Web Analytics Made Easy - Statcounter

رحمانی فضلی وزیر کشور جمهوری اسلامی ایران پس از دیدار با محمد حنیف اتمر سرپرست وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی افغانستان در تهران گفت: موضوعات بسیار مهمی در راستای افزایش همکاری‌ها و تقویت رابطه میان دو کشور در حوزه‌های مختلف مطرح شد.
 
وزیر کشور با اشاره به طرح مباحث مرزی و آنچه که در مناطق مرزی اتفاق می‌افتد در دیدار امروز؛ افزود: در این زمینه با یکدیگر موافقت‌نامه امنیتی داریم و مقرر شد جلسات کمیسیون‌های مشترک مرزی و کمیساریای مرزی را به صورت مستمر و در زمانبندی‌های مشخص برگزار و مسائل‌ فیمابین را آنجا مطرح کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


 
رحمانی‌فضلی تصریح کرد: یکی از مسائل بسیار مهم میان ایران و افغانستان، تنظیم سند جامع همکاری است که این سند جامع همکاری در سفر رییس جمهوری افغانستان به ایران که در آن زمان آقای اتمر مسئول شورای امنیت افغانستان بود، مطرح شد و حدود ۵ سال است که روی این سند کار بسیار جدی و خوبی شده است.
 
وی اضافه کرد: خبر خوشی که آقای اتمر به ما دادند این است که ظرف ۳ ماه آینده بتوانیم این سند همکاری یکپارچه را مصوب و اجرایی کنیم که حتما تحول بسیار زیادی خواهد بود.
 
وزیر کشور در ادامه با بیان اینکه مسئله دیگر بحث حضور اتباع افغانستانی در ایران و نحوه تردد آنها به داخل کشور بود؛ عنوان کرد: آقای اتمر هم به این مسئله متذکر شدند و ضمن قدردانی، یادآوری کردند جمهوری اسلامی ایران ظرف ۴۰ سال همکاری های خوبی در این زمینه با کشور افغانستان داشته است.
 
دکتر رحمانی فضلی در همین راستا تصریح کرد: در این دیدار مقرر شد دولت های هر دو کشور تلاش کنند همه موانعی که در مسیر تردد قانونی است، برداشته شود و تردد قانونی تسهیل شود که برادران افغانستانی ما بتوانند از طریق مسیرهای کاملاً قانونی و حمایت شده در کشورمان حضور یابند و آنها با اعتماد و اطمینان بیشتری بتوانند کارهای خود را انجام دهند.
 
رحمانی‌فضلی در ادامه اظهار کرد: در این دیدار مقرر شد در بحث توسعه منطقه‌ای میان ایران و افغانستان، همکاری بین استان‌های همجوار و همچنین سرمایه‌گذاری در مناطق مرزی، با هم نشست‌های مشترک داشته باشیم که ایران آمادگی لازم را برای این نشست‌ها دارد و امیدواریم که یک زمانبندی مشخص همکاران بنده در حوزه اقتصادی و امنیتی و همکاران جناب آقای اتمر در حوزه اقتصادی و امنیتی افغانستان به ما بدهند تا این کار هم انجام شود.
 
وی بیان داشت: امیدواریم این نشست‌ها، جلسات و این تبادل افکار و نظرات موجب خیر و برکت برای دو کشور همسایه که زبان، تاریخ و فرهنگ مشترک دارند، باشد و همچنین امیدوارم که این نشست‌ها ادامه داشته باشد تا نتایج و مصوباتی که در این جلسات به دست می آید، در عمل نیز محقق شود.
 
در ادامه محمد حنیف اتمر نیز در خصوص موضوعات مورد بحث این دیدار با بیان اینکه جلسه خیلی خوبی با وزیر کشور ایران داشتیم و در این جلسه با محبت برادرانه به تمام مسائلی که صدر اولویت‌های ما قرار داشت، پرداختیم، اظهار کرد: در این دیدار یک بار دیگر از عزیزان ایرانی خود به خاطر همبستگی و حمایت از برادران افغانستانی خود سپاسگزاری کردیم.
 
سرپرست وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی افغانستان گفت: در این دیدار درباره نگرانی‌های مشترک هر دو کشور صحبت خوبی را داشتیم و تاکید کردیم با تکیه بر مناسبات برادرانه، به فضل خداوند، می‌توانیم تمام نگرانی‌های مشترک را برطرف کنیم. همچنین تاکید کردیم با پرداختن به مسائل ریشه‌ای و بنیادی می‌توانیم مناسبات دو کشور را توسعه بیشتر داده تا به خیر و صلاح مردم دو ملت باشد. مخصوصاً همانطور که جناب وزیرکشور گفتند درباره سند جامع پیشرفت‌های خوبی داشتیم و مصمم هستیم در مدت سه ماه بتوانیم آن را نهایی کنیم.
 
اتمر در ادامه با اشاره به اینکه مسئله حضور شهروندان افغانستانی در ایران یکی از موضوعات بسیار مهم این دیدار بود، ضمن قدردانی مجدد از مهمان‌نوازی و حمایت دولت و مردم ایران اظهار کرد: در این دیدار تاکید کردیم که تردد میان دو کشور باید قانونی باشد. همچنین از استمرار نیت خیر و تاکید عملی جمهوری اسلامی ایران بر تداوم رفتار توام با مدارا و محبت همیشگی مردم ایران که در طول ۴۰ سال گذشته نیز نسبت به اتباع افغانستانی برقرار بوده، قلباً تشکر می‌کنیم.

اتمر عنوان کرد: البته برای ما مهم است که در خصوص تردد قانونی و زمینه‌سازی برای کار و کارگران افغانستانی در ایران به صورت قانونی اقداماتی را انجام دهیم که به خیر و صلاح هر دو ملت باشد.

سرپرست وزارت خارجه افغانستان گفت: آقای رحمانی فضلی در مورد همکاری‌های اقتصادی و توسعه‌ای پیشنهادات خوبی را مطرح کرد که من به نمایندگی از دولت افغانستان از این پیشنهادات استقبال می‌کنم و می خواهیم با اطمینان کار مشترک و جدی در راستای به نتیجه رسیدن این پیشنهادات اقتصادی و همکاری‌ها انجام دهیم.
 
اتمر در پایان از همکاری و همراهی صمیمانه همیشگی دولت ایران برای حل مشکلات و مسائل و توسعه مناسبات و روابط دو کشور تشکر وقدردانی کرد.

 

اخبار مرتبط انتقاد شمخانی از برخی مسئولان و رسانه‌های افغانستان دولت افغانستان مراقبت بیشتری در جهت ممانعت از فعالیتهای مخرب بدخواهان روابط دو کشور صورت دهد دیدار سرپرست وزارت خارجه افغانستان با ظریف تابعیت استاد مایل هروی پژوهشگر برجسته افغانستانی مقیم مشهد پذیرفته شد

منبع: جماران

کلیدواژه: سهام عدالت بودجه 99 ویروس کرونا سهام عدالت بودجه 99 ویروس کرونا امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی سرپرست وزارت رحمانی فضلی همکاری ها وزیر کشور نشست ها دو کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۷۷۵۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دومین قطار ترانزیتی افغانستان - ترکیه آماده حرکت است؛ عبور از ایران مشروط به همکاری راه‌آهن

تین نیوز

مدیرعامل کنسرسیوم توسعه ریلی افغانستان گفت: دومین قطار ترانزیتی افغانستان بعد از تخصیص لکوموتیو کنسرسیوم برای خروج از کشور امکان حرکت دارد که در ادامه مشروط به همکاری شرکت راه آهن جمهوری اسلامی انجام خواهد شد.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا، اداره راه آهن افغانستان در شبکه ایکس اعلام کرده است که، دومین قطار ترانزیتی افغانستان از مسیر ایران به مقصد ترکیه آماده ی حرکت است.

این اداره با اشاره به همکاری کشورهای همسایه افغانستان آورده است: ما علاوه بر انتقال کالاها، قلب ها را نیز به یکدیگر متصل می کنیم.

این در حالی است که، اولین قطار ترانزیتی افغانستان به مقصد ترکیه در ایستگاه شمتیغ متوقف شده است.

در خصوص این موضوع «مصطفی رضایی» مدیرعامل کنسرسیوم توسعه ریلی افغانستان به ایراف گفت: پس از این که اولین قطار ترانزیتی افغانستان به ترکیه به دلیل ناهماهنگی شرکت راه آهن دو هفته در مرز شرقی کشور گرفتار شد، بر اساس دستور دفتر رئیس جمهور، وزیر راه و شهرسازی به موضوع ورود کرد.

وی افزود: همچنین نامه تعیین کننده نماینده ویژه وزارت راه و شهرسازی برای آغاز بهره برداری تجاری از محور ریلی خواف - هرات با پیگیری هایی که نماینده ویژه رئیس جمهور در امور افغانستان و استاندار خراسان رضوی انجام دادند، تعیین تکلیف صورت گرفت.

رضایی در ادامه توضیح داد: از این رو در روزهای جاری این قطار از نقطه صفر مرزی حرکتش را به سمت مرزهای غربی کشور برای خروج به سمت ترکیه آغاز خواهد کرد.

مدیرعامل کنسرسیوم توسعه ریلی در خصوص قطارهای ترانزیتی بعدی از افغانستان که وارد ایران می شود، مطرح کرد: بعد از تخصیص لکوموتیو کنسرسیوم برای خروج از کشور امکان حرکت قطارها است که در ادامه مشروط به همکاری شرکت راه آهن جمهوری اسلامی انجام خواهد شد.

رضایی در نهایت خبر داد که در روزهای آتی دومین قطار ترانزیتی هم وارد کشور خواهد شد.

 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • دیدار وزرای خارجه ایران و عربستان در گامبیا
  • بازگشت بیش از ۱ و نیم میلیون پناهجوی افغانستانی‌
  • ایران دیگر ظرفیت پذیرش اتباع افغانستانی جدید را ندارد
  • بیانیه وزارت خارجه مصر درباره دیدار شکری و امیرعبداللهیان
  • ملاقات وزرای خارجه ایران و مصر ‌در گامبیا
  • دیدار وزرای خارجه ایران و مصر در حاشیه نشست سازمان همکاری اسلامی
  • دومین قطار ترانزیتی افغانستان - ترکیه آماده حرکت است؛ عبور از ایران مشروط به همکاری راه‌آهن
  • آغاز ساخت مرکز صحی‌ در پکتیا
  • ایران ۵شرکت و ۷شخص حقیقی آمریکایی را تحریم کرد + جزئیات | بیانیه مهم وزارت خارجه
  • ایران ۵شرکت و ۷شخص حقیقی را تحریم کرد + جزئیات | بیانیه مهم وزارت خارجه