در تلاش برای اخلال در کار دولت‌اند.

دشمنان دولت کنونی لبنان یا کسانی که از ساختار حکومت کنار رفتند، از زمان تشکیل این دولت اتهاماتی را به آن وارد و وانمود می‌کنند که زیر نظر حزب‌الله و هم‌پیمانانش اداره می‌شود و با این اتهام می‌خواهند بهانه‌ای برای عدم همکاری با دولت جدید دست‌وپا کنند. کشورها و طرف‌های خارجی به ویژه آمریکا و برخی از کشورهای عربی هم دولت لبنان را دولت حزب‌الله می‌نامند و در تلاش‌اند ضمن آسیب به دولت، لبنان را در زمینه‌های اقتصادی، مالی و امنیتی با دشواری روبرو سازند.

از هنگام اعلام تشکیل دولت جدید لبنان فشارهای اقتصادی بر این کشور از جمله کاهش ارزش لیر و از بین بردن اعتماد میان مردم و نهاد بانکداری این کشور کلید خورد. از آنجایی که حزب‌الله به عنوان هدف اصلی این فشارهای اقتصادی تاب‌آوری بالایی دارد، تلاش برای راه‌اندازی آشوب‌های خیابانی و حمله به نیروها و دستگاه‌های امنیتی و نظامی به عنوان مکمل روند یادشده در جریان است.

به دلیل پیشینه‌ی دیرین اقتصادی میان مردمان سوریه و لبنان، بخشی از پیامدهای قانون تحریمی سزار شامل حال لبنانی‌ها هم خواهد شد و پازل مشکلات اقتصادی این روزهای لبنان را تکمیل خواهد کرد.

نتیجه‌گیری

تلاش محور غربی-عربی همگام با پیشبرد طرح معامله‌ی قرن و همچنین واگذاری بخش‌های بیشتری از کرانه‌ی باختری به رژیم صهیونیستی وارد فازی نوین و ترکیبی شده است. افزایش فشار بر ایران به عنوان ستون مقاومت در منطقه اصلی‌ترین بخش این سناریو خواهد بود. در واقع بالا بردن امکان آسیب‌پذیری سوریه، لبنان و عراق و در نهایت سرریز این فشارها بر جایگاه و توان جمهوری اسلامی ایران. هدف نهایی این فرآیند به حاشیه بردن مسأله‌ی اصلی این روزهای منطقه یعنی پایان دادن به تروریسم تکفیری در سوریه و فرجام تحولات فلسطین است.

در راستای خنثی سازی بخشی از توطئه‌های جاری علیه مقاومت ضمن گسترش پیوندهای اقتصادی میان کشورهای جبهه‌ی مقاومت از راه ایجاد بازار مشترک منطقه‌ای و همکاری گسترده‌ی اقتصادی بازرگانی میان کشورهای عضو این بازار می‌بایست بهره‌گیری از پتانسیل تجارت غیررسمی، پایاپای و یاری گرفتن از پول ملی این کشورها را مورد توجه قرار داد.

نباید از یاد برد که با تحریم سوریه تنها کشوری که می‌تواند بدون هراس از تهدیدهای آمریکا با دمشق نهایت همکاری‌های بازرگانی و ارسال خدمات فنی و مهندسی را داشته باشد، جمهوری اسلامی ایران خواهد بود. در حقیقت می‌بایست از این تهدید ظاهری بهترین فرصت‌ها را آفرید.

ایران می‌تواند آموخته‌های خود در برابر دور زدن و پرهیز از انواع تحریم‌ها را در اختیار طرف سوری قرار دهد و با ایجاد آمادگی ذهنی در کشورهای محور مقاومت آنان را نسبت به راه‌های برون‌رفت از مشکلات به ویژه به‌کارگیری الگوی موفق اقتصاد مقاومتی آگاه کند.

از آنجا که فتنه‌انگیزی امنیتی و آشوب‌سازی می‌تواند در بستر اعتراضات معیشتی مردمان منطقه مورد سوءاستفاده دشمنان قرار گیرد، هوشیاری امنیتی و انتظامی در محور مقاومت باید در بالاترین سطح حفظ شود.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: اقتصادی لبنان سوریه دلار سوریه لبنان قانون سزار دولت سوریه ی اقتصادی تحریم ها حزب الله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۷۷۵۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حزب‌الله لبنان نظامیان صهیونیست و یک تانک مرکاوا را هدف قرار داد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از النشره، حزب‌الله لبنان طی بیانیه‌هایی اعلام کرد که حمله‌های جدیدی را علیه نظامیان و جنگ‌افزارهای ارتش رژیم صهیونیستی در شمال سرزمین‌های اشغالی به انجام رسانده است.

اداره اطلاع‌رسانی جنگی حزب‌الله لبنان در بیانیه‌ای تاکید کرد: در حمایت از ملت پایدار فلسطین در نوار غزه و مقاومت شجاع و شریف آنان، رزمندگان مقاومت اسلامی ساعت ۲:۱۰ عصر امروز سه‌شنبه سی‌ام آوریل ۲۰۲۴ پس از رصد یک تانک مرکاوا اسراییلی که در حال تعرض به هموطنان و روستاهای ما بود و در داخل موضع المطله سنگر گرفته بود، این تانک را هدف حمله‌ای غافلگیرانه قرار دادند.

در ادامه بیانیه حزب‌الله لبنان آمده است: رزمندگان مقاومت اسلامی این تانک را با موشک‌های هدایت‌شونده هدف گرفته و مورد اصابت قرار دادند که در نتیجه آن این تانک منهدم شد و شماری از نظامیان سوار بر آن به هلاکت رسیده و شمار دیگری نیز زخمی شدند.

علاوه بر این حزب‌الله لبنان در بیانیه دیگری اعلام کرد که رزمندگان مقاومت اسلامی عصر امروز موضع‌گیری نظامیان ارتش رژیم صهیونیستی در پست سایه‌بانی نظامی در داخل موضع نظامی صهیونیستی «المطله» را با تسلیحات مناسب هدف قرار داده و این نظامیان را به هلاکت رسانده یا زخمی کرده‌اند.

از سوی دیگر حمله‌های ارتش رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان نیز همچنان ادامه دارد؛ خبرنگار المیادین در جنوب لبنان گزارش داد که جنگنده‌های ارتش رژیم صهیونیستی شهرک‌های «العدیسه»، «یارون» و «عیتا الشعب» در جنوب لبنان را هدف قرار داده‌اند.

علاوه بر این منابع خبری از حمله توپخانه‌ای ارتش رژیم صهیونیستی به منطقه‌های پیرامونی شهرک «طیرحرفا» در جنوب لبنان خبر دادند.

کد خبر 6093395

دیگر خبرها

  • محمدی: تحریم‌ها عامل رشد صنعت دارو و تجهیزات پزشکی ایران شد
  • بخش خصوصی؛ ضد تحریم، ارزآور
  • تحریم ها عامل رشد صنعت دارو و تجهیزات پزشکی ایران
  • حزب‌الله لبنان نظامیان صهیونیست و یک تانک مرکاوا را هدف قرار داد
  • جواد افهمی با یک رمان در محور مقاومت به نمایشگاه می‌آید
  • عرضه جهانیِ تولید ایرانی علیه تحریم‌ها
  • عملیات جدید مقاومت اسلامی لبنان علیه مواضع صهیونیست‌ها
  • تحرکات آمریکا در سوریه از بیم تشدید عملیات‌های مقاومت
  • حملات حزب‌الله به چند پایگاه صهیونیستی
  • حزب‌الله لبنان موضع «السماقه» را هدف قرار داد